2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

nevin umarım dedğn gibi olur ve yabancılaması başlar bakalım 6. aydayız bizde
şimdi mucizevi bir şekilde şubatta yabancılayacakmı :))

umarım.ama hiç olmadık bir yerde ve zamanda birini yabancılayıp ağlamaya başlarsa?o da sıkıntı olur.kıyamam ağlamasına.

Özde kudurdu yine yaaa neyse yatırdım fırsat bu fırsat belki azıcık uyurum öpüyorum hepinizi gypsyesra+, keops35+, tazefasulye+ iyi geceler ... Esra yahom ve sen harikasınız ikinizinde gülüşü eritiyor.. Çok sempatiksiniz ana oğul maşallah.. :1hug:

YAHYA CELİLE maşallah tü tü tü tüü ne sevimli minik öyle..

hayırlı sabahlar....

geçmişin dibine dem vurulmuştur hafta sonu ama malesef benim bakmaya vaktım yok.. işlerimi bitirmem lazım bugün....

ama bu sayfada gördüğüm esram ve yahom çok güzel çıkmışsınız...
sünnet olaylarından bahsedilmiş sanırım... kim kestirecek anlamadım geçmişe dalmam lazım anlamam için ama hayırlı uğurlu olsun şimdiden.....olumunekankayizsmile

evet yabancılama genellikle 6. ayda başlıyormuş ve 3 yaşına kadar sürebilir dedi bize dr.umuz....yabancılamasımı iyi yabancılamamasımı bilmiyorum ama.. selin feci yabancılıyor toplum içine çıkamıyoruz... eve biri gelsin istemiyor... elim ayağım dolanıyor misafirleri kapıda gördümü başlıyor çığlık atmaya sanki etini kopartıyorlar ve kolay kolay susmuyor dudağını büküp büküp ağlıyor... hastaneye götüremiyorum.. konuya komşuya çıkamıyorum.... tek başıma bir yere çıkamıyorum çünkü sakinleşmiyor hemen... siyam ikizi gibi babaannemizle beraber gidiyoruz heryereaklinialirimsmile hal böyle oluncada bende keşke yabancılamasa diyorummafoldumben

yoğun bi hafta sonu geçirdim allahım hafta içi iş hafta sonuda gelen gidenin misafirlerin telaşesi bitmiyor ya.... cumartesi misafirlerim vardı zaten cuma akşamından telaşesi başladı... pazar gününden birşey anlamadım....:çok üzgünüm:

akşam ben mutfağı toparlıyordum selinde odasında uyuyordu babasıda bakmak için gitti odasına hemen kapının ordan kafasını uzatıp beşiğinin içine bakmaya çalışmış o arada da selinde uyanmış oda beşiğin içinden kafasını kaldırmaya çalışıp etrafa bakmaya çalışıyormuş ikisi göz göze gelmişler selin bastı çığlığı karanlıkta babasından korkmuş eşimde selinden.... görsen diyor gözlerini patlatmış beşiğin içinden bakıyor çaki gibiydi...delikafadulden

hakikaten bu site bağımlılılk yapıyor hafta sonu giremiyoum sabahlari ilk işe geldiğimde yaptığım tek şey bütün işleri bırakıp hemen bilgisayarı açıyorum ve buraya giriyorum.... girmeyince bi boşluk hissediyor insan.....yaşasın kkaa :lepi:

:roflol::roflol:
size çok güzel tarifler buldum :)

tabiki alıntıdır...

Bebek Çorbaları...

[
canım çorba tariflerini hemen kayıt ettim çok güzeller
mercimek verilir mi 5 aylık bebeğe? bilen var mı?
ben verilmez diye biliyorum bakliyat türü gıdalar 8 yada 9. aydan sonra verilirmiş

Son düzenleme:
bu arada esraaa yahonun kaşları dikkatimi çekti kalem gibi kaşları var maşallah sanki eline almışsın kalemi çizmişsin

