2008 Kasım Anneleri

Herkese günaydın kızlar, ya o öğretmenin yazısını okudum ben okumayacağım anne'yi off dershanedeyim falan dinlemedim ağladım çok kötü oldum yaa zaten işi bırakmak için bir bahane arıyordum valla kendimi zor tuttum çıkıp gidecektim.
Darkcım kızın çok güzel maşallah allah bağışlasın, bizde 5 martta 4. ayı bitiyoruz ama o gün perşembe eşimde çok yoğun bende ikimizin de izin alması çok zor aşısı da var kontrolüde. Biz pazartesileri tatiliz ya ne yapalım yarın mı götürsek yoksa öbür hafta pazartesimi iyi olur. Kilosuna boyuna da baktıracağım bakalım ne kadar olmuş, geçen ay 7 kiloydu benim tombilim.
Şimdiki çocuklar çok fırlama yaa, benimkininde sürekli dil dışarıda, birde elini emiyor ki sormayın. Yaklaşık 15 gündür falan destekli oturuyor,doktora da sormadım ama, birde yürüteç aldık,çok erken ama durduramadık sürekli ayakta durmak istiyor e benim kollarım koptu tabi ee şimdi annem bakıyor onun da beli rahatsız süreklli kucağında taşıyamaz. çok sevdi yürütecini ilk aldığımöızda ayakları yere değmiyordu zaten altta tentesi vardı,arkasında sürecek yeri biz tutup sürüyorduk, önünde müzikli oyuncağı vardı ağzınınj suyuyla onlara kısa devre yaptırıyor,şimdi onu aldık oraya çıngırak falan koyduk onları tutup ağzına götürüyor. şimdi ayakları biraz daha değiyor yere tenteyi aldım pıt pıt pıt bir yürüyor ki sormayım ama gel gelelim o kadar çabaya yürüteci yerinden oynatamıyor daha tam gücü yetmiyor tabi ondan sonrada sinir olup bağırıyor biz arkadan sürüyoruz o ayaklarıyla gidiyor acayip mutlu
annemde bel fıtığı vardı çok şükür geçti şimdi bir haftadır falan benim de söylemesi ayıp sağ popomun üstünde bir ağrı var,adım atarken,otururken,kalkarken,çocuğu kaldırırken,hatta öksürürken bile ağrıyor yarın doktora gideceğim inşallah bişey yoktur yaa bende de fıtık falan varsa diye korkuyorum nasıl uğraşırım şimdi bir de onunla.
Kızlar yaa birde bişey soracağım daha önce demiştim işe başladığımdan beri oğlum geceleri uyanıyor diye,normalde gece 23.30-00.00 gibi yatar sabah 07.30 gibi uyanırdı, ama şimdi gece uyanıyor,Psikolojik olabilir dediler sen, özlediği için uyanıyor olabilir diye,hakikaten tatil günlerinin akşamına uyanmıyoryarın gece yine deneyeceğim bakalım ne olacak. Hele bu gece öldürdü beni 23.30 da yattı, 02.30da kalktı neyse emzirdim kucağımda uyuyor yatağa koyunca ağlamıyor ama böle sesler çıkarıyor hemen uyumuyor sonra 06.30da yine kalktı emdi yatırdım bu sefer hiç uyumuyor ben çok yorulduğum için kociş aldı gittiler oturma odasına orada oynamışlar 1 saat kadar ben uyumuşum sonra getirp yatırdı yatağına ben çıkarken uyuyordu. Acagba dedim artık biraz büyüdüğü için sütüm tam doyurmuyor mu o yüzden mi kalkıyor dedim, dün gece 130 cc mama hazırladım,sağarken benim bir göğsümdende 140cc süt çıkıyor onu bir seferde bitiriyor, mamayı içti bitirdi altını falan değiştirip pijamalrını giydirdim sonra bir de kapanış için beni emdi ki emmeden uyumuyor,sonra uyudu kaldı,karnı iyice doymuştur dedim çünkü raahat 30-40cc de benden emmiştir ee neredeyse 200cc olacak mamayla,ama bu sefer tamamen geri tepti her zamankinden daha erken uyandı anlamadım ki ben işi gerçekten psikolojik midir ne yapmalıyım bir bilginiz var mı? Bu arada benimki bir haftadır cicibebeye de başladı ıhlamurlu cicbebe yapıyor ananesi öğlenleri onu içip öğle uykusuna yatıyor. Ay çenem düştü yaa biri beni durdursun neyse kızlar yorumlarınızı bekliyorum a.s. öff yorulmuşum bee-tatlicadiarzu-

