ailenin %66,66'sı için kesin söz verebilirim,geri kalan %33,33'e de bir sormam lazım kaydirigubbakcemile3
bende inanmadım valla çok küçük gösteriyorsun:1shok:hosgeldin canim...bu sanirim ikinci cocugun??
yok ilk çocuğumm.resimdeki bebişimle ben:) kimse inanmıyo ama
maşallah çok tatlı bir kızın varmış
nurdancığım haklısın siz bıktınız tabi ama biz burda 3 seneden beri ilk defa kar görüyoruz bian sevindirik oldumhihoyyytmavis bana kar demeyin 1 aydir gina geldi bana bu kar buzdan(severim ama biyere kadar, kicim donuyor artik..
kıvançta habire tüpüüüüpüüpüüüpüüü şeklinde bi ses çıkararak tükürüklerini etrafa saçmaktan çok hoşlanıyor her taraf salya mümük oluyor günde en az 5 defa önlük değiştiriyorum önlüklerin hepsini sırılsıklam yapıyorbizim kiz bu ara yeni birsey kesfetti
hani gargara yaparken bir ses çıkarya bogazında tukurukleri biriktiriyor o sekil ses çıkarıyor gılılılılı seklinde:) sabahları ozellikle hep bunuyapıyor
canım şeker tuzmu koydun diyecektimki zaten yanlış gördüğünü söylemişsin zeytinyağ koyabilirsin yaptığın tariflere ben püre gibi yapıyorumtmm canım tşk ederim bugün tazem burcu bi tarif yazmıştıda onda gördüm şekerle tuzu ondan koydum ama yağ eklemedim bir bişi daha soriiyim böle püre gibimi yapıosunuz çorbayı yoksa cıvıkmı?acepp
geçmiş olsun canım iyi olmana sevindim aramıza bekliyoruz seniBen geldiiimm, hoşbuldum Nurdanım, çok şükür iyiyim, keyfim yerine geliyor yavaş yavaş zira hastaneye yatmıyorum hihoyyyt
Midemdeki kanama kesildi, bugün endoskopi yapıldı, yeni kanama yok dediler.
Beklediğim doktor amcam geldi, hastaneye yatmak istemiyorsan yatma dedi özel bir beslenme listesi verdi ve tabi kan ilaçları. Haftalık kan sayımı ve takipler ile seni yatmadan iyileştirelim dedi doktor amcam, çok seviyorum onu Şeniz
Kan ilaçları demir içeriyor ben Deva kabız olmasın diye ilaçları içmek istemiyordum ama içeceksin yoksa toparlayamazsın dedi, zaten bugünlerde sütüm iyice azaldı, en fazla 250 cc falan çıkıyor tüm gün.
Midemin ağrısı azalınca keyfimde yerine geldi çok şükür. Allah kimseyi sağlığından etmesin, hele bebikler küçükken anneler hiç hasta olmasın..
bizim hala gaz sorunumuz var..sizde düzeldimi acaba kızlar.?
canım gaz sorunu bizde de var. erkek bebeklerde uzun sürer diyorlar ne zaman geçicek bilmiyorum bende.ek gıdalara başladığımdan beri dahada gazlandı sanki :çok üzgünüm:geceleri deliksiz uyku uyuyan çocuk zırt pırt çığılıklarla kıvranarak uyanmaya başladı bende kendimi 6.ayda bitecek düşüncesiyle teselli ediyorum umarım geçerbende 1-2 ay önce içiriyordum.fakat artık içmiyo,zorlayıncada tükürüyo yada kusuyo..çok uğraştırıyo bizi.arabayla hergece gezdirmeden çok zor uyuyo..5, 6, ayda geçer demişlerdi ama hala aynı..ek birşeyde yediremiyorum daha.yedirince iyice gaz sancısı çekiyoo.
çok güzel güle güle kullanın en iyisini yapmışsın hem içerde hemde dışarda işine yarayacak bende almayı düşünüyorum ama nsl bişey alacağıma karar veremedim henüzYürütec almayı dusunmuyordum zaten.. bunu aldık geldik.. artık evın ıcınde kucakta Kuzey ı tasımaktan fıtık olacaktım, bugun canıma tak ettı.. gozum karardı, aldım geldım..
geçmiş olsun tazem ndn oluyor acaba doktor bişey söylemişmiydi daha önce ben kaçırmışım orasını bilmiyorumkismilebizim oğlanında popo kısmı fena halde kırmızı gazını çıkartırken hep ağlıyor pişik te değil acayip bişey doktora götümeyi düşünüyorum bakalım ne diyecekOhha Nesrin, nasıl malum olmuş hem de!!
