sonunda gecmmisi okumayı bitirdim. ece hn bırakmıyo pc basına geceyım bende yolunu buldum onu ayagıma alıorum pcyı yere ındırdım o ayagımdyken bakıorum.. ama bikacgun olmayabilirim tasınıorum gercekten guzel bir ev buldum cok mutluyum o sebepten o işlerle ugrasıcam
gelelim evle ilgili gordugum ruyaya...
altında buyuk bir market olan ev tutuoduk oyleki cok guzel mutfagı ve manzarası vardı resmen ist bogaz manzarasıydı.. evet tuttugumuz evin altında cok buyuk bir market var vede manzarası cok guzel .. artık ruyalarımdan korkmaya basladım arkadasın kurtaj meselesi bide bu olunca bi tırsma durumum var acıkcası...bide ordan gecerken gecengun icimden dedmki buralarda ev yokmudurki acaba die ama dısımdan emraha demedim sonra emlakcı aradı aynı aksam orda ev var dedi ve bisekilde oldu..
bence de yenir mi? hamileyken yiyordum vitamin hesabı.ondan mıdır bilemedim?
ben patates ve brokoli şeklinde yapmayı düşünüyorıum.doktorumuz da öyle dedi.
püfff neva'yı bakıcıya bırakıp geldim.içimde volkanlar kaynıyor.uyuyordu kuzum ben gelirken.
taze ve dide tarifleri hemen kayıt ettim teşekkürler
bende yoğurt mayalayacağım ama nsl yapacağım bilmiyorum yani nsl sütle yapıcam hangi yoğurtla mayalayacağım kafam biraz karıştı inek sütü falan yasak ya anlamadım bana biraz bilgi verin kızlar
benim dr un tarifini yazayım 200 cc mumkunse gunluk pastorize yoksa uzun omurlu de olur kaynatıyorysun . sonra parmagını içine biraz batırıyorsun elin yanmıyor kıvamında ise tamamdır içine 2 cay kasıgı yogurt koyup soyle biraz karıstırıyorsun ayran yapar gibi çok karıstırma. ben minik cam kavanoza yapıyorum hemen agzını kapatıp bir minik havluya falan sarıp aynı gun yedirceksem kalorifer ustune koyuyorum 7-8 saat sonra oluyor. ertesi gun yapmak için artık hazır yourt kullanarak maya yapmıyorsun
her gun bir gun evel yapmıs oldugun yogurttan 2 cay kasıgı ayır onu maya kullan
oo neva hanım direk haslanmıs sebze olayına girmiş,tebrk edıyorum kızçenı zorlamıycak senı inşallah ek gıda konusundabugün evdeydim.sevk aldım.yarın bakıcıyla başlıyoruz.inşallah herşey yolunda gider.
dışarı çıktık nevoşumla.mado'ya gittik.iş çıkışı da salifo geldi.baktım ben de süt yok milupanın muhallebisini aldım.orada başladım yedirmeye ama yemedi tüpürdü,evirdi çevirdi.ortadaki meze tabağını kesiyordu pis pis.brokoli verdim yedi,bürüksel lahanası verdim yedi hem de bayıla bayıla.haydariden yalattım az birşey onu da yedi.normal bir bebeğin muhallebi yemesi gerkmez mi? ama çok sevindim.yarın brokolili çorba yapacağım.
saol kuzu ya,bende yavastan ek gıdaya baslıycagım için bu tür corbalar işime yarıycak.bu hafta püre + meyvesuyu baslıyorum haftaya bunlara yogurt eklenecek.artık öbür haftayada corba eklerım heraldeHavuçlu Patates Çorbası (5 AYLIK BEBEK ıÇıN)
2 su bardağı su,
1 orta boy havuç,
1 tatlı kaşığı pirinç
3 orta boy patates konarak ağzı kapalı olarak pişirilir.
ındirildikten sonra hepsi birden bebeğinize özel olan rondodan geçirilir. ıçine tuz, baharat veya şeker eklenmemelidir. Çünkü bebeğinizin böbrek yükünü tuz ve baharatlar artırabilir ve sindirim güçlüğü yaşanabilir. Şeker ilavesi ise zaten tatlı tada yatkın olan bebeğinizin tatlı besinlerle tanışma zamanını öne almaktan öte bir yarar sağlamaz. Şeker ile tanışmayı mümkün olduğu kadar ileri bir tarihe atmak gerekir.
