2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

hosgeldin canim...bu sanirim ikinci cocugun??

yok ilk çocuğumm.resimdeki bebişimle ben:) kimse inanmıyo ama
bende inanmadım valla çok küçük gösteriyorsun:1shok:
maşallah çok tatlı bir kızın varmış
mavis bana kar demeyin 1 aydir gina geldi bana bu kar buzdan(severim ama biyere kadar, kicim donuyor artik..
nurdancığım haklısın siz bıktınız tabi ama biz burda 3 seneden beri ilk defa kar görüyoruz bian sevindirik oldumhihoyyyt
bizim kiz bu ara yeni birsey kesfetti
hani gargara yaparken bir ses çıkarya bogazında tukurukleri biriktiriyor o sekil ses çıkarıyor gılılılılı seklinde:) sabahları ozellikle hep bunuyapıyor
kıvançta habire tüpüüüüpüüpüüüpüüü şeklinde bi ses çıkararak tükürüklerini etrafa saçmaktan çok hoşlanıyor her taraf salya mümük oluyor günde en az 5 defa önlük değiştiriyorum önlüklerin hepsini sırılsıklam yapıyor
tmm canım tşk ederim bugün tazem burcu bi tarif yazmıştıda onda gördüm şekerle tuzu ondan koydum ama yağ eklemedim bir bişi daha soriiyim böle püre gibimi yapıosunuz çorbayı yoksa cıvıkmı?acepp
canım şeker tuzmu koydun diyecektimki zaten yanlış gördüğünü söylemişsin zeytinyağ koyabilirsin yaptığın tariflere ben püre gibi yapıyorum
geçmiş olsun canım iyi olmana sevindim aramıza bekliyoruz seni
bizim hala gaz sorunumuz var..sizde düzeldimi acaba kızlar.?

canım gaz sorunu bizde de var. erkek bebeklerde uzun sürer diyorlar ne zaman geçicek bilmiyorum bende.ek gıdalara başladığımdan beri dahada gazlandı sanki :çok üzgünüm:geceleri deliksiz uyku uyuyan çocuk zırt pırt çığılıklarla kıvranarak uyanmaya başladı bende kendimi 6.ayda bitecek düşüncesiyle teselli ediyorum umarım geçer
Yürütec almayı dusunmuyordum zaten.. bunu aldık geldik.. artık evın ıcınde kucakta Kuzey ı tasımaktan fıtık olacaktım, bugun canıma tak ettı.. gozum karardı, aldım geldım..

çok güzel güle güle kullanın en iyisini yapmışsın hem içerde hemde dışarda işine yarayacak bende almayı düşünüyorum ama nsl bişey alacağıma karar veremedim henüz
Ohha Nesrin, nasıl malum olmuş hem de!!

Doruk'un kakasında kanı soran kimdi? MİNİŞ, sen miydin? Akşam gene vardı yaa Uzun aradan sonra! Canım sıkıldı
geçmiş olsun tazem ndn oluyor acaba doktor bişey söylemişmiydi daha önce ben kaçırmışım orasını bilmiyorumkismilebizim oğlanında popo kısmı fena halde kırmızı gazını çıkartırken hep ağlıyor pişik te değil acayip bişey doktora götümeyi düşünüyorum bakalım ne diyecek

kuzey sapıttı,vatana mıllete hayırlı olsun!! sınır sıstemım resmen coktu bugun.

Allah kolaylık versin canım

haha bigin tum erkek bebikler "teoo" olucak, bak kudurmaya basladilar sizinkilerde:))))))

çok güldüm

hayırlı osun

yok canım normal kabak yemeklik...

mevsimi olmadığı için önerilmiyor canım

geçmiş olsun
son cümlene de amin

cam rende kullanırsan bebeğin için daha vitaminli olur

Yürütec almayı dusunmuyordum zaten.. bunu aldık geldik.. artık evın ıcınde kucakta Kuzey ı tasımaktan fıtık olacaktım, bugun canıma tak ettı.. gozum karardı, aldım geldım..

güle güle kullanın

sana çatlaksın diyen oldu muydu? kaydirigubbakcemile3 deli gadın! matematiğin de iyiymiş yannız! terrukler!