Doruk'un kakasında kanı soran kimdi? MİNİŞ, sen miydin? Akşam gene vardı yaaUzun aradan sonra! Canım sıkıldı
kuzey sapıttı,vatana mıllete hayırlı olsun!! sınır sıstemım resmen coktu bugun.
haha bigin tum erkek bebikler "teoo" olucak, bak kudurmaya basladilar sizinkilerde:))))))
saat 12 den beri buadayım 2 satır yazamadım
mama sandalyemiz bugün geldi şükür ilk mamamızı yedik : ) yoğurt yiyinceÇağan ın çok uykusu geliyor maşallah uyurken fırsat bulabildim anca
alıntılarımı cvplayabilirmiyim meçhul
yemek yapmaya gidiyorum herkesi öpüyorum :))
yok canım normal kabak yemeklik...
Ben geldiiimm, hoşbuldum Nurdanım, çok şükür iyiyim, keyfim yerine geliyor yavaş yavaş zira hastaneye yatmıyorum hihoyyyt
Midemdeki kanama kesildi, bugün endoskopi yapıldı, yeni kanama yok dediler.
Beklediğim doktor amcam geldi, hastaneye yatmak istemiyorsan yatma dedi özel bir beslenme listesi verdi ve tabi kan ilaçları. Haftalık kan sayımı ve takipler ile seni yatmadan iyileştirelim dedi doktor amcam, çok seviyorum onu Şeniz
Kan ilaçları demir içeriyor ben Deva kabız olmasın diye ilaçları içmek istemiyordum ama içeceksin yoksa toparlayamazsın dedi, zaten bugünlerde sütüm iyice azaldı, en fazla 250 cc falan çıkıyor tüm gün.
Midemin ağrısı azalınca keyfimde yerine geldi çok şükür. Allah kimseyi sağlığından etmesin, hele bebikler küçükken anneler hiç hasta olmasın..
bende bugün ilk defa yeşil elmayı soydum kızlar. sonra blender ile püre haline getirdim. üç dört çay kaşığı yedirdim ucuyla tabi. kaşığa ağzını açtı sonunda :) hiç olmazsa birkaç kere. ama nerdeyse onbeş gündür hiç bir damla vermiyorum. ne gaz damlası ne devit ne demir hiçbirşey yani. işe yaramaya başladı heralde inşallah..
Yürütec almayı dusunmuyordum zaten.. bunu aldık geldik.. artık evın ıcınde kucakta Kuzey ı tasımaktan fıtık olacaktım, bugun canıma tak ettı.. gozum karardı, aldım geldım..
sana çatlaksın diyen oldu muydu? kaydirigubbakcemile3 deli gadın! matematiğin de iyiymiş yannız! terrukler!
ay ecosun söyle resimlerini yollasana ya özledim...ayrica sen ne güzel tokada takabiliyorsun...benimkinde sac yok fazla..toka durmuyor kafada..zaten gören bu erkek cocukmu diyor..
Geçmiş olsun diyen bütün arkadaşlarıma ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum... Bugün biraz daha iyiyim dün sadece emzirmeden emzirmeye Esrako uzun zaman sonra nefes almışsınız ohhh ne güzel insana ilaç gibi geliyor... Ece bakıcıya bir off dedirtmiş yani sabahları evde tek başına mı bakıyor ? Yoksa annen falan yanında kalıyor mu?? Turtalara karşı konulmuş azimlisin ben olsam harfiyen uyamazdım sanırım o yüzden şişkoyum ya hala...
Ayça annen hemen gitti mi? Yine girmiyorsun.. Yakın oturuyorsa sık sık gelse ya Bu arada allah kaygana mağduru kayraya yardım etsin..
Atladıklarım varsa kusura bakmasınlar... :1hug:
saat 12 den beri buadayım 2 satır yazamadım
mama sandalyemiz bugün geldi şükür ilk mamamızı yedik : ) yoğurt yiyinceÇağan ın çok uykusu geliyor maşallah uyurken fırsat bulabildim anca
alıntılarımı cvplayabilirmiyim meçhul
yemek yapmaya gidiyorum herkesi öpüyorum :))
arkdaşlar şu yoğurt konusunda bişi dememişsiniz...
hazır yoğurt ve pastorize süt kullanıyorum yoğurt yaparken .. devam sütümü kullanmalıyım siz nasıl yapıyorsunuz günlük yoğurtları bide yaptığım yoğurdu 2 gün yediriyorum sonra tekrar yapıyorum bi su bardağı kadar hergün mü yapmak gerek ki ne dersiniz ??????bilmiyorumkismile
Yürütec almayı dusunmuyordum zaten.. bunu aldık geldik.. artık evın ıcınde kucakta Kuzey ı tasımaktan fıtık olacaktım, bugun canıma tak ettı.. gozum karardı, aldım geldım..
