2008 Kasım Yakışıklılarının ve Güzellerinin 2. Doğum günü Hazırlıkları

bende ilk yası gıbı balonlu suslu yapmak ıstemıyorum
sadece tanıdık cocukların oldugu bır dogum gunu olabılır veya ucumuzun oldugu bı kucuk partı olabılır
ne anneannesı nede babannesı gelmıstı bu yıl onları davet bıle etmıycem sade kucuk bır partı yapabılırım

Doğum günümüze gelen çocuklar için hazırladığımız süpriz elma şekerlerimiz..bütün çocuklar bayıldı..
Elma Şekerinin Yapılışı
Malzemeler:
- Elma
- Tahta çubuklar
- Şeker
- Su
- Gıda boyası
Yapımı:
1 bardak suya 2 bardak şeker. Yani bire iki. Buna göre tarifi çoğaltıp azaltabilirsiniz. 1 su bardağı şeker ile yaklaşık 4 tane orta boy elma kaplanabiliyor.
Şekeri ve suyu bir tencereye koyup ocağın altını yakıyoruz. Kaynatmaya başlıyoruz. Kaynamaya başlayıp baloncuk yaptığı anda gıda boyasını katıyoruz.
Gıda boyasını az kullanacağız. 2 bardak şeker için bir çay kaşığının ucu kadar yeterli. Yaklaşık 10-15 dakika arası iyice kaynatıyoruz.
Kıvama geldiğini anlamak için bir kaşık alıp fayansa ya da mermere damlatın, soğuduğu zaman eğer damladığı yerden kolayca kalkıyorsa kıvamı tamamdır.
Elmaları şekerle kaplamadan önce yaklaşık bir tatlı kaşığı limon suyu sıkıyoruz ve 1dk daha kaynatıyoruz. Elmaları yıkayın ve mutlaka çok iyi bir şekilde kurulayın.
Sapını çıkartın ve tahta çubuğu batırın. Tencerede kaynar bir vaziyette elmaları çevirerek iyice yedirin ve daha sonra fırın kağıdının üzerine koyun. Soğumaya bırakın.

.. Afiyet olsun...

süper olmuş gülizim bende horoz şekerlerin yuvarlak olanlarından almış facete var resmi sanırsam çok sevinmiyor çocuklar güzel bir ayrıntı bence

hacııııııııııııı olmam mı geçen seneki gibi bu sene de kadroda yerin var :):):))

Ay elma şekerleri çok güzel görünüyor.
Benimde 2.kızımın doğumuma 1 hafta kala kızımın doğum günü.Evde olmam iyi hazırlık rahatça yapabilirim.Evi süslemeyi düşünüyorum bu sene doğum günü olayını anlar zaten.Nice nice mutlu sağlıklı yaşlar geçirir İnşallah meleklerimiz

ben bu sene öyle magnet kokulu süsler falan düşünmüyorum ilk doğum gününde özel olsun istiyorum o tür şeylerin her sene yaparsam bi kıymeti olmaz gibi ama pastasını özel bişiler yaptırabilirim o zamnki konular vs nasıl olur bilmiyorum geçen sene bakarken 2 numarıalı bi pasta beğenmiştim yarış pisti gibiydi üstü belki onu yaptırabilirim ama aile ve arkadaşlar arasında kaldım arkadaşlarla kutlamak isterim ama ailedende birileri olmalı ee annemler sıkılır arkadaş toplantısında nasıl olcak tam bilmiyorum şimdi ama bu sene daha çok ardama hazırlık yapıcam ben yaz olduğu içinde dışarda bişi düşüyorum bakalım kısmet

aslında b u konu beni düşündürdü baya dedim beni kocamo oğlumu ne mutlu eder ilerde resimlere bakarda vayyyyyy be der ve karar verdim bu sene oğluma beşiktaş temalı bi doğum günü hazırlıycam herşey siyah beyaz olucak pasta beşiktaş oğlumada beşiktaş eşortman takımı almayı planlıyorduk zaten onlarıda alabilirsek tam süper olur

