ya kızlar midem çok yanıyor..kaç gecedir uyuyamıyorum..hamilelik öncesinde de mide şikayetlerim vardı ama bu kadar değil..gavıscon kullanıyorum ama bana mısın demiyorum..oturarak uyuyamaya çalışıyorum..ama ne yesem ağzıma kadar çıkıyor..asitten boğazım tahriş oldu..siz bu tür bi durumla karşılaştınız mı ya da önereceğiniz bişey var mı?sanırım reflü oldum..
canım ben 2 gün önce tv de gördüm.bir dr hamilelik reflüsü denen bu oalyla ilgili konuşuyodu.yere oturup bağdaş kuracaksın.kollarını yukarı uzatacaksın.ve elme toplar gibi hep bir kolunu öbüründen yukarıya uzatmaya çabalayacaksın.bunu biraz yaptıktan sonra kolunu başının arkasından sırtına 2 kürek kemiğinin arasına doğru uzatıp diğer elinle dirseğinden bastıracaksın.bu hareketler yemek borusunu mideden uzaklaştırarak mide asidinin yemek borusuna kaçmasını önlüyormuş ve yanmada azalıyomuş...
canım ben 2 gün önce tv de gördüm.bir dr hamilelik reflüsü denen bu oalyla ilgili konuşuyodu.yere oturup bağdaş kuracaksın.kollarını yukarı uzatacaksın.ve elme toplar gibi hep bir kolunu öbüründen yukarıya uzatmaya çabalayacaksın.bunu biraz yaptıktan sonra kolunu başının arkasından sırtına 2 kürek kemiğinin arasına doğru uzatıp diğer elinle dirseğinden bastıracaksın.bu hareketler yemek borusunu mideden uzaklaştırarak mide asidinin yemek borusuna kaçmasını önlüyormuş ve yanmada azalıyomuş...
canım senin gebelik haftan bencen önce 24 ile 28 haftalar arasında şeker testi yapılıyo ya sen yaptırdınmı.ben pazartesi gitcem doktora heralde yaparlar bana.nası bişey anlatırmısın biras eğer yapıldıysa.:1rolleyes:
Bende bu sabah doktora gittim ve seninde dediğin gibi şeker testim ve tam kan sayımım vardı. Aç karna gittim önce tks için kan alındı daha sonra bir bardak bal gibi tatlı su verdiler (benim 50gr. ölçümüm vardı) ve aç aç bu suyu içtim. Bir saat sonra gittim parmağımdan kan aldılar ve 20 dak. sonra iki tahlil sonucumuda aldım. Allahıma şükürler olsun herşey yolunda idi. Yani birşeyi yok şeker ölçümünün.
Dr. bugüne kadar olan bütün testlerin iyi çıktı dedi. Geçen ay 70 kg. dım bu ay 71 çıktım dr. çok iyi çok güzel falan dedi, üstelik 2 gündürde kabızım dedim. Çok iyi böyle devam et dedi. Ramazanda ben çığrımdan çıktım 72 üzerinde çıkarım diye korkuyordum ama gayet iyi çok sevindim. Ahh keşke başında beri dikkat etseydim. Kızımda 870 gr. olmuş (tam yağlı bir kalıp peynir kadaryerimseniben). Şükürler olsun ikimizde iyiyiz, darısı başınıza kızlar. Hee bu arada ferrumu birden ikiye çıkardı+ balık hapı verdi ve vitamini bırak dedi. Birde süt günde 1 bardaktan 2 bardağa çıktı, krampları olan arkadaşlar sütü arttırsın. Çok konuştum yine :)
Kızlar ben dayanamıyorum epey birşey aldım tulumlar tişörtler pantalonlar size mothercare'i tavsiye ederim indirimdeki ürünleri gerçekten çok uygun ayın 15 lerinde bazı indirimli ürünlere bir daha indirim uyguluyorlar bakmanızı yavsiye ederim :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?