meltem yanlısmı yazdın rutine koymayı dusunmuyorum yazmıssın :) dusunuyorummu demek istedin ?
emzirip yatıyorsan ece de hemen uyuyorsa tabi gerek yok esine ama mama verilcekse yada oylesine uyandı ise tekrar uyutmak için ortaklasa kalkmalısınız
bebekberin bakımını tamamen anneye bırakan babalara çok kızıyorum buyuk haksızlık kimse alıp evinden getirmedi . ama çogu erkegi bizler kadınla r bu sekil yapıyoruz
belma yazmıs iste kiyamadım kaldırmadım sonuç bu diye. katılıyorum bizler onlardan talepte bulunmadıkca onlar kılını kıpırdatmaz
benim esim pek çok is yapıyor evde goren ayne sanslısın ne guzel diyor
ama evlendigimzde boyle degildiki ben bu hale getirdim talep ede ede kah guzellikle kah tartısarak aglayarak duygu somurusu yaparak vs vs. ama yok asla tek basıma hiç birseyi yuklenmem. sonra yıllar sonra kadınlar çokuyor erkekler keyfinde oluyor.
o yuzden sanslı degilim esimide tebrik etmeye gerek gormuyorum:)
en çok kendimi tebrik ediyorum bu hale getirebildigim için :)
ahanda buda ağustos annelerinin 2 sıpası
saol canım kalp atışını da duyduk bu sefer dahada bir heycanladımOyy sağlıkla doğsun inşallah.Ne güzel günlerdi. Hayatımın zirvesini yaşamışım o dönemler.
bende oldum olası hiç geçirmedim rendedenben afikin artık hiç bir yemeğini rondodan geçirmiyorum yanison 1 aydır hep taneli veriyorum pirinç ıspanak havuç patates aklınıza ne gelirse.
ıspanak patates ve pirinç de sorun yaşamadık ama havuç sevmeyn ogluma havucu yemeğin içinden kaşıkla ezerek veriyorum.
özellikle ıspanak elimle parçalıyorum pişirirken vitamini kaybolmasn diye pişince zaten yumuşacıkoluyor.
bence sizde artık pütürlü yedirmeuye başlayın nacizane fikrim
gecen hafta gazetede bi haber vardı sürekli blendırdan geçen yemeklere alıştıgı için pütürülü gıda tüketemeyen 3 yaşındaki çocuk haberi vardı
nurnurnurrrrrrrrrrrr
ayyy bu fasulye tanesine maşallah ya çok şükr demek kalp atışınıda gördunuz sagsalim bunuda kucagına lırsın inşallah...
inş. kızın olur:)
saol canlarım benimmNUR canımm maşallah kuzuna rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasıp etsin.... ama resmi görünce çok duygulandım zaman ne çabuk geçiyor....
bence dırek verme konusunda 1 yaş sınırdır.çünkü ben 6.ayından ıtıbaren tarhana verıyorum ve içinde domates mevcut.hanı dılımleyıp vermek için erkendır bence,cunku yemege karıstıgında dırek vermıs olmuyoruzben bu domates olayina kesinlikle katilmiyorum..ben 6 ayliktan beri veriyorum..tabi 6 aylikta biraz midesini eksitti ama simdi hic etlilemiyor..tamam 8 aydan sonra deseler neysede 1 yas cok gec..sonucta ben hipp in kavanoz pürelerini kullaniyorum ve cogunda domates var..cok severekte yiyor..özelliklede spagetti bologneseyi cok seviyor..bal ve inek sütü disinda pek secmiyorum ben..
gecmıs olsun herkez hasta be.bu bahar toptan çarptı cocukları.neysekı şimdi iyiymiş Nevacık.herkese günaydın.neva rahatsızdı giremedim.dün ve bugün daha iyi.dün işe gelmedim o yüzden.fışkırır tarzada kusuyordu çok korkuttu bizi.
yaho da hastaymış esra'yı aradım aradım ulaşamadım.
eyvahedigeldismileGunaydin hanimlar bugun ilk trafik canavarligi denememi yaptim sanirim iyi kufur yedim:)))ama sagsaglim ise geldim cok sukur:))
ben yapıyorum kızım cok sevıyor,ama daha cok benımkı ıspanak püresı tarzında oluyo.5 yaprak kadar ıspanak orta boy havuc bazen pirinc bı corba kasıgı.az suyla kısık ateste pişiriyom sonra blendırdan gecırıyom.bayılıyoIspanak çorbası yapmıştım kızıma denediniz mi bilmiyorum. Nasıl yaptığımı yazayım belki işinize yarar. Küçük bir patatesi rendeleyip az suda haşladım, bir avuç ıspanağı ve bir yemek kaşığı pirinci de katıp pirinçler pişinceye kadar kaynattım. Sonra hepsini rondodan geçirdim. İçine patates ve pirinç girdiğinden, eğer suyu çok koymazsanız, kıvamlı bir çorba oluyor. Yiyeceği öğüne buz kalıplarında dondurduğum bir kalıp eti de katıyorum. Severek yiyor. (Kuşbaşı eti haşlayıp rondodan geçirip kalıplarda donduruyorum).
