2008 Kasım Anneleri

Emziren Anne Ayda En Fazla 2 Kilo Vermeli
Anne sütü doğadaki en değerli besindir. İlk altı ay süresince bebeği her ağladığında emzirmek ve ona anne sütünden başka besin vermemek etkin süt verme şeklidir. Anne sütünün verimi bebek için çok önemlidir. Sadece anne sütüyle beslenen çocukların bağışıklık sistemi daha güçlü olur ve bu sayede birçok hastalığa karşı korunurlar.

Anne kilo vermek uğruna sütünü tehlikeye atmamalıdır. Emzirme döneminde, her gün yaklaşık 6 - 7 çay bardağı, yani 600 - 700 mililitre süt salgılanır. Bunun için harcanan kalori ise her gün için 500 - 700 kalori civarındadır. Bu kalori kaybı, bir saat orta seviyede egzersize eşdeğerdir. Bu sebeple emzirirken dengeli beslenen ve yeterli sıvı alan anne, eğer doğumu normal kabul edilen sınırlardaki kilo kazanımıyla bitirdiyse, altı ay sonunda doğumda aldığı ve süt üretmek üzere depoladığı fazla kilolardan kurtulur.

Bebeğini anne sütüyle besleyen annenin, emzirme dönemi süresince vücut ağırlığındaki değişiklikler konusunda bilgilenmesi önemlidir.

İki kişilik yemeye gerek yok!

Emziren annelerin ayda iki kilonun üzerinde ağırlık kaybetmeleri asla doğru değildir. Emziren annenin yetersiz ve dengesiz beslenmesi, annenin sağlığını bozar, süt verimini düşürür. Bebeğini emziren anne ne iki kişilik yemeli, ne de hızla kilo vermeye çalışıp diyet yapmalıdır.

Emzirme sırasında normal kalori ihtiyacınıza ek olarak 300 - 500 kalori daha fazla beslenmeniz yeterlidir. Bu ihtiyacı karşılamak üzere ek olarak, bir su bardağı süt, bir yumurta veya bir köfte kadar et, bir ince dilim ekmek ve bir adet meyve eklemeniz yeterlidir.

Emziren annenin aldığı bazı besinler, bebeği olumsuz etkileyebilir. Eğer bir besin grubundan şüphelenirseniz, bir hafta süreyle bu besinlerden kaçınmalısınız. Daha sonra az miktarlarda alıp bebeği gözlemlemelisiniz.

Özellikle inek sütü, fıstık, lahana, çikolata, portakal, çilek ve domates, anne sütünden geçerek bebeği rahatsız edebilecek alerjen besinlerdir.

Emzirme sırasında fazla sıvı ihtiyacınız olacaktır. Her emzirme seansında bir bardak, yani 200 - 250 mililitre su için. Günde 2.5 - 3 litreye yakın sıvı almaya dikkat edin.

Emzirme döneminde aklınızda bulunsun!

Vücudunuz 1 mililitre süt salınımı için yaklaşık yedi kalori harcar.

Protein yeterli miktarda alınmalıdır. Özellikle balık haftada en az iki kez tüketilmelidir.

B12 vitamini süt verimliliği için önemlidir. En iyi kaynağı ise yağsız kırmızı et ve yumurtadır.

Folik asit gebelik döneminde olduğu kadar, emzirme döneminde de önemlidir. Yeşil yapraklı sebzeleri bol yemek gerekir.

B vitamini tüketimi de yeterli olmalıdır. Bunun için tam buğday, bulgur ve kurubaklagiller tercih edilebilir.

Magnezyum ve çinko her kadın için yaşamın her döneminde önemlidir. En iyi kaynaklarından biri ise fındıktır.

D vitamini anne sütünde yeterli değildir. Bebeğe yapılan takviyeye rağmen, güneşli havalarda her gün 15 - 20 dakika açık havaya çıkarmak, bu vitaminin sentezi için faydalı olur.

Demir eksikliğiniz varsa, meyve sularına pekmez veya kuru üzüm ekleyebilirsiniz.

