2008 Kasım Anneleri

Tamam Azo ne de olsa sen benden daha deneyimlisin.

Nazlımelek sağol canım. Allah sana da kolaylık versin.

Azo Ömer Kaan'ın gözü nasıl oldu. Çapağı ne renkte. Ben bu hafta iyi bir göz doktoru arayıp götürmeyi düşünüyorum. Çünkü çapağı sarı renkte bu da iltihaplı olduğunu gösterirmiş

ay canım ya benimkide öle.
ama ben babasına dedim netira al bugün yine diye..
onu kullanınca hafifliyo biraz.
geçen ayki kontrolümüzde doktorumuz bu damlayı ara ara kullanmamızın yeterli olacağını zaten 6.aydan sonra burun tıkanıklığı geçeceği için gözlerdeki bu çapaklanmanında ortadan kalkacağını söledi.onun için göz doktoruna götürmeyi düşünmedim ben.
dur netten biraz araştırayım bakayım.
yazarım sanada..

Bebeklerde göz çapaklanması
25.10.2007Gözyaşı, gözün ön kısmına yayılarak burayı nemlendirip ıslattıktan sonra gözyaşı kanalından geçerek burun içine akıyor. Ancak bu kanal tıkalı olursa, gözde çapaklanma, sulanma, kızarıklık ve iç kısmında şişlik oluşuyor.

Acıbadem Kadıköy Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Müslime Yalaz, bu tıkanmanın hem bebeklerde hem de yetişkinlerde olabildiğini bildiriyor. Bebeklerde gözyaşı kesesine masaj yapılarak ya da gözyaşı kanalından çelik sonda geçirilerek sorun çözümleniyor.

Bebeklerde doğumdan sonra gözde sulanma, çapaklanmanın yanı sıra kızarıklık, şişlik oluşuyor. Gözde çapak birikince de kirpikler birbirine yapışıyor, bebek gözlerini rahat açamıyor.

Gözyaşı kanalının buruna açılan kısmında bir zar var. Bu zar doğumdan sonra kendiliğinden yırtılıp açılıyor. Böylece oluşan yaş sürekli burun içinden akıp gidiyor. Bu işlem gün boyunca tekrarlanıyor. Ancak bebeklerde bu zar açılmazsa kanal tıkalı olacağı için gözyaşı buruna akamıyor ve kesede birikim oluşuyor, gözler sulanıyor. Bu tıkanıklık genellikle ilk 6-9 ayda kendiliğinden iyileşiyor. Masaj yapılması kanalın açılmasını kolaylaştırıyor. Prof. Yalaz, bu süreçte açılmayan kanalın çelik sonda kullanılarak açıldığını belirtiyor.

Masaj gözü rahatlatıyor
Bebeklerde gözyaşı kanalı tıkandığında, önce gözyaşı kesesi üzerine yukardan aşağı baş veya işaret parmağıyla masaj yapılması öneriliyor. Böylece kesenin içinde birikmiş olan sıvı aşağıdaki zara doğru basınç yaparak, zarın açılmasına yardımcı oluyor.

Buna rağmen açılmayan hastalarda yüzde 5-10 oranında cerrahi müdahale gerekiyor. Genel anestezi altında yapılıyor. Kanalı açmak için de çelik sondalar kullanılıyor. Sonda ile göz pınarından girilip zar yırtılıyor, sulanma ve çapaklanma geçiyor.

Antibiyotikli damla sadece çapağı önlüyor
Gözyaşı kanalı tıkanıklığı nedeniyle verilen antibiyotikli damlalar kanalı açmıyor ama çapaklanmayı durduruyor. Bebek büyüdükçe kanal genişleyerek kendiliğinden açılabiliyor. Masajın yapılması açılmayı kolaylaştırıp çabuklaştırıyor. Masajla açılmayınca sonda kullanılıyor.

