2008 Kasım Anneleri

herkese merhaba hanımlar nasılsınız korktuğum oldu ve kızım grip başlangıcına girdi
burnu tıkalı gıcık babasından geçti heralde şimdi de annemlerdeyim maşallah
ben gelmeyince yazıyorsunuz da yazıyorsunuz okumakla bitmiyo ya

canikom geçmiş olsun çok ayrıca hasta koca da hiç çekilmiyor en azından benim için:jeyyar:

Selam herkese.. Kaç gündür geçmişi okuyorum, tam cevap yazıcam ya kızım ağlıyo ya bi şey çıkıyo yarıda kalıyo... Neyse bunlar 3 günlük cevaplarım...

bu arada benim eylül çok dikkatli bir şekilde tv seyrediyor sizin ufaklıklarda seyrediyormu ya
kafasını çeviriyorum ama boynu öyle bir dönüp takip ediyor ki artık kapatıyorum bende napsak acaba normal mi

Asortie'cim, bizimki de yeni başladı TV izlemeye. Aynen bi<z kafasını çevirdikçe dönüp dönüp takip etmey çalışıyor. İzletmemek lazımmış, otistik yapabiliyormuş...

Bence de becerememişsindir. Dik şekilde durarak, pompayı göğsüne hava almayacak şekilde yerleştirirseniyi sonuç alacağına inanıyorum...

Ebuka'cım, aşağıda verdiğim link'i tıklarsan, duyacağın ses white noise adını verdikleri ve çocukları sakinleştirip uyuttuğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir ses frekansı. Bizde de aynı sorun vardı ve çareyi bu sesi dinletmekte bulduk. Bi dene istersen...
White Noise for Babies: Effective & Popular | PEDIASLEEP&#8482;

Aaaaa zeynep zeyna olmuuuuş :) Kızlar bişey soracağım, patiksiz alt giydirenler içine ne giydiriyorsunuz?

Ben evde patiksiz altın içine çıtçıtlı body, ayaklara da çorap, ev soğuksa üstüne bilekli patik. Doğduğu günden beri ince giymeye alşıltırdık, eldiven ve şapkayı da 2. haftadan sonra kullanmadık. Şimdiye kadar bi sorun yaşamadık çok şükür.

kızlar günaydın.
bugün felaket bi bel ağrısıyla uyandım, kasıklarım karnım belim felaket ağrıyor. parol içtim bitane inşallah gecer,

Geçmiş olsun Elifdem... Acaba adet mi olacaksın... Benim de sırtım çok ağrıyor emzirmekten...

ayy canımm geçmiş olsun sanada inşallah ilerlemeden geri gider

benim kociş gerçektn çok hasta herhaldeki hiç nazlanmıyo garibim yaa bak üzülüyorum işte böyle oluncada:1hug:

arkadaşlar bebeğinde reflü olan var mı?emiziriyorum gazını çıkarıyorum yatırınca uykuya dalıyor ama sonra kusup uyanıyor.boğulcak diye ödüm kopuyor.öksürükle uyanıyor.dr biraz dik yatırın dedi ama

Merhabalar,
ben gelene kadar kimse kalmamış.

Sormayın başımıza gelenleri...Kızım dün 2 aşı olmuştu ya,gece emzirmeye kucağıma aldım ki ne göreyim ateşi çıkmış.
Hemen eşimle soyduk bekledik.Biraz düştü.Yatırdık.Ben tekrar emzirmeye aldım yine var.Ölçtük daha da yüksek.Hemen sağlık ocağındaki hemşirenin önerdiği ateş düşürücü şurubu getirdi eşim.Prospektüsünü bi okudu 6 aydan büyük bebekler içinmiş.Allahtan evde ateş düşürücü fitilimiz vardı.Yaptım,yatırdık.Bi dhaki kalktığında geçmişti çok şükür.Ama ben uyuyamadım tabii..Uykusuz uykusuz sabah erkenden evi toparladım.Akşama misafir vardı.Öğlene annemi otogara götürüp,ordanda Ceren i kontrole götürecektik.

Yola çıktık,eşim Aksarayda yine slgın varmış,çocuk hastanesi hasta kaynıyormuş deyince ben kızı oraya götürmem hastalık kapar dedim.Götürmedik.Annemi gönderdim Adanaya.(Çabuk gelse barii)

Alışveriş yaptık,soğuk buhar makinası aldım.Arçelik marka:İnşallah memnun kalırım.Şimdilik güzel bakalım...Sonra geldik eve.Misafirler yeni gitti.Ortalığı toparlayıp geldim buraya.

Sizler naptınız???
Asortie kızı hasta etmişsiniz çok üzüldüm.Geçmiş olsun.Hemen önlemini alında daha kötü olmasın canım.

Mmfcim eşine çok geçmiş olsun.Allah birdaha yaşatmasın böyle hastalıkları canım.

Neshecim son günlerde benim kızda fazla kusmaya başladı.Acaba bizimkindede mi reflü oluyo ki???

Dark geçmiş olsun ama canım bir daha ateşlendiğinde hemen doktora götür. Çünkü ben hastaneye gittiğimde doktor özellikle swöyledi eğer ateşlenirse hemen getiriyorsun ne şurup ne fitil hiçbir şey kullanma dedi. Aklında bulu nsun canım. Neyseki çok geçmeden ateşi düşmüş. Okurken korktum gerçekten. Demek aşılar böyle ateş yapıyor.