Havuçlu Yoğurt Çorbası: (5 AYLIK BEBEK ıÇıN)
Yoğurt nasıl mayalanmalı?: Bebeğinize vereceğiniz yoğurt ekşi tatta olmadığı sürece bebeğiniz yoğurt yemeyi sevecektir. BU nedenle yoğurdu nasıl mayalayacağınızı tekrar bir gözden geçirelim.
Bu mayalama için küçük kavanozlar edinin. Yaklaşık 125 CC pastörize sütü biraz ısıtın ve içine 1 tatlı kaşığı yoğurt ilave ederek mayalanmaya bırakın. Isısını kaybetmesin diye üzerine bir havlu ile kapatın. Yaklaşık 8-10 saat sonra yoğurdunuz yemeye hazır hale gelecektir. Bebeğinize yoğurt ile tüketebileceği gıdaları artık hazırlayabilirsiniz. Aslında yoğurt yapma makinesini de bu işlem için kullanabilirsiniz. Bebeğinize yoğurdu her gün taze mayalanmış olarak yedirin.
Çorba için
125 cc yoğurt
1 küçük boy havuç
2 tatlı kaşığı pirinç
Yukarıdaki malzemeleri çok az su ilavesi ile pişirin. Pirinçler ve havuçlar yumuşayınca bebeğinizin özel rondosundan hafif geçirin ama hafif pütürler kalsın. Tuz ve baharat ilave edilmesin.
Elmalı Muhallebi:
Bebeğinize elmalı muhallebiyi gece yatmadan önce rahatlıkla verelebilirsiniz.
Muhallebi hazırlarken
1 su bardağı su,
2-3 tatlı kaşığı pirinç unu,
2 tatlı kaşığı elma püresi (muhallebiye lezzet vermesi için)
Su ve pirinç ununu karıştırarak iyice pişirin. Daha sonra içine püre haline getirilmiş elmayı ilave edin. Bebeğinize farklı bir lezzet olarak “servis yapabilirsiniz”.
Afiyet, şeker, bal olsun, yarasın :)
BESLENME VE DıYET UZMANI
Ayşegül Bahar Ektirici
gezinirken buldum, paylaşayım didim :)
hoşgeldın aramızamerhabalar.ben yeni katıldım sitenize..benimde 17 ağustos doğumlu bir oğlum var.sitenizin bana yararlı olacağını düşünüyorum.bilgileriniz için teşekkür ederimm şimdiden.
cok hoşsunuz ikiniz,ece ne tatlı uyuyo bayılıyorum şu masum hallerıne.
:gitme: içim gitti yazını görünce.herseyde nbı hayır vardır üzülme,bıraz nazlı olcak kızın galıba,dondurulmus sütü begenmedı demek.saglık olsun gerısı boş üzülme cananhoşgeldin canım
sütüm varken sağıp biriktirdiğim buz dolabında biriktirdiğim tüm sütleri attım - içim acıyo içim :gitme:
akannehir annenı anlamak gercekten zor,ama inatla annene kendı düzenını anlatma çabana hayranım :)) durmak yok ilerii marşşşşbugün annem Doruk'a labneli ve yumurtalı kahvaltı yaptırmak istedi. Dedim DUR!!! yasakkelime Bu çocuk aç diyo, e dedim bi dünya şey veriyoruz
sabah meyve püresi
öğleden sonra sebze çorbası
bazen yoğurt
gece muhallebi
artı beni emiyor, yetmediğinde mama veriyorum. daha da ne açlığı dedim. AÇ, diyor! Dedim etli kuru fasulye ver o zman! Biz doktora gitmiyoruz, sitedeki kızlardan, internet sitelerinden takip ediyorum, henüz peynir falan yok! dedim. Bozuldu. Bozulsun! Sonra da sağlık ocağına gtmişken oradan aldığım bi broşürü gösterdim anneme. Dedim, bekle 1 ay daha. Ben o tozlardan (bebek sütü) vermek istemiyorum, diyor. Anne dedim, anne sütü alamayan bir yığın bebek var, onlara hep bunlar veriliyor. Siz de vermişsiniz bana da gözdeye de, dedim. Tmam dedi, ikna oldu. Hem dedim bak nasıl kıvranıyor geceleri, bunları bile hazmedemiyor daha... Zorrrrr zor! Hem kolay, hem zor!