sanırım forumdaki bak alındı cevap vermiyor lafları bana
ben konuyu uzatmamak namına bazı yazıları görmeme rağmen birşeyler yazmadım
geldi ve geçti adı üzerinde GEÇMİŞ
kimseyi üzmek gibi bir niyetim yok benim

topiğimizede kaldığımız yerden devam edelim SEVGİLER herkese

aa bu arada bugün toplantı var dışarda yani topikte olmayacağım büyük ihtimalle bu nedenle bak yazdı gitti olmasın az sonra çıkacağız toplantı için

günaydin kizlar..biz kizimla birazdan doktor amcamiza kontrole gidiyoruz..gerci pekte genc amca denirmi bilmem ama:jeyyar:..bakalim kizimiz nasil büyümüs..asimizida olup gelecegiz..sonra görüsmek üzere..

ay ecosun söyle resimlerini yollasana ya özledim...ayrica sen ne güzel tokada takabiliyorsun...benimkinde sac yok fazla..toka durmuyor kafada..zaten gören bu erkek cocukmu diyor..

canım bolca yollamıstım yeni resim yuklemedim pc ye ama bakma istersen burayı tekrar mesgul etmeyeyim arkadaslar gordu profil sayfamda albumumde var ordan bakabilirsin yni resim çekincede tekrar yuklerim

ozlemcim
ece ile bakıcısı artık yanlızlar annem ilk hafta kaldı ne nerde yerlerini falan anlatmak için ece yabancılamasın yanında bildigi bir yuz olsun diye onun haricinde hep yanlızlar
dun mesla kayınvalde gitmis bakıcı zaten onun komsusu oturup cay içmisler torununu sevmis babanne falan oyle yani arada annemler gelip ugruyorsevip gidiyorlar bu sekilde

gule gule kullanın mama sandalyenizi nesrin
bizim ece de yogurttan sonra uzun uyuyor :)

birkaçz kez yazdım ama gozden kacçtı sanırım yogurt tarifim:)
bizim dr da gunluk yapın diyor ondan gunluk yapıyoruz çok basityapmak zaten
pastorize sut tercih ediliyor yoksa uzun omurlu de oluyor tabiki

çok guzel bir alet su andana itibaren oturuyormu kuzey kac ay sonrası yazıyor 6+ lardanmı bu urun ?
ah buzim buna benzer birkaç oyuncagımız varıd ama daha dogurmam nerede saklıycam bukoca seyleri diye hepsini dagıttım :)

simdi salep tatlı yerinemi geçti heba etmissin sutlu tatlı hakkıın yahu soyle adam gibi kasıkla falan yenen birt atlı yeseydin ya :))

evet canım artık kakalar bol kokulu yemeklere baslanıyor çunku
hele çorbalara kıyma et kondumu daha beter olcak :)
ama boyle bulasık sekilde olmaz genelde katı bizlerin gibi olur onu temizlemek daha pratik ama milletin yanında alt acma faslı bitcek koku yuzunden ayrı odaya gitmek gerekcek falan:)

ayy ebru bu kadar olur bizimkiode harika iki gecenin ardından dun gece kok sokturdu yazıcam birazdan

aa bu arada bugün toplantı var dışarda yani topikte olmayacağım büyük ihtimalle bu nedenle bak yazdı gitti olmasın az sonra çıkacağız toplantı için

demek sendin o yanıt vermiyor denen :) yakaladım seni :)

saka bir yana konuyu tam anlamadım çunku çok uzernide durmuyorum bu tarz seylerin. ama burda tartısma ortamı olusmaması olgunlukla yaklasılması pozitf ortamımızın bozulmaması adına bencede konuyu uzatmamak gerek.

ruya sona erdi :)
iki gece deliksiz uykudan sonra dun gece ece yapacagınıyaptı
erken sevinmisim anladım :)

saat 8den itibaren uyuması için ve meme emme istegi tatmin olsun diye emzirmeye basladım
saat 11,30 da ancak uyudu . dedim sabaha kadar kesin uyur saat 3 de uyandı. emzirdim ama gozler acık nedense uykulu degildi ki gozu kapalı emerdi zor zar uyuttum 3,30 da geri yattım on dakika sonra yine agladı ama aglama oncesi oksuruyor ama tukruk kaçtıdamı oksurdu normal oksurukum anlayamıyorum takır takır bir oksuruk degil

bu arada evde hasta var ibo pazardan beri oksuruyor odumuz kopuyor ece ye gececek diye falan aynı ortamdayız. antibiyotik basladı ama o arda geçtiyse bilmiyoruz tabi.

