- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #14.741
canı acıkmıyodur o,büyüdü bebekler daha geç acıkyolar artık.ve daha kısa süre emiyolar.önceleri güçleri yoktu çekemediklerinden dakikalarca sürüyordu emmeleri.kızlar ya size birkaç sorum olacak.bebeğim yeni doğduğunda aptamil mama almıştım.sütüm az olduğunda veriyordum.bugün kutunun üzerini okudum açılan mama 4 hafta içinde tüketilmelidir diyor.
Ama çok az kullandım kutu dolu alalı 7 hafta oluyor.Sizler atıyormusunuz süresi dolunca.
Birde bebeğimin sanki iştahı kesildi.Ağlıyor meme almıyor.Sizler kaç saat arlıklarla bebeğinizi besliyorsunuz.Benimki neredeyse 4 saat hiç emmiyor sonra 10 dk. emip bırakıyor.Bir iki kez 60 ml mama vermiştim korktumki mamaya alıştı diye inşallah öyle olmamıştır
oohh valla hamarat hanımlar yemekler yapılmış maşallahh :))
mmf neredeee?? kısır kısır dedi dedi canımı çektirdi valla bugün koca bir tabak yaptım ve korkudan az yedim.. akşama da bizde kuru dolma var ama anne yapımı :))
Ya salatasına ayranına varıncaya kadar nasıl vakit buluyorsunuz öyle. Ben tek çeşit ancak yapıyorum günde.
,
Canım niye üzülüyorsun boşver sen de bugünlerin sefasını sür. Bence sen de Deniz Oğlanı yanına alıp yavaş yavaş mutfağın yoluınu tut çünkü biraz daha büyüyünce hiç bırakamayacaksın. Emzik kullanmıyor muydu senin yaramaz?
Ben de eşime bunu anlatmaya çalışıyorum ama inanmıyordu. Kutuyu atmıştık üzerinde son kullanma tarihi yazıyor eşim o nu görmüş ama ben senin dediğin yazıyı da gördüm. Sadece bir aylıktı ama eşime inandım ve verdim benimki de alınalı 7 hafta olmuştu bayağı da güzel içti sonra markette bir baktım benim dediğim gibi sadece 4 haftalıkmış ben bilmeden verdim bişey olmadı ama yine de sen bilrisin. Bu arada bence sütünün yetmediğine emin misin. 4 saat uyanık mı duruyor. Uyuyunca benim kızım da 4 saat geçiyor emmesi emerken de 7-8 dk. da doyuyor, kendi çekiyor. Normal bence bu durum ama sen yine de mam takviyesini çok zor durumda kalmayınca yapma, bence...
canı acıkmıyodur o,büyüdü bebekler daha geç acıkyolar artık.ve daha kısa süre emiyolar.önceleri güçleri yoktu çekemediklerinden dakikalarca sürüyordu emmeleri.
walla bende bi öğlen omlet yaptım onun dışında dünden kalan pasta poaça ne varsa gittim geldim yedim.
Akşama da bişey yapamadım.Kociş gelsinde ya o ya ben yapacağız artık bişiler.
Ay Darkcım sağol ya normal şeylere endişelenmeye başladım artık :)
Bir yazında aptamilin çok şekerli olduğunu kızına ağır geldiğini onun yerine bebelac aldığını söylemiştin.Doktor tavsiyesimiydi.
Birde bebekleri sağlık ocağındaki doktora mı gösteriyorsunuz.Yoksa çocuk doktorunamı.
Ben sağlık ocağına gittim.Doktor filan bakmadı sadece hemşire tarttı iğnesini yaptı.
Ay su iç diyecektim yanlış oldu.
Ben ilk mama verdiğimde arkadaşımı aradım,o da mama takviyesi yapıyordu doktoru bebelacı önermişti.Bende bebelac aldım.
ama reklamlarda aptamil için anne sütüne en yakın diyo ya ben o yüzden acaba onu mu kullansam dedim.
Sonra kendi doktorumuza mama veeriyorum,tavsiyeniz ne dedim aptamil dedi.
Verdim kızım hep kustu.Tadıda dediğim gibi daha şekerli.ben bileğime döküp sıcaklık kontrolü yaparken bakıyorum tadına aradaDd
İşin aslı her doktor bi firmayı öneriyor,iyiyle kötüyle alaksı olduğunu sanmıyorum.Üç aşağı beş yukarı hepsi aynı neydeyse.
Bende 20 gün içinde tüketilmeli diye biliyordum bi paketi.
Zaten bizim bi paket 1 hafta gittiğinden o yönde bi sorunumuz olmadı.
ama zaman zaman yapılmış mamanın hafif beklediği zamanlar oldu,bişey olmadı dediğin gibi ama belki besin değeri kalmıyordur.
Ben çocuk doktoruna götürüyorum.bence sende öyle yap.
Sağlık ocağındaki hemşirelere güvenmiyorum.Neden dersen bana ateşi çıkarsa Dolven ver dedi.Aldık biz evde bulunsun diye.Ama prospektüsünü okuduk li 6 aydan büyük bebekler içinmiş.Bizim bebeğin 2 aylık olduğunu da biliyorlar oysa.
Allahtan evde fiitilim vardı da yaptık.
Zeynacım fitilin bi sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.Yarım vereceksin,elindede iyice kayganlaştırdınmı küçülttünmü sorun olmaz.
S.Frued'a bakma sen çocuk etkilenir dediğine:)
Emin ol ki eskilerin bir numaralı ilacı fitildir sorarsan:)
valla sağlık ocağındaki hemşire sölediğinde gülmemek için kendimi zor tuttum.
6 öncesi iyi değilmiş iyide 6 aya kadar hatta yaşına kadar bu bebeler poposundan çıkandan haberdar değilki girenden olsun :roflol:
bende fitilden şaşmam valla :sm_cool:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?