Yaptı Özlem. Sütüm için paso çay içip duruyorum. Ek gıdaya da başladık ya, çok gerilmiyorum. İnşallah du bakalım, 3 hafta sonra çalışmaya başlıyorum, şöyle bi 3 kg versem fena olmazdı. 72 yim şu an! 69,... olsam 3 hafta sonra? güzel olur, gaza gelirim.
Yaptı Özlem. Sütüm için paso çay içip duruyorum. Ek gıdaya da başladık ya, çok gerilmiyorum. İnşallah du bakalım, 3 hafta sonra çalışmaya başlıyorum, şöyle bi 3 kg versem fena olmazdı. 72 yim şu an! 69,... olsam 3 hafta sonra? güzel olur, gaza gelirim.
Şu pko illeti işleri daha zorlaştırıyor kahretsin yaaa.. Bir başlasam devamı gelecek ama kahvaltıları es geçince gerisi bozuluyor zaten doktorum demişti hayatın boyunca düzenli beslenip spor yapmazsan alırsın bünye müsait yani... :umursamaz:
al benden de o kadar...emzirmeyi çok istiyorum da keşke ilaçlarımı almama engel olmasa...
koymuşsun zaten canım.duygular şelale sana karşı biliyun mu?elifcim tesekkür ederim iltifatları için ilk foto koyma maceramdada sen kıyak yapmıştın opuyorumnanaktan
bende gercekten seninle görüşebilecegim bir yerde oturmayı çok isterim çok sıcaksın içtensin bunları samimi söylüyorum seni yıllardır tanıyor gibiyim seviyorum biliyon mu
hangi fotoyu koyyum avatara
maşallah maşallah
ayıcıklarıla çok şeker olmuş.Allah bağışlasın
Allah yardımcısı olsun.çok zor bir süreçtir eminim.sen de daha fazla yorma kendiniailevi sorunlar işte ablamla ilgili bu ara 3 kere antalya ist yaptım bittim diyebilirim artık bitti neyseki eşinden boşanıyo ama biraz problemli oldu diyebilirim üzücü sevimsiz şeyler anlayacagınbenneyaptımki
kaydirigubbakcemile3hepinize çok teşekkür ederiz teyzeleri oğlum elinizden öper
maviş 74 kg ile ne kadar fit olunursa o kadar fitim işte üzerimde kaban var ya saklamış kilolarıguclubacismile
bebeğimizi teyzemiz bayrama gittiğimizde aldı nerdeyse aynı boydalardı o zaman itiraf ediyim bir gece babamız nöbetçiyken beratı gece emzirdim yatırdım meğer yatakta bebek varmış tam yorganı açtım bişey düştü allahım aklım çıktı bir an berat ı düşürdüm sandım aklım çıktı bu arada babası bebeğe miraç adını verdi berat a uysun diye yani evde berat ve miracımız var kaydirigubbakcemile3
evrim iştahın v er mı bari.benim iştah gitti süt de gitti.sabah 1 memeden 25 cc çıktı.meyveye vereceğim kendimi.Makarna yaptım su an.. yiyimm.. geliyorum.. ciddiyim, şenmedim, yaptım,gelıyorum.. pişman degılım, yiyip gelcem. eminim!! degılım!!
evrim kesin mi? bizim Rama'a gelen ve cihaz ihtiyacı olan çok çocuk var.bir de zekaları normal oluyor fakat programlar cihazlı öğrenciler için olduğundan faydalanamıyorlar çok üzülüyorum.devletin verdiği cihazlar çok kıytırık.cihaz fiyatları 2500-5000 arasındaBilgilendirme Mailidir..
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı olarak 12 yaş altı işitme problemi olan, maddi durumu kötü, hiçbir sağlık güvencesi olmayan fakir çocukların tüm tedavisini ve kullandıkları işitme cihazını ücretsiz karşılayacağız.
Çevrenizde bu tür çocuklar varsa lütfen benim telefonumu verin.
SEMA ONAY (Rektör Asistanı)
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Yurtiçi Yayın Koordinatörü
Cep Tel: 0543 291 65 65 -- 0532 504 02 22
püüüüüüüüüüüüüüüİLKE, YİĞİT, BERAT maşallah hepinize!!
EVROS 74 kg ile de taş olunabiliyor değil mi arkadaşım? zemuszemus
Bugün DİYETİSYENE GİTTİM. "Sütün yemekle ilgisi yok" cümlesi ile başlayan 1.5 - 2 saatlik bir görüşme sonucunda elimde bir liste ile döndüm. Dengeli beslenmem gerektiğini biliyordum tabi ki ama, "neyi ne kadar kesmeliyim" in cevabını aldım ve hiç memnun olmadım diyebilirim. Tatlı falan nerdeyse komple yasak. Emziriyorum diye kıyak geçmedi adi herif. Haftada 1 sütlü tatlıyı napayım, ağzımı bulaştırdığıma değmez.