strea yapma emecektır,nıe bıraksın senı.şimdi bana stres gelir emmeyecekmi die
farkındayım..ben bekledigim cevabı almıs bulunuorum. anladın sen onu
dilek sen nerde oturuyorusn burda yagmur yagıyor 4 leventte
tesekkür ederiz:1hug:Didoo gözünaydın caaanım
aspirin oğluna maşallah
Berat'a ve annesine maşallah : ) çok güzelsiniz
nedir bu ya herkesin dişi başı ağrıyor benim 20'lik diş çekildiği halde halen sızlamakta başımın ağrısı 4 gündür geçmedi Çağan saçlarımı çektikçe daha da artıyor ağrısı minoset bi foka yaramıyor başka ne içebirlim ?
hayırlı uğurlu olsun eviniz canım rahat edin inşallahgelelim evle ilgili gordugum ruyaya...
altında buyuk bir market olan ev tutuoduk oyleki cok guzel mutfagı ve manzarası vardı resmen ist bogaz manzarasıydı.. evet tuttugumuz evin altında cok buyuk bir market var vede manzarası cok guzel .. artık ruyalarımdan korkmaya basladım arkadasın kurtaj meselesi bide bu olunca bi tırsma durumum var acıkcası...bide ordan gecerken gecengun icimden dedmki buralarda ev yokmudurki acaba die ama dısımdan emraha demedim sonra emlakcı aradı aynı aksam orda ev var dedi ve bisekilde oldu..
geçmiş olsun inşallah daha iyisindir şu anGünaydın...
Ben gece topikten çıktığımdan beri ölüp ölüp diriliyorum resmen mafoldumben
Dün gece Özde beni uyutmaz diye endişe etmiştim ya razıydım saatte bir uyanmaya bile.. Çünkü tüm gece uyumadım.. Nasıl bir mide bulantısı, ishal, mideme kramplar girdi.. Gece Deniz kalkıp limonlu sıcak su yaptı üşütmüşsündür dedi.. Sabaha doğru o da midemde kalmadı... Sabah hemen annemi çağırdım Özdeye baktı bizde babamla sağlı ocağına gittik.. Yerlerde kramptan kıvranan ben orada hiçbirşeyim yokmuş gibiydim tansiyon ölçtüer 12/8 gayet normal ama başımda dönüyordu... Çıktık eczaneye gittik yine başladı... Ara ara giren kraplar canıma okuyor olduğum yere kapaklanıyorum... Verdiği ilaçları dedim emziriyorum ona göre verdi ama prospektüsünde emziren anneler kullanamz yazıyor... Kullanmasam ölürüm herhalde hamile olabilir misin diye sordu korunuyorum dedim doktora kaçamak yaptık demedim... Zaten zor olmuştu bebiş öyle birşey olamaz değil mi? Dün gece ne yediğimi sordu aklıma gelmedi! Özdeye dün gece muhallebi vermememe rağmen uyanmadı tüm gece anne sütüyle tüm gece durdu ... Annesine kıyamadı galiba... 7 saat falan aç kaldı.. Doktora sormadım ama sütten geçmez değil mi? Öyle olsa emzirme derdi... Ben şimdi kahvaltımı yapıp ilacımı içip yatayım...(( kramplar kesilir inş.
ay canım çok saol siz güzel düşündüğünüz için öle görüyorsunuz moralimi düzelttinizevrimmm anacım boynum koptu resme bakacam diye cevirip yollasaydın ya arkadasım :))
çok guzelmissinn kiskandımmm massallahh ikinizede
ara
hayırlı olsun esra hemencik gitsin bi daha gelmesin kilolar bende senin diyeti uyguluycamDİYETİSYENE BASLADIM
hamileykende sekerim çikmisti biliyorsunuz aylarca diyetisyen takibinde yasadım. simdi artık tekarr zamanı diyerek cumartesi gunu gittim. diyetisyenin tartısında giyinik ve tok karınla 85,2 cıktım kendim evde tartılınca ise 84,2 yani farketmez genel olarak 85 diyelim bu rakamdan baslıyorum
burcum senin diyetisyen emzirdigini bilmiyormu benimkimi bonkor davrandı bilmiyorum ama benim diyet 2000 kalorilik o kadar çok yiycek varki yani bunları yiyip yinede zayıflayacakmıyım dedim evet ilk hafta 1200 gr falan bekliyorum dedi . pehh insallah
emzirince metbolizma %20 fazla calısıyormus o yuzden kalori miktarı artıyor emzirirken diyet en ideali imis dogum sonrası isimizi kolaylastırıyor ac kalmıyorsun bu sayede dedi dr.