zor bir gece geçirdim...:çok üzgünüm:
kıvanç bu gece çok huysuzdu gerçi bir iki gündür bu huysuzluk var fakat bu gece hat safhadaydı akşam 9 gibi yatırıp sabah 5-6 civarı uyanan çocuk yarım saatte bir uyandı kafamçokkarıştı çok gerildim sanırım gazı vardı resmen çığlık çığlığa uyanıyordu
dün bebelacın pişirilen lezzetler serisinden armutlu pirinçli muhallebisini aldım bizim oğlan 5-6 gibi uyanıyorya ben bunu aklımca 8-9 a çıkarabilirmiyim diye deneme yaptım
aklıma piiiiiiiiiiiiipppppppp.:mymeka: yedirdim muhallebiyi saat 9 civarı uyuttum kıvancı
aradan 1 saat falan geçti bir çığlık çocukta bu olay hep böyle sabaha kadar devam etti her yarım saate bir uyandı uyutana kadar aralarda yarım saat geçti yani anlayacağınız bütün gece ayaktaydım birdaha muhallebimi yok yok :umursamaz:

nurdancim gecmisi okuyamadim henüz teo nasil oldu

sagol canim daha iyi, 2 gun daha gondermicem krese, fizyoterapist gelicek 2 gun daha..carsambaya kadar toparlar iyice..en azindan atesi dustu artik, sadec oksuruk var, oda geciyor buhar tedavisiyle..

Günaydın...
Ben gece topikten çıktığımdan beri ölüp ölüp diriliyorum resmen mafoldumben
Dün gece Özde beni uyutmaz diye endişe etmiştim ya razıydım saatte bir uyanmaya bile.. Çünkü tüm gece uyumadım.. Nasıl bir mide bulantısı, ishal, mideme kramplar girdi.. Gece Deniz kalkıp limonlu sıcak su yaptı üşütmüşsündür dedi.. Sabaha doğru o da midemde kalmadı... Sabah hemen annemi çağırdım Özdeye baktı bizde babamla sağlı ocağına gittik.. Yerlerde kramptan kıvranan ben orada hiçbirşeyim yokmuş gibiydim tansiyon ölçtüer 12/8 gayet normal ama başımda dönüyordu... Çıktık eczaneye gittik yine başladı... Ara ara giren kraplar canıma okuyor olduğum yere kapaklanıyorum... Verdiği ilaçları dedim emziriyorum ona göre verdi ama prospektüsünde emziren anneler kullanamz yazıyor... Kullanmasam ölürüm herhalde hamile olabilir misin diye sordu korunuyorum dedim doktora kaçamak yaptık demedim... Zaten zor olmuştu bebiş öyle birşey olamaz değil mi? Dün gece ne yediğimi sordu aklıma gelmedi! Özdeye dün gece muhallebi vermememe rağmen uyanmadı tüm gece anne sütüyle tüm gece durdu ... Annesine kıyamadı galiba... 7 saat falan aç kaldı.. Doktora sormadım ama sütten geçmez değil mi? Öyle olsa emzirme derdi... Ben şimdi kahvaltımı yapıp ilacımı içip yatayım... (( kramplar kesilir inş.

geçmiş olsun özlemmm canım eczacıya söylemişsin zaten heralde ona göre vermiştir ilaçları yada en az etkileyenden vermiştir
yaklaşık 2 ay öncesi aynı durum banada oldu gecenin 2sinde şiddetle başlayan bir sancı arkamdan mideme vuran acayip bişeydi ben önce acaba böbreğimmi ağrıyor dedim çünkü bende böbrek taşı var. fakat bu böbrek taşımın olduğu yer değildi midemin olduğu yerdi ve aynı hizada arka tarafımda da vardı apar topar acile gittik o gece hemen serum taktılar ağrı kesici içerikli. biraz rahatladım tahlil falan yaptılar herşey iyi çıkmıştı ve sonuç gaz sancısı dediler doğum yapan bayanların organları yer değiştirdiğinden dolayı ve bazende hamilelikte çok kusmadan dolayı midede hasar meydana gelirmiş bundan dolayı mide herşeyden çabuk etkilenirmiş ve bu şekildede tepki gösterirmiş o yüzden yediklerimize içtiklerimize çok dikkat etmeliymişiz bana doktor böyle demişti ki hatırlarsanız ben bütün hamileliğimde kusmuştum son ana kadar

sabah sabah cok iyi geldı,cok yaşa emi delikafadulden
oyy sevıyorum bu cocugu yaa,gülüşü bakısı cok güzel maşşalah.hiçte yılısık degıl cok karızmatık yerimseniben

