2008 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

edacım merhaba .bişey sorucam sen kaç kilo ile başladın hamileliğe? ben 55 le başladım ve hızla kilo alıyorum şuan 57 kiloyum. bende senin gibi hamilelik kıyafeti almak için oldukça erken olduğunu düşünüyorum ,ama pantolonlarımın hiçbirine de giremez oldum .gaz sorunu bende de var karnım sürekli şiş doktorum bunun normal oldugunu söylüyor.ama kilo alışını biraz durdursam iyi olucak dimi

Ben 60 kilo ile başladım ama ilk bulantılarım başladığında sürekli yemek yiordum bulantılarım gecsin diye o ara 63 olmuştum. Bulantlarımı geçirmek bir yana cok fena olunca yemek yiyemez oldum, kusmalar falan derken dün tartıldım 62 olmuşum.

Ama ilk 3 ay kilo alamamak gerekiyormuş normalde. Bana sürekli ye falan diyorlar ama hamilelikten sonrasınıda düşünmek lazım Hale, bence dikkat etmeliyiz yinede. Şu yemek yiyememelerim geçince ben kendime bir beslenme programı hazılayacağım. Ne bileyim mesela hergün 2 bardak süt, meyve, salata, bol su tüketimi. En önemlisi abur cuburdan uzak durmalıyız, ben yemekten değil abur cuburdan kilo alırım, tabi yaz mevsiminin harikası kızartmalarda abartmamalıyız. Ve öğün atlamadan beslenmek. Yazıyorum ama ben 75 le doğuma girebilirsem iyi diyeceğim, bebeği düşünüyorum ama kilo abartılı kilo almaktanda çok korkuyorum.

Ayykilo dedin yarama bastın ne çok konuştum :)

abur cubur dan uzat durmak mı !!!! ayyy ben cok düşkünüm edacımm yaa yani hep öyleydim ve ben bulantı yemek yiyememe gibi hamileliğin cilvelerini de yaşamıyorum biliyormusun .sadece cok müsait olan iştahımm bi açıldı kii sorma. ah ahhhhh kilo konusunu kapatalım istersen benim de yaram kanar şimdi susturamayız kendimizi :))))
ama şu kadarını söyliim edacım benim bu hamilelikte en cok korktugum şeylerden biri aldığım kiloları ya veremezsem ????? o zaman bütün dünyamın yıkılacağını falan düşünüyorum çünkü ((

kızlar benim acayip midem bulanıyor hiç birşey yiyemiyorum.üstüne gaz ve kabızlık problemide var.anlayacağınız canım burnumda(

canlarım merhaba 3-4 gündür giremiyordum.Malum kayınvalidem ziyarete geldi memleketten beni pek rahat bırakmıyo.Benim de kabızlık problemim başladı bi de mide bulantıları sabahları var.Hepinizde olduğu gibi kasıklarıma ağrıda giriyo ara sıra hafif.Ama artık endişelenmiyorum.Ben özellikle iş yerinde 2 saatte bir acıkıyorum.Hem de ne acıkma,ölecem karnım kazınıyo ben de yiyorum bişeyler.Zaten kilom vardı 71 kiloydum,şimdi 72 oldum.İnşallah 10 kiloyla kapatırım ama zor.Özellikle göğüslerim deli gibi büyüdü ve bu hiç hoşuma gitmiyo.Neyse çok konuştum kızlar.Öpüyorum hepinizi perşembe günü 2.kontrolümüze gidecez Allahın izniyle kalp atışlarımızı görecez.Çok heyecanlıyım kızlar.İyi geceler....

günaydın kızlar ..bende aynı sorunları yaşıyorum sizlerle buarada ben 9 haftalık hamişim ilk gittiğimde doktor ilk baktı böyle bebeği göremedi sadece kesen oluşmuş hemen 5 haftalıksın dedi.:dilcikar:sonra uzun uzun bakınca bebişimi görmüştü..biliyodum zaten bebişimin ozaman 5 haftalık olmadığını..hiç 5 haftalık bebek görünürmü..fisfisfis
benim göüğüslerimde patlamaya hazır bi bomba gibi adeta acayip büyüdüler ve acayip ağrıyolar..geceleri en az 4-5 kere tuvalete çıkıyorumm..göbişim de büyüme ye başladı ama tabiki dışardan belli olcak kadar değil..onun büyüdüğünü hissetmek çok güzell. pantolanlarım olmamaya başladı otururken il düğmesini açıpta oturuyorum valla hep napıyım çok sıkıyo,ee hamilelik kıyafeti almak içinde çok erken daha, napcam bilmiyorum valla,arada kaldımm..bu arada 54 kilo ile başladım dün hastanede tartıldım 56 olmuşumm..sırnaşık şey

meraba arkadaşlar bende allah'ın izniyle ocak sonu gibi dogum yapıcam.yalnız bişey sorucam ben yedi haftalık hamileyim ama hiç mide bulantım yok.bazen arada bir çok az oluyo bu normalmi acaba herkezde mide bulantısı olurmu biliyomusunuz