Tatlı yemek isterseniz, gaz yapmayacak şekilde sütlü tatlıları tercih edebilirsiniz.

Bilimselliği kanıtlanmasa da soğan, ısırgan otu çayı ve malt, süt salınımına genelde pozitif etki yapmaktadır.

Kompostolar şekersiz hazırlanabilir. Bunun için meyvelerin doğal şekeri yeterlidir

kızlar worde kopyaladım sizde bence okuyun faydalı bir yazı (böööööööö)zeyno sen okuma sana lazım diil;P

Selamlar herkese...
Ev işleri, bebek bakımı derken ancak geçmişi okuyup 1 cevap yazmaya fırsat bulabiliyorum sonra yine ya Bengisu ağlıyor ya da yapacak bi iş çıkıyor... Çok bunaldım valla! Bu lohusa depresyonu bende 50. günde başgöstermeye başladı sanırım... Evde tek başıma olmak çok sinirimi bozuyo... Annem ve tüm akrabalar karşıda, eşimin akrabaları izmirde... İşe yakın olsun diye geçen Mayıs'ta binbir hevesle buraya taşındım ama şimdi de keşke aileme yakın olsaydım diyorum... Offf ki ne offf! Bi de bu aralar eşim de çok sinirime dokunmaya başladı... Habire adamı azarlayığ duyuyorum, Allah'tan garibim altan alıyo da iş büyümüyo! Ama bu üstümdeki sinir iyi bi kavga etmeden geçmeyecek sanırım!!!
Kusura bakmayın kızlar sizin de canınızı sıktım ama patlamak üzereydim...

Asortie'cim çok geçmiş olsun canım... Umarım annenden alınan parça temiz çıkar. Aynı şey 24 yaşındayken benim de başıma gelmişti... Apar topar ameliyata alınıp günlerce sonucun iyi çıkması için beklemiştim ve Allah'tan iyi huylu çıkmıştı. Kitlelerin yüzde 95'i iyi huylu çıkıyor canım, sakın aklınıza kötü bir şey getirmeyin...

Bu arada yerli malı bebek bezi demişsiniz, geçenlerde markette promosyon BabyStar dağıtıyolardı. 4 tane aldım ve hiçbirinde sızdırma falan olmadı. Ülker'in sanırım... Tek sorunu biraz kağıt gibi haşır huşur etmesi ama denemeye değer...

Turtacim bahsettigin lohusa depresyonunun kolay kolay gecmedigini duymstum zira bende hala boy gösteriyorda..zaman zaman sinirlerim tavan yapiyor.bu arada bende yanliz oldugum icin galiba daha bir sinir oluyorum herseye.bebekti,evdi falan filan derken cok yoruluyorum ama napalim saglik olsun..

es konusunda bende cok kiziyorum ona ama yinede iyi bi adammiski hala beni cekiyor ve ben onca kizip bagirirken bi kez olsun cvp vermiyor..oda farkinda sanirim bu durumun.

cok tembel hissediyorum ben kendimi yine:)onca ütüm var havlular,gömlekler,pantalonlar of of of enaz yüzbinkere diyorumki simdi kücük bebegimizde var biraz bari kot tisört filan giyin!canim istemiyor bugün ütü filan.

ee kimse yokmu ya?

ben kaç gündür boşuna ütü diye bağırmıyorum he soracak olursan yaptın mı nerde hala kalkmıyo kıçım ve günden güne tepecik olan ütüler dağ olmaya başladı.
el kadar bebenin dolaplarını topluyorum.kendi dolaplarım bittide sanki beyfendininki bi dağılmış aman yaaa hepsi minik minik katlanmıyo sarılmıyo uyuz oldum.bide küçülenlerimiz varmış ki dedim sanki çok büyüdü hasbam..
elmalıcım çilekçim ben depr. sınırında geziyorum. gidip gidip geliyorum. Allah korusun bi bıraksam sanırım cupp içine düşeceğim. hep dua ediyorum başka şeyler yapıp düşünmüye çalışıyorum.özelliklede bu sıpa ağlamaya başaldığında hepsi tepeme biniyor.bazen çıldıracak gibi oluyorum.Allahtan bide kociş çıkmıyo aradan yoksa ikisinide sallayacam balkondan..klava:

