annem yarın akşam gidiyor....
hazirana kadar kalacaktı. vazgeçti....
bakıcımız bile yok henüz.
1 hafta kızkardeşim gelecek. sonrada bakıcı bulup kızımı bırakabilecek hale gelene dek izinliyim....
Bende ayakta sallama fobisi var :) şaka bir yana ayakta sallamayı beceremeyen bir insanım. ayakta sallarken daha bir yoruluyorum sanki :)) ama yine de denemeye değer.. belki farkında olmadan yetenek gelmiştir bana :))
bebişi emzik yerıne parnak emenler el kaldırsın
:lepi:
tazem geçmiş olsun bizdsede olmuştu o kan olayı dr tekrarlarsa bir ilaç yazarım banyo yaparken suya oturtup onunla çabuk geçer demişti size öyle bişey önermediler mi
Bu arada, Yahoo sunnet oldu arkadaslar.. su an evde annesıyle bırlıkte.. Esra cok uzulmus o sunnet olurken, oldukca zordu benım ıcın dıyor.. kıyamam.. ama Yaho nun sunnet olması oldukca ıyı olmusi cunku ıdrar delıgı darmış cocugumun.
Erkek annelerı ıcın eklemek ıstıyorum; bızım doktorumuz bezını ac ve cısını yaparken fıskıye gıbı yapıp yapmadıgını muhakkkak kontrol et demıstı.. bır kac kez banyoda sahıt olunca ıcım rahatlamıstı benım de. Yahoo nun her zaman sızdırıyormus gıbı cısını yapıyormus, Esra ya doktorları ole bısı dememısler zamanında.
Üzüldüm Damla.. umarım kısa zamanda içine sinen bir bakıcı bulabilirsin. hiç değilse izin alma problemin yok değil mi?annem yarın akşam gidiyor....
1 hafta kızkardeşim gelecek. sonrada bakıcı bulup kızımı bırakabilecek hale gelene dek izinliyim....
gözün aydın. maşallah kuzuna, herşey yolunda gitmiş.. darısı bizim başımıza..evet kizlar bir doktor muayenemisinide bitirip eve gelmis bulunuyoruz..simdi neler konustuk anlatiyorum..ilk önce kizim 7,800 gr..boyu ise 71 santim.olmus..doktor gelisiminin gayet iyi oldugunu söyledi..iste hareketlerini ve neler yapabildigini sordu bende tek tek anlattim..yere basmamasi konusuna gelince bunun önemli olmadigini zaten yavas yavas basmaya basladigini bebeklerin bunu yürümelerine yakin otomatikmen zaten ögrendiklerini söyledi..zaten bir haftadir biraz basiyordu..ikinci konu emmeyi reddetmesi bu konuda da yine tahmin ettigim gibi cogu bebeklerin bunu yaptigini bunun cesitli nedenleri olabilecegini yeni tatlari istedigini felan anlatti..benim öncedende dedigim gibi alti aydan sonra emzirmenede gerek yok zaten dedi..ona göre 6 aydan sonra anne sütünün bir faydasi yokmus..tabi istersem emzirmeyi kesip devam mamasi verebilirmisim..(tabi kesinlikle kesemem)..günlük beslenmesinde de verilen menü sabah anne sütü yada devam sütü ara ögün meyve ögle: sebzeli-etli karisik corbalar ya da yemekler (ben Hipp in hazir bio kavonozlarini kullaniyorum..cokta severek yiyor..)aksamirincli-meyveli-tahilli mamalar ve anne sütü..vs..bende yaklasik böyle yapiyordum zaten..
aaa evet bugün sünnet olacaktı di mi .. erkek anneleri için çok önemli bir bilgi vermişsin.. Esra'yı arayayım bi, müsaittir umarım..Bu arada, Yahoo sunnet oldu arkadaslar.. su an evde annesıyle bırlıkte.. Esra cok uzulmus o sunnet olurken, oldukca zordu benım ıcın dıyor.. kıyamam.. ama Yaho nun sunnet olması oldukca ıyı olmusi cunku ıdrar delıgı darmış cocugumun.
