- 1 Kasım 2007
- 9.319
- 604
- 448
- 40
- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #18.061
puhahaha biraz önce balkonda çamaşır topluyodum yerde bi kutu gözüme ilişti anam bi korktum bi korktum bu ne diye yaklaştım bi baktım milupa yazıyo toparlayamadım kendimi nedne burda diye dün evde yoktum kargo balkona fırlatmış zannımca numunelerim gelmiş doğduğunda üye olmuştum meyve suyu 1 muhallebi 2 huggies bez nivea mendil nivea pişik kremi migroslardan indirimçeki beslenme rehberi felan filan dolu kutu çokhoşuma gitti geçen burda konuşmuştuk bende neden gelmedi bana acaba demiştinm ertesi gün geldi
Kalimerocum görmediğimiz tek kasım bebeği Emiralp? Çok mu yakışıkllı oğluşun bizden mi saklıyorsun :))
mucize o benim oğlum deelkaydirigubbakcemile3zeynanın benim kızanım var:CüvCüv:
pudra kullanmak iyi değil canlarım,pişik kremi kullanmak lazımEğer yeteri sıklıkta, bezleri değiştiriyorsanız, başka hiçbir şeye ihtiyacınız yoktur. Talk pudrası, günümüzde çocuk sağlığı uzmanlarınca önerilmemektedir. Eğer ille de bir pudra tatbik etmek gerekirse, mısır nişastası (bu amaca yönelik olarak hazırlanmış) önerilmektedir.
Yapılan bazı çalışmaların, kullanılan pudra zerreciklerinin havada asılı kaldığı ve solunum ile bebeğin akciğerlerine gittiği, nadir de olsa pnömoni (akciğerde enfeksiyon, zatüre) yaptığı gösterilmiştir.
Yeterli sıklıkta altı değişen bebeğin, pudraya ihtiyacı yoktur. Özellikle, büyükanne-babalar torunlarına bol bol pudra serpmek, losyon sürmekten büyük keyif almaktadırlar. Bu yaklaşım pişiği engellemez. Bazı çocuk sağlığı uzmanlarına göre, kullanılan pudra ve parfüm içeren bazı ürünler, aslında bebek cildi için pişiklere neden olabilecek kimyasal maddeler içermektedir. Bu tür ürünlerin alerjik madde içermediğinden emin olmalısınız.
Bebeğin, kirli altını temizlemenin en etkin yolu sabunlu su ile yıkamak, su ile durulamak ve kurulamaktır. Bir çok aile kokulu sabun veya alkol içeren ürünler kullanırlar. Bu ürünler de pişiklere neden olabilirler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?