öncelikle kmercanefe aramıza hoşgeldin.
Gelelim bugün ki muayeneme.Ben geçen ay gittiğim doktordan pek memnun kalmadığm için yine aynı hastanede önerilen başka bir doktora gittim, iyi de yapmışım. Önce kilo, tansiyon ölçümü falan yapıldı ardından ultrasona geldi sıra. BEnim fasillem (fasulye) başı gövdesi belirgin bir hale gelmiş, doktor teyzesi bacaklarını, kollarını, göz çukurlarını gösterdi. Biz ööyle bakıp duruyorduk. Kalp atışlarını geçen ay görmüştük ama ben pek heyecanlanmamıştım. Fakat bugün tam biz bakarken kollarını ve bacaklarını hareket ettirdi, o ana kadar kolları bacakları hareketsiz olduğu için anlamsızdı, hareket edince netleşti. O kadar heyecanlandım ki, ilk defa varlığını farklı hissettim. Sadece ultrason ekranında bir resim değil artık hareket ediyordu. Eşimde bende çok heyecanlandık. Hatta eve gelipte arkadaşlarım ailemden birileri arayınca nasıl hareket ettiğini anlattm herkese. Ama inanın çok güzeldi yaaa. Doktor bunun iyi olduğunu söyledi işte.
Daha doktor kan tahlillerim, idrar v.s. tahlillerime baktı, herşey çok iyi durumda genelde kansızlık olur ama sizde yok dedi. Vücudunuz hamileliğe hazır dedi. Ben ilaç olarak bebe aspirini, progeston ve folik plus kullanııyordum. Progeston beni komalık gibi uyuttuğu için 2 gündür içmiyorum dr. hanım dedim. Neyse sonuçta bu kutu bitene kadar sadece folik plus kullanacağım, sonra değiştireceğim dedi. Bu arada ben sürekli hazır meyva sularından içiyordum. Hazır meyva suları, hazır gıdalar, mayonez, ketçap, salam,sosis vs. yasak dedi.
Son olarak ikili testten söz etti, yaptırıp yaptırmamak sizin elinizde dedi. Bazı aileler ne olursa olsun doğuracağım diyor dedi. Ama ben o korkuyla yaşayamam, onun için (11-14 hafta arası ama mümkünse 11.-12. haftalarda yaptırın dedi) yaptıracağım. İşte böyle, şimdilik herşey normal, sizinde iyi haberlerinizi bekliyorum kızlar.