2008 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

benim oğlumunda kelime dağarcığı üper bakın neler söylüyor
anne ,hadi ,güle güle ,cici ,ayyy, birde iyi geceler bunu da sadece ben anlıyorum ...başka yooook .temmuzu beklicekmişiz sonra gerekirse işitme testi falan yapılıyormuş .ama dr patlama yapıcak temmuzza kadar dedi ...bende bekliyorum ...tuvalette ise azar azar gidiyoruz şimdilik lazımlığa yapmayı öğrendi ... ama ben oturtmazsam şşııır neresi olursa yapıyor ...sakin sakin gidiyoruz anlıcanız ...oğlan uyandı öpüyoruuum ve gidiyoruum .

tatlım
masal kitapları al renkli resiml, yada şu konuşanlar filan var onlardan beraber okuyun sürekli sorular sor bu ne bundan sonra ne olabilir konuştur bol bol
ben neden diye sordugumda cok sinirleniyo melinda :)
bloklar legolar al beraber şekiller yapın hadi ev yap araba yap benzetmesede alkışla onayla yaptıklarını
resim yapın beraber parmak boyası yada başka ceşit boyalar hatta ben yapıştırıcı makas filan da kullandırıyorum
makas el kaslarını geliştiriyormuş
kesiyo yapıştırıyor
simler filan döküyor
ne yaptın diyorum alakasız bişey söylüyor bende cok güzel olmuş deyip dolaba asıyorum
şarkı söyleyip dans ediyoruz
hareketler yaparak şarkı söylüyoruz
otobüsün tekeri dönüyor dönüyor :)))ayaklarımızı döndürerek söylüyoruz mesela
vucudumuzu tanıyalım oynuyoruz melindanın başı nerde melindandın gözü nerde annenin gözü nerde filan buluyoruz :))
renkleri ve sayıları ögretmeye calışıyorum az az
mesela sarı renkli boyayı yada bloğu alıp aynısından verirmisin
aynıısından vermeye calışıyor
evet bak bu sarı
sıralama ve az cok içerde dışarda kavramlarını ögretmeye calışıyorum
oyunlarla
yapabildiğim bu kadar degişik oyunları yazsın herkes paylaşalım

birde kukla konuşturma
saklambaç
rol degiştirme o anne oluyo bana bakıyo
evcilik
oynuyoruz

oo goncacigim evde kres var desene supersin ogretmenligin verdi bilgide var cok sansli melinda hem ogretmeni var hem annesi teprik ederim canim seni

benim kizda okulda ne ogreniyorsa geliyor bana ogretiyor dun resim yapip kesti araya araya makasi buldu butun cekmecelere bakti ben karistirma kapat yok diyorum oda bekke bekke(bekle yani) anne buldum diyor ben makasi vermiyorum korkuyorum ama okulda alistigi icin evdede yapiyor hollandaca kelimeleri ogreniyor 1 den 10 kadar hem turkce hem hollandaca sayiyor
simdi herseyi soruyor emzigini unutturmaya calisiyorum gece 3 te kalkti geldi anne memme nerde diyor o nerde bu nerde baba nerde falan devam ediyor
tuvalet egitimimiz malesef ileleme gostermedi cisini tuvalet ve lazimlik harici heryere yapiyor dun ogleni anlatayim size
dun oglen kizdim yeter artik diye cisini ustune yapmis bende poposuna usulca vurdum bir daha tuvalete yapacaksin tamammi dedim tamam anne dedi neyse koltukta oturuyoruz bezide takili degil aniden bagirdi anne diye korktum ne oldu diye buyugunu yapacakmis azicikta cikmis kalmis oyle poposunda hemen tuvalete goturdum tamam annem hadi yap annem falan hani ucuna gelmis ya busefer olacak yapacak dedim ama basladi aglamaya bezi tak diye susmadi ve sonunda taktirdi guzelce bezine yapti anne kokuyor cikar tamammi cikar diyor

biraz detayli anlattim galiba -tatlicadiarzu- iste boyle kizlar nasil alistiracagim bilmiyorum benim kiz bile bile bezine yapiyor :çok üzgünüm:

goncacım çok teşekür ederim canım zahmet edip yazmışsın okadar şeyii saydıklarından bazılarını bizde yapıyoruz evde ama bazılarınıda yaptırmaya çalışcam kızmla inşallah bakalıminşalah konuşmaya başlar kısa zamnda sağ olasın canım

