2008 Kasım Anneleri

Mucizecim sütün yetip yetmediğini şöyle anlıyorum.Emiyor sonra gazı gelmiş gibi davranıyor.
Gazına bakıyorum yok.Bu işlem bi kaç defa olunca aaa gazı yok acaba süt mü bitti diyorum.Aynen dediğin gibi elimle sağıyorum bakıyorum yok.

Diğer göğse geçiyorum ordada olursa bazen doyuyor,bazende yetmiyor takviye yapıyorum.Takviyeyi hemen emer emmez yapmıyorum.
Süt bu şekilde bittikten sonra kısa bir süre sonra tekrar emmek isterse biraz emzirmeyi deniyorum bakıyorum dolmamış göğüsler.O zaman mama veriyorum.

yani dark ben gazı var zannettiğimde aç mı kalıyormuş benim kızım.ya ben sıkıyorum göğsumu kupkuru olmuyor fışkırmasada süt çıkıyor.demekki süt var diyodum..bide emdikten sonra kustuna göre doyuyordur diyodum.hani herkes fazlasını kusuyordur diyor ya ondan.off ne karışık işler.

Bak göğsün neresini sıkıyorsun bu da önemli .
bebek emer gibi uç tarafını sıkınca gelmiyor.Ama daha geriden sıkınca geliyor benim çoğu zaman.
Sen neresini sıkıyorsun?

benim bugün gelmiyordu sütüm yine.Böyle zorladım sıktım kızım sussun bi iki damla emsizn annem gelinceye kadar dedim.Annem gelince mama yapmaya gideyim dedim.Göğsüm acıdı (
Süt azalınca da huzursuz oluyor bebekler.

denizanası kızlar doğru söylüyor walla böylelerşne hiçbir hazrılık yapmamak lazım. hatta sen bir daha geleceklerini söylediklerinde hiçbir hazırlık yapma eğerki gelirlersede sadece bir kahve veya çay koy önlerine ne fazla arayada lafı şıkırtır bu seferde ekersiniz diye düşündüğümden hazırlık yapmadım malum bebekle zor falan diye.. belki anlarlar o zaman .
asorticim evet denizanasının da dediği bigi pek çok yerde tuvaletlerin içinde buradada.ben zaten mama kullandığımdan sıkıntım yok ama emziren bir arkadaşımla biz emzirme için mağazaların kabinlerini kullanırdık kızlar . tuvaletlerden kat be kat iyidir. :)

mucize bence bebeğin gayet iyi kilo almış yani ne bileyim mama takviyesine başlayacak bir durum değil.bizim tanığımız bir ebe mamaya başlama kilosunu 500-600 gr olarak söylemişti. böyle olması halinde bile sık emzirme ile düzelebileceğini söylüyordu.

Mucizecim göğsünü sıkığında çıkan süt seni tatmin ediyorsa sorun yoktur.Ama bi iki damlaysa bebek doymaz onla.
Benimde süt bittiğinde her zaman sıfır süt olmuyor bazen bi kaç damla geliyor.

maşallah sütünüze sizde öyle diyinde nazar değmesin, ben emmeden sıkınca birkaç damla gelirse seviniyorum valla hemen emziriyorumki süt boşa gitmesin diye(

mucizecim bizim doktorumuzda 800 gr alması normal demişti sen daha iyi bilirsin bebeğinin huzursuzluğunu falan ona göre karar verirsin

mucize geçmiş olsun canım umarım tahlil sonuçlarınız iyi çıkar,

bu arada hangi bıngıldak kapanmaya başlamış tepe bıngıldağımı?

Denizanası :))) Bende senin gibiyim bi damlayı bile boşa harcarsam üzüliyorum.
Napim kıymetli tek damlası bile.
Seni yakalamışken sorayım.Sütün hiç bi gelmiyor,doktor ne dedi bu duruma.
Günde baya öğün mama verdiğini okuyunca üzüldüm.İnşallah daha fazla emer bebeğin.

Maşallah sütlerimize tabiki.

Fön makinesi fikri bizde de işe yaradı, süpersin Juli'cim :)
Yalnız cep telefounun kaydını pek iyi bulmayınca şu siteyi bulduk: White Noise for Babies: Effective & Popular | PEDIASLEEP™
deneyin derim...

inşallah canım çok sağol
sütün artması için gereken herşeyi yaptığımız için doktorda birşey diyemedi ne yazıkki, benim uygulamış olduğum yöntemleri önerdi, sonunda genetik olabileceğine karar verdik benim anneminde fazla sütü olmazmış ablamında öyleydisenağlama

İlahi kızlar neler bulmuşsunuz böyle:)))
Bende sinirlenip emerken ağladığı zamanlar Ceren ninnisini dinletiyorum.
Hani isimlere göre Meyra nın söylediği ninni var ya çok seviyor kızım onu.