tum gun içinde toplam yemem gereken yiycekleri yazayım size çunku ben sabah ogunu oglen ara falan herseyi yazılan gibi yemeye calısınca stres oluyorum
mantık aynı hamilelikte seker çıkınca olgduu gibi 3 s aatten fazla ac kalmak yok sık sık yencek 6 ogun seklinde
3 litre gibi su içilcek falan
toplam yemem gerekenler
9 dilim kepekli ekmek
5 adet kofte yada tavuk balık
3 kibrit kutusu peynir
4 porsiyon meyva + sabah bir tatlı kasıgı pekmez
4 bardak yani 800 cc ayran yogurt yada light sut
3 porsiyon sebze
sayet hafada 3 kez yarım saatlik yuruyus yaparsam ayda 4 kilo gibi verirmisim yuruyus yapmazsam 3 kilo verirmisim.
ancak yuruyusu aktiviteyi duzenli yapabilceğin miktarı soyle ve yap dedi yani bir ay hergun haftada bir ay uç gun yurume dedi
hangisini kesin yapabilceksen onu soyle ve yap fazladan yapma dedi
vucut ona gore dengeleniyormus
kilo verimi durunca falan sporu artırkcak sanırım hersey duzenli olmakla alakalı yani
iste boyle
çok geçmiş olsun bidaha yasamazsınız inşallahPARK YATAK KULLANANLAR
arkadaşlar,biz cuma günü pek akla gelmeyecek bir kaza geçirdik,uyarmak amacıyla paylaşmak istedim.
mert efe uyuyordu,odada yalnız bıraktık.uyanmış,bu arada ya ağlamamış ya da biz duymamışız.kalkmaya çalışmış,köprü kurmuş.başının altında ya da başucunda bir yastık da yoktu.kendini kasıp başını geri doğru atınca yatakla beşik arasındaki o daracık aralığa başı girmiş.ama öyle alnına kadar,burnuna kadar değil,boynuna kadar tüm kafası.sesini duymasam odaya girdiğimde gördüğüm manzara karşısında akıl sağlığımı yitirirdim herhalde.şimdi o aralığa bir yastık sıkıştırdım,istese de giremez artık.aman dikkatli olalım.
ay dün benimde misafir vardı giremedim o yüzden tesekkür ederiz iltifatınız içinsabah bı hevesle pc nın basına oturdum ama misafir gelıcekmıs okuyamadan cıktım.resımlerı cok merak edıyordum saolsun esranın alıntılarıyla gördüm bi kacını.
doruk ve kuzey cok tatlılar maşşalah onlara
evroş ne hoş hatunsun oğlunla sana kocaman bı maşşalah
ebru kızın ncok tatlı maşalah ne kadarda masum uyuyor ya.melek melek,
ay benimde dert olacak diye korkuyorum dr ara kanama olabilir dedi olmadı 1 ay oldu regli olmadım umarım 2. bebek ilk benden gelmez zaten uzzzuuuuuunnnnnn süre istemediğimden taktırdım bu meretibu spiral başıma dert olacak sanırım şiddetli kaşıntı var birde parça birşeyler geliyor sürekli kananamam var bakalım regl olup temizlenince kontrole gideceğim enfeksiyonmu kaptım acaba
hayırlı olsun hiç sancısı olmasın yahomun bittim fotolara ısırmak istiyorum ne güzel gülüyo maşalllah hep gülsünçarşamba oğlumun pipisi kesilecek mafoldumben
salı günü eyüp sultana götüreceğim yahoyu iki rekat namaz kılsın delikafadulden
tesekkür ederim canım ama sen daha güzelsin ispatı alt pozevroş sen ne güzel hatunsun yaa dönüp dönüp fotona bakıyorum hayran hayran
delikafadulden:roflol::roflol::roflol:nereye gittin yaaa?göbüşünden makas alacaktım kaydirigubbakcemile3
bende 2 yasına kadar mutlaka emzirmek istiyorum umarrım sütümüz olu ve emerlerben uzun süre emzirmeyi düşünüyorum.besin değeri olmasa da organ sağlığı açısından çok önemliymiş.bir de çağın hastalıkları var mesala ms gibi.ms riskini de azaltıyormuş bebeğin 2 yaşa kadar emmesi.sütümüzle doymayacaklar artık zaten.neva meyve püresi yiyordu.artık çorba,yoğurt,sebze haşlama da yiyecek anlaşılan.
