2008 Temmuz anneleri bebekleriniz neler yapabiliyor,kilo ve boyları nasıl

canım yemek konusu için buraya gel,iştahsızlık dertlerimiz paylaşalım.

Bebeğinize kan tahlili yaptırdınızmı hiç. Ben doktara kan tahlili yaptıralım dediğimde gerek yok iyi duruyor boşuna canını yakmayalım diyor.kararsız kaldım.

bebğin kaç aylık?ilk kan sayımı 6 aylık yapılıyor eğer bebek sağlıklı gözüküyorsa 9 aylığına erteliyor daha sonra 12 aylık mutlaka yapılıyor.Ama yaptırırsanız mutlaka ayıntlıl testler yaptırın,biraz daha pahalı ama daha güvenli.

pahalı olması önemli değil.kızım şuan 19 aylık yeni doktora gittik kabızlık sorunu vardı.doktora söyledim kilosu boyu gayet iyi herhangi bir sorunumuz yok sağlıklı görünüyor onun için gerek duymamışlardır dedi doktor.kan tahlilinde nelere bakılıyor

benim bebeğim de hep iyi gelişiyor hep iyi kilo alır ve boyu uzar ama buna rağmen kansızlığı vardı.
Demir,demir bağlama bakılıyor.
Arkadaşımın bebeğinin hemoglobini normal çıkmıştı buna rağmen dr kan ilacı verdi çünkü demir düşüktü.Genelde ilk kan testinde tek hemoglobin bakılır ama o yeterli ayrıntılı değil ve dediğim gibi bazen yanlış yorumlanır.
Genelde bebeklerde en sık rastlanan a vit,zinko ve demir eksikleri görünüyormuş..bunlar yaptırdık biz.

çok teşekkür ederim.en yakın zamanda doktora tekrar götüreceğim.daha kapıdan girer girmez farkediyor gidecem diye ağlıyor çok zor olacak kan aldırmak.emmeye devam ediyormu bebeğiniz.yemeklerle arası nasıl.kızım şimdi kendi yemeye çalışıyor daha iştahlı yiyor kendi yerken zorlamakda istemiyorum sürekli yemesi için.emmeyi çok abartıyor canı sıkıldıkca aç emicem diye tutturuyor yemek yedikten sonra bile emmek istiyor bıraktırırken çok zorlanıcam herhalde

Benim oğlum 13 aylıkken kendisi vazgeçti anne sütünden,alışsın diyer süt veriyordum ona onu çok sevdi ve anne sütü reddetti.
Memeyi ne kadar erken kesilirse daha kolay oluyor,bebek akılandi mı tabiki bırktırmak daha zorduer ama ne kadar emeyi ısrar etse de bir gün unutuyorlar.Eğer kilo alımı iyise hala emzirmeye devam edin.Yemek konusunda hiç zorlamıyorsun en iyisini yapıyorsunuz.
bebeğiniz 1 aylıkken kan tahlileri yaptırmadınız mı o zamn mutlaka yapılır ebek sağlıklı güzükse de yapılır.

1 aylıkken yapıldı kan tahlilleri çok şükür bişey çıkmadı.kilosu iyi şuan 14 kilo.2 yaşına girmesine 1-2 ay kala bıraktırmayı düşünüyorum.emdiği için gece sürekli yanımda yatmak istiyor.emdiği için dirençlide.konuşmaya başladımı.kızım artık kendini rahat ifade edebiliyor.söylediğim kelimeleri kendide tekrar etmeye çalışıyor.yaşırlarıyla arası nasıl.büyüklerle oynamayı daha çok seviyor yaşıtlarıyla oynarken oyuncak kıskanıp kavga edebiliyor.ilk çocuğunuzmu sizin