1-2 tüyo verdi az yemekle ilgili, onları paylaşabilirim. "İlk birkaç gün her lokmadan sonra çatalı - kaşığı bırak, yiyeceğinde tekrar al. Biraz sinir bozucu olacaktır, biliyorum ama yavaş yemek yemeye alışmalısın. Tokluk sinyallerinin beyne ulaşabilmesi için de zamana ihtiyacın var" dedi. Bİr de "çok mu açsın, manyak gibi yemek mi istiyorsun, yarısını ye, kalk bi dolaş, lavaboya git, 1-2 dk oyalan, yemeye devam etmek üzere sofraya gel. Eski iştahının olmadığını göreceksin" dedi.
Haftada 5 gün egzersizi şart koştu. Ben 3 gün gidiyordum zaten. Kalan 2 gün de yürüyüşe çık ya da evde göbek at ya da bisiklete bin, dedi. Ben Doruk'u kucağıma alıp hoplayıp zıplamayı planlıyorum, hem onunla oynamış olurum, hem de müthiş ter atıyorum, yeter ki belim sağlam olsun.
BİTKİ ÇAYLARI İLE İLGİLİ; "evet yardımcıdır, içebilirsin ama o çaylar idrar söktürücüdür. Onları içince WC ihtiyacı duyarsın, bu nedenle bitki çayı içtiğinde ekstradan su içmeyi unutma! Çay içtim, sıvı aldım diye düşünme. Çay içtim, sıvı kaybettim diye düşün!" dedi.
6 öğünü mutlaka yemem gerektiğini, ASLA öğün atlamamam gerektiğini, günde 4 porsiyon meyveyi mutlaka yemem gerektiğini belirtti. (1 porsiyon = 1 meyve hemen hemen) Günde 3 bardak yoğurt ya da süt dedi. bunu ister çorba yap iç, ister ayran, ister sade, didi.
Başka bi yığın şey didi tabe ama bunlar ana hatları.
manyak mısınız hanfendü.1.5 kilo çok iyi.keşke ben versem de 1 ayda versem o kiloyuoff burcu, ben 2 haftadir dikkat ediyorum ilkdefa bugun bi parca cukilata ile odul verdim, sadece 1.5 kilo vermisim oda ilk zaman(evde bisiklet ile spor olmuyor, napcam ben (bugun kendime bi siyah pantolon bakmaya ciktim bi nane bulamadim 44 bedenim cunku, olanlarda kesimden mi ne berbat gostedi beni (nasil kilo vercem ben, 2 haftadir tadlu yemedim bide...
haklısın önceden kesinlikle atlamazdım ama şimdi yapmıyorum hatta daha kötüsünü yapıyorum abu cubur varsa onlardan atıştırıyorum sonra birde akşam yükleniyorum...Özlem, adamın bana verdiği 1500 kalorilik bir diyet. Dİyet demeye de şahit ister. sabah 2 kibrit kutusu peynir, 5 zeytin, 1 katı yumurta, 2 dilim ekmek mesela. Günde 6 dilim ekmek diyor, ekmek yemezsen makarna ye, bulgur ye ama karbonhidratını al, diyor. İlk ay 3-4 kg verirsiniz diyor. 4 hafta sonra kontrol var.
Öğün atlamak yasak!! Kahvaltı yapmamak zaten vücuduna vereceğin en büyük zararlardan biri! Neden es geçiyorsun? Metabolizmanı yavaşlatıyorsun...
taze diyetisyen ile ilgili yazdıklarını birebir bende yaşadım
diyet listesine kıl oldum adam dediki haftaya bugün görüşelim duruma bakalım bende hafta başı başlıyacağım haftasonu nişan var başlayamam dedim birsürü mamalar olcak nasıl yemeden dururumm dedim,benim için kapıdan çıktığın an diyetin başlamış demektri dedi oldu dedim çıktım
şimdi listeleri bulamıyorum bile evde bi yerlere soktum ama nereye delikafadulden
biz dün doktora gittik.neva 500 gr almış 26 günde.doktor hanfendü istediğimiz kiloya erişmiş artık çorba yiyebilir dedi.ben de olur dedim.sütüm de az zaten.akşamları vermeye planlıyoru.dün kendimize mayaladığımız eşi yğurttan yaptığım bulgurlu çorbayı yedi.dün de kuru kayısılı yoğurt yemişti.dodo gibi ekşi yoğurt seviyor.ben de yiyemem tatlı yoğurt zaten.bir de bana nar suyunu önermişti.arada veriyordum.nu da çok seviyor neva.
ayrıca bir kitap önerdi 0-4 yaş beslenme diye.çok övdü kitabı.alıp fikirlerimi paylaşırım.
