2008 Kasım Anneleri

merhaba kızlar

moralim çok bozuk 1 saattir ağlıyorum gözlerim kıpkırmızı eşim kızıyor size geldim bende

oğlum bakıcısında hiç durmuyor aslında çok iyi bir kadın ama oğlum alışamadı galiba bir türlü uyutamadı sakinleştiremedi yarım saatliğine markete gitmiştim geldim bebek nasıl ağlıyor aldımben uyuttum yarın işe başlıyorum nasıl lacak bilmiyorum kimsemde yokki onlarda gelsede bir müddet alışana kadar yanlarında dursa çalışmaktan nefret eder oldum ev hanımı olanlara imreniyorum

yazık eşimde huzursuz oldu ama ben çok üzülünce alışır merak etme diyor ne olur alışsın yoksa aklım hep evde olacak

allahtan biberona biraz alıştı iki ayrı biberonda aldım en sonunda kauçuk memeyi biraz emdi onuda almasaydı çok daha kötü olurdum kadıncağızda kendini kötü hissetti çocuk hep ağlayınca ...kucağıma gelir gelmez susuyor bir bakışı var anlatamam beni bırakma der gibi...neyse başınızı ağrıttım inşallah alışır

tüm kasım bebişlerini öpüyorum annelerinizin kıymetini bilin

bende yoğurt çorbası et sote ve bulgur pilavı var misafirim gelecek ağlayan pasta yaptım harika görünüyor hamur mayalamıştım oğluşu uyutunca küçük pizzalar yapacağım bide kurabiye ama hiç yapasım yok

kızlar biberona alıştırma ve bebekle ilgili bir kaç bilgi var mutlaka okumuşsunuzdur ama okumayanlar için ekleyeyim dedim

Bebeğinizin sosyal farkındalığının gelişmesi

ANNEYİ TANIMAK

Üç aylık bebekler karşısındaki kişilerin gülümsemesine gülümseyerek karşılık verir ve tanıdığı kişileri görmekten duyduğu zevki çeşitli sesler çıkararak gösterebilir. Bebekler gün geçtikçe daha sosyal hale gelir. Kendine yakın kişileri tanımaya başlar ve bu kişileri tanıdığını yüz ifadesi ve çıkardığı seslerle ortaya koyabilir. Bebekler yaşamlarındaki önemli kişilere farklı davranma eğilimindedir ve bu kişilere verdikleri önemi buna göre ayarlarlar. Bebeğiniz büyüdükçe dünyayı daha iyi tanır; kurduğunuz düzene alışır ve yeni deneyimlerle başa çıkmakta zorlanır. Bebeğiniz anne babasına ve diğer aile üyelerine alışmıştır, hatta bir dereceye kadar onların nasıl davranacağını tahmin edebilir. Ona bakan kişilerden ne tür davranışlar beklemesi gerektiğini bilir ama yabancılar farklıdır. Bu nedenle, bebeğiniz yeni birisiyle karşılaştığında sıkılmış görünüyorsa ve huzursuzlaşırsa şaşırmayın. Bu son derece normaldir. Bebeğiniz daha dikkatli ve iletişime açık hale geldikçe sosyal yaşamı da genişler. Bunun sonucunda da her gün yeni zorluklarla karşılaşır. Sabırlı olun; bebeğinizin yorgun düştüğünü ve fazla uyarıldığını düşünüyorsanız onu ziyaretçilerin itiş kakışından uzak, sakin bir yere götürün.

Ecza dolabınızda bulunması gerekenler

ECZA DOLABINIZDA BULUNMASI GEREKENLER

Evde küçük bir bebek olduğunda gerekli olabilecek ilaçların ecza dolabında bulunması her zamankinden daha önemlidir. Evde bulundurmanız gereken bazı şeyler:

* Acil durumlarda aranacak numaralar
* Burun için deniz suyu (tuzlu su) ve burun aspiratörü soğuk algınlığı geçiren bebeğinizin durmadan akan burnunu temizlerken çok işe yarar. Burun aspiratörünü bebeğinizin kulaklarında kullanmayın; bu tehlikelidir.
* Bebeğinizin tırnaklarını kesmek için küçük et makası ya da tırnak makası
* Çocuğunuzun kilosuna uygun parasetamol damlaları
* Termometre
* Pişik için saf vazelin, bebeğinizin cildini yumuşak ve pürüzsüz tutmak için bebe losyonu ve antibiyotik merhem

Şunları kesinlikle kullanmayın:

* Aspirin: çocuklarda Reye Sendromu denen ciddi karaciğer hastalığına yol açabilir
* Banyo köpüğü: bebeğin cildini tahriş edebilir ve kızlarda mesanede tahrişe yol açabilir
* Kokulu ya da antibakteriyel sabun: bebeğin cildi için zararlıdır

Bebeğim gece boyunca uyumayı öğrenecek mi?

