2008 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

canım benim oğlumda çok korkuyo sürekli iğne yaptırdığımız için artık her hazırlanıp evden çıkmamızda anne ben hastaneye gitmiyorum diyor, bir de şurupları da korkutarak içiriyorum hastaneye götürürüm diyorum, yoksa içmiyor, tedavisi yarım kalıyor artık burun olayını halletmek istiyorum, rahat nefes alsın kuzum, doktor bize bir tane de alerji iğnesi verdi sende yaptır istersen bayağı işe yarıyor, alerji şurubu ve sipreyi bir ay kullanmamamızı söyledi heralde bahar çıkana kadar kullanmamız gerekecek, canım bir de spreyi sıktıktan sonra burun pompasıyla burnunu temizle rahatlar kızın

oo baya şenlenmiş topiğimiz

bizde şimdilik herşey yolunda ama ecem gecelerş altını ıslatmaya başladı ona canım biraz sıkılıyor
birde kuzumun işdahı maşallah bu aralar çok iyi

Geçmiş olsun canım aman dikakt et kendine 2 canlısın sen :)

doğru söylüyosun edacım yaaa yatma zamanı gelice kuzuların çeneleri daha bi düşüyor
ecemde aynı annecim niye beni parka götürmüyosu
annecim benimle konuş diyor yada
gıdı gıdı ecem geliyor demesi yokmu çok şirin oluyor prensesler

parvinacım gelmiş hoşgelmiş a.s.a.s.
alışacaktır annesi merak etme

korkuyor annesi napsın :sinifsinif:
çok iğne olmakda zor ya inan bende 12 yaşıma kadar bağdemcikler yüznden her ay penisilin iğne vuruluyordum dondurma yemeye hasrettim yaaa
inş iyileşir oğluşun

sarpcım sıkma canını okadar
belki biraz zaman geçsin öğrenecektir
çok takıyosun kafana ve üzülüyosunda lmaz:
belki zamanla kendi kendine öğrenecek oğluşun:lepi:

oo baya şenlenmiş topiğimiz

bizde şimdilik herşey yolunda ama ecem gecelerş altını ıslatmaya başladı ona canım biraz sıkılıyor
birde kuzumun işdahı maşallah bu aralar çok iyi

canım kızını gece tuvalete kaldır bir kere kaldırman yeterli olur sanırım, gece süt içmiyorsa kızın çok fazla ıslatmaz, benim oğlum içtiği için suluyor her yeri, geçen gece bezi bitmiş, farkettiğimde çok geçti mecburen altı açık yatırdım, sabaha kadar doğru düzgün uyumadım, sürekli çiş yaptı, üstünü değiştirdim,

gece sütü bıraktık canım
geçen akşam annemde kaldık orda kupkuru uyandık aama evde ıslatıyor anlamadım sanırım bir kere yapınca arkası gelmeye başladı.
kaldırıyordum aslında ama kaldırınca hep uyandırmadı bekler uyandırmas isen altını ıslatırlar dedi bende kaldırmıyordum ama bu gece kaldırmaya başlıcam tam öğrenmişken unutmayalım demi ama

tuboşçum zeynebin rahat uyumasına çok sevindim inşallah burun problemi çözülür de bundan sonra hep rahat uyur fıstık...
gülümseciğim sana da çok geçmiş olsun...kızın da ne güzel bakıyormuş annesi sana....
ben kızım uyuduğu zaman çok özlüyorum onu...biraz fazla uyuyunca babasıyla telaşlanıp niye bu kadar çok uyudu deyip yanına gidiyoruz hemen...
ben işlerimin yoğunluğundan her zaman yazamıyorum birşeyler kızlar....ama yazılarınızı takip etmeye çalışıyorum...her fırsatta soru hazırlıyorum ya da e okulda not v.s. giriyorum...
mayısta başlamayı düşünüyorum çiş eğitimine ama güzdüz bakıcımız var nasıl olur bilmiyorum...haziranın 18 inden sonrada seminerlerimiz var 1 temmuza kadar o zaman yarım gün gideceğim ama o zaman da çok geç olur...bir de çiş eğitimiyle ilgili bütün okuduğum kaynaklarda bez çıkarılınca bir daha kesinlikle takılmaması gerektiği yazıyor...bakalım uygulamada nasıl olacak:))))