neyse saat 3 den sonra yanıma aldım ama sabaha kadaremerek uyudu ama habire fikirdandı agladı mizmizlandı . allahtan dun aksam yemek vardı yemek yapmam gerekmiyordu banyomu gelir gelmez isten yapmıstım o aksamustu uykusundayken ve allahtan yurumeyi planlamamıstım çorapla yurumem sonrası ayaklarımın altı acıyor çunku:)))
hala gulebilirsin epru :)) bende guluyorum salaklıgıma :))

yani yaptıgım planları uygulayamamak çok sinirmi bozuyor
annemin bir lafı var çocugu guven olmaz emin olma sunu yapcam diye diyor ama iste insan plan yaptımı sinir oluyorallahtan planım yoktu dun aksama dair kotu bir aksam geçirndik

simdi bakıcısına tembihledim oksururse dikkat edin diye demin aradı ates olcerin yerini sordu uyuyormus dedim uyur tum ugun gece hiç uyumadıkı atesine bakacak insallah birseyyokturrr .

geçmiş olsun esra inşallah bişeyi yoktur ece nin
berat ta 2 gündür öksürüyo pekmez ıhlamur verdim ama hepimiz sağ salim atlatsaydık şu kışı

sagol evrim ya evde hasta biri olmasaydı yani babamız çok daha kolay hastalıktan korumak pek çıkmıyoruz bu soguklarda zaten ama eve hastalık girince korunmak çok zorr

Meltem bunu bana yazmana şaşırdım çünkü ben sana laf çarpmadım. Bozuldum mu, evet bozuldum. Çünkü sana 2 defa açıklama yaptım konuyla ilgili. Adını da yazdım kocaman kocaman. Senden isteğimi de açıkça yazdım samimiyetimize dayanarak. Dedim ki, "MEltem, ben geldim, gittim diye tek cümlelik mesaj yazma, gerek yok"! Sen de dersin ki, "tamam" ya da "sana ne" Ama sen ne bunu yaptın, ne de sana yaptğım açıklamaları dikkate aldın! Keşke "Burcu tamam, mesajını okudum, konuyu uzatmaylım" deseydin. Kendimi boşa konuşuyor gibi hissettim. MEsajımın alındığını hissedemedim. Hoş, laf da çarpmadım, kinaye de yapmadım. 3-5 gün sonra gelen bu açıklama biraz enteresan değil mi sence de?

Ayrıca herkes birbirinin her dediğine cevap vremez elbette. Ama birisi bana "burcu sana söylüyorum/soruyorum...." gibi bir mesaj yazdığında cevap yazma, ya da en azından "tamam" gibi bir onaylama mesajı yazma ihtiyacı duyarım. Sen bunu yapmayınca (hem de 2 defa!) bozuldum. Ama bunu ima eden bir mesajım bile yok benim. Neyse haydi araca değil, amaca bakalım...

geçmiş olsun esra inşallah bişeyi yoktur ece nin
berat ta 2 gündür öksürüyo pekmez ıhlamur verdim ama hepimiz sağ salim atlatsaydık şu kışı

geçmiş olsun, inşallah ilerlemez!

ESRAKO size de geçmiş olsun. İnşllah yoktur ateşi falan Ece'nin.
Tatlı konusunda bir düşüncem var kendimle ilgili. Sigarayı bıraktığım gibi tatlıyı da bıraksam mı? Demişsin ya kşık kaşık tatlı diye, 1 tane kazandibi ya da 1 kase sütlaç beni keser mi sanıyorsun? İşkembe diyorum sana, yarım tepsi browni diyorum, 4 kişilik pasta diyorum akannehir ben o haftalık tatlıyı falan geçtim valla! Artık yok hayatımda tatlı bir süreliğine. Doruk'un bebe bisküileri hayatımdaki en tatlı şey olacak artık!

Bu arada sütümü çağırdım geri, Allahtan çok zor olmadı. Dün ekstradan 2 meyve, bi kaç bebe bisküvi ve 2 çay kaşığı bal yedim. Bir de salep var gerçi ama, gün içinde de 2-3 kere emzirebildim. Bugün de iyi çok şükür. Humana bile içmedim dün, ona rağmen!