Benim oğlum 14 de 18 aylık olcak,geçen ay 12 kiloydu,size yetişemeyiz:)))))))))))maşallah kızınıza gelişimi çok iyi demkkki ondan da dr kan testler yaptırmayı gerek duymamış ama bildiğim kadırıyla 1 aylıkken mutlaka yapılır daha sonra 18 aylık tekrar yapılması tercih edilir,24 aylıkken de mutlaka yapılır.
Benim oğlum vazla konuşmuyor kendini daha çok hareketlerle ve bebek konuşmalarla ifade ediyor.Ama benim oğlım birden 3 dili öğrendiği için konuşması gecikir.
Bizimki de büyüklerle daha iyi anlaıyor kendi yaşıtlarla anlaşamıyor çünkü oyuncakları paykaşmak istemiyor ama durum çok normal.
canım sen yeni üyesin sanırım ve temmüz annesinsin bebekler ne yediler topiğe de katıl orda bebeklerimiz günlük menuları paylaşıyoruz.
bide bebekler nasıl büyüyor topikte de gelişimi ilgili aktiviteleri paylaşıyouz,sen de katıl.

kızlar yiğiti 1,5 yaş aşısına götürdüm 2 gün öncw
16 kg,boy 90 cm,
kilosu hep fazlaydı ama ne yapayım,öpüyorum hepsini

kızlar yiğiti 1,5 yaş aşısına götürdüm 2 gün öncw
16 kg,boy 90 cm,
kilosu hep fazlaydı ama ne yapayım,öpüyorum hepsini

ay canım ne fazlası maşallah kuzuya hiç takma böyle şeyler,zaten hareketliler enerji harcıyorlar.Boyuna bakarsan kilosu normal hiç sıkma canını.:dance:

ay canım ne fazlası maşallah kuzuya hiç takma böyle şeyler,zaten hareketliler enerji harcıyorlar.Boyuna bakarsan kilosu normal hiç sıkma canını.:dance:

ayşe maaşallah tosununa baya tombikmiş gerçekten

teşekür ederim kızlar,aslında doğum kilosu normal. 3300 dü,hemen toplandı sonra,babası da bende uzun ve kalıplıyız ona bağladım bende,birde hala emziriyorum,anne sütü alan bebeklerde tombulluk çok önemsenmezmiş,dr umuz söylüyor.emmeyi bırakınca takip edeceğim artık,çok çok boğazlıda değil,,çokta hareketli,

Canım ben ce de merak edilcek bir durum değil bazı bebekler anne sütünden çok iyi kilo alırlar,benim oğlum da anne sütü alırken fazla yemediğine rağmen çok iyi kilo alırdı.Bence bebeişin çok iyi hiç merak etme.Maşallah diyelim nazar olmasın yavru.

maşallah allah nazardan korusun benim kızımında kilosu fazla.tam sıktırmalıklar yani.bugün kan tahlilimizi yaptırdık çok şükür bişey çıkmadı ama çok ağladı nerdeyse kan alamayacaklardı kendini öle bi sıktıki kan gelmedi.

selam kızlar bizim oğlanda tam tersi valla
çok iştahsız 10.5 kilo 81 cm de boyu
1 buçuk hafta öncede memeyi kestik inşallah kilo alması düzelir oğlumun

çok geçmiş olsun canım,evet bebeklerimiz büyüdü artık ve herşey anlıyorlar,bizimki dr görünce hemen kaçmaya çalışıyor.
Ne güzel canım rahatladın bebeğin çok sağlıklı demekki maşallah,maşallah,maşallah.

selam kızlar bizim oğlanda tam tersi valla
çok iştahsız 10.5 kilo 81 cm de boyu
1 buçuk hafta öncede memeyi kestik inşallah kilo alması düzelir oğlumun

Canım merak etme kilosu normal,tabiki biz anneler hep daha fazlasını isteriz o da var.Memeden kesince bir süre daha iştahsız olur biraz ama sonra düzelcek hiç sıkma canını.
Benim oğlum da dönem dönem değişiyor bazen çok iyi beslenirken bazen isen çok zor yediriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…