Canım ne zamandır salep çekiyordu. Boğazımın ağrımasını bahane edip, pisikletime atladım, baharatçıya gittim, saf toz salep aldım. Az önce yaptım ve içtim. Pek şahane geldi. Diyetin "haftada 1 sütlü tatlı" hanesine bir çentik attım :)
evet canım artık kakalar bol kokulu yemeklere baslanıyor çunkudün havuç patates pirinç püresi vermiştim Çağan'a bugün öyle bir kaka yaptıki bez yok sanki altında bacakalrdan fışkırmış yarısı, kokusu berbar öğğğ böğürmekten temizleyemedim hamileyken bile böyle miğdem bulanmamıştı ays çok zor yaw mıçkıları :akannehir
akşam 8den beri her mızırdanışında meme veriyorum. 8.30da uyudu zaten. ama saatte bir mızırdanması devam ediyor. her seferinde azıcık emip bırakıyor, uyumaya devam ediyor.. inşallah bu durumu sabaha kadar sürdürmez..
aa bu arada bugün toplantı var dışarda yani topikte olmayacağım büyük ihtimalle bu nedenle bak yazdı gitti olmasın az sonra çıkacağız toplantı için
sanırım forumdaki bak alındı cevap vermiyor lafları bana
ben konuyu uzatmamak namına bazı yazıları görmeme rağmen birşeyler yazmadım
geldi ve geçti adı üzerinde GEÇMİŞ
kimseyi üzmek gibi bir niyetim yok benim
topiğimizede kaldığımız yerden devam edelim SEVGİLER herkese
geçmiş olsun esra inşallah bişeyi yoktur ece nin
berat ta 2 gündür öksürüyo pekmez ıhlamur verdim ama hepimiz sağ salim atlatsaydık şu kışı
düngece şevvalkde yaptı aynını delırdım resmen.hatta daha beterını.ne oldu bu cocugun uykusuna son 3-4 gundur anlam veremıyorum.bütün bebeklerımıze geceler iin delıksız uyuku dılıyorum 6-8 saat kadar.hoş hıc okadar uyumadı ama diliyorum işte.:gitme:ruya sona erdi :)
iki gece deliksiz uykudan sonra dun gece ece yapacagınıyaptı
erken sevinmisim anladım :)
saat 8den itibaren uyuması için ve meme emme istegi tatmin olsun diye emzirmeye basladım
saat 11,30 da ancak uyudu . dedim sabaha kadar kesin uyur saat 3 de uyandı. emzirdim ama gozler acık nedense uykulu degildi ki gozu kapalı emerdi zor zar uyuttum 3,30 da geri yattım on dakika sonra yine agladı ama aglama oncesi oksuruyor ama tukruk kaçtıdamı oksurdu normal oksurukum anlayamıyorum takır takır bir oksuruk degil
bu arada evde hasta var ibo pazardan beri oksuruyor odumuz kopuyor ece ye gececek diye falan aynı ortamdayız. antibiyotik basladı ama o arda geçtiyse bilmiyoruz tabi.
neyse saat 3 den sonra yanıma aldım ama sabaha kadaremerek uyudu ama habire fikirdandı agladı mizmizlandı . allahtan dun aksam yemek vardı yemek yapmam gerekmiyordu banyomu gelir gelmez isten yapmıstım o aksamustu uykusundayken ve allahtan yurumeyi planlamamıstım çorapla yurumem sonrası ayaklarımın altı acıyor çunku:)))
hala gulebilirsin epru :)) bende guluyorum salaklıgıma :))
yani yaptıgım planları uygulayamamak çok sinirmi bozuyor
annemin bir lafı var çocugu guven olmaz emin olma sunu yapcam diye diyor ama iste insan plan yaptımı sinir oluyorallahtan planım yoktu dun aksama dair kotu bir aksam geçirndik
simdi bakıcısına tembihledim oksururse dikkat edin diye demin aradı ates olcerin yerini sordu uyuyormus dedim uyur tum ugun gece hiç uyumadıkı atesine bakacak insallah birseyyokturrr .
140 cok iyimiş.ben baktımdı bu modelede 169la 180 arası degısıyo.heralde sen chicco cu oldugundan kelli sana ındırım yapmıslar :))Markası Chıcco dur gözüm, fıyatı 140 cıvarlarında.