Erkek annelerı ıcın eklemek ıstıyorum; bızım doktorumuz bezını ac ve cısını yaparken fıskıye gıbı yapıp yapmadıgını muhakkkak kontrol et demıstı.. bır kac kez banyoda sahıt olunca ıcım rahatlamıstı benım de. Yahoo nun her zaman sızdırıyormus gıbı cısını yapıyormus, Esra ya doktorları ole bısı dememısler zamanında.
maşşallah oğluşa.nasılda masum bakıyor,nıe buzamana kadar almadınız dıe içerlemiş yavruEsrako sormussun.. oturabılıyor mu dıye? aksam bı poz verdırmıstım zorla,uyku sersemı halıyle,onu eklıyorum :))
emzik yerine değil, ikisini de emiyor, hatta beni barnağımı, yanağımı da emiyor. Ağzına soktuğum kaşığı da, pattaniyesini de! Ayısını da... Hatta arkadaşım dalga geçti, "Doruk madem emişmeye bu kadar meraklı, ben ona bir dahaki gelişimde bir Şeker Kız Candy getireyim de onu emsin" dedi. Gördüğünüz gibi kendim gibi arkadaşlarım var sırnaşık şey
?
yerim ben kuzeyi ya şu bakışa bak nasıl masum çok tatlı allah nazarlardan saklasın
evrim bu çok dadlu bişi ya..döve döve sevesi geliyo insanın...mıncık mıncık yapcen ya...maşallah..kanatlarını açmışsındır sen şimdi üstüme doğru..ama öle kal olarmı
bayanssulusmile bunu kullanmayı çok istemiştim ilerde hedefim eski halime dönmek kendime ayıracak 1 saatçik bulabilmek
Amanınnn olmada zaten canım benimağustos annelerinden 2.ye hamile kalan ben olmak istemiyorum..hayırrr..kıpkırmıızı kanamak istiyorum..tazem anlıyorsun beni dimi??
Tekrar çok geçmiş olsun hastaneye yatmamana da çok sevindimBen geldiiimm, hoşbuldum Nurdanım, çok şükür iyiyim, keyfim yerine geliyor yavaş yavaş zira hastaneye yatmıyorum hihoyyyt
Midemdeki kanama kesildi, bugün endoskopi yapıldı, yeni kanama yok dediler.
Beklediğim doktor amcam geldi, hastaneye yatmak istemiyorsan yatma dedi özel bir beslenme listesi verdi ve tabi kan ilaçları. Haftalık kan sayımı ve takipler ile seni yatmadan iyileştirelim dedi doktor amcam, çok seviyorum onu Şeniz
Kan ilaçları demir içeriyor ben Deva kabız olmasın diye ilaçları içmek istemiyordum ama içeceksin yoksa toparlayamazsın dedi, zaten bugünlerde sütüm iyice azaldı, en fazla 250 cc falan çıkıyor tüm gün.
Midemin ağrısı azalınca keyfimde yerine geldi çok şükür. Allah kimseyi sağlığından etmesin, hele bebikler küçükken anneler hiç hasta olmasın..
Açık büfeci Teo iyileşmedimi daha hadi ama yeni maceralarıda kapalı gişe oynayacak eminim dört gözle bekliyorum( mcera derken kreşi kastetmiyorum evde yaptıkları bıcırıklardan bahsediyaorum annesi)off kriz geldi, aclik krizim, gozumun onuden acik bufe geciyor.........
Güle güle kullansın kuzeyYürütec almayı dusunmuyordum zaten.. bunu aldık geldik.. artık evın ıcınde kucakta Kuzey ı tasımaktan fıtık olacaktım, bugun canıma tak ettı.. gozum karardı, aldım geldım..
