2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

evrişim allah yardımcın olsun zor yalnız olmak çok iyi biliyorum be de 5:30 yaklasırken dk sayıyorum resmen ha geldi babamız ha gelcek diye
bu arada dün sordum gözünden kactı adasım bu aldığın sey yürümeye calışıekende güvenli geldimi sana ben su playskoolun zımbırtısna baktımda sanki yeni yürürken yani tam dik yürümezken vücudunun yükü binice düşer agzı buurnu parçalanır diye düşündüm allah korususn bu o yönden nasıl

tazem geçmiş olsun bizdsede olmuştu o kan olayı dr tekrarlarsa bir ilaç yazarım banyo yaparken suya oturtup onunla çabuk geçer demişti size öyle bişey önermediler mi

bende dıyorum mdaha neler dıe ama gelde anlat mılete,her gören "aaa yapma öle alıstırma gerekırse eldiven tak!!!! yınede emdırme parmagını.bişe demıyorum artık cvp bıle vermıyorum,demen gıbı okadar mutlukı emerken ınsanın cekesı gelmıyo parmagını agzından.
şu chiccocu meselesı espiri olarak dıdımdı.zaten ürünlerı cok güzel ki herkez memnun oldugu seyı almalı zatenolumunekankayizsmile
süreklı kucakta tasımak nası zordur kımbılır azcok tahmın edeblıyorum,gecen 15 dakıka kucagımda kaldı markette uyudu bıde,kollarım koptu,giyinik falan olunca.Allah tan evde herzaman yapmıyor bunu süreklı kucagımda ayakta gezınsek halım nicee olurdu akannehir
kımsenın yakınında olmamasda cok zor,annem 1 sokak ötemde,basım sıkıstıgında ensemde bıtıyo nefesı:)) velınimet annem benım için.ablamda yakında kayınvalıdemde.sende seneye rahat edersın ınsalah kuzu beea

:)) sevvalde benı emerken bazen sokuyo kenardan parmagını cok gülüyoruz ozaman

evet kizlar bir doktor muayenemisinide bitirip eve gelmis bulunuyoruz..simdi neler konustuk anlatiyorum..ilk önce kizim 7,800 gr..boyu ise 71 santim.olmus..doktor gelisiminin gayet iyi oldugunu söyledi..iste hareketlerini ve neler yapabildigini sordu bende tek tek anlattim..yere basmamasi konusuna gelince bunun önemli olmadigini zaten yavas yavas basmaya basladigini bebeklerin bunu yürümelerine yakin otomatikmen zaten ögrendiklerini söyledi..zaten bir haftadir biraz basiyordu..ikinci konu emmeyi reddetmesi bu konuda da yine tahmin ettigim gibi cogu bebeklerin bunu yaptigini bunun cesitli nedenleri olabilecegini yeni tatlari istedigini felan anlatti..benim öncedende dedigim gibi alti aydan sonra emzirmenede gerek yok zaten dedi..ona göre 6 aydan sonra anne sütünün bir faydasi yokmus..tabi istersem emzirmeyi kesip devam mamasi verebilirmisim..(tabi kesinlikle kesemem)..günlük beslenmesinde de verilen menü sabah anne sütü yada devam sütü ara ögün meyve ögle: sebzeli-etli karisik corbalar ya da yemekler (ben Hipp in hazir bio kavonozlarini kullaniyorum..cokta severek yiyor..)aksamirincli-meyveli-tahilli mamalar ve anne sütü..vs..bende yaklasik böyle yapiyordum zaten..

dislerine gelince uclarinin hafif belirgin oldugunu yakinda cikartacagini söyledi..asilari da yapildi..uzun süre oturtmayin dedi daha erkenmis..ben zaten oturtmuyorum..neyse aklima gelenler bunlar..bir kontrolünüde atlattik cok sükür..

efriim gule gule kudursun kuzy yeni oyuncagiyla, bol bol doksun o kurtlarini...:))

esra cok gecmis olsunnn..

evrim dikkat etmek gerek..yine bu topikte yzılmıştı galiba dr sölemiş 6. aya kadar dikkat etmek gerk diye..parmak küçük kalır..doğrudur parmak incelmez ama diğerleri gibide gelişmez ..yiğenim 11 yaşında hala baş parmağını emer... o parmak arkaya kıvrık ve diğerlerinden incedir...eylül ün elini ağzından çektiğimde parmağı kıpkırmızı oluyo vakum gibi çekiyo...itinayla her parmak emilir...

