2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın....bugün kendimi işlerim yoğun olmasına rağmen enerjik hissediyorum.... selinin sabahın 6 da uyanmasınında etkisi var sanırım......

geçmişe göz atamıyorum epey kalabalık gibi görünüyor....

ESRAM ben biliyorum:))))

DıDEm evet canım bu bakıcıyla ilk günün biraz tedirginlik olabilir ama birkaç güne alışcaksın allahın izniyle.....

bu arada az önce temmuz annelerine baktım temmuz annelerinde biri 2. ciye hamile.. ..bakalım bizden 2. ci çocuk için 1. kim olacak:))))

Evet ESRAKO, diyet çok etkiliymiş, ilk günden 600 gr ve SÜTÜM GıTTı!! Yani biraz azalmayı göze almıştım ama bu çok ani oldu. Gece 1 defa emzirdim, sabah kalktığımda göğsümü sıkınca sütüm sadece sızıyordu Dün 3 bardak humana, 1 bardak da doğadan mini içmeme rağmen! En iyisi ben listeme ufak eklemeler yapayım!

ELıF haydi geçmiş olsun, balayınız hayırlı olsun =) Boşlukları başka şekilde doldurursunuz artık!! Bakıcınla ilgili için rahattı senin, öyle olmaya devam etsin, Neva akıllı bir kız!

ben aranıza yeni katıldım.benim oğlumda gec uyuyor gece sık sık kalkıyor
hoşgeldin
evet canım bazen kıvançında alerji gibi oluyor çene bölgesi
inş.yusuf yemeye başlar huysuzluğu geçer annenlere gelmen iyi olmuş biraz sende dinlenmiş olursun
yılbası oncesi ecisimle gezios

oyyy eceye bak ya
hoşgeldin canım

sütüm varken sağıp biriktirdiğim buz dolabında biriktirdiğim tüm sütleri attım - içim acıyo içim :gitme:
nedeeeeeen bilmiyorumkismile
allah allah neden öyle olduki tadları ama boşver üzülme ece zaten ek gıdaya başladı ve çok güzel bir şekilde yiyiyor
ulen bu zamani bebekler de çok az emiyo - eskiden hiç mama ile beslenen bebek duymuyoduk (ya da çok çok nadirdi) neden öyle oluyo acaba?
neden olacak şimdi herşey hormonlu
bizimde bir komşu var çocuk 2 yaşında hala emziriyor çocuk arkadaşlarıyla oyun oynuyor oyunu bırakıp arada sanki su ihtiyacını giderir gibi gelip annesini emiyor sonra tekrar oyuna devam

Çalışırken sürekli faranjit olurdum, he sigara, hem tebeşir hem sürekli konuşmaktan ama şimdii bu üçü de yok, boğazım alarm veriyor, ne hikmetse!

hadi yaaa bende merak ettim bi bakayım kimmiş bu acaba isteyerekmi kazaylamı olmuş

benimde aynı faranjit nüksetti yine.. meslek hastalığı işte

kızlarr bişi soracağım.. bebeğiniz için yatırım yapmayı düşünüyor musunuz?

bir de şunu göstereyim dedim :) yahşibatının sitesinden yapmış eşim :)

hadi yaaa bende merak ettim bi bakayım kimmiş bu acaba isteyerekmi kazaylamı olmuş

valla orasını anlayamadım....sadece birkaç sayfa göz gezdirdim alıntılardan verilen cevaplardan anladım onuda yani kendi yazdığnı bile görmedim çünkü okadar vaktim yok geçmişi ideleyecek kadar.....belki geçmişe tam olarak bakabilseydim kendi yazdığında belki detaylı anlatmış olabilir orasını bilemiyoum.....

kızlarr bişi soracağım.. bebeğiniz için yatırım yapmayı düşünüyor musunuz?

düşünürdüm ve halada düşünüyorum ama şuan borçlar yüzünden kızıma yatırım yapamıyorum 2 sene sonra borçlar bitince kızımın geleceği için rabbim kısmet ederse yatırım yapmayı düşünüyorum ozamanda bir borcumuz çıkmazsa:mymeka:

:) di mi ah şu borçlar olmasa.. benim de geçen ay öğrenim kredisi geri ödemem başladı of yaa.. ne kadar artmış öyle. biz o kadar almadık bile okurken. ben duydum hayat sigortası iyiymiş. aylık yüz dolar filan. en az on yıllığına. şimdi eşimle pazarlık içindeyiz yaptırma hususunda :)

öyle malesef hiç ummadın yerden çıkıveriyon bu borçlar... bende hayat sigortası düşünüyorum zaten birde sanırım seçenekler var senin ödeme durumuna göre.... hadi bakalım kazanırsın inşallah pazarlığı vereliniortak

:) inşallah canım.. seçenekler varmış evet. tl ya da döviz olarak, miktar ve yıl da değişiyor taahhüde göre. aslında ii bir bankacı tanıdık olacakta tam olarak anlatacak tarafsız olarak yani..