ESRA ben de kestirmek istiyorum Doruk'u! Fazla hareketlenmeden... Nasıl olacak? anestezi?
6.aya kadar sünnet yapılırsa anestezi uygulanmıyormus gec kalmasaydınız keske.ben yazmıstım bı kac kere daha.2 arkadasım yaptırdı çünkü
sagol canim daha iyi, 2 gun daha gondermicem krese, fizyoterapist gelicek 2 gun daha..carsambaya kadar toparlar iyice..en azindan atesi dustu artik, sadec oksuruk var, oda geciyor buhar tedavisiyle..
hadı gecmıs olsun canım.neysekı atlatmıssınız.anacım soguk memlekettesınız ne yapsın cocuk.

nası yanı kacamakmı yaptınız akannehir amanın özlemj bı test yapsaydın ya.örnek verıyım dıycem ama ınme falan ınmez dıme eyvahedigeldismile kuzenımınde 2 sene cocugu olmadı ilki aşılamaylamı ne oldu.eşiyle ikisinin hesabına göre kızları 8 aylıkkn tekrar calısmalara baslayıp 1 senede anca hamıle kalır düşüncesıyle korunmayı bıraktılar o ay hamıle kalmıstı :1shok: tabı buyuk şok oldu ailecek.
ama sen üşütmüşte olabılırsın hamıle kalınca hemen kramp girmez heralde.dinlen bakalım bol bol ama saglık ocagına degılde hastaneye ıtsen daha iyi olur bence.tahlıl falan yaparlar,belkı kansızlıktan olmustur

sağol cnm bana yağlı,baharatlı vs. bir sürü şey yeme dedi ama aklımda kalmadı.. muz ye dedi tek bunu hatırlıyorum öyle hızlı saydı ki! şimdi ilacımı içip yatıyorum....

yahomm çok tatlısın. esra nihayet yani nasıl özlemişim ...büyümüş güleç sıpam sıcakkanlım maşallah maşallah....

ESRAKO link için teşekkürler!

alahım çok seker bu iki delikanlı yaaa
zavallım kuzey ezilmis altta :)

oyy massallah çok tatlı bu ebru yaa

evrimmm anacım boynum koptu resme bakacam diye cevirip yollasaydın ya arkadasım :))
çok guzelmissinn kiskandımmm massallahh ikinizede

ay nasıl yani elif 250 tl nee parası ? aylık bakıcı parası demee ? hanigi saat dilimlerinde yarım gun falan gibimiydi senin okul durumu ?
gozun aydın bu arada kaynanalar ın gitmesin muthis sevindirci :)

oh sende bakıcılı ol bakıcıları çekistirelim baska bakıcıya bırakan yok yanlız kaldım :)

nazar evrim yanıt yazmıs cidden yani sinirlere zarar bir kilodasın hiç bolgesel vs vs deme ayıp oluyor yani :)))
hemde 3 çocuklaaa pess

çarşamba oğlumun pipisi kesilecek mafoldumben
salı günü eyüp sultana götüreceğim yahoyu iki rekat namaz kılsın delikafadulden

oyy sunnetmi olcak nerde yaptırcaksınız esoş kıyamam ben yahom aama çabuk atlatır eminim berke 10 aylıkken peygamber sunnetli idi 2 saat suren bir ameliyat olud o arada sunnetide olmus oldu tabi çok kolay atlattık birkaç gun zordu ama bizde 4 gun sonada takılı kaldı oyuzden hiç anlamıycak yahoda bakgor hayırlı olsun simdiden

yalakk seniii:) ben boyle diyorum ece ye yalak herkese sırıtıyor bu ara

mavisim dilekim

4 yas sunnet için hiç uygun bir yas degil 1,5-2 yas oncesi yada 7 yas sonrası yapılması gerekiyor o aradaki yaslarda yani 2-7 arası yapılması hiç uygun degil ciddi psikoloujik korkular travmalar olabiliyormus nette arastır bak gorursun en uygun sunnet yasi vs diye aratıp.

ay dilekk allahtan daha ne istiyorsun kuzum sen aksam 9 da yatıp sonra 5 gibi kalkan çocuk gayet iyi bu aylarda hemde seninki bizimkilerden kuçukdu dimi yani zamanla uyku saati uzuyuor merak etme degisik seyler verme oyle hele gece ilkkez veriysan gece vermemelisin durumunu rahatsız edip etmeyeceğini gormek için gunduz vermelisin

geçmis olsun ozlemcim ya ne pek iyani teshis yokmu saglık ocagında teshis koymuyorlarmı nedeni belli degil deyip yolluyorlarmı ?

tam agrın nasıl sırtına falan vuruyormu ben safra kesesi agrısı yasadım ya gebelik sonrasıda çoksık ogorulurmus ondan soruyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…