2008 Kasım Anneleri

Dark Ceren'in badili fotosu çok tatlı canım. Sen de görünce fark ettim. Birkaç tane banyo yaparken dışında kızımın cıbıl cıbıl fotosunu çekmemişim yarın ilk işim bu olacak.

Azo'cum gelmiş görememişim. İnşallah calışmaya başlayınca daha sık görüşürüz.

Ooooo meydancılar buluşmaya karar vermiş. Bakarsınız baskın yaparım buluşmanıza.

Sütü yetmeyen arkadaşlar, sanki kendi sütüm yetmiyor gibi üzülüyorum ya bazı şeylerin caresi yok herhalde. Olmayınca olmuyor. Doktorlar bunu kabul etmiyor, anne sütü ilk 6 ay tek başına bebeği doyurabilir. Yetmiyor ya da yok diye bir şey olamaz diyorlar. Bu nasıl olacak bir de yöntemini verseler. Aslında dedikleri tek şey emzirmek sadece sıkça emzirmek. Sütten kaynaklanan sorunlar çözümlü olabilir ama bebek istemezse bence asıl onun çözümü yok.

Dark emzirmeden sonra sütün olmasa bile göğüslerini sağmayı denedin mi. Çünkü bu kısır döngü süt olmayınca Ceren emmiyor Ceren emmedikçe süt azalıyor. O emmiyorsa pompayla uyar ve sütün gelmesini sağla. Bir de mama verdiğin saatlerde bile sen pompayla sanki kızını emziriyormuşcasına boş boş da olsa sağ. Ne kaybedersin ki. Çektikçe gelecek süt. Durdukça gelmesini bekleyemezsin tatlım. Mesela bugün 5 saat demişsin 5 saat çok uzun bir zaman. Süt olsun olmasın 2 saatte bir sağ sen.

juli sende gelsen ne güzel olur, ve gelebilecek herkes tabiki meydanda bebekler için çok güzel biryer, hava güzel olduğu zaman d vitamini almış olurlar

sen gittinmi bugün ikeaya nasıl indirim yapmışlarmı benimde almak istediğim birkaç şey var oradan, birde ikeadan önlük almıştım oğluma 5 yada 6 lı pakette sadece havlu önlük ama çok ucuzdu her mamada bir tane kullanıyorum, salyalar başlayıncada lazım olacak

bu arada isveç köftesini bizdede eşim çok sever özellikle sosunu

Yok canım gitmedim dışarı çıkınca hava iyice soğumuştu kapalı bir yere gidip yemek yedik. İsveç köftesi de içime oturdu yani ama olsun kızımın hasta olmasındansa mideme taş basarım ben. Yoruldu cimcime uyuyor şimdi.

Tüm bu yiyecekler anne sütünü belki psikolojik belki bi şekilde arttırıyor ama eğer bu artan sütünüzü bebeğiniz iyice tüketemez memede kalırsa,memede süt bitmediği için yeni süt yapımı için yeterli horman beyne ulaşmayacağından sütünüz artmayabilir, hatta azalabilir.(benim öyle olmuştu) Bunun için bebek emdikten sonra memeyi iyice sağın hiç süt kalmayacak şekilde.Bu sağdığınız sütleri derin dondurucuda bekletin bebek ek gıdaya geçince kahvaltılarına katarsınız.Hemde sağdıkça sütünüzde bariz artar.Ne kadar süt talebi o kadar süt arzı. Benim gördüğüm sağmak tüm bu yiyeceklerden daha fazla anne sütünü artırıyor. Bence düzenli bitki çayı(yukarıdakilerden) baharat ile destekleyip bolbol sağarsanız sütünüz artar azalmaz.

Birde Bebeğinize sevgiyle bakmak,onu okşamak, öpmek, koklamak sonra emzirmek boş memeyi bile dolduruyor. Onun rızkı zaten belli siz ne yeseniz içsenizde Onun için tesbit edilmiş süt mutlaka gelecek.Zaten süt olayı beyindek bi hormandan kaynaklanıyor bunun içinde hormanları en iyi moral,neşe,dinlenme,uyku,ılık duş harekete geçirir.