önemli degil tatlım ben araştırıyorum genelde
buldukca yazarım sana
gülümse cim burada kreş filan yok canım ben cok isterdim gitisn kreşe arkadaşlarıda olur hem şimdi arkadaşı oyuncagı herbişeyi ben
mecburen evde kreş yapıyoruz

Günaydın güzel anneler ,
goncacım işde öğretmen olmanın faydası a.s.
bizde bu söylediklerinin sadece makas ve sulu boya olan kısmını daha oynamadık
renklerin çoğunu hemen hemn biliyoruz
dün akşam yatacağımız zaman anne diyor güneş gidince bulutlar açık pembe oluyor dedi çok hoşuma gitti miniğim herşeyi minicik beğinlerine yerleştiyorlar.
sayıya gelince evimize giderken merdivenlerden çıkarak hep sayıyoruz arada şaşırmalar ve atlamalarda olsa 10 kadar sayabiliyoruz.

gülümsecim valla bez bağlatmayı başarmışya minik kızın aferin ona
bu bizim kuzuların hepsi bir inat hepsi dediğim dedik yaaaa
kesinlikle kandıramıyorum ben ecemi ya
son bir haftadır çıldırttı çorap giymek istemiyor öyle geziyor ama soğuk daha evlerde dışarıda öldürdü resmen bi haftadır.
çorapları çıkarıyor terliklerini giyip parmaklarına bakıyor parmaklarım hava alsın biraz annecim diyor yaaaa kızsanmı tutp öpsenmizemuszemuszemuszemus

goncacigim ne guzel her anlamda yetisiyorsun kizina cok sevindim ben evde oldugum halde yetisemiyorum enerjisine sen birde calisiyorsun vakitte ayiriyorsun daha ne olsun demi ama

gulsumcugum hic sorma kizimla bugun okul piknik ayarlamisti oraya gittik bir suru oyun ayarlamis ogretmenleri cocuklarin yapabilecegi ben annem bunu yapalim diyorum o soyle bir bakiyor kendi karar veriyor guveniyor kuzum kendine

slm kızlar nasılsınız bakalım, kuzular nasıllar, biz yine bir hastalık atlattık hafta sonu oğlum yine boğazından hastalandı, iki gün ateşlendi, iğneden sonra düzeldi, bu hastalığı napcaz bilmiyorum, her ay mutlaka hastalanıyor, hatta ay bile olmadan hastalanıyor, doktor aylık iğne yaptırın dedi, ama nereye kadar bilmiyorum

bugün internetten alıştırma külodu siparişi verdim, inşallah işe yarar, oğlumun çişini söyleyeceği yok, bezide bağlayamam artık, hiç değilse etrafı ıslatmasın, oğlumun yaramazlıkları hat safhada her dediğim olsun istiyor, inatlaşıyor, ağlıyor, deli ediyor beni, şöyle bir sakin sakin oturduğunu görmüyorum, uyurken bile yatakla yorganla kavga ediyor, sürekli tepiniyor, kızlar bu geçici bir durumdur değil mi, biraz daha büyüyünce düzelir heralde, yoksa hep böyle mi gitcez.,

kızlar bizim çocuklar oyun hamuruyla oyanayabilirler mi artık, bende oğluma farklı oyunlar oynatmak istiyorum, oyalamam lazım bir şeylerle yoksa sürekli yaramazlık peşinde, kalem kağıt filan verince direk sağı solu boyuyor, duvarları yazmaktan büyük zevk alıyor,

biz iyiz tatlım
size geçmiş olsun oğluşun yine hasta olmuş kıyamma
aslında her ay koruyu iğne bende küçük yaşta başladım vurulmaya taki 12 yaşıma kadar benimde sürekli bağdemciklerim şişiyordu ben vuruldum ço ağır bir iğne oturup yerimden kalkamadığımı hatırlıyorum bazen.

bu hep benim istediğim olsun durumu bizdede var anlatamma ben de deli olmaya başladım bazen kzıyrumda artık
melek kızım giti yerine çekilmez biri geldi offff

ben eceme aldım oynuyor
asma genelde ben işde ecem bak bu ağaç oldu bak şu kuş diye diye kendi şimdi anne bak kuş oldu diyor.

selam kızlar
biz de 4-5 günlüğüne izmire gittik pazar akşamı geldik...yağmur için çok iyi oldu çok mutlu oldu izmirde kuzenlerini annane dede babaanne teyzelerini gördü....gelir gelmez işere koyuldum tabi ki bu hafta sınav haftası cuma günü 9 sınıfım yazılı olacak ve 9 sınıfın kağıtlarını okuyacağım...önümüzdeki günleri bir atlatatlım da inşallah biraz rahatlayayım ben de...
parvina biz oyun hamurlarına epey oluyor başlayalı çok mutlu oluyor oynarken...