İnşallah Ece hastalanmaz Esracımruya sona erdi :)
iki gece deliksiz uykudan sonra dun gece ece yapacagınıyaptı
erken sevinmisim anladım :)
saat 8den itibaren uyuması için ve meme emme istegi tatmin olsun diye emzirmeye basladım
saat 11,30 da ancak uyudu . dedim sabaha kadar kesin uyur saat 3 de uyandı. emzirdim ama gozler acık nedense uykulu degildi ki gozu kapalı emerdi zor zar uyuttum 3,30 da geri yattım on dakika sonra yine agladı ama aglama oncesi oksuruyor ama tukruk kaçtıdamı oksurdu normal oksurukum anlayamıyorum takır takır bir oksuruk degil
bu arada evde hasta var ibo pazardan beri oksuruyor odumuz kopuyor ece ye gececek diye falan aynı ortamdayız. antibiyotik basladı ama o arda geçtiyse bilmiyoruz tabi.
neyse saat 3 den sonra yanıma aldım ama sabaha kadaremerek uyudu ama habire fikirdandı agladı mizmizlandı . allahtan dun aksam yemek vardı yemek yapmam gerekmiyordu banyomu gelir gelmez isten yapmıstım o aksamustu uykusundayken ve allahtan yurumeyi planlamamıstım çorapla yurumem sonrası ayaklarımın altı acıyor çunku:)))
hala gulebilirsin epru :)) bende guluyorum salaklıgıma :))
yani yaptıgım planları uygulayamamak çok sinirmi bozuyor
annemin bir lafı var çocugu guven olmaz emin olma sunu yapcam diye diyor ama iste insan plan yaptımı sinir oluyorallahtan planım yoktu dun aksama dair kotu bir aksam geçirndik
simdi bakıcısına tembihledim oksururse dikkat edin diye demin aradı ates olcerin yerini sordu uyuyormus dedim uyur tum ugun gece hiç uyumadıkı atesine bakacak insallah birseyyokturrr .
Berata geçmiş olsun tez zamanda atlatsın inşallahgeçmiş olsun esra inşallah bişeyi yoktur ece nin
berat ta 2 gündür öksürüyo pekmez ıhlamur verdim ama hepimiz sağ salim atlatsaydık şu kışı
Noluyo bu kuzulara yaadüngece şevval mahvettı benı,11de uyudu oh dedım.11.30dada hemen ben yattım uykuya hasret kaldımdıda akannehir tam uykuya dalıyordumkı uyandı 10 dakıka sürdü yatak keyfım,neyse pışpışladım uyudu yattım kurulu saat gıbı 10 dakka sonra tekrar uyandı tekrar pışpışladım uyudu şaka gıbı 15 dakka sonra yıne uyandı ama buseefer cingöz olarak.neyse azcık ayagımda salladım hepten uıuykusu acıldı.hakan aldı oynadılar"sen uyu ben uyuturum"dedi!!!!! nası uyutcaksa...
İnşallah içine sinen birini bulursun canımannem yarın akşam gidiyor....
Aynı Kemal ÇAğanın 1 ay önceki halleri Melek şimdilerde yapmıyo bıraktı. Zaten 3 gündür eskisi gibi emmiyo bile dün akşam hiç emmedi 6 ayı bitirdik bugün emmesede zoruma gitmez sağar biberonla vermeye devam ederim napıyım canı sağolsunda.mink tuba ben ben ben diyorum ..hatta abrtmışl durumda emzik ağızdayken meme ağızdayken kenardan prmağını ilştiri veriyo ağızının içinde..hadı emziğe müsama gösteriyimde..e meme emerken ne diye parmağını sokmaya çalışıysun..hat safada yani...bi eline emzik bi diğer elide ağzında..
Maşallah HAyat'a.Bize sadece bizim sağlığımız açısından faydalı olacağı için mi 2 yaşına kadar emzirin diyolar acaba anlayamadım bu mevzuyu hni sağlıkta neyim onlar bizden daha çok düşünür ya insanını ondan garibime gitti bu durumevet kizlar bir doktor muayenemisinide bitirip eve gelmis bulunuyoruz..simdi neler konustuk anlatiyorum..ilk önce kizim 7,800 gr..boyu ise 71 santim.olmus..doktor gelisiminin gayet iyi oldugunu söyledi..iste hareketlerini ve neler yapabildigini sordu bende tek tek anlattim..yere basmamasi konusuna gelince bunun önemli olmadigini zaten yavas yavas basmaya basladigini bebeklerin bunu yürümelerine yakin otomatikmen zaten ögrendiklerini söyledi..zaten bir haftadir biraz basiyordu..ikinci konu emmeyi reddetmesi bu konuda da yine tahmin ettigim gibi cogu bebeklerin bunu yaptigini bunun cesitli nedenleri olabilecegini yeni tatlari istedigini felan anlatti..benim öncedende dedigim gibi alti aydan sonra emzirmenede gerek yok zaten dedi..ona göre 6 aydan sonra anne sütünün bir faydasi yokmus..tabi istersem emzirmeyi kesip devam mamasi verebilirmisim..(tabi kesinlikle kesemem)..günlük beslenmesinde de verilen menü sabah anne sütü yada devam sütü ara ögün meyve ögle: sebzeli-etli karisik corbalar ya da yemekler (ben Hipp in hazir bio kavonozlarini kullaniyorum..cokta severek yiyor..)aksamirincli-meyveli-tahilli mamalar ve anne sütü..vs..bende yaklasik böyle yapiyordum zaten..