Geçmişi okumaktan vazgeçmedim ama alıntıdan vazgeçtim elektrik kesilip duruyo gümlüyo alıntılarım aklımda kalanlar NEVA bakıcı teyzesiyle buluşmuş inşallah memnun kalırsın Elif, Sarmaşıkın kuzuları şahane maşallah başka başka FURKAN sünnet olucakmış hayırlısıyla atlatsın inşallah.BAşka başkaa illaki vardır amma velakin 2 gündür 2-3 saatlik uykularla ayakta duran beni mazur görün
Benim oğlan kudurdu diş kudurttu çocuğu dün gece 4 te anneme devredip uyudum allahım nsıl bi hal alıyo yavrum ya uyumak için bildiğiniz çabalıyo 2 saat ama yok uykuya dalamıyo başlıyo ağlamaya oramı buramı ısırmaya çalışıyor olmayan dişleriyle. Bi gece evvel lavoboya kalktım aynaya baktım annem soba kurmuş diyorum sobayıda yakmadım bu çenemdeki siyahlık ne siliyorum gitmiyo sağ çene kemiğimdede kırmızılık var ve ben anlıyorumki bunlar Kemal Çağanın marifetleri öyle böyle değil çenem bildiğiniz mor kemiğime dişlerini sürtmeye çalışıyor ve yakaladığı an bırakmıyor cokur cokur çekiyor meme misali dişliklerde işe yaramıyor elimi veriyorum bazen ne dişmiş yav 1 ayı geçti sıkıntısı tutalı hala görünürde bi şey yok

Canım benım, bende ısın acıkcası aynen senın duusndugun gıbı duusndum o aletle ılgılı,içime sınmedı, gercekten de one dogru yuklendıgınde kayıverır,dogru soyluyorsun. Bu aldıgım sey yurumeye calsırken bır yerınden tutarak yurumesı saglayacak bır aygıt degıl,evın ıcınde sen gezdıreceksın, dısarı cıktıgında onu sen ıterek gotuebıleckesın, bır de salıncak gıbı olduug yerde ılerı gerı gıden bı aparatı var, o kadar.

gözünüz aydın.. sebze corbası-etli olayına takıldı benım aklım.. agır olmaz mı sence?

efriim gule gule kudursun kuzy yeni oyuncagiyla, bol bol doksun o kurtlarini...:))

esra cok gecmis olsunnn..

Saol cıgerım.. onu bılmem ama benım ıcın en azından buyuk rahatlık olacak bı sure de olsa.

Ben hanı 2 yasına kadar,ozellıkle de su zamanda emmesı olayı ıcın normal,emmeli,kendını tatmın etmelı demelk ıstemıstım, 11 yasına kadar emen bır cocugun zaten yaptıgı bu eylem, cok da saglıklı bır durum degıl,hatta hatta psıkolojık olarak oldukca sakıncalı bır hareket dıe bılıyorum buyuk cocukların parmagını emmesını.

Evriş, ben de şahit oldum, uzun süre emilen baş parmağın diğerlerinden daha ince olduğuna.. sonradan annesine soramadım ne oldu, düzeldi mi diye..

Bu arada, Yahoo sunnet oldu arkadaslar.. su an evde annesıyle bırlıkte.. Esra cok uzulmus o sunnet olurken, oldukca zordu benım ıcın dıyor.. kıyamam.. ama Yaho nun sunnet olması oldukca ıyı olmusi cunku ıdrar delıgı darmış cocugumun.

Erkek annelerı ıcın eklemek ıstıyorum; bızım doktorumuz bezını ac ve cısını yaparken fıskıye gıbı yapıp yapmadıgını muhakkkak kontrol et demıstı.. bır kac kez banyoda sahıt olunca ıcım rahatlamıstı benım de. Yahoo nun her zaman sızdırıyormus gıbı cısını yapıyormus, Esra ya doktorları ole bısı dememısler zamanında.

anladım adaşım yani yürümeye tam yardımcıo bir alet yok yani yürüteçte kullanmayacagımıza göre
dün inceledim zaten çok güzel oyuncagı güle güle kullansın bizde alcaz inşallah ama 2 ay sonra ben işe başlayınca:lepi:

kuzum benim inşallah biran önce iyileşir pipisi kıyamam ona maşallah yahoma
iyiki söyledim adaşım ben hiç görmedim berat ın çiş yaptığını rastlaşmadık kendisiyle dikkat ediyim bakalım
aslında ben biran önce sünnet olsun istiyorum ama babasını ikna edemiyoruz gereksiz şu sünnet olduğunu bilsin muhabbeti yapıyor

topik çosmuş ama kimseden ses seda yok.misafirler her zamanki formunda yakında onlar dile gelecek haohaoldumsmile

bu sıkıntı hepimizi sarıyo sanırım yavastan.öle hırslı saldırıyokı heryere ısırmak için ama şükür sızınkı kadar vahım degıl durumumuz suan.inşalah oğlusunda rahatlar bıan önce kıyamam ona.
gecen sevvalde benım cenemı mahvetmıstı mosmor cene kemıgıyle gezdım 3 kocagun.

bende bılıyorum duydum incelen parmak ama dedıgın gıbı bu 2 yasından sonra emmeye devam ederse oluyo sanırım.zaten 2 yasından sonra ne emzık nede parmak emmesı normal bı durum degıl.kaldıkı 11 yas cok gec kalınmıs bı yas.kuzunımın kızıda 3 yasında hala emıyo yavastan bırakmaya basladı ama emıyo hala.eger bırakmazsa psikologtan yardım alıcaklar,cok şükür incelme falan yok parmagında.3 senedır cokur cokur emıyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…