2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlaaaarrrrr bebişimin ilk dişi çıkmışşş :) az önce elimi ağzını götürdüğünde farkettim elime battı. ama henüz gözükmüyor. alttan bi diş he hehihoyyythihoyyyt
Gözünüz aydın bizim dişede gel gel gel yapıyom gelmiyoo
gelmezse yapacak bir şey yok.nasip bu kadarmış derim.önce bir çabalayayım da.
İnşallah gelir canım ya bi mola vermiştir kayganalarda gittik canaını sıkacak şeylerin sayısı çok aza inmiştir o yüzden gelir bence. Benim bıcırığım dondurup çözdürdüğüm sütlerimi pek iştahlı içmiyo. epey sütüm var depoladığım onları nasıl değerlendirsem acep yaw
senin bölgesel zayıflamanı sefsinler.
size çok güzel tarifler buldum :)

tabiki alıntıdır...

Bebek Çorbaları...
Sağol canan hemen kaydettim
çarşamba oğlumun pipisi kesilecek mafoldumben
salı günü eyüp sultana götüreceğim yahoyu iki rekat namaz kılsın delikafadulden

gidecek yahonun pipisinin yarısı dr mu dedi sizmi istiyosunuz esra en az ağrıyla atlatır inşallah gülen gözlü yaho. Bizimkide yabancılma nedir bilmezdi 1 haftadır başladı bi arkadaşımıza gülen atlayan yavrum perşembe günü görüştüğümüzde o arkadaşımızla gözgöze gelkince ağlamaya başladı ilk defa şahit oldum böyle bi duruma şaşırdım.Sanada yahoyada maaşallah.

Geçmiş olsun kuzuya kıyamam.

Geçmiş olsun Özlem

Berbat bi gece nedenini anlayamadığım ağlamalar 2 saatlik uykuyla duruyorum annemde olmasaydık gece napardım bilmiyorum.
SIpanın bişde uykuda ağlamaları başladı uyuyor ama içini çeke çeke bildiğiniz ağlıyor dürtüyorum sesleniyorum yok uyanmıyor. Şu dişte çıkmadı hakkaten tuğbanında dediği gibi oynatmaya az kaldı drum nerde

DıYETıSYENE BASLADIM

hamileykende sekerim çikmisti biliyorsunuz aylarca diyetisyen takibinde yasadım. simdi artık tekarr zamanı diyerek cumartesi gunu gittim. diyetisyenin tartısında giyinik ve tok karınla 85,2 cıktım kendim evde tartılınca ise 84,2 yani farketmez genel olarak 85 diyelim bu rakamdan baslıyorum

burcum senin diyetisyen emzirdigini bilmiyormu benimkimi bonkor davrandı bilmiyorum ama benim diyet 2000 kalorilik o kadar çok yiycek varki yani bunları yiyip yinede zayıflayacakmıyım dedim evet ilk hafta 1200 gr falan bekliyorum dedi . pehh insallah

emzirince metbolizma %20 fazla calısıyormus o yuzden kalori miktarı artıyor emzirirken diyet en ideali imis dogum sonrası isimizi kolaylastırıyor ac kalmıyorsun bu sayede dedi dr.

tum gun içinde toplam yemem gereken yiycekleri yazayım size çunku ben sabah ogunu oglen ara falan herseyi yazılan gibi yemeye calısınca stres oluyorum
mantık aynı hamilelikte seker çıkınca olgduu gibi 3 s aatten fazla ac kalmak yok sık sık yencek 6 ogun seklinde
3 litre gibi su içilcek falan

toplam yemem gerekenler
9 dilim kepekli ekmek
5 adet kofte yada tavuk balık
3 kibrit kutusu peynir
4 porsiyon meyva + sabah bir tatlı kasıgı pekmez
4 bardak yani 800 cc ayran yogurt yada light sut
3 porsiyon sebze

sayet hafada 3 kez yarım saatlik yuruyus yaparsam ayda 4 kilo gibi verirmisim yuruyus yapmazsam 3 kilo verirmisim.
ancak yuruyusu aktiviteyi duzenli yapabilceğin miktarı soyle ve yap dedi yani bir ay hergun haftada bir ay uç gun yurume dedi
hangisini kesin yapabilceksen onu soyle ve yap fazladan yapma dedi
vucut ona gore dengeleniyormus
kilo verimi durunca falan sporu artırkcak sanırım hersey duzenli olmakla alakalı yani
iste boyle

