2008 Temmuz anneleri bebekleriniz neler yapabiliyor,kilo ve boyları nasıl

çok teşekkür ederim canım a.s.
profil resminden gördüğüm kadarıyla senin kızında öyle maaşallah allah cümlemizinkini bağışlasın.:Saruboceq:

Benim yagmurum 15 temmuz dogumlu, 11 kilo 85 cm boyunda, hiç yerinde durmayan, çekmeceleri karıştırıp döken, koltuga çıkıp zıplayan,istedigi olmayınca işaret parmagıyla işaret edip kızan, arsız bir kız oldu. Şimdide hadi dışarı gidelim dedigim zaman çantasını alıp geliyor omzuna takıyor :roflol: çantasız çıkmaz. Allah tüm bebişerin canlarını sag etsin.

çok komikler yaaa
benimkine meme istermisin deyince nerde olursa olsun ağzıı şapırdatarak koşarak sendeleyerek yanıma geliyor,açmamışsam memeyi tişörtümü asılıyor
her geçen arabanın arkasından uzun uzun bay bay ediyor
uçak görünce havaya kaldırıyor elini gece yıldız görse el havada
herşey uçak ona göre yerdeki herşeyde araba

Ayşenin son incilerini anlatayım bende,
Halası bakıyor ağırlıkla kızıma.Çocuk gelişimi mezunu olduğu için çok şey öğretiyor kızıma
Mesela saymaya başlayınca bir diyorum hemen üç diye bağırıyor.:ecrin_bebek:
Babasının kıyafetlerini dolaptan eline veriyorum tek tek babasına götürüyor ama babasına götürürken babaaaa diye bağıra bağıra gidiyor.
Anne babayı zaten söylüyor ama işine gelince(birşeyler istediğinde)
Diğer zamanlarda bizim isimlerimizle hitap ediyor bize
Akşam dışarı çıkmıştım Ayşede babasıyla evdeydi, eve gelip kapıyı çaldım hemen kapının arkasında bitti aç diye bağırıyor. Dedimki söyle babana kapıyı açsın. Evin içinde dört dönüyormuş babaaaa aç diye
Bu sabahta yeni farkettim acıktım ve uyudu kelimelerini öğrenmiş onları söylüyor.kaydirigubbakcemile2
Ha bide geçen gece yarısı uyuyoruz, ayak sesine uyandım eyvah dedim eve hırsız girmiş bir çevirdim ki kafamı benim cadı evin içini turluyor

benim kızım da inanılmaz hareketli (23 temmuz doğumlu),
5e kadar sayabiliyor çok uzun süredir, bütün dış organlarını tanıyor gösterebiliyor.
kelime hafızası da çok, bugünlerde kaka yaparken acıyor demeye başladı (kabız da ()
dışarıya çıkarken hadi hadi diyip koşuyor, yemek yerken ya da birşey isterken onu onu diye bağırıyor istediği şeyi gösterip. dışarıya gidelim diyince hırkasını ve ayakkabısını getiriyor.
daha bir çok şey yapıyor. Herşeyi anlıyor akşam bakıcımız bana onun yaptıklarını anlatınca o da lafa karışıyor bizim seslerimizi bastırıp el kol hareketleri de dahil ederek kendisi anlatmaya çalışıyor.

Kuzucuklarımız bebek değil artık çocuk oldular. Hergün bunu biraz daha net farkediyorum.
maşallah hepsine.