düngece şevvalkde yaptı aynını delırdım resmen.hatta daha beterını.ne oldu bu cocugun uykusuna son 3-4 gundur anlam veremıyorum.bütün bebeklerımıze geceler iin delıksız uyuku dılıyorum 6-8 saat kadar.hoş hıc okadar uyumadı ama diliyorum işte.:gitme:
Markası Chıcco dur gözüm, fıyatı 140 cıvarlarında.
Chicco 4 Fonksiyonlu Araba (QUATTRO)
140 cok iyimiş.ben baktımdı bu modelede 169la 180 arası degısıyo.heralde sen chicco cu oldugundan kelli sana ındırım yapmıslar :))
eh arada film izledigimiz oluyor yada ufak tefek gezme aktıvıtesı.oda olmasa kafayı sıyırırdım sanırsam kafamçokkarıştı

demekkı bı herseyı ve daha cpok tekstil ürünlerını agzına getırme olayı genel bı durum.yalnız olamdıgıma sevındım ama keske emmeseler.uyku tulumu bende aldım ama gecelerı cok soguk olmuyo ev terler dıe gıydırmıyodum artık tek kat gıyındırıp bende tulumu kullanım barı
yolda bozulmıycak olsa hemen yollardım kaydirigubbakcemile3
.
Minik olmuyor böyle hep kaytarıyorsun... akannehir Biz şevvalimizi her haliyle sever beğeniriz... opuyorumnanaktan Topiğin en kokoş kızı o zaten bayanssulusmile:
össlem eklıycemde girdim imagese hanı resım secıyoduk falan browse tıklayıp onu göremedım.esrakonun verdıgı lınke tıkladım yıne bıse anlamadım.hızlıresım vardı ondan yüklerım belkım
süpermiş alkisalkisalkis
fazla malum olmus sana kuzu.korkarım ben rüyalarımın cıkmasından eyvahedigeldismile enazından ama enazından sevınılecek bı olaydanda haberın olmus bu ıyı bıse
Doruk'un kakasında kanı soran kimdi? MİNİŞ, sen miydin? Akşam gene vardı yaa Uzun aradan sonra! Canım sıkıldı
tüh tekrarladımı.ek gıdaya gectın ya arada zorlanıyor demekkı yavrumun bagırsagı.ınsallah olmaz bıdaha
delikafadulden

Son düzenleme:
düngece şevval mahvettı benı,11de uyudu oh dedım.11.30dada hemen ben yattım uykuya hasret kaldımdıda akannehir tam uykuya dalıyordumkı uyandı 10 dakıka sürdü yatak keyfım,neyse pışpışladım uyudu yattım kurulu saat gıbı 10 dakka sonra tekrar uyandı tekrar pışpışladım uyudu şaka gıbı 15 dakka sonra yıne uyandı ama buseefer cingöz olarak.neyse azcık ayagımda salladım hepten uıuykusu acıldı.hakan aldı oynadılar"sen uyu ben uyuturum"dedi!!!!! nası uyutcaksa.oda 1 kadar dayandı baktım almıs yanımıza güya cocugu uyutacak kendı uyumus şevval konusuyo baabasına dönmüşte kaydirigubbakcemile3 dedım senın yapacagın işe.... emzirdim salladım 1.30da zor uyuttum yattım sabaha kadar uyur dıe 3de uyandı hemde hiç yapmadıgı şekılde tamamen uyanık.gözlerı actı.bu saaterde en son yenı dogdugu gunlerde uyanırdı 1 aylıktan sonra hıc uyanmamıstı.hep gözlerı kapalı emer uykuya devam ederdı.ben tabı yıkılkıyorum uykusuzluktan.3.40 a dogru uyudu 1 saat sonra tekrar kalkdı cıldırcaktım.tabı kendı kendıme şevvale bagırmıyorum yoksa hemen aglıyo.emdı uyudu saat 8de bı basladı 10na kadar yıne uyutmadı.mızık mızık mırın kırın edıyo.ne uyanık ne uyuyo.artık kac saat uyuum bılmıyom sersem sersem bişe oldum cıktım yanı

dün bızım yedıgımız yedıgımız yogurttan vermıstım bız yemek yerken. e halıyle bıraz eksımsıydı cok sevdı ama o gaz yatı galıba.sabah nassıl pırt pırt osurdu,belkı 10 kere peşpeşekaydirigubbakcemile3

yoğurt konusuyla ilgili bilgi veren arkadşlara teşekkürler....

evet duymuştum cam rende ama burda bulamadık. inş onbeş tatilde alacağız..o zamana kadar böyle idare edeyim artık dedim.

valla cam rendeyi bizde zor bulduk paşabahçede var bide entersandır şu kıytırık milyoncu zırt pırt öyle döküntü satan yerde de varmışş bilgin olsun..

bende vermek istiorum çorba falan ama biz biraz tombikiz iyice obez olmasın die vermiyorum sadce yoğurt ve elma suyu falan...

bizim hala gaz sorunumuz var..sizde düzeldimi acaba kızlar.?

bizim azaldı sıkıntılı oluncada milupa rezene çayı veriyorum hemen çıkarıyo gark gark..

