2008 Kasım Anneleri

anlamadım ben bu 2009ları çokmu heycanlılar yooksa ne.kızdım valla,böyle tatlı bir heycanı kötüleştirmelerine.ben baktım şöyle geçmişede ne güzel miş bizim o günler.
eylul bende sana aynen katılıyorum a.s

kızlar diada bi kurabiye var kutulu satılıyor kendi ürünü incirli üzümlü ,damla çikolatalı ve fındıklı çeşitleri var 2 lira kutusu tafsiye olunur acaaaaaaip süt yapiiii haberiniz olaaaa

kızlar show tv de deryalı günler var şimdi ..orda birazdan çocuk hastalıkları uzmanı çıkcak ek gıdalarla ilgili bilgi vercek izleyin anacım..

julı ben annemle cok yakın oturuyorum
annem kendı evınde bakıyor cocuga hatta hava cok soguk oldugunda annem bırakmıyor orada kalıyorum
bılıyormusun bılmem ama ben tek kızım ve bekarken kı odam esya vs kıyafetlerım hep duruyor
aslında babam hıc gıtmemızı ıstemıyor ama ben zaen tasınma asamasında sureklı annemde kalıcam

hepinize katılıyorum kızlar doğru söylediniz

ağlayan pastayı 2008 kasım anneleri milli tatlısı olarak ilan edelim diyorum, kabul etmeyenler belirtsin:)))
bu arada ben geçüye olmuştum başlığın açıldığı günün dışında bende üye olduğum tarihte yapıp hepinizi davet edeyim gelemeyenlerede kargolayım bari:))

İncirli Tatlı

Malzemeler:

Kek:

6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu
Şerbeti:

1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi:

2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1lt süt
5 yemek kaşığı toz şeker
inmeye yakın 50gr tereyağı
piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Hazırlanması:

Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.
Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.

son zamanlarda benim favorim her gelene bunu yapıyorum.incir ve ceviz sut yapar bahanesiylede bol bol yiyip sisiyorum.
bak canım nasıl istedi şimdi.

zeyna maşallah senin kuzuya çokkk yakışıklı, kız bakmaya başla sen en iyisi

mucize ben sevdim bu pastayı hem hafif, hem lezzetli hemde pratik, ha yeni tariflerede açığım

Sonrası öncesi yok işte denizanası. İki gün önce bile gelsen (köfte gibim mesela) bizdensin başlığın açıldığı gün hepimizin günü. Ya bu arada evet itiraf ediyorum bahaneydi pasta yemek için. Ama fena fikir değil haaa 22 Mart'ta açmışız başlığı :) Ben uzun süre önce okumuştum yazmamıştım baktım ortam hararetleniyor ben de katılmıştım :))

Minik Kalimero inanmayacaksın belki ama ben de tek kızım. Bir evin bir kızı hatta tek kız torunu vs vs. Ben de ona inanamıyorum ya neden böyle oluyor diye. Annemle konuşmaya çalışıyorum bişey yok deyip kapatıyor ki benim en gıcık olduğum kelimedir. Bişey var ki böylesin :) Senin annenin şartlarıı çok daha iyimiş o zaman canım. Annem kendi evinde baksa ohohohooo. Melek gibi olurdu. Bir de sıcak diyor evin içine 21-22 derece. Çarpıntı oluyormuş sıcakta. Denizanası senin kayınvaliden sıcaktan şikayet ediyor mu kuzum?

Mmmf akşama hemen kocişe aldırayım ben çok severim o kurabiyeleri.

Uzun süredir size süt getiren bişeyden bahsetmedim :))) Birkaç gündür deniyorum çok işe yarıyor. Bir kaşık balın içine çörek otu atıp yiyorum her sabah aç karnına. Tavsiye edilir.

Ay benim bakıcı adayım gelmedi daha ya ilk günden mi böyle yapıyoruz şimdi uffff. Halbuki ben ona kek bilem yaptım :)

hadi bende süt depolarına bir tüyo tadı pek nahoş ama sütleri fışkırtii 1 çay kaşığı zencefili 1 çay kaşığı balla macuın yapıp yutuyon dayanamıyon üzerinede 1 bardak su içiyon sonra memeler taşolii

29 ŞUBAT 2008 DE ÖĞRENMİŞTİM HAMİLE OLDUĞUMU BENDE ONU FARKETTİM ŞİMDİ GÖZLERİM DOLU DOLU OLDU, TAM BİR YIL GEÇMİŞ, KK İLE DE TANIŞALI BİR YIL OLMUŞ HAMİLE KALMADAN 1-2 HAFTA ÖNCE TANIŞMIŞTIM ÇÜNKÜ VAY BEE ÇOK GÜZELDİ HERŞEY HALA ÇOK GÜZEL ALLAHIMIZA ŞÜKÜRLER OLSUN ÇOK DUYGULANDIM YAV senağlama

katılıyorum kaydirigubbakcemile5
ya ben o arkadaşın tavrına kızıyorum hatta ben ona yardımcı olmanı istersem sana bildiririm dedim.herneyse aman ne yaparsa yapsın...
arkadaşım boşver ya valla gereksiz şeyler bunlar hayatta daha tatlı şeyler varken kim ne yaparsa yapsın
gene katılıyorumkaydirigubbakcemile5
ne zaman yapcaz hafta sonu olsun herkez evdeyken amaaa müthiş olur cokacimcoook
sevgili arkadaşıma bu yazısından dolayı teşekkür eder ve harfiyan katıldığımı beyan ederim kaydirigubbakcemile5
sanada katılıyorum banlı eylül kaydirigubbakcemile5
amma katılıcımcı yumuşak başlıyım maşallah bugün bana
değiştirin kızlar artık bu pastayı.yok mu yenisi
yok başka pasta laelaelaelaelae bu 2008 kasım güllerinin resmi pastası bi kerem artık
olursa ki var denenmeyi bekleyen bi kaç şey deneyip paylaşıcaz icabında cokacimcoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…