2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

TAZE'cim, umut varsa ışık da var demektir.. uyuyacaklar, uyuyacağız :)

Ben planlamayı ve planlarıma göre yaşamayı seven biriydim. şimdi istesem de öyle olamam zaten. olmaktan da vazgeçtim.. ama arada bir kendi yapmak istediklerimi yapamayınca unutuyorum galiba anne olduğumu. bu da sanırım sinirlerimin gerilip yıprandığı zamanlarda oluyor. mesela pazartesi günü feci başım ağrıyordu, uyusam geçer diye düşündüm. o gün de Defne'nin tüm gün uyumayacağı tuttu.. sinir oldum.. uyuyamadım, başım zonk zonk zonkladı ya.. sanki çocuğun bana garezi olduğunu düşünüyorum böyle zamanlarda.. halbuki otur bir düşün be gadın, vardır el kadar yavrucağın da bir derdi..

Ebru, ben öyle zamanlarda ayağımda sallarken uyuyorum en kötü. Çok konforlu değil tabi ama, hiç uyuyamamaktan iyidir.

ayy canım ya bu çocukların günü gününü tutmuyor bir bakıyorsun deliksiz uyuyor bir bakıyorsun 10 dk da bir uyanıyorlar eşine geçmiş olsun umarım eceye geçmeden atlatır siz yinede ecede önleminizi alın ıhlamur falan verin gerçi senin bakıcı bilgili önlemini alır hemen.sende 2.anne olarak bu konularda bizden daha tecrübelisin.
şu plan kurupta uygulayamama işi bazen benide geriyor sonra düşünüyorum ben o zaman ndn çocuk yaptım diye hatta günlerce ağladım çocuk için olmuyor diye şimdide biraz fedakarlık yapsam çokmu diyorum bir müddet katlanacağız artık
geçmiş olsun esra inşallah bişeyi yoktur ece nin
berat ta 2 gündür öksürüyo pekmez ıhlamur verdim ama hepimiz sağ salim atlatsaydık şu kışı
geçmiş olsun beratıma
şu gaz olayını bi anlamadım gitti mama verirsen çocuk çok gazlı olur diyolar bi başkası anne sütü verirsen aşırı gazlı olur diyor bir diğeri ek gıdaya başlayınca daha çok gazlanır diyor ne zaman geçecek bu gaz yaaa kıvançta berbat gazlı bir çocukdelikafadulden
tazem artık bende herşeyden vazgeçtim yavrularımız için bir müddet katlanacağız
bazen insan gerçekten geriliyor istem dışımı oluyor artık nedir bilmiyorum ama şunu farkettim ben gerginsem kıvanç benden daha gergin oluyor :bbo: amma gerginli konuştum yafudelikafadulden

az önce üst kattaki kiracımıza çıktım 5 dklığına kira kontratını götürmek için uyuz oldum geldim moral vereceklerine dahada bunalttılar beni kötükedihüso neymiş efendim çocukların ağlaması 1 yaşına kadar devam edermiş hiç boşuna ümitlenme diyor senin çocuğu ben bi gördüm anladım seninkide 1 yaşına kadar ağlayacak diyor töbe töbe müneccimmisin sen yaaa:mymeka: yok efendim sesi geliyormuşta duyuyorlarmışta çocuk bu yaa ağlayacak tabi benim oğlanın gece sorunu yok fakat gündüz biraz problemli
ben evde yanlızım o uyanınca mecbur mama hazırlamaya gidiyorum o da ağlıyor ben mamayı yapana kadar ne yapayım sanki ben kiracı onlar ev sahibi

Tuğbacım, Doruk da geçen hafta birkaç defa uyandı öyle. Normalde hiç yapmaz. 3 - 5 defa oldu, bildiğin gaz sancısı! Gözler felfecir, bildiğin uyanık! 1 saat uyanık kaldı hep. İnşallah tekrarlamaz!
inşallah tekrarlamaz,bıde gaz sancısı desem hanı aglamıyo uyanıyo sadece yada kısa uyuyo.düngece tabı hepten sapıtmıstı o ayrı.artık kendı kıvrıla kıvrıla gaz cıkarmayı öğrendı her uyanısta aslında bı iki kez pırtlattı sayılır.gaz cıkarmak için uyandı sanırım.ekşi yogurt yaptı bunu cunku baska bıse yemedı benı emdı dun sadece.
bende öyleyim eşimle dısarı cıkmasamda arkadasa gıdıcem hafta içi falan.denk gelırse eşim bırakır yokdsa plan hemen hazır :)) kaynım taksıci 1 gun önceden sölüyorum Hakana,Seko ya söle benı yarın şuraya bırakır dime :)) yoksa hep ev hep evv bunalıyorum
evet ekşi yogurttan şüphelenıyorum.hepi topu 2 çay kasıgını gecmez ama etkıledı yavrumu sanırım

öle hayatımız bebklerımız oldugu için hep onlara endekslı yasıyoruz.2 dızım vardı hıc kacırmadıgım ve 2 danede yabancı dızı.ama denk gelırse izliyorum yoksa şevvalle ılgılenıyorum.mesela dungecede Hakan baktı uyumuyo uflayıp pufladı dedım gec yan odaya ben kaldırırm senı Şevval uyuyunca.gitti salona 1.30da gerı cagırdım yattı.babaların sabrı bıyere kadar annelerınkı sonsuzolumunekankayizsmile

annem yarın akşam gidiyor....
hazirana kadar kalacaktı. vazgeçti....
bakıcımız bile yok henüz.
1 hafta kızkardeşim gelecek. sonrada bakıcı bulup kızımı bırakabilecek hale gelene dek izinliyim....