bugün kayganalar gidiyor.bakıcıyla konuştumistediğim herşeyi anlattıım.hepsine tamam dedi.salı günü başlıyoruz.fiyat 250 tl.herşey güzel olur inşallah.salifoyla balayına çıkacak çiftler kadar heyecanlıyız.taze hemen başka tarafa çeker tabii.
oğlunada kızınada maşallah.Yfrog - 13112009149 buda benim oğluşumun resmi şimdiye kadar koyma şansım olmamıştı gerçi son hali değil 1.5 ay önceki resmi
teocum kuzum hadi iyileş bir an öncesagol canim, gecmis olsun sizede..fizyoterapist vurmaktan daha fazla seyde yapiyor, cigerlerini sikistiriyor, pozisyon veriyor farkli sekillerde, farkli maajlar yapiyor, arada vuruyor ama az..bizde balgam sokturucu kullaniyoruz ama e cok kortizonlu buhar iyi geldi, daha iyi bugun, ama hala atesi var 38.4-38.2 uc gundur, fitille dusuyor tekrar cikior..bugun istahi biraz daha iyi ama en cok birinin cocugunun iyiligi icin bile onu 30 dk aglatmasi hic durmada ve senin bisi yapamman koyuyor(
Bu ana hatları biliyodum zaten de mesele uygulamakta yaw. Bi lokma yiycem sonra çatalı kaşığı bırakıcam. kim ?ben. hayatta yapamamBugün DİYETİSYENE GİTTİM. "Sütün yemekle ilgisi yok" cümlesi ile başlayan 1.5 - 2 saatlik bir görüşme sonucunda elimde bir liste ile döndüm. Dengeli beslenmem gerektiğini biliyordum tabi ki ama, "neyi ne kadar kesmeliyim" in cevabını aldım ve hiç memnun olmadım diyebilirim. Tatlı falan nerdeyse komple yasak. Emziriyorum diye kıyak geçmedi adi herif. Haftada 1 sütlü tatlıyı napayım, ağzımı bulaştırdığıma değmez.
1-2 tüyo verdi az yemekle ilgili, onları paylaşabilirim. "İlk birkaç gün her lokmadan sonra çatalı - kaşığı bırak, yiyeceğinde tekrar al. Biraz sinir bozucu olacaktır, biliyorum ama yavaş yemek yemeye alışmalısın. Tokluk sinyallerinin beyne ulaşabilmesi için de zamana ihtiyacın var" dedi. Bİr de "çok mu açsın, manyak gibi yemek mi istiyorsun, yarısını ye, kalk bi dolaş, lavaboya git, 1-2 dk oyalan, yemeye devam etmek üzere sofraya gel. Eski iştahının olmadığını göreceksin" dedi.
Haftada 5 gün egzersizi şart koştu. Ben 3 gün gidiyordum zaten. Kalan 2 gün de yürüyüşe çık ya da evde göbek at ya da bisiklete bin, dedi. Ben Doruk'u kucağıma alıp hoplayıp zıplamayı planlıyorum, hem onunla oynamış olurum, hem de müthiş ter atıyorum, yeter ki belim sağlam olsun.
BİTKİ ÇAYLARI İLE İLGİLİ; "evet yardımcıdır, içebilirsin ama o çaylar idrar söktürücüdür. Onları içince WC ihtiyacı duyarsın, bu nedenle bitki çayı içtiğinde ekstradan su içmeyi unutma! Çay içtim, sıvı aldım diye düşünme. Çay içtim, sıvı kaybettim diye düşün!" dedi.
6 öğünü mutlaka yemem gerektiğini, ASLA öğün atlamamam gerektiğini, günde 4 porsiyon meyveyi mutlaka yemem gerektiğini belirtti. (1 porsiyon = 1 meyve hemen hemen) Günde 3 bardak yoğurt ya da süt dedi. bunu ister çorba yap iç, ister ayran, ister sade, didi.
Başka bi yığın şey didi tabe ama bunlar ana hatları.
Thank youBUNLAR ÇOK ÖNEMLİ!
Emzikli annelerin daha iyi ve düzenli süt verebilmeleri için özel bir şey yapmaları pek gerekmez. İşte en önemli köşe taşları
Emziren anne iseniz:
" Sütü arttırmak için enerji miktarı yüksek (tatlı, çikolata, kek, pasta, şerbetler ...) besinlerden tüketmenize gerek yoktur. Şekerli besinler sütü arttırmaz. Tatlı ihtiyacı mümkün olduğu kadar sütlü tatlılardan karşılamalısınız.
" Günde 3-4 porsiyon kalsiyumdan zengin besinler (süt, yoğurt ve peynir) tüketilmelisiniz.
" Sebze ve meyveleri mutlaka her öğünde tüketilmeye özen göstermelisiniz.