burcu elmalı muhallebiyi deneyeceğim.
bir de şu tarif var birçok sitede aklıma yattuı bu akşam yapacağım.
http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...9-bebek-biskuvisi-bebe-biskuvisi-yapalim.html
ooyhh tazem nasıl içiyon o kadar suyu, keşke ben de içebilsem.. o kadar uğraşıyorum ama belki anca iki litre gelir yani içtiklerim:kedi:
ben uzun süre emzirmeyi düşünüyorum.besin değeri olmasa da organ sağlığı açısından çok önemliymiş.bir de çağın hastalıkları var mesala ms gibi.ms riskini de azaltıyormuş bebeğin 2 yaşa kadar emmesi.sütümüzle doymayacaklar artık zaten.neva meyve püresi yiyordu.artık çorba,yoğurt,sebze haşlama da yiyecek anlaşılan.
ben kendim yapıyorum çorbayı pütürlü bırakıyorum.şu ana kadar yaptığım çorbalar.patates-havuç-irmik üçlüsünden oluşan çorba (çok sevdi),bulgurlu yoğurt çorbası(sevdi) tarhana( sevmedi ama az bişe yedi).bu gün mayaladığım yoğurdu yedirmeyi planlıyorum.yarın ise muhallebi vereceğim bebek bisküvili inşallah. sen de bu tarz şeyler denesen.
ya belkide çok yemege vucut alısıyor biranda kesince sut kesilir gibi oluyor ama su içmeye devam edince bu beslenme duzeniyle sut gelir belki amaa
heryerde yazan biry azı var dikkatettinizmi bilmem emzirenler ayda 2-3 kilodan fazla verirlerse yag oranı vucutta aniden ineceği için sut yapımı azalırr
bunu çok yerde okudum ve çok mantıklı geldi
ayrıca hızlı kilo verenler hizli alıyorlar bu mantıkla bakarak azar azar emin adımlarla vermek en iyisi
bu cevap yazmayan ben değilim değil mi
gözümden kaçırmadığım sürece cevap vermeye çalışıyorumde eger gözden kaçırdıysam kusura bakmayın arkadalşlar
dilek sen yazınca şimdi aklıma geldı inek sütü meselesı
bizim doktorumuz yogurdu pastorize inek sütünden mayalamamı önerdı,formül mama falan kullanmana gerek yok dedı,çünkü yogurt mayasındakı faydalı bakterıler sayesınde süt formul degıstırıyo ve baska bır besın oluyo sütle alakası kalmayo dedı.biz direk inek sütü önermıyoruz 1 yasaına kadar ama yogurt mayalayabılırsın dedı
YA bende düşünüyorumda hakikaten borçlar çok kısıtlıyor.. inşallah yakın zamanda araştırmaya başlıcam..kızlarr bişi soracağım.. bebeğiniz için yatırım yapmayı düşünüyor musunuz?
ay bu çok şirin maşallah aranıyor tipi yok bebişin...
merhabalar.ben yeni katıldım sitenize..benimde 17 ağustos doğumlu bir oğlum var.sitenizin bana yararlı olacağını düşünüyorum.bilgileriniz için teşekkür ederimm şimdiden.
ya kızlar bir olay aldı başını gidiyorbilmiyorumkismileherkes alınmaya başladı acaba o cevap vermeyen benmiyim diye şu kişiyi söyleyinde bizde bilelim
herkes ben de cevap vermicem falan demeye başladı ben anlamadım noliii kim kime cevap vermedi yaaabilmiyorumkismile ortada bişey döniii ama kafamçokkarıştı
mirabaaa..