Aynen Cilek'cim. Bütün gün ütü, çamaşır, bulaşık, yemek, bebek bakımı... Bir de ben çalışan bir kadındım, yani ne evde oturmaya alışığım ne de bu kadar ev işine... Eskiden haftada 1 temizliğe yardımcı alırdım, şimdi ekonomik krizden onu de almıyorum.. Yani belki başkasına bu kadar zor gelmez ama ama ben bazen fıttıracak gibi geliyorum... Eş konusuna gelince, zaten bütün gün evde yalnızım, şimdi adamın yetiştirmesi gereken bi proje çıktı yalnızlığıma akşamları da eklendi... Bakalım, bebişime bakıp teselli buluyorum, bugünler de geçecek inşallah!

Bu arada madem herkes evde ve aynı dertlerden mustarip, neden hala buluşmuyoruz? En azından yakın oturanlar buluşabiliriz diye düşünüyorum. Mesela ben Etiler'deyim... Gelebilecek olanları beklerim :)

selam kıslaarrr
depresyon demişsiniz valla ben lohusalıktan sonra da depresyona bir girip bir çıkıyorum..
saolsun bende öle hoş kaynana ve görümcek var ki sayelerinde tam bir yol çizemedim kendime ve hatta durum o kadar ilerlemişti ki geçen gün onlar yüzünden adamla boşanmaya bile karar verdik.siz hesap edin yani.

Allah korusun lelalcim ya yapmayın Allahaşkına boşanmaya varacak kadar kötüler mi..hiç anlamıyorum şu dış güçleri ya ne istiyorlar sizden? aman sakin ol az zor günler bu günler ama geçecek sabret.bende sıkıyorum dişimi depresyona girip girmemek için Allah yardımcımız olacak inş.

şu çilekte amma uykucu ha aramızda kalsın duymasın akşam sabah uyuyoooo

uyandim iste beaaa,bende bu canavar varken uzun uzun uyumam imkansiz..

oy oyy ne uyurdum vakti zamaninda offf diyorum yani..

simdide sen kacmisin,yoksa uyku halimi he:)

yok anam nerdeee bendeki sıpa uzandığım an bağırıyo kalkıyoım uyuyo robot istiyo anne değil.
valla bende diyom ne günlerdi ne uykulardı onlarrr

herkese merhaba hanımlar annem eldi hastaneden parça değilde hepsini almışlar sonucu 16 sında alacağız inşallah hiç bişey çıkmayacaktır
salak doktor biraz sınırda gibi duruyor demiiş annem başka doktora sormuş o da kimse bilemez biyopsiye gitmesi lazım demiş
herkes bişey diyoo kafayı yemişler ya temennimiz bişey çıkmamasından yana
neyseee herkes nasıl ben biraz daha iyiyim dün gece kızım çok ağladı yaa
bağıra bağıra poposundan gaz çıkarıyo uyuyo 5 dakika sonra tekrar bu saat 2 ye kadar devam etti
sonra annem okude bende okudum biraz rahatladı ve 4 saat uyudu gece sadece bir kere kalktı
sabahta 8 kalktık babamız geldi anneanneyi hastaneye götürdü işte böyle şimdide tekrar uyudu
ama uyanmak üzere
bu arada ayda 2 kilo verme işine gelince ben tam 2 kilo vermeye başlarsam tamam
4 ayda istediğim şekle kavuşurum sıkılaştırıcıda kullanıyorum tamamdır yaza hazırım

salebi deneyen var mı aranızda deneyecez diyenler vardı
bir de bulgur gaz yapıyor mu bilen var mı aranızda
birde aşure gününüz mübarek olsun her ne kadar yiyemeyecek olsamda
ve yapmayı beceremesemde annem süper yapar kayınvalide de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…