- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #16.081
:
bizde bugün olduk 3 aylık kutlayalım
:içelim:
8 Bi kaç kere sağdım elimle.
birinde 50 cc birinde 60 cc çıktı.göğsümden taşarken sağdım.normalde 90 felan çıkardı ama elle anca bu kadar.bi kısmıda boşa gitti.malum kendi evim değil ki ha değince sağayım ortam hazırlayana kadaaaaaarrr gitti.
geçende 10 cc çıktı. bunlar ertesi gün atıştırmalık oldular cerenimoya.
dediğin gibi süt olmayınca emmiyor,emmedikçe gelmiyor.bugün az az da olsa daha çok emmeye ağırlık verdim.aç kalmaz inşallah.
en önemliside dinlenmek ve kendini yi hissetmek galiba.
asortie zeyna res,mlerinize baktım kokoşlar sizi.
sağol canım.merhaba kızlar.
asorti hayırdır neden sıkılıyorsun?
bu arada dark cereninin 3. ayı hayırlı oolsun
benimde kızımı severken oluyor bazen böyle sızlama.yasmincim moralini bozma lütfen.bende çok zorlanıyorum emzirirken.gaz tavan yaptı 3gündür bizde..
ben de 1,5 ay mama verdim ama az az. 90 cc 1- 2 kez almıştır.ama hep emzirme sonrası ağladığında günde 1 bazen 2 30 -60 cc arası alırdı.
son 1 aya yakın mama almıyoruz.şükür.ama hala ağlıyor
ben daha bilmemem kigündüzleri şöyle alsam koynuma daya doya cuk cuk emzirsem ve gazını çıkarsam ve oynamaya bıraksam...ama ısrarla sabrediyorumm..okuyorum başka bir şey gelmiyor elimden.
saphira demişya sevgi..evet ben yaşıyorum bunu.oğlumu emzirirken ona bi kaıyorum ki sana şifa olsun sütüm der gibi,o arada göğüslerimde bi sızı oluyor ve mutluluk hormonu salgılanıyor sanırım
neyse çok uzattımm..
komşu olcaz senle tr ye gelince.coook yorgunum yaaa gecmisede bakamiyorum birazdan arkadasim gelip
Deniz oglana bakicak bende ütü yapicam.ee az kaldi artik gitmeme hazirlik yapmam lazim.
bu arada biz 3 aylik olmusuz ayy ne hosuma gittti :)
öptüm herkeziii gelirim insl.yine.
bizde bugün olduk 3 aylık kutlayalım
:içelim:
canım pompamı getirmemişim ben akıllısıDark Ceren'in badili fotosu çok tatlı canım. Sen de görünce fark ettim. Birkaç tane banyo yaparken dışında kızımın cıbıl cıbıl fotosunu çekmemişim yarın ilk işim bu olacak.
Azo'cum gelmiş görememişim. İnşallah calışmaya başlayınca daha sık görüşürüz.
Ooooo meydancılar buluşmaya karar vermiş. Bakarsınız baskın yaparım buluşmanıza.
Sütü yetmeyen arkadaşlar, sanki kendi sütüm yetmiyor gibi üzülüyorum ya bazı şeylerin caresi yok herhalde. Olmayınca olmuyor. Doktorlar bunu kabul etmiyor, anne sütü ilk 6 ay tek başına bebeği doyurabilir. Yetmiyor ya da yok diye bir şey olamaz diyorlar. Bu nasıl olacak bir de yöntemini verseler. Aslında dedikleri tek şey emzirmek sadece sıkça emzirmek. Sütten kaynaklanan sorunlar çözümlü olabilir ama bebek istemezse bence asıl onun çözümü yok.
Dark emzirmeden sonra sütün olmasa bile göğüslerini sağmayı denedin mi. Çünkü bu kısır döngü süt olmayınca Ceren emmiyor Ceren emmedikçe süt azalıyor. O emmiyorsa pompayla uyar ve sütün gelmesini sağla. Bir de mama verdiğin saatlerde bile sen pompayla sanki kızını emziriyormuşcasına boş boş da olsa sağ. Ne kaybedersin ki. Çektikçe gelecek süt. Durdukça gelmesini bekleyemezsin tatlım. Mesela bugün 5 saat demişsin 5 saat çok uzun bir zaman. Süt olsun olmasın 2 saatte bir sağ sen.
birinde 50 cc birinde 60 cc çıktı.göğsümden taşarken sağdım.normalde 90 felan çıkardı ama elle anca bu kadar.bi kısmıda boşa gitti.malum kendi evim değil ki ha değince sağayım ortam hazırlayana kadaaaaaarrr gitti.
geçende 10 cc çıktı. bunlar ertesi gün atıştırmalık oldular cerenimoya.
dediğin gibi süt olmayınca emmiyor,emmedikçe gelmiyor.bugün az az da olsa daha çok emmeye ağırlık verdim.aç kalmaz inşallah.
Tüm bu yiyecekler anne sütünü belki psikolojik belki bi şekilde arttırıyor ama eğer bu artan sütünüzü bebeğiniz iyice tüketemez memede kalırsa,memede süt bitmediği için yeni süt yapımı için yeterli horman beyne ulaşmayacağından sütünüz artmayabilir, hatta azalabilir.(benim öyle olmuştu) Bunun için bebek emdikten sonra memeyi iyice sağın hiç süt kalmayacak şekilde.Bu sağdığınız sütleri derin dondurucuda bekletin bebek ek gıdaya geçince kahvaltılarına katarsınız.Hemde sağdıkça sütünüzde bariz artar.Ne kadar süt talebi o kadar süt arzı. Benim gördüğüm sağmak tüm bu yiyeceklerden daha fazla anne sütünü artırıyor. Bence düzenli bitki çayı(yukarıdakilerden) baharat ile destekleyip bolbol sağarsanız sütünüz artar azalmaz.
yorgun olunca iyice azalıyorBirde Bebeğinize sevgiyle bakmak,onu okşamak, öpmek, koklamak sonra emzirmek boş memeyi bile dolduruyor. Onun rızkı zaten belli siz ne yeseniz içsenizde Onun için tesbit edilmiş süt mutlaka gelecek.Zaten süt olayı beyindek bi hormandan kaynaklanıyor bunun içinde hormanları en iyi moral,neşe,dinlenme,uyku,ılık duş harekete geçirir.
Sonuç olarak bir anne olarak nacizane tavsiyem; bitki çaylarınızı için, iyi dinlenin,sütünüzü sağın, neşeli olun, bebeğinizi bol bol sevin, sütüm yeterli diye düşünün sütünüz bol,tosununuz hayırlı olsun :)
en önemliside dinlenmek ve kendini yi hissetmek galiba.
yazdıralım bizde bu ilaçdan sağol canımkızlar size fitille ilgili bir bilgi vermek istiyorum..bizde paranox var ve şimdiye dek bir kez kullandık sadece o da aşıdan sonra ateşi çıkmasın diye..fakat bu hafta bişey öğrendim..drumuz evinizde her ihtimale karşı spazma panalgine fitil bulundurun dedi çok şiddetli ateş çıkmasında bebeğin havale geçirmesini hemen engeller dedi..ne olur ne olmaz dedi..bende ablama sordum kesinlikle evde olması gerekli bişey hayat kurtarıcı dedi..almadım henüz yarın ilk işim onu almak olacak.
asortie zeyna res,mlerinize baktım kokoşlar sizi.