2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

meltem yanlısmı yazdın rutine koymayı dusunmuyorum yazmıssın :) dusunuyorummu demek istedin ?

emzirip yatıyorsan ece de hemen uyuyorsa tabi gerek yok esine ama mama verilcekse yada oylesine uyandı ise tekrar uyutmak için ortaklasa kalkmalısınız

Sagolun arkadaslar, bi kacgundur hadi yarin hadi oburgun dedim birde ek sigorta yaptik onu bekledim..ki bugun yagmurlu hava, dedim ertele ertele nereye kadar, burda tatil birde okullar 2 hafta yollarda tenha dedim al sana firsat 2 hafta gelistir..ama neler neler oldu, arabayi donemeclerde stopmu ettirmedim; kirmizidan yesile gecince arkamda insanlarimi bekletmedim, kayboldum yolu bulamadi ise giden , cunku hep otoyolu aliyoruz, sehiricinden donus yolunu biliyorum ama gelis yolu farkli, koca bi tur yaptim ama vardim sagsaglim...Insallah alisirim kazasiz belasiz..allah yardimcim olsun..

yok mama zamanı gelince rutine koyacağım dedim

Haklısın arkadaşım seni tebrik ediyorum ben de.alkisalkisalkis Acilen önlem almam gerek.

ben afikin artık hiç bir yemeğini rondodan geçirmiyorum yanison 1 aydır hep taneli veriyorum pirinç ıspanak havuç patates aklınıza ne gelirse.
ıspanak patates ve pirinç de sorun yaşamadık ama havuç sevmeyn ogluma havucu yemeğin içinden kaşıkla ezerek veriyorum.

özellikle ıspanak elimle parçalıyorum pişirirken vitamini kaybolmasn diye pişince zaten yumuşacıkoluyor.

bence sizde artık pütürlü yedirmeuye başlayın nacizane fikrim
gecen hafta gazetede bi haber vardı sürekli blendırdan geçen yemeklere alıştıgı için pütürülü gıda tüketemeyen 3 yaşındaki çocuk haberi vardı

bende oldum olası hiç geçirmedim rendeden

nurdan ilk trafik deneyimin hayırlı olsun gun geçtikçe sende usta şöfeeer olursun merak etme..

nurnurnurrrrrrrrrrrr

ayyy bu fasulye tanesine maşallah ya çok şükr demek kalp atışınıda gördunuz sagsalim bunuda kucagına lırsın inşallah...
inş. kızın olur:)

NUR canımm maşallah kuzuna rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasıp etsin.... ama resmi görünce çok duygulandım zaman ne çabuk geçiyor....

ESRAKO kaşık deneyiminiz güzel geçmiş tebrik ederim... keşke yesinlerde kaşık biberon farketmez yeterki yesinler....
EŞLER konusu konuşulmuş... benim eşimde bana fazlasıyla yardımcı oluyor.... benden önce selin ağlarsa o kalkıp sallıyor selin geri uyuyor o işlemi hep eşim yapıyor..... her zaman beni kaldırmaz ben kalkarsamda yine kendide kalkar uyumaz.... mesele bebekken falan ben mamayı hazırlıyordum o selini sallıyodu gece ağlayınca ben biberonla mamasını yediriyordum yedikten sonra ben biberonu yıkarken eşimde selinin gazını çıkartıyordu.... hayat müşterek..... zaten ben birşey demesende eşim içinden gelerek yapıyor...... bide ben yol gidip geldiğim için hergün ondan daha çok yoruluyorum birazda onu düşündüğü için fazlasıyla yardımcı oluyor bana allah razı olsun.... yoksa hayatta tek kişiyle çocuk bakmak çok zor.....

ODA AYIRMA konuda geçmiş... biz 4. aya kadar selinin odasındaki kanepede yattık artık belimiz sırtımız tutulmaya başladı dedik bu olmayacak.... hani beşiği küçük olsa alıp yatakodasına götürecektik ama beşiği büyük.... kanepedede baş olacak gibi değil kapılarımızda ağız ağıza hemen yan odamız gık dese duyuluyor sanki aynı odada yatıyoruz.... 4. aydan beri ayrı yatıyor sıkıntı yaşamadık şükür.... rabbim yaşatmasında hepsini korusun......

PıRıNÇUNU ben veriyorum içine 3 ölçü kadar devam sütü katıp veriyorum.... kaşık mamasını her zaman yemiyor ne yapalım.... yesinde artık besleyici değerini falan geçtim artık yeterki birşeyler yesin aç kalmasın.....

atlaşım NURDANIMMM trafiğe çıkmışsın artık... tebrik ederim seni... okadar olacak bugün ilk gün... görbak birkaç gün sonra kim tutar seni... ortadoğu ve balkanların en hızlı şöförü olur çıkarsın demedi deme... bu akşamda evin yolunu buldunmu olay bitmiştir.....

