2008 Kasım Anneleri

Günaydinnnnnnnnnnnnn,sabahtan oglumu doktora götürdüm kuzuma asisi yapildi.ama biraz canim sIkkIn cünkü Deniz bu ay az kilo almis.yanlizca 400gr almisiz ya 5.610 olmus ama doktor biraz daha almasi lazimdi dedi.iki hafta önce filan cocuk ne emerse oldugu gibi cikarmisti acaba ondanmi almadiki?

bazen inis cikis olabilir sorun diil ama bu ay biraz daha dikkat et bakalim özellikle memedeki enson sütü icmesine gayret et dedi..moralim bozuldu ya

birde hergün düzenli olarak yüzü koyun yatir dedi,boyun ve bel kaslarinin calismasi icin.agliyor dedim,o seni protesto ediyor kaldir sustur yine yatir dedi.günde bunu 5-6defa tekrarlar bu ayda aalismazsa bundan sonra hic alismaz dedi.hem daha iyi gaz cikartir bunu düzene koy dedi.evde yüzü koyun yatmayan böcük doktorun karsisinda sessizce yatti:) alem bu ya.kollarini filan calistirici hareketler ögretti bu sekilde yatarken bakalim uyansin basliyoruz bugün idmana:)

birde bana sey dedi,stres yapma ve beben uyudumu sende hemen uyu daha iyi ve besleyici olur o zaman sütün dedi.ee ben robotmuyum ya dügmeme basinca uyuycak bak simdi hic uykum yok mesela :) ee sizlerden naber herkez iyimi?

bakiyorumda zeynep hanimcim acamadi tükkani bugün:)uyuyakaldi anlasilan.

çilekcim takma 40ın içindeki gibi kilo almasını bekleme yavaş yavaş azalıcak kilo alımları çünkü çok hareketli olmaya başldılar.drun dikat et demiş sakın stres yapma biliyosun çok etkiliyo .
ben dünakşam stiil tee varya humananın ondan aldımiçtim 1 su bardağı benimsorunum mehmet akif akşamları geceye kadr mememe yapışıyo sürekliemmek istiyo eşimde süüütün yetmiyo senin diyip duruyodu :mymeka:ve tabii ben stres yapıyodum benimeşimde çok bilir de kaynanam gibi neyse akşam 11 gibiemzirdim uyudu hemen normalde uyumaz çünkü sürekliemmek ister sabahta 7de emizrdim baya vakit geçirdi 9.30a kadr falan ayaktaydı sonra uyudu hala uyuyo işte ya çayişe yaradı ama bide boza içtimakşam eşimalmış bol tarçınlı ve leblebili belkide ondan sütüm besleyici oldu sende seviyosan dene derim boza acaip süt üretircokacimcoook şu çayıda dene cnm etkisi kanıtlanmış biliyosun

ya nebilim canim sIkIldI iste still tea dimi tam ismi cayin?burada varm ibilmiyorum bi bakayim¨türk marketlerine filan.bulamazsamda subatta tr ye gelicem zaten ordan alirim kesin.banada gündüzleri saatli aksamlari ise her istediginde ver dedi daha sakin olurmus bebe o zaman.

bizimki sesini cikaramadi cünkü anladi moralimin bozuldugunu,demistir sabah sabah sarmasin bana diye..ilk ay cok iyi aldi diye hep öyle bekledim ben galiba napalim saglik olsun.birde bizimkinin boyu cok uzun 64cm.acba bunla bi ilgisi varmi diycem ama yoktur olsa dr derdi.aman sacmaladim iyice bi sicak su icim ben.

senin böcük nasil oldu?dün gözleri kirpkirmizi olmus aglamaktan demistin iyimi bari yvarum simdi?

daha iyi canım sabah gülüştük biraz abimiz uyurken keyfim yerine geldi ...
çayın ismi humana still-tee canm al bi dene bakalım bendede süt var ama galba besleyici olamıyo bazen sürekli emmek istediğine göre:ecrin_bebek:

ya iste memedeki enson süt cok yagli olurmus esas besleyicide oymus öyle dedi bana.ama simdi emzirdim uyudu kaldi memede yani o yagli sütü emdigini hic sanmiyorum.illaki her defasinda bosalttir memeni o zaman o sütüde emer diyor..deniycem artik bakalim zaten bizim emme seanslarimiz cok uzun sürüyordu bazen bir saat bile kaliyor.

tmm canim en kisa sürede bakicam bu caya.

oy oy sabah cok seker oluyorlaryaaaa her halta gülmeleri beni bitiriyor.