teşekkürler.. ben de yapayım bakalım bugün yarın.250/300 gr dana kuşbaşı eti yıkayıp düdüklü tencerede biraz tereyağla suyunu salıp çekene kadar karıştırıyorum. Suyunu çekince (kavrulmasına izin vermeden) küçük bir patates, bir havuç, varsa kereviz koyup sıcak su ekliyorum. Suyunun miktarını kendine göre ayarla, ben 2 litreye yakın su koyuyorum. Düdüklüyü kapatıp pişiriyorum. Sonra suyu süzgeçle süzüp etleri bir kenara ayırıp rondodan geçiriyorum. Bildiğimiz buz kalıplarına iki tatlı kaşığı eti tek tek diziyorum. Etleri dizdikten sonra üstlerine etsuyu gezdiriyorum. Böylece etler suyu çekip kalıbın içini tam dolduruyor, çıkarması da kolay oluyor. Artan et suyunu yine bu kalıplara dizip yemeklerde kullanabilirsin.
hay maşallah nur.. ne güzel o günleri yaşamak yaa.. ilk görüntüleri :)ahanda buda ağustos annelerinin 2 sıpası
sağol canım dün değil önceki gün götürdük.doktor izinliymiş diğer doktorun randevuları doluymuş.acile gittik tesadüf doktorumuz hastaymış acildeymiş.sağolsun orada muayene etti.ateş,ishal olmayınca ve keyfi iyi olunca.şimdilik gözlemleyin yine kusarsa getirin serum takalım dediler.dün evde keldım onunla iyidi.bugün de iyimiş.inşallah birşey olmaz.ben normal labne veriyorum.pınar marka.
çok geçmiş olsun. götürdün mü doktora ne dedi?
ben kaşıkla da içiremiyorum malesef esra. içse uğraşmaya razıyım. devam sütlerinden .
ben de 2 aydır falan katıyorum arpacık soğan.çok şirin oluyorHa bir de arpacık soğan aldım, Didarın yemeklerine birer tane soğan da katıyorum artık. Gaz falan yapmıyor. Bir tencerede iki günlük öğün yapıyorum bir arpacık soğan boyut olarak da iyi geliyor.
İnşallah çabucak iyileşir süper kahramanımız.serum da takmışlar kıyamam ben.çok üzüldümgünaydın desem geç tünaydın desem eh ortası ozaman merhaba..
Dün akşam Esra'yla konuştum yahom hala ateşliydi..kakasını tahlile götürmek için yapmasını bekliyorlardı..kusması durmuş çok şükür ama ishaldi yavru..en son akşam konuştuğumda en azından annesini emmeye başlamıştı ..inşalah şimdi daha iyilerdir...
DİDE Nevada hastaymış geçmiş olsun..sizde son durum ne..?
NURDAN hayırlı olsun böbem kazasız belasız kullan inşallah.
AİDA ne güzel tarif vermişsin opataes köftesini deneyeceğim..
Bende geçen Yusuf'a yumurta sarıs beynir omlet yaptım azıcık yedi ..
ESRAKO geçen FATMA'ya kaşıla yedir demiştim öyle dene çünkü Yusuf'da biberonla mama yemiyor kaşıla veriyorum gecede bazen öyle yaptım diye yazmıştım..iki dakikada yiyorlar gerçekten..
burada ülkerin var.ben hiç almadım hep normal pirinçunu kullanıyorum.buarada 1 hafta -10 gundur teomana aksamlari devam mamasi ve pirinc unuyla muhallebi yapiyorum cok sevdi, bu sefer bizim muhallebide kullandigigimiz aldim bebek yerine ama orada varmi bilmiyorum basak diye bir marka 7 vitaminli ve demir katkili pirinc unu yapmis cocukmar icin..besin degeri olasun diye 200ml sut 3 tatli kasigi bu pirinc ununu pisirip, iliyinca 5-6 olcek devam mamasini katiyorum..ne seker ne pekmez bisi koymadan yiyor, tadida guzel...
aynı fikirdeyim.sağolsun hep geceleri Salifo kalkar.şimdi de spora gidiyorum o bakıyor zaten.evi de topluyor.bulaşık makinasını boşaltıp dolduruyor ki hiç birşey yapmasa bu bile büyük bir iş benim için.Allah yokluklarını göstermesin.bebekberin bakımını tamamen anneye bırakan babalara çok kızıyorum buyuk haksızlık kimse alıp evinden getirmedi . ama çogu erkegi bizler kadınla r bu sekil yapıyoruz
belma yazmıs iste kiyamadım kaldırmadım sonuç bu diye. katılıyorum bizler onlardan talepte bulunmadıkca onlar kılını kıpırdatmaz
benim esim pek çok is yapıyor evde goren ayne sanslısın ne guzel diyor
ama evlendigimzde boyle degildiki ben bu hale getirdim talep ede ede kah guzellikle kah tartısarak aglayarak duygu somurusu yaparak vs vs. ama yok asla tek basıma hiç birseyi yuklenmem. sonra yıllar sonra kadınlar çokuyor erkekler keyfinde oluyor.
o yuzden sanslı degilim esimide tebrik etmeye gerek gormuyorum:)
en çok kendimi tebrik ediyorum bu hale getirebildigim için :)
harikasın Nurdan.bu ara ben de trafiğe çıkıyorum senin gibi.çıktıkça cesaratleniyor insan.Sagolun arkadaslar, bi kacgundur hadi yarin hadi oburgun dedim birde ek sigorta yaptik onu bekledim..ki bugun yagmurlu hava, dedim ertele ertele nereye kadar, burda tatil birde okullar 2 hafta yollarda tenha dedim al sana firsat 2 hafta gelistir..ama neler neler oldu, arabayi donemeclerde stopmu ettirmedim; kirmizidan yesile gecince arkamda insanlarimi bekletmedim, kayboldum yolu bulamadi ise giden , cunku hep otoyolu aliyoruz, sehiricinden donus yolunu biliyorum ama gelis yolu farkli, koca bi tur yaptim ama vardim sagsaglim...Insallah alisirim kazasiz belasiz..allah yardimcim olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?