" Salam, sosis, sucuk gibi işlenmiş ürünlerin içerdikleri katkı maddesi nedeni ile tüketimi önerilmemektedir.
" D vitamini sadece güneşin doğrudan cilde yansıması ile sağlanır, besinlerde bulunan bir vitamin olmadığı için emzikli anne güneşten mutlaka faydalanmalıdır.
" Yemeklerde iyotlu tuz kullanılmalıdır.
" Kuru meyvelerin tüketimi ek kalsiyum ve demir desteği sağlar. (1 porsiyon meyve = 4 adet kuru kayısı)
" Kansızlığı önlemek için çayın yemeklerden yarım saat önce ve sonra içilmesine özen gösterilmelidir. İçecek olarak ıhlamur, nane, papatya gibi bitki çayları tercih edilebilir.
" Bu dönemde su metabolizmasında artış vardır. Süt miktarının değişmemesi için annenin sıvı alımını arttırmak gerekir. Günlük alınan sıvı miktarı yaklaşık 3 litre olmasına özen gösterilmelidir. Bu miktar pratik ölçülerle 12 su bardağı su , süt, ayran, hoşaf, komposto, taze sıkılmış meyve suları ve bitki çayları şeklinde önerilmektedir. Çay ve kahve gibi içeceklerin süt verimini azalttığı bilinmektedir.
" Doktora danışılmadan ilaç veya ek herhangi bir vitamin kullanılmamalıdır.
Daha detaylı bir beslenme bilgisi için deneyimli diyet uzmanlarından, doktorlardan, hemşirelerden yararlanmalısınız. Hamilelik döneminizde emzirme ve beslenme, emzirme ve egzersizler, emzirme ve psikolojik etkileri konularında bilgilenmeye çalışmanızda yarar var.
YAPMAYIN...
" 1-2 fincan kahve içebilirsiniz. Fazlası ile sütünüzle bebeğinizi gereğinden çok kafein yüklersiniz.
" Alkol içmemelisiniz. İçtiğiniz alkol doğrudan anne sütüne ve bebeğinize geçer. Eğer "40 yılda bir bardak" alkol oranı düşük bir içki alırsanız (1 bardak şarap veya bira) hoşgörülebilir. Siz yine de emziren bir annenin alkol kullanmaması gerektiğini unutmayın!
" Nikotin doğrudan anne sütüne geçer. Gebelikte bıraktığınız sigarasız yaşam alışkanlığını emzirirken de sürdürün. Hala içiyorsanız hiç olmazsa bebeğinizin yanında içmeyin, onunla aynı odada sigara tüttürmeyin, onu zehirlemeyin. Emzirmeye başlamadan en az 2,5-3 saat önce sigaranızı söndürmüş olun!
" Kullandığınız hemen her ilacın sütünüzle bebeğinize de geçebileceğini unutmayın. Reçeteli veya reçetesiz bir ilacın bebeğinize geçip geçmiyeceğini doktorunuz veya eczacınızdan başkası bilemez, onlara danışın!
YAPIN....
Kalsiyumdan zengin bir beslenme planı yapın: Süt ve süt ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler.
Magnezyum, demir ve çinkoyu unutmayın: Kurubaklagiller, fındık, tam buğday, yeşil yapraklı sebzeler, et, balık..
B-12 ve D Vitamini alımınızı arttırın: Balık, yumurta, kümes hayvanları, et
Folat-Folik asit desteği alın: Gebelik ve emzirme döneminde günde 400-500 mcg Folata ihtiyacınız var.
Günde 10-12 bardak su için.
Çoklu bir vitamin desteği ve omega-3 kapsül ve şurubu desteği kullanın.
Çok uzun oldu sanki ama paylaşmak istedim buyrunnnnnnnnn
biz dün doktora gittik.neva 500 gr almış 26 günde.doktor hanfendü istediğimiz kiloya erişmiş artık çorba yiyebilir dedi.ben de olur dedim.sütüm de az zaten.akşamları vermeye planlıyoru.dün kendimize mayaladığımız eşi yğurttan yaptığım bulgurlu çorbayı yedi.dün de kuru kayısılı yoğurt yemişti.dodo gibi ekşi yoğurt seviyor.ben de yiyemem tatlı yoğurt zaten.bir de bana nar suyunu önermişti.arada veriyordum.nu da çok seviyor neva.
hayırlı olsun .Yarasın nar suları mamalar nevaya
ayrıca bir kitap önerdi 0-4 yaş beslenme diye.çok övdü kitabı.alıp fikirlerimi paylaşırım.
bugün kayganalar gidiyor.bakıcıyla konuştumistediğim herşeyi anlattıım.hepsine tamam dedi.salı günü başlıyoruz.fiyat 250 tl.herşey güzel olur inşallah.salifoyla balayına çıkacak çiftler kadar heyecanlıyız.taze hemen başka tarafa çeker tabii.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?