cumartesi aksamı aylar sonra dısarı çıktık

bakıcımız geldi ece ye bakmaya ayda iki aksam gelecek bu sekilde oyle konustuk bizde yemege vs çıkacagız

berke de evdeydi ama berkey dair hiç bir is birakmadık yemegini bile yedirdik evde dolanıyor kendi halinde zaten
ece acayip huysuzluk yapmıs aglamıs uyumak istememis falan
ilk geldigi gun bile boyle yapmamıstı kadına

bir ara kendi kendine soyleniyormus yok yok bu boyle olmaz bu çocuk aksam memeye alısmıs meme istiyor yok olmaz bir daha boyle falan diye berke anlattı :)) ama sonra bizi iyi karsıladı alıscak olcak falan diye
yani bir anlık panikle konusut sanırım soylendi kendi kendine :) super geldi eve rahatca kızı bırakıp bakıcısına bir cumartesi dısarı çıkmak.

su iç yeter sutun olur lafı tamamen yanlıs bence
bende etkili olmuyor
su içmeyi ihmal ettiguimde tamam sut azalıyordirek
ama sadece su içerekde bol sut elde edemiyorum ben kesinlikle beslenmek gerekiyor ama tatlı hamur isi vs olmayacak bundan sonar bu beslenme bol meyva sebze ve et ile olacak

selam herkese,
bu sabah 1 saat yürüdüm hihoyyyt çok mutluyum,inşallah aksatmadan devam edebilirim.
ÖZLEM,geçmiş olsun.dikkat et kendine.

bak ben bunu bilmiyordum esra. fakat çevremde 4-5 yaşlarında sünnet olan çok çocuk var gayette sağlıklılar o yüzden öyle söyledim ama yinede araştırma yapmadan tabikide sünnet ettirmem yada bi doktora danışırım
ya sorma esram işte bi cahillik ettim benim oğlanın uykuları doğumundan 1 ay sonra düzenli oldu yani hemen hemen 3 aydır bu şekilde uyuyor hep 9 gibi yatırırım 5-6 civarı uyanır fakat bu ek gıda olayına başladığımdan beri bir düzensizlik oldu sanırım gaz yapıyor yedikleri ya bu gaz ne zaman geçecek gaz yapacak bişeyde vermiyorum ama ne yerse oluyor
güzel bir diyet gibi görünüyor epey bi bonkör davranmış senin doktor hadi hayırlısı bende başlamak istiyorum

PARK YATAK KULLANANLAR

arkadaşlar,biz cuma günü pek akla gelmeyecek bir kaza geçirdik,uyarmak amacıyla paylaşmak istedim.
mert efe uyuyordu,odada yalnız bıraktık.uyanmış,bu arada ya ağlamamış ya da biz duymamışız.kalkmaya çalışmış,köprü kurmuş.başının altında ya da başucunda bir yastık da yoktu.kendini kasıp başını geri doğru atınca yatakla beşik arasındaki o daracık aralığa başı girmiş.ama öyle alnına kadar,burnuna kadar değil,boynuna kadar tüm kafası.sesini duymasam odaya girdiğimde gördüğüm manzara karşısında akıl sağlığımı yitirirdim herhalde.şimdi o aralığa bir yastık sıkıştırdım,istese de giremez artık.aman dikkatli olalım.

off canım benim ya nasıl girmiş oraya kafası öyle. amann çok dikkatli olalım bu kuzucuklar durdukları yerde durmuyorlar ki şimdiden. geçmiş olsun..

bu arada yiğitimin dişi bugün gözükmüş.sağ alt diş ceee diyor ordan ufacık çıkmış:) canım benim yaa ellerimize saldıryor. götürebildiği zaman da sağa sola başını hızlı hızlı oynatarak oraları kaşımaya çalışıyor. diş kaşıyıcı aldık ama onu öyle yapamıyor ne yazık ki......