Bu arada, Yahoo sunnet oldu arkadaslar.. su an evde annesıyle bırlıkte.. Esra cok uzulmus o sunnet olurken, oldukca zordu benım ıcın dıyor.. kıyamam.. ama Yaho nun sunnet olması oldukca ıyı olmusi cunku ıdrar delıgı darmış cocugumun.
aynen katiliyorum..benimde yegenimde parmak emiyor ve kiz suan yaklasik 15 yasinda..bir türlü birakamiyor..ayrica o parmagi daha ince..bende korkudan emzige alistirdim..memeyi birakmak kolayda parmak emmeyi birakmak cok zor..evrim dikkat etmek gerek..yine bu topikte yzılmıştı galiba dr sölemiş 6. aya kadar dikkat etmek gerk diye..parmak küçük kalır..doğrudur parmak incelmez ama diğerleri gibide gelişmez ..yiğenim 11 yaşında hala baş parmağını emer... o parmak arkaya kıvrık ve diğerlerinden incedir...eylül ün elini ağzından çektiğimde parmağı kıpkırmızı oluyo vakum gibi çekiyo...itinayla her parmak emilir...
canim bende göremedim ama doktor belli oluyor dedi..insallah yakinda cikarda rahat edersin..Geçmişi okumaktan vazgeçmedim ama alıntıdan vazgeçtim elektrik kesilip duruyo gümlüyo alıntılarım aklımda kalanlar NEVA bakıcı teyzesiyle buluşmuş inşallah memnun kalırsın Elif, Sarmaşıkın kuzuları şahane maşallah başka başka FURKAN sünnet olucakmış hayırlısıyla atlatsın inşallah.BAşka başkaa illaki vardır amma velakin 2 gündür 2-3 saatlik uykularla ayakta duran beni mazur görün
Benim oğlan kudurdu diş kudurttu çocuğu dün gece 4 te anneme devredip uyudum allahım nsıl bi hal alıyo yavrum ya uyumak için bildiğiniz çabalıyo 2 saat ama yok uykuya dalamıyo başlıyo ağlamaya oramı buramı ısırmaya çalışıyor olmayan dişleriyle. Bi gece evvel lavoboya kalktım aynaya baktım annem soba kurmuş diyorum sobayıda yakmadım bu çenemdeki siyahlık ne siliyorum gitmiyo sağ çene kemiğimdede kırmızılık var ve ben anlıyorumki bunlar Kemal Çağanın marifetleri öyle böyle değil çenem bildiğiniz mor kemiğime dişlerini sürtmeye çalışıyor ve yakaladığı an bırakmıyor cokur cokur çekiyor meme misali dişliklerde işe yaramıyor elimi veriyorum bazen ne dişmiş yav 1 ayı geçti sıkıntısı tutalı hala görünürde bi şey yok
:roflol:delikafaduldendelikafadulden:roflol:
sagol canim..opuyorumnanaktangözün aydın sarmasık
Yahoya ve Esraya cok gecmis olsun..a.s. :teselli:Bu arada, Yahoo sunnet oldu arkadaslar.. su an evde annesıyle bırlıkte.. Esra cok uzulmus o sunnet olurken, oldukca zordu benım ıcın dıyor.. kıyamam.. ama Yaho nun sunnet olması oldukca ıyı olmusi cunku ıdrar delıgı darmış cocugumun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?