2008 Temmuz anneleri bebekleriniz neler yapabiliyor,kilo ve boyları nasıl

25 temmuz doğumlu kızım boyu 76 cm kilosu 9800
iki gündür kendi kendine yürümeye çalışıyor son derece dengesiz sallana sallana başarıcaz ama yakında.
koltuklara tırmanmaya çalışıyor,dolapların içini çantamı cüzdanımı boşaltmaya bayılıyor.çok güzel kucak kucak yapıp sarılıyor.
bay bay,gel gel, bitmiş,bıktım, cee, merhaba yapıyor.çirkin oluyor.söylediklerimizi tekrar etmeye çalışıyor.telfonu alıp alo yapıor.
ama bir türlü anne baba demiyor sinir oluyorm keyfi olursa arada diyor. artık anne diye seslensin istiyorum ama yok demiyor.

Sanberk dah yeni emeklemeye baslamisti 8.5 aylikken baba da o zaman koltuklerindan inmaye ogretmisti ama binmesi biraz daha zor oldu daha yeni kendi kendi binmeye basardi.hayir deyince kadasini saga sola donuyor.gozlerini kapat kapatiyor.dustuyu zaman gelir yanima uf deyip elini ayagini uzatir ufleyim diye.telefon calinca alo der.bana ilk once dada derdi sonra nene en son unda anne demeye basladi ama yineden dada ve nene unutmadi.birkac hayvan sesleri soyluyor teyze daya kadar cogu soyler ama bulgarca turkce tek mama suya bu bebe hala dede baba ve anne der.Gel elle yapar ve gel der,bay bay yapiyor demez ama,arabaya aba ve en cok brum der.Gidi didi deriz o dididi der.kim oksuruyor oksurmeye basliyor.gaz cikartigi zaman guler.goz burun disler nerde gosteriyor,simdi kulak ogretiyoruz.genelde sik kullandigimiz nesneleri tanir.
cumle gibi cok nadiren soyler mesela anne bauu kopek gosteriyor bana yani bu tur cule kurar.mesela lego parcalari birbirinden zor ayriliyor bazen gelir yanima dada iiiiiii der demek yapamiyor. wc olayi bizde hala beraber gidiyoruz ben de anne cis yapiyor diyorum o da tris diyor.Uyandiktan sonra hemen cisini yaptiriyorum o da triss der o zaman.bazen bezsiz brakiyorum ve tabiki balayi yapiyor hemen ve cisine bakar vve triss der. susadigi zaman bu der bardak gorurse gosteriyor yada yetisirse bana veriyor.Bisiletine kendi biner iner yemek sandaliye de masasini cektigimde iner biner yada onu iterek odadan odaya geziyor.Tragini alir saclarini tariyor. boyle seyler iste.

Bir gun parkta oynarken yanimizda bir cocuk topuyla oynuyor bizimki de istedi cocuk verdi,hade simdi topu abiye ver deyince kacmaz mi vermek istemedi.topu tutuyor babasinin yanina kosuyor topu babasina veriyor sonra elini uzatip almasini istiyor.Kac kez yapti onu.cok guldurmustu bize babasi topu ve onu alsin kacsin diye olay oldu.

benim cok hosuma giden bisey var annem hade kocak deyince ellerini acar kosa kosa gelir sarilir bana.hade op deyince sesli sesli oper.cok hosuma gidiyor.
muzik isteyince anne nana der.
hadi yatilim diyorum nerde olursa olsun hemen yatar ama tabiki hemencik de kalkar.

duruda ezan okununca allah allah der.bi gün ayağımda sallıyodum bayada dalmıştı gözleri kapalı.ezan okundu o an duru kafasını kaldırdı emziğini attı bana bakarak allah allah dedi.içime sokasım gelmişti o ansenağlama

ay canim inana buna benzeyen durumuz oldu.Bizimki tam olarak Allah demiyor AAAAAA diye bagrir ezanla beraber.Bizimki yuzustu uyur ve ezan basladi birden kafasini kaldirdi aaa dedi tekrar gum kafasini yataga soktu ve sanki bisey olmamis gibi uyumaya devam etti.Beb anlayana kadar olay bitmisti zaten.
arkadasima anlatmistim aynene oyle onun bebegi de yapmisti.ha bi de sanberkin de emzigi elinle cekti aaa dedi tekrar soktu ve uyudu.
bunlar nasil bir cocuk her gun bagriyorum ve guluyorum gunum cok degisik geciyor artik.:sm_cool:

merve ezan okunurken Allah demiyor çünkü aklına geldikçe tüm gün Allah Allah diye konuşup duruyo .. zikir çekiyo kızım devamlı kaydirigubbakcemile3

merve ezan okunurken Allah demiyor çünkü aklına geldikçe tüm gün Allah Allah diye konuşup duruyo .. zikir çekiyo kızım devamlı kaydirigubbakcemile3

Aferin Merveye,annesi senin kizin yemek yemez tabi onun icin maddi degil manevi olaylara onem veriyor.Butun gun Alah Alllah :Saruboceq: deyip rugu tok.ne yemek yemesi.-tatlicadiarzu-