rüzgar nasıl olup ta uyuduysa iki satır yazıyıim dedim..daha bi huysuz oldu artık..memeyi reddetmeye başladı bi türlü anlam veremiyorum.zorla ağzına tıkıyorum..mamayı da almıyor eskisi gibi.bi yerde okumuştum bebeğin ek gıda başlamak istediğinin belirtiisiymiş..bağlantı kuramadım bi türlü..
biliyorsunuz memeye yapışık yaşıyoduk sürekli..dr. da bu durum seni rahatsız ediyorsa başla artık ek gıdalara demişti. başlamamıştım, nasıl olsa evdeyim varsın yapışık yaşasın, o kadar badire atlattı yavrum memenin keyfini sürsün diyordum..ama şimdi böle olunca ufaktan başladık..
patates-havuç-irmikli çorba yaptım iyi kötü içti..bu devam sütlerinden muhallebi yaptım böğürdü çocuk hiç sevmedi..devam sütünden yaptığım yoğurdu da sevmedi..
gel gelelim geçen akşam bamya yemeği vardı..suyuna hafif ekmek içi bandırıp ezerek verdim yaladı yuttu çocuk.salata suyu da içti yanında bayıldı bayıldı..vermedikçe ağladı ama bi yerde kesmek zorundaydım tırstım çünkü..kendimize yaptığım muhallebi olsun tavukgöğsü olsun bu tarzdaki tatlıları da çok severek yemek istiyor ama korkuyorum ağır gelcek diye..yavan şeyler yemek istemiyor..doruk gibi yoğurt da ekşi olsun istiyor..hamileyken ekşiyi çok tüketmiştim ondan sanırım..kısacası napcamı bilmiyorum..
bu cevap yazmayan ben değilim değil mi
gözümden kaçırmadığım sürece cevap vermeye çalışıyorumde eger gözden kaçırdıysam kusura bakmayın arkadalşlar
ya kızlar bir olay aldı başını gidiyorbilmiyorumkismileherkes alınmaya başladı acaba o cevap vermeyen benmiyim diye şu kişiyi söyleyinde bizde bilelim
herkes ben de cevap vermicem falan demeye başladı ben anlamadım noliii kim kime cevap vermedi yaaabilmiyorumkismile ortada bişey döniii ama kafamçokkarıştı
seçil canım bu memeyi reddetme olayı bir kaç kişide daha var bencede ek gıda ile ilgilimirabaaa..
rüzgar nasıl olup ta uyuduysa iki satır yazıyıim dedim..daha bi huysuz oldu artık..memeyi reddetmeye başladı bi türlü anlam veremiyorum.zorla ağzına tıkıyorum..mamayı da almıyor eskisi gibi.bi yerde okumuştum bebeğin ek gıda başlamak istediğinin belirtiisiymiş..bağlantı kuramadım bi türlü..
biliyorsunuz memeye yapışık yaşıyoduk sürekli..dr. da bu durum seni rahatsız ediyorsa başla artık ek gıdalara demişti. başlamamıştım, nasıl olsa evdeyim varsın yapışık yaşasın, o kadar badire atlattı yavrum memenin keyfini sürsün diyordum..ama şimdi böle olunca ufaktan başladık..
patates-havuç-irmikli çorba yaptım iyi kötü içti..bu devam sütlerinden muhallebi yaptım böğürdü çocuk hiç sevmedi..devam sütünden yaptığım yoğurdu da sevmedi..
gel gelelim geçen akşam bamya yemeği vardı..suyuna hafif ekmek içi bandırıp ezerek verdim yaladı yuttu çocuk.salata suyu da içti yanında bayıldı bayıldı..vermedikçe ağladı ama bi yerde kesmek zorundaydım tırstım çünkü..kendimize yaptığım muhallebi olsun tavukgöğsü olsun bu tarzdaki tatlıları da çok severek yemek istiyor ama korkuyorum ağır gelcek diye..yavan şeyler yemek istemiyor..doruk gibi yoğurt da ekşi olsun istiyor..hamileyken ekşiyi çok tüketmiştim ondan sanırım..kısacası napcamı bilmiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?