Evet ŞÜkran
bende Öyle okudum o yÜzden bezı Şımdı baĞlayamıyorum .altınada yapıyor oda olmuyor ÖĞle uykusunda kuru kalkması gerek yazıyordu tÜm bılgılerde ben onu hıÇ dıkkate almadım.1 saaat bıle uyusa ÖĞle uykusundan ÇıŞ yapmıŞ kalıkıyor .
Aslında bu kadar bılgı toplamakta olmuyor galıba ben kızımı alıŞtırıken ne ÖĞle uykusuna baktım gece uykusuna 2 yaŞına gelınce bezı Çıkardı m bır yere gıdeceksek baĞladım ,
hatta yap altında bezın var falan bıle deım ve kızım Çabulta alıŞmıŞtı ...bu sıkıntıları hıÇ yaŞamamıŞtım ...
Demek oĞlan henÜz hazır deĞıldı ben acele ettım .kafama takmıyorum ama bıraz sıkılıyroum .
Olsun ya oĞlanda geÇ alıŞır ne yapalım evımız azıcık ÇıŞ kokucak ama olsun temızlerız amaaaan

teşkür ederim edacım şükrancım malsef yapıştı kaldı burun tıkaanıklıgı kızma inşallah geçecek parvinacım doktorunuzun oglunun burnunu makinayla temizlediğini söylemiştin bizm dr yapmadı öle birşey ondan sonra rahtladımı oğlun canım yani burnu temizlenince burnu dolu dedi antibiyotik sprey bide alerji şurubu verdi alreji testi faln yapmadı yalnız olabilir dedi iğne falnda yapmadı keşke yapsaydı biraz rahatlardı ama heralde alerjisi olup olmadını anlamdan yaptırmadı sanırım iğne yalnızca alerji şurubu verdi senin ogluna verdiği spreyin ve alreji şurubunun adı ne canım yazarmısn nasıl geldi ilaç lar ogluna inşallah iyi gelmiştir iyileşir yavrun işimz zoryaa hersen böle tıkancakmı bu çocuklar antibiyotik almaktan bi hal oldu çocugum çok üzülüyorum ama napalım bir umut iyileşir diye veriyorum bu gidişle bagımlılık yapacak zeynepte bir işe yarasa barii

tuboş
bana da dr alerjik rinit teshişi koymuştu
antibiyotik kullandım her yıl olucak ddi ama olmadı ...antibiyotik de dokunmuştu sonra bende özel bölgede mantar yapmıştı 2 yıl uğtaım geçirmekle ...antibiyotide iyi bişey değil ama tedavisi bu şekide ise yapıcak biş yok inş heryıl tekerar etmez sizdede
burnunu temizliyorlar normalde ama gerek görmemiş demk mutlaka iyileşir odanınemli tutmaya özen göster peteklerin üzerine su koy mutlaka
geçmiş olsun
geçmiş olsun

canım evet doktorumuz makinayla temizledi, o kadar çok şey çıktıki burnundan, ondan sonra çok güzel nefes aldı, iliadın burun damlası ve aferin şurup verdi, bu ikisini çok burnu tıkalı olduğnda, akıntısı, nezle grip olduğunda kullan dedi, bir de damladan sonra burnunu temizle dedi, ilk iki gün temizledim, ama şimdi bir şey gelmiyor burnundan,
bunlardan sonrda yine bir sprey ve şurup verdi, isimlerini hatırlamıyorum şimdi, onları da bir ay kullan dedi, ben onları daha kullanmaya başlamadım, antibiyotiklerin burnunu kurutması gerekir, tedavi etmesi lazım ben de içiriyorum verdiği antibiyotik şurubu, alerji iğnesini de yaptırdım şimdi rahat nefes alıyor, birde depo iğnesi var onu da bir hafta sonra filan yaptırcam, ama nasıl korkuyor iğneden biraz da ben korkuttum şurubu içsin diye, ama heralde yine tekrarlayacaktır,

birde doktora göre değişiyor, ben burada kulak burun boğazada götürdüm, çocuk doktorunada götürdüm, burnuyla doğru düzgün ilgilenmediler, hep boğazına baktılar, kayserideki doktor da burnuyla çok ilgilendi, kulak burun boğaz birbiriyle bağlantılı birinde sorun olursa diğerlerinede yansır, şu anda burnu sorunlu görünüyor halletmemiz lazım, verdiğim reçete ameliyata eş değer mutlaka kullanın dedi, kullanmaya çalışıyorum inşallah bir daha hastalanmaz yavrularımız