Sanberk bir gun beni sasirtacak bisey yapti.Dolaplarin en alt cekmeceler hep ona aittir oyuncaklar,kitaplar,dergiler degisik seyler orda rahatla karistarabilir.Bir gun cekmeceden renkli kalemler kutuyla beraber getirdi resim yapalim diye,ben usendim beyaz kayit almak icin kalkmak istemedim ve direk kalemlerin kutusunun uzerine cizmeye basladim.Sanbek de elimdeki kalemi cekti aldi cekmeceden beyaz kayid aldi bana getirdi kalemi de verdi iiiiii dedi ben de cizmeye basladim bi kenarda o bir kenarda ben.

pardon rugu degil ruhu demek istedim

Genciza evet bek biz useneriz ama bunlar caliskan kime benzemis ise?
Durunun supurge ile ilgili anlatsana cok gulmustum.

ben kk. da takılırken duruda evi karıştırıyodu herzamanki gibisırnaşık şey oyuncaklarını falan dökmüştüm bi iki dolap çekmecede ona ait aynen sanberk gibi onlarla oynuyodu gidip geliyo yanıma sürekli uzun süre sesi çıkmayınca ben bakıyorum falan.ben dalmışım sitede bi ara bi baktım bu elinde elek.süpürgesinin torbası almış geliyor sallaya sallaya akannehir önce doğrumu gördüm diye bikaç sn.durakladım inanamadım çünkü mak. zor açılıyor aparatları falan var kaldırıyosun altında torba.çok şaşırdım nasıl açmış nasıl almış:1shok: torbada full dolmuş ama :roflol: bi taraftan gülüyorum bi taraftan kızıyorum öyle bişey yaşadık işte anı oldu ilerde kızıma anlatırım a.s

Ben bunu duyunca cok gulmustum,o anda yazisiyorduk sen de bunu anlatin,butun gun aklima geldikce guluyordum.:roflol: esimde beni gorunce ne oldugunu sorunca sen iyi degilsin diyordu bana anladik canim komik ama butungun durup guluyorsun iyimisin diyordulaelaelaelaelae

meraba arkadaşlar !ben burayı henüz farkettim benim bebeğim de 24 temmuz 2008 li.artık yürümeyi baya bi düzelttik.ama diş çıkarma döneminde yeme düzenimiz bozulmuştu. hala da kaşıkla pek bişey yemiyoruz. aylar sonra dün ilk defa bir tane köfteyi eliyle yedi çook mutlu oldum.kilomuz biraz az .9.5 kg. çocuk çocuğa benzemiyor işte . benim 3. bebeğim diğerleri acayip tombuldular. bu yüzden kendimi kötü hissediyorum. aslında en rahat buna bakıyorum . diğerleri ikiz gibi büyüdüler.yemeyen çocuklara nasıl yedirilir.

sanim tek senin cocgun yeme problemleri yok bir suru cocuk yemiyor ve zayiflar.En doguru yapacagin sey kendini yipranmamak cunku sen elinden geleni yapiyorsun diyeri bebegine kalmis.Yiecek ama diyer bebeklere bakma sen kendi bebegine gore yiyeyip yemedigine bak.Meslea oglende genelde yarim kase bitiiyorsa demekki onun yeme ihtiyaci o kadar.cokacimcoook

Mayis ayinda bulgaristana gitmistik 3 ay kalmistik,ordayken bulgarca kelime baya ogrenmisti.ama istanbula gelince soylemeyi brakti cok nadiren soyluyordu.Simdi yine bulgaristandayiz ve sasirdim hicbisey unutmamis bir gunde heysey hatirlamaya basladi.Annem ona bir sarki ogretmisti sarki soylerken alkis yapilir elleri ve yuzu yikama hareketler yapalir onuda unutmamais,Sinek gorunce nenene deyince vurmaya calisiyordu,tabi istanbulda zavalim sinek bile gormuyordu burda gorunce ayni sey yapmaya basladi.daha da boyle seyler yapmaya basladi.Gercekten bebekler sandigimizdan fazla akililar galiba.

Arkadaslar burda neler yapabiliyorlar yaziyoruz mesela bazi seyleri nasil ogretigimizi de soylesek birbirimizden faydalanali.
mesela burnu ,gozler,disler gosteriyor sanberk.bunu uyatacagim zaman ogretim.SANBERK UYACAGI ZAMAN YUZUMU DUKUNUR VE BEN ELINI TUTUP ILK ONCE BURNU PIPI PIP DEYIP burnuma doguru dikkatini cekiyordum ve onun parmaginla burnuma basiyordum,boyle burnu ogrendi ondan sonra diyer leride ogrettim,
DISLER soracagim zaman trak trak disler nerde diye soruyorum,hemen dislerime bakip gosteriyor.
DIL icin dilimi cikartiyorum nenen diyorumlülülülülülü
Dudak icin opucuk veriyormus gibi yapiyorum.
Kulak cek cek kullaklari cekelim diyorum.
boyle iste.

maaşallah sanberke unutmamış bak kaç aydır annesi.şimdiki çocuklar gerçekten zeka küpü maaşallah.

duruda artık söylemek istediğini rahatça anlatıyor kah konuşarak kah işaretle.dolabımızda şarkı söyleyen ve dans eden bi ineği var onu istediğinde beni dolabın kapısına çekip iki yana sallanıp la la la diyor :))
bizim söylediklerimizide anlıyor terlikleri getir,kumandayı getir,kapıyı kapat tv. aç v.s.

zaten durunun fotoraflarini gorunce zeka fiskiriyor resmen:teytey: hep akili akili duruyor.masallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…