çok güselmiş yaa bende çok beğendim ama benim oğlan oturamaz ki daha bunda desteksiz oturamıyo bebeem.. accik daha büyüsün de öle alım barii

ya ilkede bi kaç gündür gece cin gibi oluyo ağlamıyoda elini falan emerken uyanıyorum ben o henüz uyanmamaış oluyodu ama artık cin gibi uyanmış oluyo hatta bazen o kadar ayılmış oluyoki gülüyo falan gecenin bi vakti . emerken uymazsa ayağımda sallıyorum uyuklayarak.. zor gelioo..
gene uyandı odadan şarkı söylio bi bakiim...

Tuğbacım, Doruk da geçen hafta birkaç defa uyandı öyle. Normalde hiç yapmaz. 3 - 5 defa oldu, bildiğin gaz sancısı! Gözler felfecir, bildiğin uyanık! 1 saat uyanık kaldı hep. ınşallah tekrarlamaz!

TAZE’m, sendeki bu azim ve kararlılıkla herşeyin yolunda gideceğinden hiç kuşkum yok. yerimseniben Defne kısmen dingin bir uyku geçirdi gece. Ama her zamanki rutininden daha sık uyandı. Çok şükür meme emdikten sonra gene uyudu. Buna da şükür!
ESRAKO, planladığım şeyleri yapamamak beni de geriyor. Böyle olduğum zamanlarda özeleştiri yapıp anneliğe hala adapte olamadığımı düşünüyorum. Çünkü artık öncelik kendimizde değil, yavrularda. Mesela o gün canım internette takılmak istiyor ve de Defne buna izin vermiyorsa resmen içten içte çocuğa kızıyorum. Çok komik ve saçma biliyorum ama oluyor işte… Bu arada, Ece de seni yormuş dün gece.. ben yine de umutluyum. Eğer bir kere tüm gece deliksiz uyumama izin verdiyse demek ki bunu yapabilme kapasitesi var demektir. eh arada bir huzursuzlukları olacak tabii, bunlara bakıp da umudumuzu yitirmeyelim derim Eşine de geçmiş olsun, dilerim Ece’ye geçmeden atlatırsınız.
Minik’im, bence ince giydir ama tulumla yatır. Hem üstünü açamaz hem de ağzına tıkayamaz yerimseniben sosyal aktivitelere gelince, sanırım film izlemekten sıkılıyorum. Yoksa gezme tozma denince ipini koparmışlar gibi oluyorum -tatlicadiarzu- haftasonları eşim biraz evde oturup sakin sakin dinlenmek istiyor. Hergün köprü trafiğine girdiğinden sıkılıyor haliyle.. bense yaşasın! Haftasonu deyip nerelere gitsek planları yapıyorum. Bir keresinde cts gezmesinden dönerken market alışverişi yapmıştık, eve taşınacak bir sürü torba vardı. Ben dedim ki “puset bagajda kalsın, yarın gene çıkarız nasılsa..” eşim koptu bana.. otomatiğe bağlamışım resmen, illaki çıkılacak yani sositososito
Bu arada, Şevval’in gece uyumaması yediği ekşi yoğurttan olabilir mi acaba?

EBRUCUK ben de umutluyum, gece uykuları uzayacak! Birkaç gündür uyanmasına fırsat vermeden biberonla besleme tekniği işe yarıyor sanki. Uyanmadığı için daha derin uyuyor gibi... Ben 2 civarı yatıyorum. En son o zaman besliyorum, 1 ya da en çok 2 defa uyanıyor

Bır şey planlamamak artık benim hayat felsefem oldu. Oldukça rahatadım, yoksa ben de geriliyordum. Geçen gece her zamnkinin dışında Doruk daha sık uyandı mesela. Onur sinirlendi niyeyse, o da "DOruk uyudu, ben de rahatıma bakayım" mı dedi, ne dediyse... Dedim kime sinirleniyorsun, bırak ben sallarım, uyuturum! Hakkaten de 10 dk içinde uyudu gene. Onur da diyor "ne kadar sabırlı ve sakinsin"! Olmayıp da kendimi mi gereyim? Dizilerimden falan vazgeçtim (hepi topu 3 dizi). Bır süre ona göre yaşayacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…