Evlilik yıldönümünü kutlayan herkese teşekürler.
gece beslenme işi doğru verilmemesi daha iyi ki eğer bebek istemiyorsa..akşam yatmadan güzelce doyurulursa gerekte kalmıyor ..Aslında bebekler herşeyi çok güzel ayarlıyor ama biz sters yapıyoruz....Aspirin hiç ara öğün yok bu besleme düzeninde..senin tosuncuk maşallah kilosu baya iyiydi belki doktorun ona görede bir beslenme düzeni vermiştir..

nurnurnurrrrrrrrrrrr

ayyy bu fasulye tanesine maşallah ya çok şükr demek kalp atışınıda gördunuz sagsalim bunuda kucagına lırsın inşallah...
inş. kızın olur:)

NUR canımm maşallah kuzuna rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasıp etsin.... ama resmi görünce çok duygulandım zaman ne çabuk geçiyor....
saol canlarım benimm

DERYA derya evlilik yıldönümüzü kutlarım canım... eşinle evlatlarında birlikte sağlıklı nice mutlu güzel yılllara.....

bence dırek verme konusunda 1 yaş sınırdır.çünkü ben 6.ayından ıtıbaren tarhana verıyorum ve içinde domates mevcut.hanı dılımleyıp vermek için erkendır bence,cunku yemege karıstıgında dırek vermıs olmuyoruz
gecmıs olsun herkez hasta be.bu bahar toptan çarptı cocukları.neysekı şimdi iyiymiş Nevacık.
Gunaydin hanimlar bugun ilk trafik canavarligi denememi yaptim sanirim iyi kufur yedim:)))ama sagsaglim ise geldim cok sukur:))
eyvahedigeldismile hayırlı oolsun yavriiiiiiiiiiiiii
ben yapıyorum kızım cok sevıyor,ama daha cok benımkı ıspanak püresı tarzında oluyo.5 yaprak kadar ıspanak orta boy havuc bazen pirinc bı corba kasıgı.az suyla kısık ateste pişiriyom sonra blendırdan gecırıyom.bayılıyo

teşekkürler.. ben de yapayım bakalım bugün yarın.

ahanda buda ağustos annelerinin 2 sıpası
hay maşallah nur.. ne güzel o günleri yaşamak yaa.. ilk görüntüleri :)

eşler konusunda aydın bebek bakımında yardımcı yani sadece yardımcı
asla kontrol tamamen onda değil afikle oynar ayagında sallar dışarı çıkartır yada sabah çor erken kalktıgında sen uyu biz biraz oynıyalım der.
pazar gunu ilk defa afiki besledi. çorbasını vermeye çalıştı ilk deneyim ama başarılıydı..

ama ev işleri konusunda ben çalışırken çok daha aktifdi.cam bile silerdi.
amaaaaaaaa
ben 1.ci bebeği düşük yaptıkdan sonra okula istifamı verdim çalışmıyorumya artık ev işlerinde yemek yapmak masa hazırlamak masayı toplamak dışında aydından hiçbir yardım görmüyorum.
mutfakda çok iyidir bu konuda hakkını yiyemem yemek yapar yani aklınıza ne gelirse yapar yemek olarak ama asla ev süpürmez ütü yapmaz bulaşıkları makineye koymaz. çamaşır asmaz..
hamleyken küveti ovardı bide..

ben normal labne veriyorum.pınar marka.

çok geçmiş olsun. götürdün mü doktora ne dedi?

ben kaşıkla da içiremiyorum malesef esra. içse uğraşmaya razıyım. devam sütlerinden .
sağol canım dün değil önceki gün götürdük.doktor izinliymiş diğer doktorun randevuları doluymuş.acile gittik tesadüf doktorumuz hastaymış acildeymiş.sağolsun orada muayene etti.ateş,ishal olmayınca ve keyfi iyi olunca.şimdilik gözlemleyin yine kusarsa getirin serum takalım dediler.dün evde keldım onunla iyidi.bugün de iyimiş.inşallah birşey olmaz.
Ha bir de arpacık soğan aldım, Didarın yemeklerine birer tane soğan da katıyorum artık. Gaz falan yapmıyor. Bir tencerede iki günlük öğün yapıyorum bir arpacık soğan boyut olarak da iyi geliyor.
ben de 2 aydır falan katıyorum arpacık soğan.çok şirin oluyor
İnşallah çabucak iyileşir süper kahramanımız.serum da takmışlar kıyamam ben.çok üzüldüm
burada ülkerin var.ben hiç almadım hep normal pirinçunu kullanıyorum.
aynı fikirdeyim.sağolsun hep geceleri Salifo kalkar.şimdi de spora gidiyorum o bakıyor zaten.evi de topluyor.bulaşık makinasını boşaltıp dolduruyor ki hiç birşey yapmasa bu bile büyük bir iş benim için.Allah yokluklarını göstermesin.
harikasın Nurdan.bu ara ben de trafiğe çıkıyorum senin gibi.çıktıkça cesaratleniyor insan.
Allah kaza bela göstermesin.geçen önümde bir araç yayaya çarptı.cesaretim kırılır gibi oldu ama bşa gelecek varsa gelir.Allah esirgesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…