HER ŞEYİN BİR ZAMANI VAR

Sizin için iyi uyumak en azından yedi saatlik bir uyku demek olabilir, ama bebekler için "bütün gece uyumak" gece yarısından sabah saat altıya kadar beş saat uyumayı becermektir. Bütün bebekler birbirinden farklı olsa da 3 aylık bebekler henüz geceyi uyuyarak geçirmezler; bunun için altı aylık olmaları gerekir. Şimdilik bebeğinizin sık sık karnını doyurması gerektiğinden, beslenmeden beslenmeye yalnızca bir ile üç saatlik aralıklara dayanabiliyor. Bunu değiştirmek için yapabileceğiniz fazla bir şey yok. Bebeğinizin daha uzun süre uyuyabilmesi için biraz daha büyümesi ve geceyi size ihtiyaç duymadan geçirebilmesi için kendi kendine uykuya dalmayı öğrenmesi gerekiyor. Uyku vakti geldiğinde zevkli, düzenli bir takım etkinlikler ve geceyle gündüz sergilenen davranışların farklılığı gelecekteki mutlu ve belli bir düzene oturmuş geceler için bir hazırlık olabilir. Sabırlı olun ve henüz bebeğinizin uyku alışkanlıkları konusunda kendinizi fazla üzmeyin. Bebeğinizin gündüz uyku saatlerini kısaltarak onu uyanık tutmaya çalışmayın. Bu onun gece daha fazla uyumasını sağlamaktan çok tam tersi bir etkiyle bebeğinizin daha huysuz, aşırı yorgun ve huzursuz olmasına yol açacaktır. Şimdilik civardaki herkes uyurken ayakta kalan tek kişiler olarak bebeğinizle birlikte ay ışığıyla aydınlanan bu anların tadını çıkarın!

Bebeğinizin beslenmesiyle ilgili öneriler

YENİ ŞEYLER DENEMEK

Üç aydır bu işle uğraşan siz ve bebeğiniz artık beslenme konusunda uzman oldunuz. Emziriyorsanız bebeğinizi artık biberona alıştırmak isteyebilirsiniz. Onu başka birisine bırakmanız gerektiğinde ya da geceleri bebeğinizi besleme işini babaya devretmek istediğinizde yararlı olacaktır. Biberonu ilk veren kişi siz olmamalısınız çünkü bu durumda bebeğiniz teninizin kokusunu alacak ve asıl istediği şeyin yakında olduğunu anlayacaktır! Bu durumda biberonu istememesi ve size sokularak göğsünüzü araması muhtemeldir. Sağılmış anne sütü ya da mamayı ilk olarak eşinizin vermesine izin verin. Eşiniz bebeği kucağında sıkıca ve hafif dik konumda tutmalı, sonra emziği bebeğin ağzına sokmalıdır. Biberon emzik sürekli sütle dolu olacak, emziğe hava girmeyecek şekilde dik tutulmalıdır. Bebeğiniz tıpkı sizin göğüs ucunuzu ağzına tam olarak alması gibi emziğin de büyük bir kısmını ağzına almalıdır. İlk denemeniz başarısız olsa bile pes etmeyin, ama biberonu denemeyi bir başka güne erteleyin. Biberonla besleme denemelerinizin hepsi başarısız olursa bebeğinizi anne sütünü kapaklı bebek bardaklarından içmeye alıştırabilirsiniz. Doktorunuz seçeceğiniz bardak konusunda size yardımcı olabilir

kızımla dışarı çıktık gezdik geldik hava kapalıydı ama çok sıkıldım evde attım kendimi dışarı,ama piraye çıkar çıkmaz uyudu arabasında.
sedacım arda oğlanın 4.ayı hayırlı olsun,bu arada eylül buluşmamıza izin vermiyo arda da gözü varmışkaydirigubbakcemile3 eylül melis' e ben göz koydum yiğenime alcam çok yakışıklıdır yiğenim hee:))hem çatalcada uzağa gitmez kızanınkaydirigubbakcemile3
ecemim inşallah alışır oğlun bakıcıya cnm eminim çok zor bi durumdur demin dışarı çıkarken bebek arabasını aşağı indirmek için pirayeyi komşuya bıraktım hemen ağlamaya başladı,ama sürekli ağlamaz cnm ya alışır hep onunla durunca
gülçiçek bende adet olmadım 2 kere oldum 3. hala gelmedi testte yaptım hamiş deyilim ama adette olmuyorum düzenimiz oturmadı hala,ama karşı apartmandaki bi komşu hamile kalmış kazayla bebeği daha 1 yaşında bile deyil tırstım valla korunuyoruz ama...

ecemim üzülme canım gördükçe alışır bebişin merak etme bu kadar

lelal bilgiler için teşekkürler canım

yemeğe kayınvalideme gidecektik oğlum hiç uyumamış oda yemek yapamamış, şimdi aldım geldim yemek yapıcaz oğluşumla
karnıyarık
pirinç pilavı
salata

sırnaşık şeysırnaşık şey

gözümü açabilirsem ay ışığınıda görürsem tadını çıkarırımmirmirmirmir

kızlar merhaba..
biz de bugün 4. ayımızı doldorduk ama canım sıkıldı biraz.

aslında kilo sorununu hiç takmazdım şimdiye kadar ama bu sefer olmadı.

1 ayda 440 gr almış.aslında her zamanki gibi emiyor zorla da olsa ama sanırım çok hareketlendi çok sinirli ve çok ağlıyor .acaba ondan mı bilmiyorumm

valla işe yararsa ne mutlu kızlar ..
ecemim sende üzme kendini şimdi bebişin biliyorki yanında sen varsın ve her ağladığında yanında olacaksın ama bakıcı ile bir süre sonra yalnız kalınca ona ihtiyacı olduğunda bakıcının da koşacağını anlayacak.bunu hissettiği an zaten bu sorun ortadan kalkacaktır. birbirlerini alışmaları için biraz daha zaman ve fırsat ver canım.bak göreceksin inşallah herşey düzelecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…