2008 Kasım Anneleri

sağolun kızlar.akşam babamız gelince keselim tırnaklarını(tek başıma beceremem)
bende çıkarayım eldivenleri.
bende aslında üzülüyorum.çocuk hapis gibi.yazık..
ama takmam gerektiğini düşünüp kendimi teselli ediyodum.bide bizimki acıkınca eldivenlerini emiyo hırsla yavrum hemen..ozamanda sürekli değiştiriyorum mikrop kapmasın diye.ama çıkarınca ellerini keşfeder doğru..

acilen geldim hemen gidiciiiimmmm...

dilokscum netten indirdim canim ben tüm albümünü..

juli kafa yaprak sarmasi bile yaptik heheh,tatli hem sekerpare var hemde bisküvili tatlilardan filan..

birsürürde meze hazirladim.bakalim begeceklermi:)

biraz dolasimda masayi hazirlayim ben,Denizcik babayla gezmeye gitti simdi damlarlar hemen..

selam ;
azocum bende eldivenelri çıkardım artık ..ellerini görmek çok hoşuma gidiyor ..özellikle emerken elimi tutuyor yada yakama yapışıyor..tırnaklarını ilk kesememiştim, yumuşak bebek törpüsüyle törpülemiştim artık kesebiliyorum ,kestikten sonra yine törpülüyorum tabi..bence sende bir an önce tanış bu minicik ellerle..

benden soru üstüne soru
bıngıldak ne yaw?
ben kara cahil(

canım bebek beyni anne karnında gelişiminden sonra yaklaşık 1 yaşına kadar da gelişimini dışarıda tamamlıyor ..bunu içinde kafasının üzerinde yumuşak bir bölge oluyor.işte ona bıngıldak deniyor ..hafifçe kafasına dokunursan hissedersin..beyin tam gelişim sağladığında kapanıyor orası..bazı annelerin bebeklerinde bıngıldak ya tam kapalı oluyor yada küçük,bunun sebebi de annenin hamile iken aldığı vitaminler..eğer dr kontrolünde bu bölgenin zamanından önce kapanmaya başladığı saptanırsa d vitamini kesiliyor..

Gel hayatim,beni bunlami korkutcaniz basimin üzerinesiniz hepiniz..

olmazsin okmazsin korkma,ben olmadigima göre sende olmazsin merak etme.

ya aklimdayken sorayim kizlar bebeklere su veriyormusunuz siz?ben hic vermedim daha.

doktor 4-6 ay olana kadar verme sen bol bol sivi al yeter dedi.ne kadar kaynatsanda isal yapabilir

bebegi o su ihtiyacini sütten aliyor dedi ama icim rahat diil.acaba su istiyormuki ya,verenler varmi?

çilekcim ben sadece bir kaşık çay kaşığı tabii zemzem suyu verdim o kadar su vermiyorum
bu arada ben dün avm den rezene aldım ama rezene hep yukarda toplandı içemiyorum nasıl olacak şimdi
aparatları var ya ondanda bulamadım

çilekcim göğüsten gelen ilk süt bebeğin su ihtiyacını karşılarmış.doğa ne kadr güzel dimi kızlar allaha çok şükür.... Ben hiç su vermedim bebekime .
Asorticim ben de rezeneyi kaynatıyortum bebeğimin mendillerinden birini bu işe tahsis ettim onunla süzüyorum

hepinize merhaba şekerler, sadece anne sütü alan bebekler suya gereksinim duymuyor ama mama ile beslenenlerde verilmesi gerekiyor,

bıngıldak diğer adıyla fontoneller hakkında bir bilgide benden olsun,
fontoneller kafa tası kemikleri arasındaki boşluklardır kızlarında dediği gibi, birkaç tane olan fontonellerden en önemlisi tepe bıngıldağıdır ve 18-24 aylar arasında kapanır erken yada geç kapanması sağlık açısından problem yaratır,

bıngıldaklar içe çökük yada dışa doğru bombeli ise mutlaka doktora gösterilmeli buna çok dikkat edin lütfen

iyi akşamlar anneler
asorti sana şimdiden mevlüdünüz için kolay gelsin ve allah kabul etsin.bizde bebek mevlüdü için ilk mürüvet derler sende kızının ilk mürüvedini göreceksin.ben bizimkinde dayanamayıp ağlamıştım bakalım sen de ağlayacakmısın :))

ben bizim kıza su vermiyorum biz hem mama hemde anne sütü takviyeli besleniyoruz arada emdiği için su almasına gerek olmadığını düşündüğümden doktorumuza da sormuştum 6. ayına kadar gerek olmadığını söylemişti. hatta onun midesi çok çok küçük zaten, az çok anne sütü ve mama ile besleniyor ve anne sütünden de su ihtiyacını alıyor boşuna midesini su ile doldurmana gerek yok demişti bize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…