teşekkür edrim parvinacım bizde ilaçlar kulanıyoruz şimdi bakalım inşallah geçecek yavrumun rahatsızlıgı inşalah senin oglunda iyileşir tamamen canım nediyelim allah hepimize kolaylık versin

sarpcım sanda teşekk ederim baklım bidahki gidişimize inşalah varsa temizler burnunu dr ya geçn gittimzde temizleseydi iyi olacaktı ama verdigi ilaçlarda etkisini gösteriyo sanırım biraz ertesi sabah yine tıkanıyo ama fazla degil yavş yavaş iyileşecek inşallha kızm işte sabırsızlanıyouz biz annler olarak ilç kulanıyo bu çocuk niye geçmiyo diyee ilaçlar bittikten sonra belki gösterecek etkisini degilmi ama naplım annelik işte endişelleniyoruz dogal olarak şmdilik alrej,şurubu verdi iğneye gerek yokmuş onları kulanalımda sonuç ne olcak baklım demi ama sabır tuba sabır diyorum içimden kendime ne komiğim demi

iyi geceler kızlar....nasılsınız çocuklar ne yapıyor önceden bebekler derdim şimdi bebek demek tuhafıma gidiyor eee büyüyorlar artık tabi....ama onlar bizim bebeklerimiz hala bizim gözümüzde tabi ki....benim kuzucuk 11 gibi uyudu bu gece...bir bakayım dedim bizim kızlar ne yapıyor diye...
yağmur her aklına estikçe bütün kıyafetlerini çıkarıyor banyoya girmek istiyor tam bir su hastası...bugün balkonda babasıyla halı yıkadılar inşallah hasta olmaz....öyle mutlu oldu ki...
kızlar sizler ne zaman kreşe vermeyi düşünüyorsunuz ...ben bir sene daha komşuma baktıracağım niyetim seneye eylülde kreşe vermek...aslında şöyle 1-2 saatlik oyun gruplarına verebilirim...

şükracım bebek kokusu hala kalsada ki ben hala o kokuyu içime cekiyorum melinda uyurken
haller tavırlar konuşmalar bebek olmadıklarını gösteriyor zaten
bizimkinde bir sinir yani nalamıyorum yanında kavga bile edmedi şmdiye dek neden bu kadar sinirli dişlerini sıka sıka vuruyor bagırıyor bana istediğini yapmayınca doktora götürmyi düşünüyoruz bu davranışından dolayı
ben mecburen bakıcıya baktırcam burada kreş yok
ama olsaydı krese gönderebilirdim cünkü arkadaşa cok ihtiyacı var
parka gidiyoruz park ve kaydırak delisi zaten orda yaşıtı cocukların peşinde geziyor arkadaş arkadaş diye
bence oyun grubu filan faydalı olur

yağmur da parkı çok seviyor goncacım.... bütün gün park diye sayıklıyor...genelde okuldan eve gelince hemen üstümü değiştirip parka götürüyorum....
yağmurda da istediği olmayınca elinde ne varsa etrafa fırlatma huyu var ...istediğinin yapılmasını istiyor hemen...istediği anormol birşeyse başka yöne ilgisini çekip unutturmaya çalışıyorum ama her zaman mümkün olmuyor tabi bu...
yağmura bir türlü kahvaltı alışkanlığı kazandıramadım ...tarhana çorbası sürekli yenir mi kahvaltıda ...zaten bıktı ondan da ...zorla yediriyorum...sabahları yemek konusunda çok nazlı oluyor...çok zor yiyor...peynir,yumurta hiçbir şey yok...peynirini çorbasına koyuyorum...kreşe gittiğinde ne yacak acaba...artık sefer tasına tarhana çorbasını koyar öyle gönderirim kreşe:)))
kızlar sizler neler yediriyorsunuz kahvaltıda ve diğer zamanlarda...
yağmur sabah fix tarhana sonra iki danino yer arada belki bir elma...sonra öğlen uykusuna yatar kalkınca genelde çorba tarzı şeyler içer sonra salatalık arada badem ceviz...akşamda makarna pilav köfte v.s....ya da ona uygun olan yemekten varsa ondan yer...ama ben hala ona özel yemekler yapıyorum mutlaka...öyle bizim her yediğimiz yemiyor yani...