ben bu sene kendimi o kadar yorgun hissediyorumki hiç geçen seneki gibi değilim.bu sene bana çok zor geliyor.gözumde büyüyor valla.çekirdek aile bişeyler yapsam diyorum bakalım sizleri takip ederken heveslenirim belki:umursamaz:

bu sene bizde ailecek kutlicaz, zaten üçümüzün de doğum günleri birbirine çok yakın. efeyle benim aramda bir gün var, benimle babası arasında 5 gün var. efenin doğum günü 12 aralık, bu durumda babasıyla anasının doğum günü nedir? ahaaha

kimse özel bişiler düşünmüyor sanırım biz babasıyla alışverişe bile çıktık yavaştan hazırlanıcaz mert e beşiktaşlı eşortman baktık ama ona geleni bulamadık siparişe geliyormuş ancak ayakkabısını baktık eğer eşortman alamazsak beyaz gömlek siyah pantolan siyah kravat düşünüyorum ardanın beşiktaşlı takımı var zaten mert küçükken kartal yuvasından almıştık onu giydircem ardama siyah beyaz balonlar düşünüyorum ve pasta beşiktaşlı gidip pastane araştırmam lazım daha geçen senekinden pek memnun kalmadım bu sene farklı bir yere yaptıracağız eşimde allahtan çok heyacanlı konu oğlu ve beşiktaş olunca baya bakmaya başladı

bende pasta bakıyorum netten,şeker hamurlu kurabiye yapıcam kalıp almam lazım,süs filan almam lazım vee bunlar içinde eminönüne gitmem lazım

bende ne yapacağımı bilmiyorum ama evde yapıcaz yine mecburen
fazla kalabalık olmadan kadınlar arasında bişey yapıcam gündüz
süsleme yaparım yine kurabiye yapsammı bilmiyourm geçen sene yapmıştın ama
pasta da seçmedim ama geçen sene bulvardan almıştık
tadı mükemmeldi tek kelimeyle
yine ordan alırım ama 250 tl falan yaa

hıım yeni gördüm burayı..
ben de bilimiyorum bu sene nasıl olur ama babaannesi ve dedi burada olacaklarya pasta çörek yapar kendi aramızda kutlarız..malum kardeşi 1 aylık olacak:)))

kendimi iyi hissederseem davetlilerim de olur..inşallahh

kritosum sizde mi beşiktaş...biz de.....:)))

ben de 2 şeklinde kurabiyeler yapmak istiyorum,şeker hamurlu olanlardan.piroşum eminönüne gitmene gerek yok.migrosta oyun hamuru kalıpları satılıyor paket halinade.içinde tüm sayılar ve harfler var.7.50 Tl hem de :)) ben netten kalıp araştırdım çünkü,biliyorum fiyatları,ortalama 50 Tl civarı.migrostakiler oyun hamuru kalıbı diye geçiryor ama daha hiç kullaılmamış olduğundan kurabiye kalıbı olarak da kullanılabilir.ben onlardan alıcam migrosa ilk gittiğimde

Bizim de babamız bu sene kesinlikle şahane bir Galatasaray pastası yaptırıcaz dedi.Geçen sene akrabağlarla yapılan akşam kutlamasındaki pastayı zaten GS li yaptırmıştık ama üstünde Duru Okyanusla benim resmimiz de vardı.Gündüzki 1 şeklinde winnie the pooh temalıydı.Bu sene ben daha değişik bir şey istiyorum aslında,kafamda tam şekilllendirip karar veremedim ama callio lu olabilir.çünkü adını bile bilmezken,1 kez izledikten sonra kzım ilk aşkıyla tanıştı resmen.gece bile kalkıp kayu sayıklıyor,baya ağlıyor onun için.yani sonuç olarak yine çizgi karakter temalı bir pasta yaptırıcam sanırım ya da eşimin isteğiyle Gsli olacak doğumgünü temamız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…