Ebru, ben öyle zamanlarda ayağımda sallarken uyuyorum en kötü. Çok konforlu değil tabi ama, hiç uyuyamamaktan iyidir.

Bende ayakta sallama fobisi var :) şaka bir yana ayakta sallamayı beceremeyen bir insanım. ayakta sallarken daha bir yoruluyorum sanki :)) ama yine de denemeye değer.. belki farkında olmadan yetenek gelmiştir bana :))

Bende ayakta sallama fobisi var :) şaka bir yana ayakta sallamayı beceremeyen bir insanım. ayakta sallarken daha bir yoruluyorum sanki :)) ama yine de denemeye değer.. belki farkında olmadan yetenek gelmiştir bana :))

kıvançında ayakta sallanmak istememe fobisi var ya yatırıyorum ayağıma istemiyor ordan oraya atıyor kendini ya yatağında yatacak sallanacak yada battaniyeyle sallayacağız ayakta
sallamaya kalkınca en az 10 15 dk yırtıyor ortalığı ondan sonra zar zor uyuyor ayakta.
pazartesi kısmetse güllülere gideceğiz şimdiden düşünüyorum orda nsl uyutacağım bu çocuğu diye güllü ya bizi evden kovacak yada ..... yine bizi evden kovacak başka seçenek yokbilmiyorumkismiledelikafadulden

dungece 3de p vazıyetteydım :bbo: 20 dakka uyumusumdur belkım
1 hafta kızkardeşim gelecek. sonrada bakıcı bulup kızımı bırakabilecek hale gelene dek izinliyim....

inşallah iyi bi bakıcı bulabıulırsın.nettinde kacırdın annenı :)

mavişcim,bız gazdan cok cekmedık ama bazı seyler gaz yapıyor msaalesef.zaten normaldede pırtlatan bı bebek ama dun gece artı sabah fazla pırtlatınca ekşi yogurttan şüphelendım

ya şu sabaha kadar uyma bize bir defa bile kısmet olmadı ya ayın 23 de beş ayımız bitecek ama en uzun uyuduğu 3 saattir offff offffffff.

annenin gitmesine üzüldüm annelerin yardımı çok oluyor.
umarım istediğin gibi bir bakıcı bulursun

ohh ohh yalnız degılmısım.cok sevıyorum parmak emmesını ama ilerısı için herrkez korkutuyo benı.parmagı ıncelır emdırme falan
ben emdırmıyomkı cekıyom o sokuyo aqgzına.özellıkle uykusu geldıyse hele bı cek bakalım.gecede uyanacak gıbı olursa hoop parmak agza gıdıyo dalıyo uykuya o yönden rahatım

MAVİŞ, boşver ya, herkesin ne dediğine ne bakıyorsun. onlara mı kalmış yorum yapmak. "sorduk mu?" diyeceksin ama işte anlamazlar.. sen en iyisi olumsuz konuşanlara hiç laf verme, he de geç. kimseden de seni teselli etmesini bekleme.. insanlar olumsuz şeyleri söylemekten daha zevk alır hale gelmişler..

Eme eme parmak mı ıncelır yaa.. daa neler?? :)) bırak Tubam emsin, nası mutlu oluyorsa onu yapsın.

Bır de demıssın yaa chıccocu dıe.. valla bılla bak.. eve neye elımı attıysam haketen chıcco, ama ole ılla chıcco olsun, o olmazsa olmaz falan gıbı kımsenın bı takıntısı yok aslında, ıster ıstemez ısteklerımızın bırlestıgı seylerı o markada buluyorus, babannesı de halası da, gıdıp bak bunda su da varmıs dıe alıp gelıorlar, yoksa ole saplantılı bı tıp degılım, ne ısıme yararsa onu alırım, Taze de cok ıyı bılr benımle gezdıgı ıcın bu huyumu.

Evınde bebek arabasını gezdırebılenler ıcın aslında bole bısıye gerek yok sımdıden, ama benım bebek arabam buyuk baya.. bu cocuk ınanın kolda tasınmıyor artık, dun son raddeme gelmıstım, halası ıle esım benı gorunce gercekten cok uzulduler, kollarımı uzatıyorum, ellerım tıtrıyor Tuba, dusun artık gerıısnı..

Babannesı calısıyor, halası da ole,ıkısı de ogretmen.. benım annem ıle babam emeklı oldular, cıftlıklerı var, hayvanları var, kopeklerı var.. onları sık sık bırakıp gelemıyorlar.. yanı, hanı tutun da su cocugu ben bı nefes alabıleyım dıyebılecegım kımse yok etrafımda..benım annem ve babamın sehırdekı evlerıne tasınacaklar artık kışın, ama o da onumuzdekı kış, yazın yıne cıftlıkte olacaklar, seneye daha rahat edecegım sanırım. Babannesı de bızden uzakta oturmasa, kadın her buldugu fırsatta gelecek ama o da yakın degıl..

Yanı daha yazsamm yazacagımm halımıı.. aksam 6 ya dogru saat geldı mı, nası mutlu oluyorum anlatamam, Ozgur gelecek dıye

Son düzenleme:
mink tuba ben ben ben diyorum ..hatta abrtmışl durumda emzik ağızdayken meme ağızdayken kenardan prmağını ilştiri veriyo ağızının içinde..hadı emziğe müsama gösteriyimde..e meme emerken ne diye parmağını sokmaya çalışıysun..hat safada yani...bi eline emzik bi diğer elide ağzında..

maviş taze tesekkür ederiz
esrako bizde hasta yo haftasonu bi dolasıp geldik ve öksürük acep gelen misafirlerden mi aldı mikroponlarda öksürmüyordu ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…