2008 Kasım Anneleri

Nazlımelek senin süt sağma ponpan ne marka canım?
Piraye bu akrşam gidip chicco nun manuel pompasını alayım bir de onunla deneyim., Burda Ameda kullanan bir arkadaşım var gelip baktı sen deli misin süt var göğüslerinde dedi. Ben de olduğunu hissediyorum ama sağınca çıkmıyor işte. O boş da olsa 40 dakika sağ dedi. Bakalım eğer çok uzun süre sağdığımda da gelmezse chicconunkilerden alayım.
Yediğim içtiğimle de alakalı değil sabahtan beri 2 litre su, 2 bardak ısırğan otu, 2 fincan rezene iyi bir kahvaltı ve şimdi iyi bir öğle yemeği yedim. Ben artık eminim sorunun makinede olduğuna. Bu Ameda kullanan arkadaşım da az çekiyor seninki dedi ama Ameda 300 milyonluk pompa gidip şimdi ondan alamam ki (

merhabalar

azo tekrar, hoşgeldin canım

kalimero allah kolaylık versin arkadaşım

julii ilk gününün iyi başlamasına sevindim, günün su gibi aksın inşallah, süte takma kafanı allah sağlık versinde o da geliyor nasılsa

piraye, nazlımelek, lelal sizler nasılsınız şekerler zeynada gelip gitmiş, iyidir inşallah
kimseyi unutmadım umarım

bugün koordinatörlük görevim vardı, sabahtan eşimle birlikte çıkıp halladip geldim 2 saatte
en son doğum iznine ayrılmadan önce görüştüğüm insanlarla görüştüm bugün anaokullarında inanamadılar bu kadar sürede eski halime dönmüş olmama, bende o moralle gelip sigara böreği yaptım yiyorum şimdi

juli ben süt sağma pompası almadım kiralamıştık ismini yanlış yazmıyorsam medela markaydı.. bende elle sağılan süt pompasından var wee marka oda pek verimli olmamıştı ozamanlar.. makinenin max. hızındaydı benimkide..biz hastaneden sonra hep evde olacağımı ve hani saklamak zorunda olamayacağım için manuel olandan aldık makineyi kiralamıştık..aslında üstüne bir 20 daha koysak makinenin kendisinide alırdık ya neyse zaten sütüm azdı oda uçtu gitti..
denizanası afiyet olsun canım...

Son düzenleme:
Julicim benimki Madelanın elektrikli pompası en fazla 5 dk. kullanabiliyorum süt daha gelmiyor Meme ucum mosmor oluyor niyeki ya sizlerdede oluyormu.Düşük ayarda yapıncada süt gelmiyor
Yakında depolamam lazım

denızanası iiyiz çok şükür canım az önce babamıoz geldi yemek yedik beraber
şimdi okızla ilgilenio bende netteyım :)) afiyet olsun cnm sana

seyracım bende medelanın elektrikli pompasını kullanıyordum önce düşükten başlayıp yavaş yavaş seviyesini arttırıyordum.
yüksek seviyeden başlayınca bi anda çok çekip uçlarına kan oturmuş gibi oluyor.başta bu hatayı çok yaptım ben. o yüzden yavaş yavaş başlayıp önce uyarmak gerekiyor sütün akışına göre de hiç çekmeyip derecesini arttırmak gerekiyor canım.

Lelal bende önce en düşük ayarda açıyorum süt gelmiyor mevbur yavaş yavaş 2 ve 3 yapıyorum 5 dk. içinde mosmor oluyor sonrada 1 gün sürüyor sızısı.Zaten ben ilk 1,5 ay çatlak acısını çektim

canım benimde aynı şekildeydi çok yara oldu gögüs uçlarım lansinoh kullandım ben sık sık .. dediğim gibi sağma işlemimide uzun süre en düşükte yapıyordum hiç bişey gelmiyordu başta ama 5 dk sonra yavaş yavaş gelmeye başlıyordu.sonra yavaş yavaş kademeyi arttırıyordum .. bi ğögsü ortalama 20 dk falan sağıyordum hoş benim tek göğüsten çıkan maksimum 20 cc idi ama olsun. acaba pompanın ağzını göğsüne tam oturtamıyor alabilirmisin hava aldığı için sağmayı gerçekleştiremiyor olabilirsin ya da makinende bir arıza olabilir.bir bilen ile beraber tekrar sağmayı denesene bakalım bu sefer nasıl olacak.