Havuçlu Patates Çorbası (5 AYLIK BEBEK ıÇıN)

2 su bardağı su,
1 orta boy havuç,
1 tatlı kaşığı pirinç
3 orta boy patates konarak ağzı kapalı olarak pişirilir.
ındirildikten sonra hepsi birden bebeğinize özel olan rondodan geçirilir. ıçine tuz, baharat veya şeker eklenmemelidir. Çünkü bebeğinizin böbrek yükünü tuz ve baharatlar artırabilir ve sindirim güçlüğü yaşanabilir. Şeker ilavesi ise zaten tatlı tada yatkın olan bebeğinizin tatlı besinlerle tanışma zamanını öne almaktan öte bir yarar sağlamaz. Şeker ile tanışmayı mümkün olduğu kadar ileri bir tarihe atmak gerekir.

Havuçlu Yoğurt Çorbası: (5 AYLIK BEBEK ıÇıN)

Yoğurt nasıl mayalanmalı?: Bebeğinize vereceğiniz yoğurt ekşi tatta olmadığı sürece bebeğiniz yoğurt yemeyi sevecektir. BU nedenle yoğurdu nasıl mayalayacağınızı tekrar bir gözden geçirelim.
Bu mayalama için küçük kavanozlar edinin. Yaklaşık 125 CC pastörize sütü biraz ısıtın ve içine 1 tatlı kaşığı yoğurt ilave ederek mayalanmaya bırakın. Isısını kaybetmesin diye üzerine bir havlu ile kapatın. Yaklaşık 8-10 saat sonra yoğurdunuz yemeye hazır hale gelecektir. Bebeğinize yoğurt ile tüketebileceği gıdaları artık hazırlayabilirsiniz. Aslında yoğurt yapma makinesini de bu işlem için kullanabilirsiniz. Bebeğinize yoğurdu her gün taze mayalanmış olarak yedirin.
Çorba için
125 cc yoğurt
1 küçük boy havuç
2 tatlı kaşığı pirinç
Yukarıdaki malzemeleri çok az su ilavesi ile pişirin. Pirinçler ve havuçlar yumuşayınca bebeğinizin özel rondosundan hafif geçirin ama hafif pütürler kalsın. Tuz ve baharat ilave edilmesin.

Elmalı Muhallebi:

Bebeğinize elmalı muhallebiyi gece yatmadan önce rahatlıkla verelebilirsiniz.
Muhallebi hazırlarken
1 su bardağı su,
2-3 tatlı kaşığı pirinç unu,
2 tatlı kaşığı elma püresi (muhallebiye lezzet vermesi için)
Su ve pirinç ununu karıştırarak iyice pişirin. Daha sonra içine püre haline getirilmiş elmayı ilave edin. Bebeğinize farklı bir lezzet olarak “servis yapabilirsiniz”.

Afiyet, şeker, bal olsun, yarasın :)
BESLENME VE DıYET UZMANI
Ayşegül Bahar Ektirici

gezinirken buldum, paylaşayım didim :)

günaydın didom

1-2 hafta sonra bende bakıcıya bırakıp gelicem.çok zor olacak.....
iyiolur inşallah
evi aradım saat 10'da hala uyuyormuş.uyanınca ne yapacak acaba.içimde herşey iyi olacakmış gibi bir his var.
ben biliyordum sütünün gideceğini neredeyse tüm diyetisyenler,doktorlar yemeyle alakası yok diyorlar oysa.acaba öküz gibi yemeye mi alışıyor bu sütler.adapte olamıyorlar mı? zamanla alışırlar mı.ben kendi adıma en az ama en az 2.5 lt su içerim.yemeyince bir foka yaramıyor.1.5 kilo vermişim son haftalardaki iştahsızlığım sayesinde.ama süt de azaldı.rezene içip duruyorum,humana,hoşaf.anca normal sınırlara yaklaşıyor.

elif ben günde 4 lt su içiyorum, su ile olmayacağını tahmin ediyordum ama, böyle lönk diye olmasını beklemiyordum.

teşekkür ederim hemen kopyaladım :) kaşıkla yiyebilirsek hemen yapıvericem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…