Chicco 4 Fonksiyonlu Araba (QUATTRO)
eh arada film izledigimiz oluyor yada ufak tefek gezme aktıvıtesı.oda olmasa kafayı sıyırırdım sanırsam kafamçokkarıştıne mutlu sana ki, hala film izlemek gibi aktivitelerde bulunabiliyorsun. ben çoktan geçtim onlardan. saatlerde bir filme bakmaya hem sabrım yok hem de zamanım.. Defne uyurken mümkünse ben de uyumak istiyorum. yoksa ertesi gün ne kendime ne de kızıma bir faydam olmuyor.
ben de seni seviyorum Minik Tuğba :)
bizimki de bayılıyor ağzına her nevi tekstili sokmayı. buna oyuncakları da dahil. deniyorum, onları ağzından çıkarıp emziği verdiğimde hoşnut olmuyor. sırf bu yüzden gece yarısı ağzına battaniyeyi tıkmasın diye gittim uyku tulumu aldım..
minişim bize de göndersene ev yapımı yoğurt mayandan :) ..
össlem eklıycemde girdim imagese hanı resım secıyoduk falan browse tıklayıp onu göremedım.esrakonun verdıgı lınke tıkladım yıne bıse anlamadım.hızlıresım vardı ondan yüklerım belkım.
Minik olmuyor böyle hep kaytarıyorsun... akannehir Biz şevvalimizi her haliyle sever beğeniriz... opuyorumnanaktan Topiğin en kokoş kızı o zaten bayanssulusmile:
süpermiş alkisalkisalkisNEDEN İLK 1 YIL BEBEKLERE İNEK SÜTÜ VERİLMEZ
UNUTULMAMALIDIR Kİ :
Enciğe KEDİ sütü
Sıpaya EŞEK sütü
Taya KISRAK sütü
Oğlağa KEÇİ sütü
Kuzuya KOYUN sütü
Ve tabiiki canlıların en gelişmişi insan yavrusuna yani bebeklere ANNE SÜTÜ….
..
fazla malum olmus sana kuzu.korkarım ben rüyalarımın cıkmasından eyvahedigeldismile enazından ama enazından sevınılecek bı olaydanda haberın olmus bu ıyı bısedün gece rüyamda sevdiğim bi abimi gördüm evlendiğimden beri görüşmüyorduk
rüyam uzun yazmıyayım bebek vardı biri ölmüştü
şimdi faceden baktım babası vedat ettmiş ve eşi hamileymiş çok şaşırdım, üzüldüm, sevinim malum olmuş .....
tüh tekrarladımı.ek gıdaya gectın ya arada zorlanıyor demekkı yavrumun bagırsagı.ınsallah olmaz bıdahaDoruk'un kakasında kanı soran kimdi? MİNİŞ, sen miydin? Akşam gene vardı yaaUzun aradan sonra! Canım sıkıldı
delikafaduldenYapilan bir arastirmada;
Kadinlarin Arkadaslari:
Bir kadin butun gece eve gelmemis.
Ertesi sabah kocasina, "gece bir arkadasinda kaldigini" soylemis. Kocasi, karisinin en yakin 10 arkadasini aramis ve hicbiri karisinin kendisinde kaldigini onaylamamis.
Erkeklerin Arkadaslari:
Bir adam butun gece eve gelmemis. Ertesi sabah karisina, "gece bir arkadasinda kaldigini" soylemis. Karisi, kocasinin en yakin 10 arkadasini aramis ve 5 tanesi kocasinin, kendisinde kaldigini onaylamis ve diger 5 tanesi ise kocasinin hala kendisiyle birlikte oldugunu iddia etmis.
Iste arkadaslik budur. :))
evet duymuştum cam rende ama burda bulamadık. inş onbeş tatilde alacağız..o zamana kadar böyle idare edeyim artık dedim.
kızlar ben ilk kızıma altı ay bişey vemedim sadece anne sütü verdim ama sonu çok kötü oldu sonradan çigneme ve yutma sı gelişmedigi için çok zorlandık dr dr gezdik yemek seçti dişini kitledi o yüzden ikinci kızıma erken başladım çorbalara felan şimdi herşeyi yiyo yemek seçmiyo eylülümede erken başladım şimdi 4 ay 25 günlük çorbalardan felan içiriyorum çok seviyor ne versem iştahla yiyor size tavsiyem ek besine geç başlamayın yavaş yavaş herşeyden tattırın
bizim hala gaz sorunumuz var..sizde düzeldimi acaba kızlar.?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?