BENİMDE HİÇ BULANTIM YOK CANIM BİARA HAFİF HAFİF OLMUŞTU AMA ŞİMDİ HİÇ BULANTIM FELAN YOKK..
BÜNYEYELE ALAKALI BİŞE O ...BU ARADA BEBİŞİN HAYIRLI OLSUN CANIM SAĞLIKLA AL KUCAĞINA İNŞALLAH..

merhaba ocak anneleri :)))
mide bulantısı ile ilgili sohbet edilmiş anladığım benimde mide bulantılarım yok ama bişey sorucam idrara cıkma durumunuz nasıl ben özellikle gece cok fazla idrara çıkıyorum sizlerde de varmı acaba ??

Arkadaşlar bugün ikinci muayeneme gideceğim ve çok heyecanlıyım, inşallah herşey yolundadır. Benim için dua edin..

öncelikle kmercanefe aramıza hoşgeldin.

Gelelim bugün ki muayeneme.Ben geçen ay gittiğim doktordan pek memnun kalmadığm için yine aynı hastanede önerilen başka bir doktora gittim, iyi de yapmışım. Önce kilo, tansiyon ölçümü falan yapıldı ardından ultrasona geldi sıra. BEnim fasillem (fasulye) başı gövdesi belirgin bir hale gelmiş, doktor teyzesi bacaklarını, kollarını, göz çukurlarını gösterdi. Biz ööyle bakıp duruyorduk. Kalp atışlarını geçen ay görmüştük ama ben pek heyecanlanmamıştım. Fakat bugün tam biz bakarken kollarını ve bacaklarını hareket ettirdi, o ana kadar kolları bacakları hareketsiz olduğu için anlamsızdı, hareket edince netleşti. O kadar heyecanlandım ki, ilk defa varlığını farklı hissettim. Sadece ultrason ekranında bir resim değil artık hareket ediyordu. Eşimde bende çok heyecanlandık. Hatta eve gelipte arkadaşlarım ailemden birileri arayınca nasıl hareket ettiğini anlattm herkese. Ama inanın çok güzeldi yaaa. Doktor bunun iyi olduğunu söyledi işte.

Daha doktor kan tahlillerim, idrar v.s. tahlillerime baktı, herşey çok iyi durumda genelde kansızlık olur ama sizde yok dedi. Vücudunuz hamileliğe hazır dedi. Ben ilaç olarak bebe aspirini, progeston ve folik plus kullanııyordum. Progeston beni komalık gibi uyuttuğu için 2 gündür içmiyorum dr. hanım dedim. Neyse sonuçta bu kutu bitene kadar sadece folik plus kullanacağım, sonra değiştireceğim dedi. Bu arada ben sürekli hazır meyva sularından içiyordum. Hazır meyva suları, hazır gıdalar, mayonez, ketçap, salam,sosis vs. yasak dedi.

Son olarak ikili testten söz etti, yaptırıp yaptırmamak sizin elinizde dedi. Bazı aileler ne olursa olsun doğuracağım diyor dedi. Ama ben o korkuyla yaşayamam, onun için (11-14 hafta arası ama mümkünse 11.-12. haftalarda yaptırın dedi) yaptıracağım. İşte böyle, şimdilik herşey normal, sizinde iyi haberlerinizi bekliyorum kızlar.

canlarım bugün ben de bebişimi görmeye gittim.Önce karından ultrasonla baktı ama ben kesenin içinde bebişi bile göremedim ve çok korktum sonra kalp atışlarını duyabilmek için vajinal ultrasonla bakalım dedi ve duyduk tabi ben değil doktor duymuş dışarıdan duyulması iyi değilmiş falan dedi.Anlamadım.Neyse bebişim bu seferde 6+3 çıktı.Yani SATA göre tam 2 hafta geç.Olsun geç olsun da güç olmasın.6 tane test yapıldı. Yarın telefonlaşıp sonuçları konuşacağız.

Selam kızlar benim de mide bulantılarım pek olmuyor ama genel bir iştahsızlık söz konusu zoraki yiyorum yani

Selam kızlar benim de mide bulantılarım pek olmuyor ama genel bir iştahsızlık söz konusu zoraki yiyorum yani

meraba şüko benimde olmuyordu mide bulantım ama dün başladı çok zor sürekli miden bulanıyo istifra ediyosun biraz rahatlıyosun ama yine başlıyo aayy çok fena inşallah senin olmaz

Fezacım benimde bundan 10 gün önce 3-4 gün özellikle sabah çok bulantılarım oluyordu ama şimdi yok çok nadiren oluyor çubuk kraker çok iyi geliyor bulantını hissedince yersen faydasını görürsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…