parvina geçmiş olsun ...kızımda durumu yaşıyosun daha evvelde yazmıştım bilyorsun ...iğnelerle idare edebildiğin kadar idare ediceksin herhalde zaten çok iyi bitr dr gittik demiştin mutlaka sizin için en iyiiiiinin yapmıştır ...
tuvalet eğitimindede allah kolaylık versin ..bizde de durum şu ... ben oturtmazsam söylemiyor fark edip adaptöre oturtuyorum yapıyor hadi gezmeye gisdicez yap çişini diyorum sıkıp yapıyor bir damla ... kakasını yakalayabiliyorum ama lazımlığa yapıyor kaka sonra döküyoruz sonra devamıı getiriyor
idare ed,yoruz yani...

slm kizlar kac gundur yazamiyorum moralim bozuktu bugun iyiyim bebisimin hareketlerini hissedemiyordum aniden hareketsizlesmisti iki gundur hastahaneye gittim kalp grafigi eko falan bebisim herhalde dinlenmeye gecmis cumartesi gununden buyana yan gelip yatmis bugun aksama dogru tekrar harekete gecti

alistirma kilotu nasil oluyor kizlar ben hic gormedim burda arastirdim internetten bisey anlamadim yika kullan tarzi biseymi burda bezi var kilot gibi giyor ama normal bez onuda giydiriyorum ben ayni bez oldugunu biliyor benim kiz ve onada rahat rahat yapiyor ama onu takmadigim zaman ustune yapinca biliyor ve biraz korkuyor islaninca bagiriyor anne begg oldu diye

parvinacım geçmiş olsun gülümse sanada canım geçmiş olsun korkulcak bişi yokmuş canım içine rahat tut sıkıntı yapma kendine.
parvine yazdıklarında sanki berkayı anlattın nerdeyse aynılarını yapıyor.
tuvalet eğitimimiz bir durup bir başlıyoruz yapmaya bakalm nezaman tam anlamıyla öğrenicekler geçtiğimiz hafta yine bitane lazımlık aldım ev tuvalet kaynıyor hahahha hangisini beğenirse ona yapar oldu bu iş popmuz biraz nazikte öyle her tuvalete oturmuyoz:roflol:
yaa kızlar biz haziranın 20sinde tatile çıkıcaz istiyoruzki doğa ile içiçe bir yer olsun gezeceğimiz rahat bi tatil ama fazlada uzak bir yere gidemiyoruz önce dedik çanakkale ye gidelim tarihi yerleri dolaşalım ordan bozcada ya geçelim ama ordada kalabileceğimiz uygun bir yer bulamadık bende istiyorum herşey dahil otel olsun oda yok adam gibi oteller de antalya taraflarında var arabayla hem uzun yol hemde fazla masraflı oluyor birtürlü yer bulamadık fikirlerinize ihtiyacım var.CADIARZU

parvinacım geçmiş olsun ogluna hasta olmasındiyoruz ama malesef oluyolar Şükrancım ne güzel değişiklik olmuştur size iyi yapmışsınız gitmekle işindede kolay gelsin canım Gülümsecim sanada geçmiş olsun anlaşılan rahatına düşkün olcak senin kız bizde senin gibi merakla bekliyoruz yavrunu Allah saglıklı bir şekilde dogmasinı nasip etsin inşallah Greencim ohh çıkın valla tatille çok güzel olur sıcaklarda istanbul çekilmez bende çanakkaleye gitmeyi istiyorum denizide güzelmiş oranın eşim öle diyo orda askerlik yaptıgı için iyi b,iliyo oralrı be çanakkaleyi tavsiye edebilirm şimdiden iyi tatiller canım

tesekkur ederim kizlar insallah bende saglikla dogmasini bekliyorum bu bebisim beni biraz yoracak galiba sicaklar geldikce ne yatabiliyorum ne dolasabiliyorum simdiden

biz cis konusunda hala ilerleyemedik slkica tutuyor yapacaginda ve bezi getiriyor tak diye yapiyor sonrada cikar diye geliyor daha hazir degilmis benim kiz korkuyor doktor kendinden bir parcayi dusurdugunu saniyordur dedi bezide cisini yaptiginda cikarttiriyor bezsiz geziyor simdi nezaman alisacak bekleyip gorecegim artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…