- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #19.521
sırnaşık şeysırnaşık şeyay söylemiyim diyorum dayanamıyorum ..2009 kasım annelerinde hamile olmayıp bekleyenlerde var nasıl oluyor ..adet olan beni listeden çıkarın diyor.bence sadece hamilelerin topiği olmalı öyle değilmi ,hamilelik için uğraşanlara zaten biçok topik var ..ahh ahh kendi paylaşımlarımız geldi aklıma
kızlar biberona alıştırma ve bebekle ilgili bir kaç bilgi var mutlaka okumuşsunuzdur ama okumayanlar için ekleyeyim dedim
Bebeğim gece boyunca uyumayı öğrenecek mi?
HER ŞEYİN BİR ZAMANI VAR
Sizin için iyi uyumak en azından yedi saatlik bir uyku demek olabilir, ama bebekler için "bütün gece uyumak" gece yarısından sabah saat altıya kadar beş saat uyumayı becermektir. Bütün bebekler birbirinden farklı olsa da 3 aylık bebekler henüz geceyi uyuyarak geçirmezler; bunun için altı aylık olmaları gerekir. Şimdilik bebeğinizin sık sık karnını doyurması gerektiğinden, beslenmeden beslenmeye yalnızca bir ile üç saatlik aralıklara dayanabiliyor. Bunu değiştirmek için yapabileceğiniz fazla bir şey yok. Bebeğinizin daha uzun süre uyuyabilmesi için biraz daha büyümesi ve geceyi size ihtiyaç duymadan geçirebilmesi için kendi kendine uykuya dalmayı öğrenmesi gerekiyor. Uyku vakti geldiğinde zevkli, düzenli bir takım etkinlikler ve geceyle gündüz sergilenen davranışların farklılığı gelecekteki mutlu ve belli bir düzene oturmuş geceler için bir hazırlık olabilir. Sabırlı olun ve henüz bebeğinizin uyku alışkanlıkları konusunda kendinizi fazla üzmeyin. Bebeğinizin gündüz uyku saatlerini kısaltarak onu uyanık tutmaya çalışmayın. Bu onun gece daha fazla uyumasını sağlamaktan çok tam tersi bir etkiyle bebeğinizin daha huysuz, aşırı yorgun ve huzursuz olmasına yol açacaktır. Şimdilik civardaki herkes uyurken ayakta kalan tek kişiler olarak bebeğinizle birlikte ay ışığıyla aydınlanan bu anların tadını çıkarın!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?