2008 Kasım Anneleri

selam kasım anneleri ben aralık annelerine üyeyim ama kızım erken davrandı ve 13 kasımda dünyaya geldi size bir sorum olucak yardım ederseniz cok sevinirim kızım cumadan beri kakasını yapamıyor fitil veriyorum öyle yapabiliyor fitil vermek istemiyorum ne yapmalıyım bana yardımcı olurmsunuz

bizde rezene çayı işe yaradı canım dene istersen

Canım hiç endişelenme ben de aynı durumdayım..Kıvamı katı değil di mi?Çocuk çok rahatsız olmadığı sürece fitili çok tercih etme..Benim oğlumun 7 gün yapmadığını bilirim ben.hala da aynı şekilde 5 günden önce yapmıyor..Doktorlar gün de 10 kere de normal,10 günde bir de diyorlar..Sen fitil verirsen ıkınmayı öğrenemez ve bu kabızlık sorunu uzar gider..

ayy bugün pirayenin eldivenlerini çıkarmıştım sonra bi baktım burnunu yanağını hep çizmiş tırnaklarınıda yeni kesip törpülemiştik ama faça atmış gibi olmuş kuzumun suratıı

Valla ben de kesiyorum,törpülüyorum çiziyor ama çok çabuk geçiyor hiç endişelenmeyin..ellere özgürlükkkkkkkkkkkkkkkk..

Denizanası sen çocuk gelişimcisisin bize biraz tüyo versene canım yaa..Ne gibi aktiviteler uygun bu yaş grubu bebekler için..insan ne yapacağını şaşrıyor valla..

Denizanası sen çocuk gelişimcisisin bize biraz tüyo versene canım yaa..Ne gibi aktiviteler uygun bu yaş grubu bebekler için..insan ne yapacağını şaşrıyor valla..

canım bu dönemde yapılacak şeyleri zaten hepimiz içgüdüsel olarak yapıyoruz yoksa ilerleyen günlerde özel etkinlik sayfası hazırlayacam, sizlerinde katkılarıyla birimizin unuttuğunu diğerimiz ekleriz güzel olur bence
şimdilik ilk aklıma gelenlerden yazayım yinede

- sürekli onlarla konuşulmalı - onların seslerini taklit etmek ve konuşmak ama düzgün konuşmak gerekiyor, bebekçe konuşmak yanlış öğrenmesine neden oluyor,

- çıngırak, marakas gibi aletlerle sesi takip etmesi sağlanmalı

- renkli oyuncaklarla dikkatleri çekilmeli, görme duyusu için

- oyun halısı gibi birçok duyusuna hitap eden araçlarla gelişimleri desteklenmeli

- çilekten öğrendim ve hemen uygulamaua geçtim dil çıkarmalı -tatlicadiarzu--tatlicadiarzu--tatlicadiarzu- (benim oğlumda sık sık dil çıkarıyor ama bilerek yapmıyor şimdi denemeye başladım bakalım ne zaman bilerek dil çıkaracak)

- dönencelerle yine duyuları harekete geçirilebilir

-üşütmemek kaydıyla elini ayağını bacağını açık bırakarak koordinasyonunu geliştirilmeli

-en önemliside temel güven duygusunu kazanabilmesi için ihtiyaçları zamanında karşılanmalı ve uzun süre ağlatmamalı

aklımdayken daha erken ama
- Ali Çankırılı'nın BENİMLE OYNARMISIN ANNE diye bir kitabı var evde yapılabilecek hemde siz iş yaparken uygulayabileceğiniz etkinlikleri içeriyor
birde KAĞIT VS dergisi var bayılıyorum o dergiye harika şeyler oluyor içerisinde link vermek yasak diye hatırladığım için vermedim gugıllaelaelaelaelae dan rahatlıkla bulabilirsiniz

yada daha hazırlık aşamasında ama benim öğrencilerimle hazırlamaya başladığım bir site var oradanda etkinlik örnekleri alabilirsiniz (hazırlık aşaması bitince veririm adresi)

zeynep vural,kimyon vermeyi dene canim birde.bebege vermek istemem kimyon dersen

sicak suya bir kasik atip kendin ic.bu bende cok ise yaramisti.

denizanasi tsk,ler canim bilgiler icin..arada bilgilendir ihmal etme bizi(tabi vaktin olursa)

kisa süre sonragör bak seninki nasil dil cikarticak siz cikarinca karsisinda..

zeynep,çilek söyleyince aklıma geldi rezene çayı dedim ama ben rezenenin içine tane kimyonda katıyorum bir tatlı kaşığı tane rezeneye bir çay kaşığı tane kimyon koyuyorum ve hemen hemen hergün birkez kaka yapıyor lokumum

canım nasıl hazırlıyorsun tarif edermisin

bir tatlı kaşığı tane rezene ve bir çay kaşığı tene kimyonu ikea dan aldığım top süzgeçe koyuyorum bir su bardağı kaynar suyla demliyorum, bazen de kaynatıyorum kaynatınca daha çok işe yarıyor, bir kısmını oğlumun suluğuna koyuyorum geri kalanını ben içiyorum
25 cc kadar içiyor her gün

cok cok sağol canım umarım işe yarar ve kızım kakasını yaparda rahatlar bende rahatlarım onu kıvranırken görmek beni cok üzüyor cok cok teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…