canım parka gitmek üzelde bizimki eve gelirken de aglıyo gitmiycem eve diye
ona kızıyorum işte eve dönerken her zaman aglama gelmesi gerektiğini anlamıyor
kahvaltıda bende tereyağ ve bal tost ekmegini 9 a 10 bölüyorum parca parca işkence gibi
saatlercede ciğner zaten
bir parca peynir bir iki zeytin
yumurtanın sadece sarısı oda yerse tabi yoksa yumurtasını öglen corbaya filan katıyorum
öglen bende genelde corba veriyorum fındık ver cevizi valla yemesede bişeye katıp vermeye celisıyorum ceviz cok önemli
aksam bende hala özle yemek yapıyorum makarna pilav seviyor ama başka bişeye yanaşmıyor hanımefendi

işiniz zor kızlar sizin yazıları okuyunca halimize şükrediyorum yemek konusunda berkayda yumurtanın beyazını yiyor bana benzemiş sarısı çatalına değse düşürene kadar sallar çatalı :) artık her türlü yemeği yedirmeye çalışıyorum sebze yemekleri haric pırasa ve ıspanak yemiyor ilerde alışır diye umud ediyorum haftada bir kez bir parça tvuk haşlıyorum suyunu çorba yapıyorum etini yavan yemeye bayılıyor çok seviyor tavuğu bu aralar kurufasulye yiyoruz artık akşam yemeklerini kendisi yiyor sofrada hiç karışmıyoruz nekadar yerse hem alışıyor hemde zorla yemek yemiş olmuyor kendi istediği kadar yiyor ve benim verdiğim den daha çok yediği zamanda oluyor artık büyüyorlar bunu görmek çok onur verici. :)

berkayın masada kendi başına yemek yemesi çok güzel canım...ancak ben yağmuru hareketliliğinden ötürü masada kesinlikle tutamıyorum mama sandalyesinde ancak yediriyorum...umudum kreş artık eminim ki orada yaşıtlarıyla çok daha çeşitli yemekler yer...
sevdiği yemeklre hayır demiyor yemek olayımız orta karar diğer yemeklerde de çok ısrarcı olmak istemiyorum...birşeye hayır dedi mi kesinlikle ağzını açmaz...yumurtayı yemez kesinlikle ama ben bıldırcın yumurtası alıyorum ve çorbalarına terbiye yapıyorum...çorbalarıda öyle sulu yapmıyorum baya kıvamlı oluyor...vitamin açısından eksik kaldığını sanmıyorum bir şekilde telafi ediyorum ...sebzeli çorba ,sebzeli pilav yapıyorum severek yiyor ama kahvaltıyı bakalım nasıl halledeceğiz...

goncacım yağmuruda parktan eve getirmek çok zor oluyor bir kere kesin 2 saat kalıyoruz daha az olunca doyamıyor parka evde koltuklardan kaydırak yapıyor kendine...
dili de iyice açıldı ben bun da callio adlı çizgi filmin de etkili olduğunu düşünüyorum ...bu çizgi filmi çok severek izliyor çok güzel bir çizgi film...

aaayyy yemek konusu açılmış bizim istediğimiz kadar yemiyorlar ama bari doyacak kadar yeseler yaa
...
bizim kahvakltımız şöyle anlatayım ama örnek menüdür herzaman böyle olmaz ...

bir dilim ekmek içi ,tereyağlı peynirli bir yumurta , portakal suyu yada süt ...hep aynıdır hiç değişmez başka türlü yemez

1 saat sonra bütün yemişleri robotta çekip kavanoza koydum ondan bir talı kaşığı pekmezle beraber

sonra bir tane muz yada elma ....zaten bunları yiyene kadar 12 :00 oluyor

öğlen yemeden uyur

mutlaka sulu ve etli bir yemek bugün kıymalı patlıcan yedi az ama bir tabak falan hayatta yemez

1 saat sonra yoğurt yediricem mutlaka bir kase yediririm

sonrada artık ne yerse yayla çorbası var onu vaeicem herhalde yada bazen pişirilen lezzetler varya belki yer diye aldım onuda yedi çorba yemezse onu yaparım

iki gündür doğru dürüsr yemiyordu ...bu gün azcık zorladım işimi gücümü bıraktım peşinde koşa koşa yediridim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…