Sondalamanın başarılı olmadığı durumlarda da kanal içine silikon tüp yerleştiriliyor. Bu tüp 2-6 ay süreyle arasında bıraktıktan sonra tüp çıkarılıyor. Çıkarılması tekrar bir ameliyat gerektirmiyor.

Bazen de burun içindeki kemik yapı nedeniyle gözyaşı kanalı tıkanabiliyor. Bu durumda yetişkinlerde uygulanan ameliyatları yapmak gerekiyor.

merhaba arkadaşlar.
benimde 3 ay 8 günlük bir oğlum var.Oğlumun gözünde çapaklanma vardı.Doğum yaptığım hastanenin çoçuk doktoru bu durum için göz solusyon ve ilaçları vermişti birde kendisi masaj göstermişti.1 ay boyunca masaj ilaç çay demledim geçmedi, bu arada çoçuk doktorunu değiştirdik.Şimdiki çoçuk doktorumuz masajı yanlış yere yaptığımızı söledi kendisinin söylediği şekilde masaj yapınca 3 günde çapaklanma geçti.Biz de çok kötü olduk o kadar süre gereksiz yere ilaç, masaj,çay sürmüştük çoçuğumuza.merak edenlere masaj yeri burnun yukarısana dairesel hareketlerle baskı yapmak.yanı burnun bitiş yeri gözlere paralel olan yer.Umarım sizlerdede işe yarar.

birde yukarıdaki yazıyı buldum.
her bulduğum yerdede 6. aya kadar normal olduğu sonrasında devam ederse müdahale gerektiği yazıyo.
ben c.tesi aylık kontrole gidince tekrar doktorumuza sorucam.ama bu masaj olayını akşam denicem.

off az önce tam evde olağanüstü hal ilan edildi :))
kızı doyuruken bi güzel mok yapıldı altını hemen açayım dedim ama ne göreyim ensesine kadar mok içinde .. hadii üstünü çıkartayım dedim alt açma bezine tamamen bulaştı ee malum bady falan batmış ..kaptığım gibi banyoya götürdüm bi güzel yıkadım tam üstünü giydiricem bi güzel havluya çişimizde yapıldıı tabi koltuk havlu battık yine ( hadi neyse kızı temizle üst baş giydir moklu kıyafetleri yıka çamaşır makinesini çalıştır ..öldüm ama :)) bi yandan da cimcime gülüyor bana heheh neler yaptım bak sana der gibi :)) şimdi hiç bişey yokmuş gibi oyuncakalrı ile konuşa konuşa uyudu hanfendi :))

lelalcim geçmiş olsun
ne yaparlarsa yapsınlar insan kızamıyo dimi ama(
allah herşeyin küçüğünü sevimli yaratmışki bakması güzel olsun diye..
doğada bütün canlıların küçükleri güzel oluyo..
düşünsene bunu yapan koca bi insan olsa hem tiksinir hem kızarsın.
ama bu yumurcaklara mok bile yakışıyo(

bizimkide tepeye kadar işemiş az önce annemi aradım üst değiştiriyolarmış.
ah yumurcaklar ah..

ya valla azo bi de öle bi gülüyorki resmen sesli kahkaha atıo :))
o öle gülünce bende gülmeye başladım zaten :))
hanfendi tam ahtapot kıvamında bi dakika durmuyorki özellikle çorap çıktığı andan itibaren başlıyor tepinmeye durdurabilene aşk olsun...

slm kızlar
haftasonu giremedim doğru düzgün tam yazıyım diyorum piraye uyanıyor şimdide uyanmak üzere yine,önceden gündüzleri dah uzun süre uyuyodu şimdi sık sık ama kısa uyuyo nedense
juli işe başlamışsın hayırlısı olsun cnm moralinin iyi olmasınada sevindim günün su gibi akıp geçsin inş...

