2008 Temmuz anneleri bebekleriniz neler yapabiliyor,kilo ve boyları nasıl

oglucum bayramda el optu,bol bol seker topladi,Bide operken minaaa diyor.Cok tatliydi.Daha onceden bilincsiz gel gel dedi ve elinle de yapardi ama artik bilincli gel der ve gelmedigisem yanima gelir elimi tutar gel der ve istedigi yere doguru gidiyoruz.Agir seyleri tasimaktan cok hoslaniyor surekli bisey tasir.Koydeki evimiz sobali ve odun koymaya calisiyor.Hayanlarimiz var onlara yem ot veriyor.oglende koftesini yerken atin yanina gittik ata kofte yidirmeye calisticokacimcoook
simdi kasik,catal kullanmasini ogretmeye calisiyorum.Cattalla biraz benim yardimiyle basilidir ama kasikla kendine degil bana yidiriyor.Ben rejim nasil yapayim simdi oglucum ac brakmiyor beni.:CüvCüv:

Son düzenleme:

hahaaaa.. yesinler bu sanberki ne tatlanmış bu yakışıklı böyle maaşallaaaahhh

hahaaaa.. yesinler bu sanberki ne tatlanmış bu yakışıklı böyle maaşallaaaahhh

sanberkin balon sisirme oyunu cok seviyor ben sisiriyorum o hemen elleriyle sikiyor.simdi cani istedikce balonlar cekmecede gidip ordan alir bana getirir fuuufu der sisereyim diye,şakkıdıbugun bana vermedi ilk once o sisirmeye calisti ama olmadi tabiki.yine bana verdi.şakkıdı

yiğit 14 aylık oldu kızlar
dil gelişiminden şikayetçiyim,kelimeleri tekrarlıyorum,ama hala tam bilinçli bir kelime söyleyemiyor
yürüyor,beni güldürüyor,getir dediğimi getiriyor,ver diyorum veriyor,anlaması çok iyi
bugün kumandayı kulağına tutmuş aaaa diye bağırıyor
beni göre göre telefonla konuşuyor artık güya
canım yaa
kızlar çocuklarımızın neler yapabildiğini yazalım ne olur
yada ne tür oyunlar oynuyorlar
birbirimize ilham oluruz biraz
öpüyorum hepinizi

canım konuşma işi herşey gibi çocuktan çocuğa değişiyor.baba dede gibi basit kelimeleri söyleyebiliyormu yoksa bizimkilerde öyle bülbül gibi konuşmuyorlar ha bazıları bikaç kelime daha fazla söylüyor o kadar.endişelenmek için daha çok erken.

duru şu sıralar "aç" kelimesini çok kullanıyor.eline ambalajlı bişey alır almaz aç diye uzatıyor,yada dolabın kapının önüne gelince aç diyor.bu kelimeyi keşfettiği için çok mutlu sanırım hihoyyyt çok kullanıyor çünkü gün içinde.
yaramazlık yapınca ben parmağımı sallayıp hımmm diyorum.son zamanlarda oda yaramazlık yapınca daha ben yapmadan bana parmak sallayıp hmm diyor sanki ben yaptım :roflol:

Masallah Duruya kendisi cok cok tatli kim bilir bu nomaralari yapince nekadar sirin oluyordur.Dedigin gbi her bebek farkli herkez ayni seyleri konusac diye bi kural yok,
Daha cok zamnlari var.Eger soylediklerinizi anliyorsa endiselecek bir sey yok.

ben de bisey sorayim,Sanberk onceden bazi kelimeleri cok guzel soylerdi simdi ise soylemiyor,Acaba sizinkilerle boyle oldumu.Daha 10 aylik falan corap cok guzel soylerdi sasirirdik,corabini cikart derdik o da corap degip hemen cikartiyordu,simdi yineden corap ne oldugunu anliyor ama hic soylemiyor.ayni sekilde ataaaa diye bagrirdi simdi ise hadi ataa gidecez diyorum cok heycanliyor ben ayakibi giyerken cok sabirsizca onlari ban uzatiyor ama ataa demiyor artik,Niye boyle anlamadim.
bugun bezeliye hazirladim yemek icin O bezeliyeyi gorunce grah dedi bulgarcasi bezelye demek,ama ogretmeye calismamistim hic.Yidirdigim zamn ben mama kelimesi pek kullanmam direk ne yidiriyorsam onun ismini soylerim herhalde yemekten ogrendi.