ay canlarim benim...allah sizleri hic gülmeden ayirmasin...Esra bu oglan güldükce valla insanin hic sikintisi kalmaz..stres topu gibi oyna sen bununla..devamli foto yollada bizde yararlanalim..
ay canim yaklasik bir ay önce bende de oldu...gece bir agri kramp ve ishalle tuvalete zor yetistim..ayrica bende asiri bir titreme ve üsümede oldu..inanin sirtim buz kesmisti..cok sükür biraz uyuyunca sabaha düzeldim...ben yediklerim dokundu herhalde diye düsünmüstüm ama bilemiyorum..dogum sonrasi olan bir durum mu anlayamadim..cok gecmis olsun..
aynen katiliyorum...benim oglanida zorunlu olarak 2.5 yasinda sünnet ettirmemiz gerekti..ama en uygun yas ya 2 yasina kadar ya da 7 den sonra..
ay canim bende iki hamileligimde de seker tedavisi gördüm..ilkini dietle gecistirdim ama ikincide insülinde aldim..simdi benimde tekrar kontrol olmam lazim..doktor 6 aydan sonra gel test yapalim dedi..insallah hersey yolundadir..bakalim bende 62 kiloyum hala..diet yapmaya calisiyorum ama hareketsiz olunca biraz zor kilo vermek..

ne güzel herkes diyetisyene gidiyor.. benim burda bu imkanım yok. sizinkileri de uygulamak istemiyorum çünkü her bünyeye göre ayrı bir diyet programı ayarlanıyor. şu anda 63 kiloyum. isteğim 58 olmak ama bakalım...

aman canim gecmis olsun...gercekten cok dikkatli olmak lazim..gecen benimkide yatak yanindaki koruma yastiklarinin altina sokmus kafasini cirpiniyordu..valla görünce ne yapacagimi sasirdim..simdi cok hareketlendiler ve yalniz birakmaya gelmiyorlar..
hadi hayirlisi..sira benimkinde...bol bol isirir sizi artik..

gecmıs olsun nevıncım ya,her zaman cok dikkat etmelıyız böle seyler olucak arada maalesef.neysekı sorunsuz atlatmıssınız.o hareketı sevvalde hep yapıyor.nerdeyse kafasıyla poposu bırbırıne degecek gibi oluyo bazen.özellıkle yan yatarken kıvbrılıyor o biçim

geçmiş olsun nevin

sabah bı hevesle pc nın basına oturdum ama misafir gelıcekmıs okuyamadan cıktım.resımlerı cok merak edıyordum saolsun esranın alıntılarıyla gördüm bi kacını.
doruk ve kuzey cok tatlılar maşşalah onlara
evroş ne hoş hatunsun oğlunla sana kocaman bı maşşalah
ebru kızın ncok tatlı maşalah ne kadarda masum uyuyor ya.melek melek,

Yadiiiimmm kizlar...Hayat bir kac gündür emmeyi reddediyor..inanin ne yapacagimi sasirdim..geceleri problem yok ama gündüzleri devamli agzini kaciriyor ve emmek istemiyor..emzirmeden ek mama vermiyorum ama almayinca acta birakamiyorum..dün iyiydi biraz ama bu gün yine basladi..bu zamana kadar hic devam mamasi vermedim hep anne sütü aldi..simdi neden istemiyor anlamadim..acaba dis cikaracakta ondanmi istahsiz..bana bir akil verin ne yapayim..

neyse kalkıp böreklerı pişirmelıyım bırazdan damlar misafir.bazen şöle gezecek yer arayanlara sinir oluyorum,yakın bı arkadasım olsa gelecek olan hıc sorun degıl evın dagınıklıgından cekınmem yada bıse hazırlamaya cabalamam kendımı.ama hem gelırler hem gelmeden 2 saat kadar önce ararlar heme ben gece 1.30da yatmısken ve uykumu alabılmek için taa 10nu gecerken uyanmısken ve ev almıs basını gidiyorken.kafamçokkarıştı neyse ben uçtum

seni cok iyi anliyorum canim..bebekle misafir agirlamak gercekten cok zor..bazi insanlarda düsüncesiz olunca yapacak birsey kalmiyor..bosver sen bebeklisin evine yada yaptiklarina bakipta laf edecek insan gelmesin valla..neyse sana kolay gelsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…