Sonuç olarak bir anne olarak nacizane tavsiyem; bitki çaylarınızı için, iyi dinlenin,sütünüzü sağın, neşeli olun, bebeğinizi bol bol sevin, sütüm yeterli diye düşünün sütünüz bol,tosununuz hayırlı olsun :)

Bir de benim fark ettiğim başka bir detay var. Emzirmeyi yatak odasında ya da en azından televizyon olmayan sadece bebeğimle ilgilendiğim bir odada yaparsak süt daha fazla oluyor. Biraz konsantre olmak lazım bence bu işe. Her saat yaptığımız için bazen sıradan geliyor ama her seferinde mucizeyi yeniden hatırlamak lazım.

canım bende hiç öyle bir fark olmuyor yalnız ilk başlarda yememe içmeme dikkat ediyordum gereksiz kilo almayayım diye.baktım olmuyor şimdi herşeyi yiyorum hatta çok fazla yiyorum maalesef iştahım çok açık,ama bu seferde sütüm çok maşallah hatta artık yavaş yavaş mamayı bıraktırıcam.miktarını yarıya düşürdüm hatta.ama sütümün fazlalaşmasından mıdır bilmiyorum ama kızım da zaten pek içemez oldu mamayı.eskiden 120 liği bitirirdi.şimdi 60 lıktan çok azcık bişey bırakıyor

bugün kimse açmamış tükanı bir ilki gerçekleştirdim ama tatil gününde ben açayım bare işim yok ya tükana geldim hadi gelen gelsin

eveet şimdi gelelim artık fazla giremiyorum sizler gibi napalım artık fazla zaman istiyor böcükler
azo gelmiş geri gitmiş mevlütünüz hayırlı olsun canım allah kabul etsin
zeynacım geçmiş olsun sana da dişin ağrımış geçmiştir herhalde
geçmişi pek okuyamadım ama ikinci çocuktan bahsetmişsiniz ben eltimi görünce anladım ki
arasında en az 5 yaş olmalı bence çünkü büyük olan bebiş konuştuğunu anlamalı
eltimin kızlarının arasında 22 ay var ve çok zorlanıyor büyük çok kıskanıyor ve kıskandığı için hasta oluyor çocuk
diğeriyle ilgilendirmiyor emzirmesine izin vermiyor anesinin kucağından inmiyor yani çok zorlanıyor yazık
konuştuğundanda anlamıyor malesef
neyse bu arada hala regl olamadım yaaa 2 gün geçti normal mi böyle gecikmesi ve hiçbir belirtide yok olacağıma dair ne yapsam yaaa offff

günaydın asorticim çayın var mı?
dün akşam çok dişim ağrıyordu.nasıl yattım ne yaptım bilmiyorum bi ara inleye inleye dalmışım uykuya.eşim her ne kadar 5 dakkada bi diş hastanesine gidelim desede duymadım onu dişçiden doğumdan korktuğum kadar korkuyorum.şimdi iyiyim valla ağrısa halim ne olur benim kafamçokkarıştı
kociş hastaneye birine ziyarete gitti. gelsin carrefoura götürcek bizi yada daha doğrusu biz onu biz ondan daha çok geziyoruz çünki delikafadulden
hayırdır sen bu saatte bugün de burdasın

asorticim reglin geç kalması normal hala hormonlar rayına oturamadı.benimde 3 gün gecikmeli oldu.merak etme yani eminsen kaza yoksa gelir .. yada inşallah gelir ama ne delikafadulden

zeynacım evet yaa korunduk ama inşallah gelir en kısa zamanda ya da annemin olaylarından dolayı çok stres oldum onada bağladım ama artık gelse de rahatlasam
sana da tekrar geçmiş olsun canımm

kociş bugün işe gitti ben de kendimi buraya attım napiim yaa ama hava on numara çıkamıyoruz
çamaşır çok birikti onlar birikince e doğal olarak ütü de birikti üfff

günaydııınn günaydııın günaydııınn :))) kahvaltımızı yapalım sonra görüşürüz yine herkes iyi sanırım.maşallah diyelim de nazar değmesin şekerler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…