bende geldım hanımlar
cok yorgun ve kırgın bır bedene sahıbım bugun yaa
oglusun yanından geldım ama eve yurumek bıle cok zor oldu sanırım hasta olma arefesındeyım
ınsa allah yakalanmam bırseye
dun kocıs bana basbasa gezelım deyınce pasamızı anneme bıraktık sutumuzle bırlıkte ve dısarı cıktık
sevgılı oldugumuz donemlerde gıttıgımız gıbı yıne sultanahmet koftecısıne gıttık
pek bır ozlemısım oraları ama hava cok soguktu dondum
cok yuruyurs yapamadık ama bır ıkı parca bırseyler aldım yolustunde gordugumuz magazalardan

azocum hosgeldın canım
maasallah omer kaana cok tatlı olmus
capaktan kastınız ne bılmem ama bır ıkı gundur benım oglumunda ek parca capak oldu
hanı boyle cok uyuyunca bızde de olur ya aynı onun gıbı

julıcım hayırlı olsun canım ılk ıs gunun
belkı ılk etapta zor gıbı gelse de cok cabuk alıstıgını gorecek hatta sasıracaksın canım ben neymısım be dıye
merak etme emın ellerde ve ac susuz degıl
en onemlısı hasta degıl canım

lelal bu operasyonuda basarı ıle atlatmıssınız tebrıkler
ama bezden mı kaynaklanıyor acaba bu kadar cok bulastırması
ya benım kı cok mok yapmıyor ya da bezden dolayı hıc sızmıyor

Kıjlar balon gibi söndüm desem yeri vardır. Bak cc lere takıyor demişsiniz takacak kadar da varmış. 3 saat sonra çıkan süt 50 cc. Benim canavar evde 100 cc yi bitirmiş annem diyor hala aranıyor gibiydi versem içecekti diyor. Tabii moral bozukluğunu tahmin edersiniz. Yenilmeyeceğim bakalım 2 saat sonra ne çıkacak.

kalimerocum aman dikkat et kendine de hasta falan olma
yoksa nasıl gidip gelicen günde 6 posta ev iş arası :) ay seni gözümde canlandırıyorumda maşallah enerjine ben 3. de yığılırım kesin :))
yok canım bezden olduğunu sanmam bu sefer sağlam yapmıştı yani hani 3-4 günlük derler ya o misal dün pek yapmadığı için biriktirip toplu çıkarma yapmış hanfendü :)))

bu arada denızanasının bahsettıgı ılactan almaya baslayan var mı
cocuk doktoru oglunun dıs gelısımı ve saglamlıgı ıcın bır ılac vermıs cocuga verılmesı gereken
ben netten ınceledım 6.aydan ıtıbaren cocuklarda, oncesınde emzıren annelerde kullanılıyor
benım doktorum boyle bır sey vermedı ve dokturma sorucam ama belkı erken dıye vermemıstır cunku denızanası mama ıle beslıyor oglusunu
pekı sıze bu tur ılac verıldı mı

lelalcım gel sen bırde bana sor nasıl gıdıp geldıgımı
anam aglıyor valla
ama evlat var ısın ucunda oglumu anne sutuyle besleyebılmek ıcın ınek gıbı otluyorum valla
o kadar kosarak eve gıttıgıme degsın barı dıye
annecım de ben emzırırken onume tepsı ıle yemek koyuyor bır yandan da yemek ye dıye
anne olmak hakıkaten farklı bırsey hem bana hem benım evladıma bakıyor
allah ondan ganı ganı razı olsun

julıcım stres yapma sutun gezmeye gıder yoksa
soguk kıs gunlerının vazgecılmez tadı sahlep cok guzel sut yapıyor
tecrube ıle ssabıttır canım ayrıca stıll tea, rezene vs ne ıcıyorsan ıkı katına cıkar canım farkı goreceksın

julicim hiç bozma moralini sen sağarken kesin cclere bakıyorsundur
bende öle yapıyordum sizlerden 100 ler 120 ler duydukça cclere bakıp bakıp ağlıyordum benim nie böle az die.. ama inan o daha fazla etkiliyor .. sen enerji depola yine sağarsın çıkar çıkar ..