günaydın kızlar,aslında bugün burayı ben açtım ama yazamadım oğluşum mama istedi sonra öbür oğluş uynadı babası getirdi kahvaltı ettik derken bu vakit
oldu...
sedacım oğluşuna maşallah çok tatlı..
darkcım ceren kızda çok şeker çıkmış maşallah...
beyazmelekcim yürüteç içim çok erken yaa benim oğlanlarda kucakta ayklarını bstırıp kendilerini hep geri atıyorlar bıraksam yürüyecekler ama daha kemik gelişimleri için yürüteç erken geldi bana...
bu arada cicibeye kaç aylık başlanıyor benim eşimde alayım dedi bir ara ama dr. söylemedi ne zaman başlanacağını bende merak ediyorum sindirimleri için onunda bir vakti vardır elbet bilen varsa yazsın..

beyazmelekcim aceleden yazmayı unutmuşum bende bel fıtığı amleiyatı geçirdim bel ağrısı nasıldır bilirim inşallah bişeyin yoktur.. bu aralar benimde oğluşlar tontiş oldular taşımakta zorlanıyorum bazı geceler belim için ağrı kesici içmeden yatamıyorum...inşallah benimde tekrarlamaz..
benimde bir sorum var sizin bebelerin cildi kuruyormu benim oğlanların özellikle keremin burun kenarları çok kuruyor bebeyağı losyon ne sürersem süreyim cilt emince tekrar pul pul gözüküyor yarın bizimde dr. randevumuz var gidince soracağım ama içinizde bu durumu yaşayanlar varmı...

Nazlımelekcim çok sağol inşalah belimde bir sorun yoktur bu dönem çok zor olur çünkü.
Cicibebe'nin üzerinde 4. Aydan itibaren yazıyor, ama doktora sormaya vaktim olmadı,süt sağmaya her zaman fırsat bulamıyorum yada yeterli gelmediği zamanlar oluyor o zamanlarda mama veriyorduk işte şu birkaç gündür cicibebe veriyor annem,onu da iyice eritiyor ıhlamurla,biberonda veriyor kaşıkla değil. Allah'a şükür sindirim problemi yaşamadı kakası normal. Yürüteç zararlı biliyorum ama mecburiyet diyelim ben bakıyor olsaydın oğluma yine bindirmez 1-2 ay daha beklerdim.zaten çok fazla durmuyor içinde mesela bir işimiz varsa acil,yada yemek yerken falan en fazla 15 dakika daha gidemediği için kendisi de sıkılıyor.
Benim de oğlumun cildi kuruyunca losyon sürüyorum iki-üç günde bir ama pul pul olacak kadar kuru olmadı hiç.

Günaydın kızlar,bi uğryayım dedim kahvaltımı yaptım.Çayımı içiyorum.

günaydın şekerlerrr
dark maşallah cerene abla olmuş bu kız akıllı akıllı bakıyo maşallah
misafirim gelicek bugün, duş alayımda hazırlığa başlayım bari
fırsat buldukça bakarım
Teşekkürler canım bıdık öle bakıo :)
Sana da kolay gelsin.

masallah cerene cok tatli rabbim nazardan saklasin ama o eski tombisligi gitmishareketler basladi artik
Amin canım teşekkürler.Hareketlendi zayıfladı gibi zaten.

Canım okadar süt yetmezmi yeter dert etme kalkmasını gayet normal kalkmaları.benimkide bazen kalkmaz bazen 1 kez bazen 2 kez kalkar.bazen hemen yaar.sabah 6-7 gibi kalktıysa oyun ister hemen yatmaz.
Pazartesi götürün bişey olmaz bi kaç günden.Bizim baya geçti kontrolümüz.
Eşim bida hasta değilse götürmicem diyo hatta.Ama ben götürürürm ayda 1 kez.
Yürütecemi bindirdin banada erken gibi geliyo daha ya.bende nerdeyse 1 aydır destekli oturtuyorum buna bile aklım takılıyo aslında ama durmuyo başka türlü kendi oturuyo.
Ayağa da kalkmak istiyo.Binse benimkide sever yürüteci de ayakları çok taze ya bacakları yamulmasın sonra?

bende cici bebeyi merak ediyorum.Bisküvi için henüz erken sanırım bi arkadaştan duymuştum da hatırlamıyorum kimdi?
Böbrekleri henüz yeteince iyi süzemezmiş.