günaydın günaydın günaydın ahanada bende geldim a.s.
bakıyorum çilekçim beni merak etmişsin valla ben akşam en son çıkarken yazdım sabah tükanı siz açın ben açıyorum kaç gündür uykusuzum dedim yatacam dedim. ama nerdeee yiğt bey olmasa maşallah babası yetiyo.yiğiti 5 'de uyuttum ama sağolsun babası 7'de uyandırdı beni. tamam direk hatunnn kalk demedi ama işe gitmek için hazırlanırken bu sabah az sesliydi. bu yüzden 5 karış suratla yolladım.adam sabah sabah evde kırılmadık bırakmadı beee.dikkat etse ne olur sanki uyuyoz yoksa kırılan pekde umurumda değil.neyse kırarsa kırsın ben izindeyim alırım o öder hihoyyyt
çilekçim sizin şu doktora hayran babanıza hayran değilim ama.seni yorduğu ve sinir ettiği için. ama erkeklerin yapısında var galiba bu bebek üzerine titreyip bizi hiç bişi bilmeyen tipler sanmaları :mymeka: yani tek seninki değil ama benim bildiğimi bana öğretmeye kalmasına uyuz oluyorum ve kesinlikle onun değil benim bilidğim geçer çocuk konusunda yani sonunda zaten benim lafıma gelir.o sölesin dursun ben duymam aynen şu havadayım lülülülülülü
dün bi bakıcı ile görüşmüştüm.akşam kocişle enine boyuna konuştuk kadını tekrar mülakata alacağım önümüzdeki hafta.bir an önce bulmak lazım ne kaldı şubatı 13'üne.bakalım inşallah hayırlısı olur ve güvenle bebişimi emanet ederim.zaten haftada 3 gün ya şöle 7-8 aylık olana kadar 5 gün bırakmayı düşünmüyorum.
eeee siz ne yapıyonuz bakim dökün eteklerdeki taşı..

mmmf ne bu camların haliii dışarsı gözükmüyo :roflol:
nasıl dükkan açmak buuuu kafamçokkarıştı

höyyyytttttttt
valla şekercim benim evin camları duruyo yemişim tükkanın camlarını kaydirigubbakcemile2yaa bugün çok iş var istda yağmur var kaç haftadır güneşe hasret kaldık yaws güneş olmayıncada insanın iş yapası gelmiyo valla çamaşır yıkıyom ama nerde kurutcam allh bilir salonun koltukların sandalyelerin üzerine astım balkon kapısınıda açtım tam bi morg oldu salon şu kurutuculardan alsakmı naapsak anam almazkiadam yokken 200 elektrik geldi alsak 400 gelir herhalde sanki fabrika burası

Noluyo ordaaaa :) şşşştttt. Mmmf hayırdır niye gözler kırmızı olmuş ya bebişin?

Çilek canım üzülme ki sütüne bişicikler olmasın. Biraz daha dikkat edersin. Ya belki alakası yok diyeceksin şimdi bana hatta kızacaksın ama bence Deniz'in kilosunda üşümesinin daha doğrusu ısınmak için enerji harcamasının da etkisi var. Eminim sen elinden geldiği gibi koruyorsun ve hasta olmuyor ama bebekler kalorilerini ısınmak için yakarlar. Bu ay biraz daha sıcak tutmaya, eksi derecelerde dışarı çıkarmamaya dikkat etsen nasıl olur acaba?

Zeynep umarım bakıcı içine yatan ve iyi biri olur canım. Benim de bugğn annem geldi kızıyor bana bakıcıya falan vermem diyor ama hasta ya kıyamıyorum.

Bizim de bugün doktor günümüzdü. Aşılarımızı olduk. 3 aşı. İçim gitti. Rota virüs aşısını yaptırmadım. 3 aşı olduğu için 4. yü istemedim. Biraz daha araştırıp bir dahaki ay yaptıracağım zaten en geç 3 buçuk ayda yaptırmak gerekiyormuş. Babamız pek kıskandı bugün bizi. Hastanede her gören geldi yanımıza. Ay nasıl saçlı bebek ne tatlı diye. Millet geldikçe babamızın surat asılıyor battaniyeyi kapatıyor yüzüne. Arabada da niye gelip saçına dokunuyorlar diyor :) Bu ay 1250 kilo almışız. 5460 olmuş kuzum. boyu da 56 cm. Nasıl sevindim. 5 cm uzamış :)