Canım açıkcası ben hiç pudra deneyimim olmamasına rağmen ve doğum öncesi hazırlıklarda pudra almamıştım.Doğumdan sonra görümcem öyle söyleyince eşim aldı.Biz de sadece banyodan sonra kullanıyoruz.
Dediğin gibi kakası yapışıyo.Ama bebeğin vücudunu iyice kurulayınca yapışmıyo.
Dene bakalım zeytin yağını da onu nasıl çıkarcan kafadan?Ben kendi saçıma sürmüştüm de çıkarması çok zor olmuştu.Bende saçım güzelleşsin die sürmüştüm.Ondan böle güzelim yani eheheheheh DD

Saphiracım inşallah çok iyi bir firmayla anlaşır eşiin.Şansınız bol olsun.

Ablanın aşılaması tutar inşallah.Ben de aşılamalar yaptırmış biriyim.Tutma şansı çok yüksek olmasa da aşılamanın faydası olduğuna inanıyorum.İnşallah bebeklerine ilk denemede kavuşurlar.

Zeynacım inşallah abinde hayırlı bir evlada kavuşur.
Allah isteyen herkese hayırlısıyla verisn..

imzama ne oldu yine yaff?
Ben yedim DDcokacimcoook cokacimcoook laelaelaelaelae

Canım aşıdan sonra ateşlenebilir demikleri için götürme gereği duymadık açıkcası..Ne bileyim?
Sana aşıdan sonrası için mi öyle dedi,genel olarak ateşlendiğinde mi dedi?
Canım işte evimiz ilçede olunca hemen götüremiyorum.Hastaneye ile gidiyoruz.Yoksa kontrole çoktan götürmem gerekiyordu.

Ahh yağmurcuğum ahhh ((
Allah sabır versin kızınada mışıl mışıl bir uyku...

Benimkide yatıyor sabahtır hem fitilin etkisi hemde arabada gezmenin.

Bende sabah 5-6dan sonra senin gibi delircem biliyorum.Annemde gitti kızı satıp uyuyamamda artık...

Asortie geçmiş olsun canım..hemen bi doktora götür gecikme sakın..

Darkçım size de geçmiş olsun hasta değil aşıya bağlı değil mi?Her çocukta ateş yapmıyor ama dikkatli olmakta fayda var..Bir çok şurubun içinde 2 yaşın altında ya da 6 ayın altında kullanılmaz yazıyor ama mecburiyetler kullandırıyor..Fitilin işe yaramasına sevindim.

Kusma konusuna gelince benimki de 2 gün önce çok kusmuştu ama mama değiştirmiştim ondan oldu sanrım.Normalde bebelac kullanıyorum sma gold getirmiş eşim.onu içtiği gün çok kustu..herhalde ondan dedim ben de..Ama reflsü de var benim oğlumun anlıyorum yani..Hık diye bi ses çıkarıyor beslenmeden sonra sonra da yüzünü ekşitiyor..Ben kusmaması için beslenmeden sonra 5 dk filan 45 derece açıyla kucağımda tutruyorum..Hemen kaldırırsam kusuyor..

Evet canım ateşi aşıdan dolayı oldu.

Kusması mamadan olmuştur.Bende mama değiştirince çok kusmuştu kızım.

Sanırım bizdede reflü var.Acayip ses çıkıyo bizdede.Doktora gidince sormalıyım.

Burda yazcam die kızı ihmal ettim.Bi baktım ana kucağının iyice aşağısına kaymış.Ayaklar havada kalmış.

Aman ha dikkat bebeğe..

İlçede yaşayınca istediğin zaman doktor bulamıyorsun di mi?biz de aynı senin gibiyiz..Çocuk doktoru sıkıntısı çok fena..Oğlum doğduğundan beri büyük şehir ihtiyacını daha çok hissediyorum..mesela aklıma bişi geliyor oğlum için şunu alsam diyorum ama ilçede olunca istediğin şeyler olmuyor...offf allah kurtarsın bizi....

uyumuyooorr..kaç saat ben uğraştım şimdide babası uğraşıyor bakalım umarım uyur.saatlerdir ayakta çümkü.bu enerjiyi nerden buluyo hayret ediyorum ya.tam düzene girdi derken hayal kırıklığı

evlerinin önüüboyalıı diiireeekkk yerden yeree vurduuun sen benii felekkkkaydirigubbakcemile2şöööle temizlikçi edasuyla söölüyom ööle dinleyinnkaydirigubbakcemile3ben gece hiiiç uyumadım eşim oğlum büyük oğlumarasında mekik dokudum mehmet akifin sustuğu zmaanlarda abisi sayıklamaya başladı o susuncada baba horlamaya nasıl bir geceydi Allahım

Günaydınnnn Günaydın
Herhalde uzun zamandan sonra ilk kez bu saatte burdayım.
Çünkü annem yok mecbur Ceren hanımla uğraştım.Yeni yatırdım.

Saphira ve mmfcim uykusuz kalmışlar.Heralde şimdi horlaya horlaya uyumaya gittiniz :))

Günaydın herkese... Bebişi hasta olanlara acil şifalar diliyorum...

Kusma probleminden bahsetmişsiniz. aynı sorun bizde de var. Doktor emzirdikten sonra 5-10 dk30 derece açıyla tutun sonra yatırın dedi, sanki biraz işe yaradı ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…