her geçen başka şeyler öğreniyorlar her geçen gün farklılaşıyorlar, şaşırtıyorlar. anne-anneanne-dede demeyi uzun zamandır beceriyordu da baba demiyordu bi türlü, 1 aya yakındır artık onu da diyor. hafta sonu babası yorulup kanepeye uzanmıştı, saçıından tutup yere indirdi ve addi diye diye kapıya kadar sürükledi. babası ayağa kalktı, kaçırmamak işini garantiye almak için hem elini hem paçasını yakaladı, hala addi diyordu. dayanamayıp gezdirip getirdi. yetmedi gene istedi anneannesi çıkaedı biraz da. art gün içinde addi istiyormuş ve olmazsa ağlıyormuş, dizinden ameliyat olacak annem de hergün 4 kat inip çıkmak zorunda kalıyor :) çıkarmazsa zaten durmuyormuş hiç. çıkaeken de yanına bişey almak ya da ayakkabı giymek gibi kaygısı yok. sadece vakit kaybetmeden çıksa yetiyor. ayakkabı giymeyi beklemeye bile tahammülü olmuyor. dışarı çıkaranın kucağından almaya kalkınca kıyameti koparıyor. yolda yürümeyi öğrenmiş. elimizden tutup usul usul adam gibi yürüyor. kaldırım bölünüpte araya tali yol girince kafasını sağa sola çevirip koşmaya başlıyor, anneannesi öğretmiş. ali baba şarkısını çok seviyor, ya söylettiriyor ya da bilsiyardan izlemek istiyor, evin içinde aliii aliii diye bağırıyo izlemek için. artık ali baba da diyor. tüm hayvanların seslerini öğrendi. şarkıyı söylerken kendisi yönlendiriyor sıranın hangi hayvanda olduğunu kendisi belirliyor. "çiftliğinde çocukları var" deyince de "hahahaha" diye gülme taklidi yapıyor en hepimiz kopuyoruz. papağan gibi oldu, ne söylesek tekrar etmeye çalışıyor. papağan mısın diyorum, papağa diyor. ve ismini sorunca söylemeyi de öğrendi, birkaç gündür iyice pekiştirdi. nerde bayrak ya da atatürk posteri görse heyecanla atatürk diyor.. minare görünce bazan mina bazan de allah diyor.komşunu her ezanda uluyan köpeği var. ezan okununca allah deyip sus diyor parmağını ya kendi dudağına götürüyor ya da benimkine uzatıyor, sus işareti yapmak için.çişini kakasını yaparken söylüyor.

sanberk 14 agustosta dogumlu.Disirdan bir ses duysun parmagini kaldirir ve o sesi taklit etmeye calisiyor.YOK dedigimizde ellerini uzatir yok diye gosterir,eger elinden bisey alinirsa hani nerde araba mesela dersek ayni sekilde elini uzatir.
Kapi kapili ise elini cevirir ve vurmaya baslar aynen bizim gibi yapmaya calisiyor.
Evde iki dil konusuldugu icin genel komandalari iki dilde anliyor,
3 tane bulgarca sevdigi sarkilari var onlarin ilk birer kelimeleri biliyor,sarkilari soylemeye basadigimizda o da soylemeye basliyor,
bazen hem turkce hem bulgarca kelimelri birlestiriyor mesela al demiyor alna der na bulgarcanin bir lehcede al demek,:roflol:
telefonda konusurken alo da(evet) der.:roflol:
bide bisey hosuna gitmese ne ne bagrmaya basliyor bulgarcadan hayir demek,

Son düzenleme:
melis de çok komik,
bunu buraya kim attı, bu kimin vs. diyorum kendini parmağıyla işaret edip "mi" diyor, artık melis mi demek istiyor, ben mi demek istiyor, yoksa kızım ingilizce mi "me" konuşuyor bilemiyorum yani. Çok hoşuma gidiyor. Bir o bir de istediği şeylere onu onu demesi.
Fikriyecim melis de yoku çok güzel diyor ve yapıyor elini açıp sonra da gülüyo ben gülünce.
bi de yemek soruyorum "melis çorba yermisin" acıkmamışsa kafasını 2 yana sallıyor ne zaman sallamaz tepkisiz kalırsa o zaman yediriyorum yolunu buldum yani :)

bizde durum ayni yemek istemeyince kafasini sagliyor bide ikikikkk diyor ben de durmasini bekliyorum,
Bisey fark ettim yidirmeye basladigimda kasigin ucundan hafif isirir yani yemeyi tadina bakar benirse agzini acar ve hemn elime bakar nerden veriyorum diye,kaseyi bi degistireyim agzini kapatiyor yemek yemyi istemiyor,:umursamaz: mesela danino cok sever ve yidirecegim zamn gosteriyorum tabiki agzi aciliyorcokacimcoook

bu daninoyu bütün çocuklar seviyo sanırım durunun eline verince hemen aç aç der :) bende arada durununkilerden kaçamak yapıyorum:icecream:

bikaç gündür eline aldığı poşetlerin içine bişeyler doldurup kapıya doğru yürüyo bay baay diyo el sallıyor bi taraftanda sırıtıyo oda farkında masuscuktan yaptığının.geçende parkın önünden geçtik baya ilerledik bu hala mızırdanıyor "noldu kızım" dedim parka doğru işaret etti aşağı yukarı eğildi hooppaaa dedi çok güldüm:dance: kendince parkı tarif ediyo bana.bide düşüncede hoppaa diyo kendi kendini teselli ediyor.dokunmasını istemediğim şeylere yanaşınca "hayır"dediğim için oda daha ben demeden dokunup banada bakıp hayııı diyor :),yanağımızdan makas alıyor :)) valla çok komik oldu bunlar akşam tv.yi kapatıp duruyu izliyoruz biz :roflol:

:roflol::roflol: zaten Duru programdan daha eglenceli program bulumazsinizkisırnaşık şeysırnaşık şey

şimdilerde kaka yapınca bezini getiriyo bizimki deyiştireyim diye.sırnaşık şey
yemeklerden önce banyoya koşuyo ellerini birbirine sürtüp eller yıkanacak:)cokacimcoook
tabağındaki mama bitince uzatıp bittibitti diyo:icecream:
oyuncak bebeğini emziriyor,karşı komşudan gördü bebeğini emzirirken arasırada benim göğsüme tutuyo ağzıyla emme sesi çıkartarak:ecrin_bebek:

bizdeki son yenilikler bunlar

maşallh duruya nasılda öğrenmiş herşeyi.
melis yeni olarak neler yapıyor hav hav diyip herkesi korkutuyor,
nerde peçete bulsa burnunu siliyor,
pis dediğimiz herşeyi mutfak çöpüne atıyor (önemli birşey atar diye korkmuyor değilim).
pipetle birşeyler içmeye yeni başladı.
çok yakın okul var sabahları istiklal marşına andımıza eşlik etmeye çalışıyor.

sanberk 14 aylik kontrolune 11,120 gr ve 79.5 cm boyu.yenilikler dans etme tarzini gelisti farkli farkli sekiller yapmaya calisiyor.sureklli bisey tekrarliyor,pecete verdigimizde hemen agzini siler,

mervenin yenilikleri ise dışarda arkakadaşı ile top oynuyolar .. bunu çok seviyo.. bebeğini sorunca gidip buluyo.. bebeğinin elini ağzını sorunca gösteriyo.. kendinde de gösteriyo .. benimle egzersiz hareketleri yapıyo :)) kim olursa olsun kendisine seslenen kişiye mervece cevap veriyor diyaloğa giriyor ama konuştukları anlaşılmıyor tabii... :)) biz de parmak göstererek saymaya çalışıyoz ..henüz başaramadık ama ..

melisde telefonu kulağına koyup arka odaya gidip saatlerce konuşuyor anlatıyor kimle konuşuyorsun diye sorunca anneanne diyor sanırım beni taklit ediyor eğer bir de telefonun diğer ucunda anneannesi yada teyzesi varsa daha bir coşuyor.
ben işteyken arıyorum benimlede çok konuşuyor oooo aaa anlatıyor işte cadı :)

sanberk de bi tel sesi duysun hemen alo diyor ve telefona dogru kosuyor.
kapi zili sesi duydugunda hemen kapiya kosuyor bi goe(koy e)bulgarcadan kim o demk istiyor.
bu sabah da bisiklete binmisti birden kalkti ve pantalonunu cekmeye basladi oturmak istemiyor bagriyor,kakasini yapmisda bey eendi rahatsiz hemen yikamami isityor.hadi cipi cipi yapalim dedim guldu kosa kosa banyoya gitti.

merhabalr benim kızımda 2008 temmuz dogumlu yazdıklarınız cogu kez okuyorum amabenım kızımda fırsat vermiyor yazmama
bende kızımdan bahsedeyim biraz

şeker demeyi ögrendi şekır diyor:))
köpeğe hav va diyor:))
abiye aba diyor:))
bide ben eşimle sessiz konustugumda bize bakıp gülüyo kendide sessizce bıdı bıdı diyor:))
tavuk nasıl yapıyor diyorum üüüüü diyor:)
bebegını öpüyor cici yapıyor
babasını sabahları yüzüne vurarak uyandırıyor:)) uyanınca yaptıgı ilk iş o hosuma gidiyor benimde:))
kaka yaptıgında yüz ifadesinde anlıyorum deniz e e yapmıs diyorumm kendide eliylee e yapıyor koşup bana bezini getiriyo:)))
hemen bir sarkı cıksın oynamaya baslıyor poposunu sallıyor
hayır dediğimde hemen kafasını sallıyor
telefonla konusmayı seviyor ayodiyor
ben tv acmadım denızın yanında fazla onunda baktıgı yok hiç
bu ayın 28 kontrolumuz var gelince yazarım

ama benii cok yoruyor
bazen sasıyorum denıze ne ögretebilirim onunl ne oynayabilirim diye
vallahi cocuk bakmam zor iş

Allah bütün cocukları korusun

emoş maaşallah deniz kızına çokta tatlı nazar değmesin

istanbulun neresinde oturuyorsun?

maşaallah bebişlerinize benim oğlum daha 5. ayına girecek yazılarınızı okuyunca çok hoşuma gitti katılmak istedim. ne güzel... 1 yaş bana o kadar büyük geliyor ki. benim oğluşumda böyle olacak mı:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…