Ya can damarıma bastın mmf. Sırf çamaşır kurutayım diye balkonu kapattırdım ben. Şimdi hafif kuruyunca kalorifer üzerine asıyorum o da içeride nem yapıyor. Daha geçen gün kurutma makinelerini araştırdık eşimle aslında az elektirik yakanlar da var ama işte onu nereye koyacaksın falan filan.

niye bağırıyon ben şaka yaptıydım :çok üzgünüm:
burda da hava aynı yoksa senle aynı hizadayız ondan mı? bizim yatak odası çatıda aman yarabbi 2 gecedir hiç mi durmaz şakır şakır.bazen hoşda uykusuzlukta sinir ediyo.bende diyom bi güneş açsada içim açılsa böle insanın içide kararıyo.
ben çamaşır konusunda şanslıyım yani asacak konusunda boş oda var oraya aıyorum.çamaşırlık aldım fakat tek kötü tarafı oranın peteğini açıyorum mecburen faturaya yansıyo.şu kurutucular nasıl bişi acaba kullanan varsa bilgi alsak.ama dediğin gibi onda da elektirk mesele.aman ya hayatın kendisi meselee sallaaa gitsin.

julicim maşallah banusu kuzumuza ne güzel kilo almışmaşallah subhanallah.
ayrıca şu deniz oğlan için söylediğinede katılıyorum çünküçilekin yaşadığı yer buzzzzzzzzzzzz istanbula gelince tişörtle gezer bunlar:))
benim bebekomunda dün rop muaynesi vardı kürdan gibidemir çubuklarla açıyolar bebeklerin gözlerini ondan ağlıyo tabii haliyleikisi birarada olunca kıpkırmızı oldu yavrumun gözleri büütün gün,
sizin bebelerde öhööööööö diye öksürüyomu delimine öhööö yapıp gülüyo kendi haline:))

ee aliskinim hayatim her sabah seni görmeye olmayinca tabikide merak ederim.vallahi babamiza bende hayran olmaktan vazgeciyorum artik,hem o kadar hassas hemde yatak odasinin kapisini cattt diye acip cocugu uyandiricak kadarda düsüncesizkötükedihüsomadem bu kadar hassas bi insansin bazi seylerede dikkat et diyorum,unuttum ya sabah sabah diyor:mymeka: varya bu adam doktoruda sinir ediyor asam her defasinda telaslancak bisi yokki siz neden stres oluyorsunuz diyor doktor esime..

Hayir tanimasam benden önce cocuk yapmista onlari büyütmüs diycem..aksam Denizi yikadim uyuttum bana diyorki sanki bugün biraz az ilgililendin yikarken acaba iyi yikanmadimikigelde delirme yaaaaaa bissürür bagirdim bende siskosun zaten sus diye:) sonrada diyorki bana;tamam ya saka yaptim sende hemen atliyosun.

ooff offf bende yapiyorum yinede kendi bildigimi ama sürekli basimda cok bilmis olmasina tahammül edemiyorum.

az kalmiss ise baslamana insl.gönlüne göre bulursun birini.icini rahat ettirmesi co¨k önemli bebege bakicak olan kisinin.

ben sabah sabah tüm aslari kocaya döktüm ise yolladim,gerdi beni yaa sinir seyÇok
üzgünüm çoook

Zeynep umarım bakıcı içine yatan ve iyi biri olur canım. Benim de bugğn annem geldi kızıyor bana bakıcıya falan vermem diyor ama hasta ya kıyamıyorum.

işin kötü tarafı ne bak anlatayım jülicim.
aslında sevgili kocam ve ben kayınvalideden pek umutluyduk.büyük oğluma annem kol kanat gerdi ya kesin dedik bunda da bizi o yardımcı olur.ama akşam eşim bensiz gitmişti bişi için ve konuyu açmış bakamam çok zaman oldu çocuk bakmayalı unuttum falan demiş.kayınpederimde siz bakıcı bakın daha iyi olur demiş.nası yaaa bu sizin torununuz nasıl kıydınız bakıcıya.tamam ben ne olur ne olmaz diye araştırıyordum ama çok ümitliydim babanneden.iyikide bi kulağım bakıcıdaymış aramışım diyorum.eşimi görsen nasıl kırıldı.ay bide benim annem ondan 5-6 yaş büyük olduğu halde ve büyük oğluma baktığı halde hala bakarım diyebiliyo o hanım efendi bakamazmış. nasıl kızdım nasıl kızdım kötükedihüsoama en çok da eşim için nasıl üzüldüm anlatamam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…