Mmmf hayırlı olsun gerçekten de taş gibi duruyor :))

Dark hoşgeldin canım. Ceren Sultan çok mu oyalıyor seni artık hiç gelemiyorsun. Her şey yolunda görünüyor. Siz dışarı çıkıp gezebiliyor musunuz oralarda havalar nasıl?

Azo evet canım 77 oldum ben. Darısı senin başına. Gerçi bu da kabul edilir bir rakam değil ama olsun yavaş yavaş.

Sizin dr. Nurullah Bey'e de yarın gidecektim ya iyileşti bayağı kızımın döküntüleri o yüzden randevuyu iptal ettim. Yarın hava da soğuyor boşu boşuna hastaneye çıkarmıyım.

darkcım ben ucunu sıkıyorum ve süt çıktını görüyorum.tabi belki bu kalıntı süt olabilir.
dark o kadar çok kusuyorki kustuğu yer sırılsıklam oluyor.battaniyeden ta koltuğun minderine geçmiş okadar.birde daha emer emmez. demin nerdeyse emdiğinden fazlasını kustu diycem.gazında etkisi vardır ama sadece gazdan bu kadar olcanı sanmam.

bende dr rağmen mama vermeyi düşünmüyorum daha sık emziririm artık diyorum.2 saati beklemeden.teşekkür ederim
mucize geçmiş olsun canım umarım tahlil sonuçlarınız iyi çıkar,

bu arada hangi bıngıldak kapanmaya başlamış tepe bıngıldağımı?
teşekkür ederim canım.tepe bıngıldağı kapanmaya başlamış.d vitamini çabuklaştırıyormuş.o yüzden devit başlayamıyoruz.beyin gelişimini tamamlamadan kapanmamması gerekiyormuş.aklım hem bıngıldağında ve tabiki bu yoğun kusmasında.

Eylülcüm geçmiş olsun kuzun da grip olmuş. Çok üzüldüm. Umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz ana kız.

Mucize canım 800 gr az mı? 800 azsa 1 kilo da azdır o zaman o nasıl iş ya. 500 gr dan az olursa gerçekten az kabul ettiklerini söylemişti doktorum bana. Kızların dediği gibi en iyi sen bilirsin kızının doyup doymadığını. Eğer huzursuzluğunu hissediyorsan mama takviyesi yaparsın ama bence sütle devam edin.

jülicim valla ben düne kadar bebeğimin doydunu hissediyordum.ama dünden beri birde kustukca hep açmış gibime geliyor.bakalım yarın tahlil sonucu için dr la görüşücem.bu bahaneyle kilo meselesini de daha ayrıntılı görüşüyüm diyorum.

ayy ilk ben düşmüşüm sağolsun uyutan yok beni kızım uyudu bende yanında uyuyum dedim tam daldım telefon eşim aradı beni deli etti
hayır sorduğuda bişeye benzese neyse dicem zaten yine popodan gaz sorunumuz vardı gece hala devam ediyor gerçi ama offff şu gaz olayları çok canımı sıkıyor bebeğimin uykusu var ama lanet gaz izin vermiyo uyumasına
bende çok üzülüyorum neyse herkese günaydın gününüz iyi olsun

günaydın asorti biz bu sabah yeni bi gaz ilacına başladık bitkisel. adı nurse harves bakalım ne olacak. çünki başlarda yaşamadığımız gaz sorununun hepsini son 4 gündür fena yaşıyoruz. gözünü kapıyo bi ciyaklayarak uyanıyo anlatamam. dua ediyorum bu yarasın.
bu sabah nasıl oldu bilmiyom ama babamızı yolladık 8 de ve uyumuşuz. tabi velet bizim yataktaya tık demeden uyudu. bende fırsattan istifade yattım onunla. alışık olmayınca kalkınca bi tuhaf oldum delikafadulden

Son düzenleme:
merhaba kızlar
bugün süt pompası aldıracağım manuelmi yoksa elektrikli olanlarmı daha kullanışlı.
sütüm yetiyormu bilmiyorum.bebeğim sürekli emmek istiyor.makineylede çekip bakmak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…