Beyazmelek geçmiş olsun.
Canım ya hem de erkek çocuğu ya bence bindirmeyin.Erkek çocuklarına normalde bile pek tavsiye etmezler.pipisine baskı oluyo ya.Seninkide çok küçük haliyle ayaklarının üzerinde fazla duramayacağı için ağırlık popoda olcak.Hiç hiç tavsiye etmem bu kadar erken dönemde.

Canım cici bebe yerine elma,havuç,yada yoğurt verseniz,doktora sorana kadar.

cicibebe bencede cok agir gelir icinde cok seker neyim var meyve suyu en iyisi bebekler icin satiliyo onlardan ben kizlarimda 6 ayindan sonra vermisdim cicibebeyi

beyazmelek patates ve havuc püresi verin doktor bana 15 gün sonra basla demisdi benim oglan daha yeni 3 aylik

kizlar bide cicibebe kilo aldiriyo bana öyle gelmisdi kizlarimda

cicibebenin sitesine baktım biküvi için bişey demiyorda ekmeği için 4. aydan itibaren güvenle verebilirsiniz diyor.. yinede sormadan vermemek lazım..

Dark 41 kere maşallah ay kuzum çok tatlı ya. Süslü, akıllı bir içim su olmuş bu kız. Hangi ara abla oldu böyle :))

Beyazmelek benim kızım da aynı senin gibi işe gitmeden önce uyurdu, şimdi hep uyanıyor. Acıkıyordur ya da hazımsızlık çekiyor da olabilir canım. Bebe bisküvisinden bile olabilir. Kaka yaparken zorlanıyor olabilir. Çünkü ben baktım sabah 6 da uyandığında ıkınarak uyandı benimki sonra az bir kaka yaptı. Tabii ki özlediği için de uyanıyor olabilir ama bunlar daha olası görünüyor. Bence kızların dediği gibi havuç püresi, elma suyu ve evde yapılmış yoğurtla başlayın cici bebe yerine. Bir bildikleri var ki doktorların ilk besinler bunlar oluyor. Gerçi ben önce tahıl diye bilirdim ama yanlış bilirmişim demek ki.

İşe geldim yumurcağım babasında. Çıkarken emzirdim uyuyordu şimdi baba telefona da bakmıyor ay nasıl merak ediyorum.

Kızlar size haftanın bomba haberini vereyim. Ben sanırım bakıcıyı değiştiriyorum, Daha başlamadan. İçime sinmiyordu bir türlü eşimin de öyleymiş. Sonra aklımıza geldi eaşimin sınıfının en akıllı en beyefendi öğrencisinin ailesi bu sıralar biraz sıkışık. Ve annesi çok tatlı bir kadın. En azından Hanım diye hitap edebileceğim, oturmasını, kalkmasını bilen, düzgün konuşaaaaan :)) biri. Bu akşam onları çağırıp teklif edeceğiz. Allahım gönlüme göre ve hayırlısın verir inşallah.... Benim için dua edin olur mu.

Julicim inşallah olur canım yeni bakıcınız.

Çok da güzel olur bencede.Sevdiğiniz bir veli olması.
bende daha konuşmadım kimseyle gelecek yıl için.

Bir velim var ona mı teklif etsem.Burda bi kadın vardı geçen komşumda karşılaştım eşi ist.da bi kadın.parada göndermezmiş eşi.
Ama onuda tanımıyorum gerçi yüzünden belliydi çok iyi birisi olduğu.2 oğlu varmış.o da benim için eksi.Kızları olmasını tercih ederdim.Benim evimde bakarsa okey de kendi evinde bakmasını istemem.

Ama velimin 2 tane kızı var ve çok güzel yetiştirmiş.Bende bunu kendime referans alıyorum :)

günayydınnnnn ...

juli ne yalan söyliyim benimde içime sinmemişti..ablamın bakıcısı kayseriliydi bakalım yerine bakam gelelim yerine gelem gidem diye konuşuyodu şimdi kızımız 2,5 yaşında ve malesef o kelimeleri hala unutmadı..bence doğru karar tabi sen bilirsin yinede ..hayırlısı olsun..

sedoş sen bizi beğenmessin ama biz oğluşuna yorum yapmıştık çok beğendiğimize dair sen daha bizi es geç..:dilcikar:

teyzeleri oğlumun şuanki hali maşallah deyin

Kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…