Kızlar selam bende sagarak iciriorum sürekli banada esim
philips in elektrikli pompasını satın aldı ama hic memnun kalmadım ay cok
yavas ya en iisi manuel diorum ve chicco nunkini tavsiye ediorum kızlar ben 1. bucuk
aydır sagıorum daha yeni yeni sütüm azaldı oda emmedigindendir ama
cok verimli sonuc alıorum tavsiye ederim ...

Ben de medela pilli elektrikli kullanıyorum. Birinde yarım saat diğerinde 20 dk tuttum şimdi çıkan süt 75 cc. Buna da şükür dedim ama ben hiç çalışamıyorum ki ama ya :)) Bu halde hiç verimli değilim ki :) Neyse alışıyoruz onlar da beni maruz görüyor zaten. Ben en yüksek seviyede başladım ve onunla bitirdim ama göğüs uçlarım acıdı. Fakat hala göğsümde süt var hissediyorum sertliği ( Nasıl çıkaracağımı bilmiyorum ama. Kızım olsaydı iki dakkada çekerdi hepsini cuk diye :) Ben de bu hafta cihicconun manuelini almaya karar verdim. Gerçi 50 dakkikada elektrikli çıkarmadıysa manuel nasıl çıkartacak bilmiyorum.

julı bence senın makıne senı ıyı sagamıyor canım yoksa sen sutsuz degılsın kanımca (ne cumle ama) kafamçokkarıştı
ben ılk baslarda chıcco manuel pompayı aldım ama ben kullanamadım cunku
elle sıkılması gereken o tansıyon aletı gıbı yer varya ben sıkamadım
kuvvetım yetmedı
hergun de kocıs sagamaz dıye bıraktım kullanmayı
su an sagacak kadar sutum kalmıyor oglum hepsını hupletıyor ama
bana esım wee manuel pompasını almıs eczaneden
mesela dun kullandım bayagı etkılı bence
bır de arkadasların dedıgı gıbı gelmıyor dıye cekmeyı bırakmamak gerekıyor
gelmıyor ama bır anda akmaya da baslayabılıyor bazen

denızanası afıyet seker olsun canım

ya sızde de oluyor mu bılmem ama bende fecı bır ıstah var
ve kesınlıkle hergun mutlaka tatlı yemelıyım yoksa krıze gırıyorum
onceden boyle bır durum yoktu sımdı fecı yıyorum
allahtan kılo almıyorum ama korkuyorum bır anda bır yerlerımden fıskıracak bu yedıklerım kılo olarak dıye

julicim ben de medela almıştım.gerçi çok kullanmadım ama.sürekli sağıyorsan eğer en yüksek ayarda çalıştırma..bu sefer göğüs uçların tahriş olur akşam bebek emerken ızdrap olur,tekrar sağarken de çok acı çekersin..

ben pompayı sütüm azalıyor sağaıp uyarayım diye almıştım.bi faydasını görmedim..ne zaman ki sütüm yetecek mi diye düşünmeyi bıraktım sütüm arttı.şimdi foşur foşur maşallah..o yüzden sen de bu konuda kendine çok stres yapma..

kendini bebeğim doymazsa mamayla arada takviye alabilir diye düşün..sonuçta hiç emziremeyen anneler var..onların da bebekleri gayet sağlıklı..bu bir kısır döngü ..sütüm olacak mı diye stres yaparken süt aazalıyor,süt azalınca bebek huysuzlaşıyor ,uyumuyor,o uyumayınca sen dinlenemiyorsun sen dinelenemyince süt azalıyor filan filan..

rahat ol emin ol sütün daha çok artacak..

kalimero olmamı cnm bende fena halde var o iştah ve bir gün tatlı yemezsem çöküyorum resmen doymamış gibi hissediyorum kendimi ama kilo veremiyorum yaza kadar incelmem lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…