elif ben günde 4 lt su içiyorum, su ile olmayacağını tahmin ediyordum ama, böyle lönk diye olmasını beklemiyordum.
bide bunları yapan olsada bende mustiye yedirsem elim kalmıo yerinden güya arkadaşım erken gelirim dedi 10 uyandım musti daha yatıo yatacak olsam kalkar çok yorgunum yaaa ... bayanlar siz mulipanın toz çorbalarından veriomusunuz?Havuçlu Patates Çorbası (5 AYLIK BEBEK İÇİN)
2 su bardağı su,
1 orta boy havuç,
1 tatlı kaşığı pirinç
3 orta boy patates konarak ağzı kapalı olarak pişirilir.
İndirildikten sonra hepsi birden bebeğinize özel olan rondodan geçirilir. İçine tuz, baharat veya şeker eklenmemelidir. Çünkü bebeğinizin böbrek yükünü tuz ve baharatlar artırabilir ve sindirim güçlüğü yaşanabilir. Şeker ilavesi ise zaten tatlı tada yatkın olan bebeğinizin tatlı besinlerle tanışma zamanını öne almaktan öte bir yarar sağlamaz. Şeker ile tanışmayı mümkün olduğu kadar ileri bir tarihe atmak gerekir.
Havuçlu Yoğurt Çorbası: (5 AYLIK BEBEK İÇİN)
Yoğurt nasıl mayalanmalı?: Bebeğinize vereceğiniz yoğurt ekşi tatta olmadığı sürece bebeğiniz yoğurt yemeyi sevecektir. BU nedenle yoğurdu nasıl mayalayacağınızı tekrar bir gözden geçirelim.
Bu mayalama için küçük kavanozlar edinin. Yaklaşık 125 CC pastörize sütü biraz ısıtın ve içine 1 tatlı kaşığı yoğurt ilave ederek mayalanmaya bırakın. Isısını kaybetmesin diye üzerine bir havlu ile kapatın. Yaklaşık 8-10 saat sonra yoğurdunuz yemeye hazır hale gelecektir. Bebeğinize yoğurt ile tüketebileceği gıdaları artık hazırlayabilirsiniz. Aslında yoğurt yapma makinesini de bu işlem için kullanabilirsiniz. Bebeğinize yoğurdu her gün taze mayalanmış olarak yedirin.
Çorba için
125 cc yoğurt
1 küçük boy havuç
2 tatlı kaşığı pirinç
Yukarıdaki malzemeleri çok az su ilavesi ile pişirin. Pirinçler ve havuçlar yumuşayınca bebeğinizin özel rondosundan hafif geçirin ama hafif pütürler kalsın. Tuz ve baharat ilave edilmesin.
Elmalı Muhallebi:
Bebeğinize elmalı muhallebiyi gece yatmadan önce rahatlıkla verelebilirsiniz.
Muhallebi hazırlarken
1 su bardağı su,
2-3 tatlı kaşığı pirinç unu,
2 tatlı kaşığı elma püresi (muhallebiye lezzet vermesi için)
Su ve pirinç ununu karıştırarak iyice pişirin. Daha sonra içine püre haline getirilmiş elmayı ilave edin. Bebeğinize farklı bir lezzet olarak “servis yapabilirsiniz”.
Afiyet, şeker, bal olsun, yarasın :)
BESLENME VE DİYET UZMANI
Ayşegül Bahar Ektirici
gezinirken buldum, paylaşayım didim :)
elif ben günde 4 lt su içiyorum, su ile olmayacağını tahmin ediyordum ama, böyle lönk diye olmasını beklemiyordum.
SİBEL, MUMY tşk kızlar, ıhlamur iyi gider evet, tşk dünürüm )
bide bunları yapan olsada bende mustiye yedirsem elim kalmıo yerinden güya arkadaşım erken gelirim dedi 10 uyandım musti daha yatıo yatacak olsam kalkar çok yorgunum yaaa ... bayanlar siz mulipanın toz çorbalarından veriomusunuz?
ben kendim yapıyorum çorbayı pütürlü bırakıyorum.şu ana kadar yaptığım çorbalar.patates-havuç-irmik üçlüsünden oluşan çorba (çok sevdi),bulgurlu yoğurt çorbası(sevdi) tarhana( sevmedi ama az bişe yedi).bu gün mayaladığım yoğurdu yedirmeyi planlıyorum.yarın ise muhallebi vereceğim bebek bisküvili inşallah. sen de bu tarz şeyler denesen.
merhabalar.ben yeni katıldım sitenize..benimde 17 ağustos doğumlu bir oğlum var.sitenizin bana yararlı olacağını düşünüyorum.bilgileriniz için teşekkür ederimm şimdiden.
ben uzun süre emzirmeyi düşünüyorum.besin değeri olmasa da organ sağlığı açısından çok önemliymiş.bir de çağın hastalıkları var mesala ms gibi.ms riskini de azaltıyormuş bebeğin 2 yaşa kadar emmesi.sütümüzle doymayacaklar artık zaten.neva meyve püresi yiyordu.artık çorba,yoğurt,sebze haşlama da yiyecek anlaşılan.
taze ve dide tarifleri hemen kayıt ettim teşekkürler
bende yoğurt mayalayacağım ama nsl yapacağım bilmiyorum yani nsl sütle yapıcam hangi yoğurtla mayalayacağım kafam biraz karıştı inek sütü falan yasak ya anlamadım bana biraz bilgi verin kızlar
denemek amaçlı almıştım kullanmayım da kendim yapıyım ozmn saol cnmben kendim yapıyorum çorbayı pütürlü bırakıyorum.şu ana kadar yaptığım çorbalar.patates-havuç-irmik üçlüsünden oluşan çorba (çok sevdi),bulgurlu yoğurt çorbası(sevdi) tarhana( sevmedi ama az bişe yedi).bu gün mayaladığım yoğurdu yedirmeyi planlıyorum.yarın ise muhallebi vereceğim bebek bisküvili inşallah. sen de bu tarz şeyler denesen.
canım inek sutu sut olarak verilmiyor yogurtu baska neyle yapacaksın . inek sutu ile yogurt baska seyler hal degistiriyor yogurt olunca yasak degil
benim dr un tarifini yazayım 200 cc mumkunse gunluk pastorize yoksa uzun omurlu de olur kaynatıyorysun . sonra parmagını içine biraz batırıyorsun elin yanmıyor kıvamında ise tamamdır içine 2 cay kasıgı yogurt koyup soyle biraz karıstırıyorsun ayran yapar gibi çok karıstırma. ben minik cam kavanoza yapıyorum hemen agzını kapatıp bir minik havluya falan sarıp aynı gun yedirceksem kalorifer ustune koyuyorum 7-8 saat sonra oluyor. ertesi gun yapmak için artık hazır yourt kullanarak maya yapmıyorsun
her gun bir gun evel yapmıs oldugun yogurttan 2 cay kasıgı ayır onu maya kullan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?