hoşbulduk kalimerocum.
aman dikkat et.kuşburnu çayı falan iç hasta olma.bebişlerimiz için kendimize iyi bakmalıyız.
bende dün pis boğazımı tutamayıp karnıbahar yedim.gerçi hiç yemek ayırt etmeden herşeyi yiyorum.ama tövbe bidaha lahana ve gillerini yemem.en azından 6. aya kadar.oğlum sabaha kadar gaz sancısından inledi durdu.bende bugün zombi gibiyim.ama hayat güzel moralimi yüksek tutuyom

julicim aklıma şey geldi bak.sende benim makinadan almıştın dimi.vakumlama ayarın kısık olabilirmi.dayanabildiğin kadar max.hıza getirmeyi dene canım.yada alıştıra alıştıra yükselt.bak ben ilk günler düşükte çalıştırıyodum.sonra baktım süt az geliyo.yavaş yavaş yükselttim ve şuan max. hızda.
ondanda az geliyo ve tam boşaltamıyo olabilirsin.çünkü bebek daha iyi çekiyo.sen evdeyken emzirdiğinde doyuyoda biberonla 100 cc verince doymuyo aranıyosa bence sütünü sağamıyosun.bu işte bi gariplik var canım.

ha birde süt geliyo geliyo.sonra bitiyo.bitti sanıp makinayı çıkarıyosun.halbuki biraz daha devam etsen o kesilmenin ardından biraz sonra tekrar gelmeye başlıyo.makinayı göğsünden hemen çekme canım.

Son düzenleme:
Mşnşk Kalimero seni düşününce ben bile üzülüyorum kimbilir anacığın nasıl üzülüyordur.

Kızlar asğolun destekleriniz için. Azocum ben de en başından beri max. da çalıştırıyorum., Dediğin gibi bu işte gariplik var ben de çözemedim çünkü hala göğsümü sert gibi hissediyorum. Yarın bir de eczaneden elle sağılanlardan alıcam bakalım ne olacak. Ben çıktım

yok yok kesin ozaman sen sağamıyosun.makinanda arıza olabilir.yada sen göğsüne tam oturtamıyo olabilirsin.etrafında kullananlar varsa yardım almayı dene canım.yada dediğin gibi elle sağılanı bi dene bakalım.

juli bencede bide elle sağılanlarla dene çünkü kızın maşallah iyi kilo alıyo vwe banusu emdiğinde geliyo diyosun...ben chicco nun elle sağılan pompasını kullanıyorum çok memnunum bi dene istersen cnm.
maşallah benimde bugün süt çoktu boşa akıyodu sağıyım bari dedim sağdım ama süt saklama poşetim yok kavonoza koycam hiç kullanılmamış kavonozmu olması gerkiyo yada hani içindeki bitipte yıkadığım bi kavonoz kullanılabilirmi

kızlar süt veren anneler olmuyor çok çıkmıyor diye takılmayın gerçekten birde çalışıyorsunuz stresle iyice azaltmayın sütünüzü belki biraz dolaşmaya gitti gelir siz yemeğinizi düzenli yeyin ayva kompostosu için ben hastanede kuvözdelerken sağardım iki göğsüde sağdıktan sonra tekrar baştan sağardım bir göğüs öbürünü sağarken dinleniyor biraz daha süt çıkıyordu.. birde böyle deneyin bakalım..
bu arada salepde iyi gider hani madem süt yapıyor bol bol için işde...

bizde önce mama sonra mok operasyonu ara öğün olarak meyve püresi yedirme hazır duruyorlarken elektrik süpürgesini çalıştırma evi toparlama işlemlerini başarıyla tamamlamış bulunuyoruz şimdi mışıl mışıl uyuyor bıdıklarım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…