ben duruya bayıldım zaten canım ilk gördüğümde
maaşallah çok tatlı yaa
bu arad sana mail atmıştım,o programı hala yüklemedi vakit olmadı
durunun resimlerini görünce bende yapim diyorum,vakit yok

maşalahj bebişlere ya ben deyığe takılmaktabn buraları unutmuşumm. ayşe sende katılasan aramızaaa:)

Bu da biz Temmuz Annelerinin bir kahve içimi Geyik muhabbeti. Buyrun kızlar - Sayfa 1437 - Kadınlar Kulübü / KADIN KADINCA KADINLAR KULUBU

yiğit erende 14 aylık şuanda anne baba dede hadi atta..gell..al ,,kelımelerını söyleyebılıryoo gözlerını saçlarını dişini ayaklarını gösterıyorr..ne istersem gıdıp getırıyorr söyleyemesede anlıyor yanııı ne ıstediğimii..
ayşe daha konuşma açısından endişelenmek için erken canım bencee her bebek aynı anda konuşacak dıye bışı yokk..
ben eren daha 6 aylıkken 11.5 aylık bır kız çocuğu görmuştumm çocujk bulbul gıbı şakıyordu resmenn ama benımkısınde öyle bır ılerleme yohhhh

genciza ne bakiyon cevap versene.merakli bekliyoruz bura aaaa

:roflol: canım kızma yaa çıkmak zorunda kalmıştım şimdi yazayım.

duruda öyle olmadı ama normal bence.bi yerde okumuştum her kelimeyi herzaman kullanacaklar diye bişey yok bi süre hafızlarında saklayıp hafızalarına yeni kelimeler ekledikten sonra tekrar söylüyolarmış.

bu arada bende yiyecekleri önce mama diye öğretmiştim,bi süredir isimleriyle öğretmeye çalışıyorum.a.s

sağol canım çok teşekkür ederim a.s. bütün bebeklere maaşallah

yap tabi canım bizde görelim senin tostosunu:ecrin_bebek:

anneler sizin bebekleriniz arkaya doguru yuruyormu,sanberk birkac gunden bu sekilde yurumekten cok zevk aliyor.bi de donmeye de sevdi biraz donuyor durunca basi donmus herhalde cok garip bakiyor sonra hemen guluyor,acaba boyle donmek zara verir mi acaba?

biz sadece anne- baba - al -ver diyoruz ama cok bilincli degil cani isterse yani yetiyo islerini gormeye
bu arada dr. a gittik 10.5 kilo zeynep duru 15 ayimizi doldurduk....

biz sadece anne- baba - al -ver diyoruz ama cok bilincli degil cani isterse yani yetiyo islerini gormeye
bu arada dr. a gittik 10.5 kilo zeynep duru 15 ayimizi doldurduk....

maaşallaaah zeynebime .. merve de bittiiii diyo yemeğini bitirince :)babasına abi diyo zilli.. abi gel diyo :roflol:

fikriyecim merve arka arkaya yürümüyo pek ama arabasına ters binmeyi seviyo ve ayaklarıyla geri geri sürebiliyo var bunlarda bi terslik ben de anlamadım sırnaşık şey

Elçin de sadece baba diyor. bana ve ablasına seslenirken aaa diye bağırıyor.
ama herşeye aklı eriyor. ne desem anlıyor. artık getir götür işlerini ona yaptırıyorum kaydirigubbakcemile3 kumandayı al gel desem alıp getiriyor. dolabı falan açtığında ne yapıyosun kızım dediğim zaman hemen işaret parmağını sallıyor. yani seni seniii diyerek ben ona sallamıştım bi kaç kez. oda hemen onu kapmış, taklit ediyor.
göz at deyince göz kırpıyor. ayaklarını ve dişlerini sorunca eliyle gösteriyor. burnunu daha öğrenmedi. öpücük at deyince atıyor. beni öp deyincede keyfi yerindeyse yüzümü yalayıp ağzını şaplatıyor :)

yiğitin odasında bir atatürk tablosu var,ona bakıp güledi,atatürk oğlum o dedim sonrasında atatürk nerde diyince işaret patmağıyla gösteriyor
hiç işaret parmağını kullanarak bişey göstermemişti daha önce,
bişeyi getir diyince de getiriyor ve onu öpmemi bekliyor yada teşekür etemi
annesinin kuzusu,

canım kızına maşallah dünya güzeli ya çok tatlı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…