2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben bırde semizotuyla denıycem corba.oda ıspanak tarzı bıse oluyo hatta bıraz eksılı belkı daha cok sever.
şimdi onunda faydalarına BAKTImda bebişlerimiz severek yerler inşalah ,omega 3 varmıs balıgınkıyle kıyaslanacak derecedeymıs hemide.onuda eklım,bi gözatın

Semizotunun Faydaları
Semizotunun, kanama hastalıklarında ve peklikte çok faydalı olduğunu kaydeden uzmanlar, kanı temizlediğini, bol idrar söktürdüğünü, kanı, üre ve benzeri pisliklerinden temizlediğini, sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirdiğini, böbrekteki kum ve taşı döktüğünü bildiriyor.

Semizotunun, şeker hastalarının susuzluğunu azalttığını, şişmanlara kilo verdirdiğini belirten uzmanlar, semizotu, yeşil salata olarak yenirse faydasının fazla olduğunu ifade ediyor

Semizotu, en çok 30 cm. kadar boylanabilen bir ya da çokyıllık otsu bir bitkidir. Yuvarlağa yakın oval biçimli, yeşil renkli etli ve sulu yaprakları vardır. Bu yapraklar ile yine etli ve sulu olan yaprak sapları yenilir.

Bitkinin küçük çiçekleri genellikle sarı, bazen eflatun, pembe ya da kırmızı renkli olur. Erselik özellikler taşıyan çiçeklerinin döllenmesiyle olgunlaşan küçük kapsül durumundaki meyvelerinin içinde çok sayıda siyah renkli minik tohum bulunur. Kültür çeşitlerinin yaprakları daha irice ve yabanilerininki küçük olan semizotunun kıymalı ve pirinçli yemeği yapılır. Ayrıca semizotu yapraklan, çiğ olarak öylece ya da salatalara katılarak yenilir.

BESıN DEĞERLERı

100 gr. taze semizotunun besin değerleri şunlardır: 32 kalori; 2 gr. protein; 3,8 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,4 gr. yağ; 1,4 gr. lif: 4 mgr. fosfor; 40 mgr. kalsiyum; 0,2 mgr. demir; 80 mgr. sodyum; 45 mgr. potasyum; 180 IU A vitamini; 0,04 mgr. B1 vitamini; 0,03 mgr. B2 vitamini; 0,03 mgr. B6 vitamini ve 8 mgr. C vitamini.

SAĞLIĞIMIZA YARARLARI

Yukarıda sayılan besin değerlerinin yanı sıra;

* Semizotu, içerdiği yüksek oranlı lifiyle peklik (kabızlık) çekenlere iyi gelir.

* Yaşlı, hasta ve diyet yapan kişiler için çok uygun bir sebzedir.

* Semizotunun içerdiği omega 3 doymamış yağlar, balıklarınkiyle kıyaslanabilecek düzeydedir: Geleneksel olarak gut hastalığına, baş ağrısı ve bedendeki diğer ağrılara iyi geldiğine inanılmaktadır. Günümüzde yapılan bilimsel araştırmalar, semizotunun sağlığa yararlı bu etkisinin varlığını doğrulamaktadır.

* Semizotunun, kanama hastalıklarında ve peklikte çok faydalı olduğunu kaydeden uzmanlar, kanı temizlediğini, bol idrar söktürdüğünü, kanı, üre ve benzeri pisliklerinden temizlediğini, sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirdiğini, böbrekteki kum ve taşı döktüğünü bildiriyor.

* Semizotunun, şeker hastalarının susuzluğunu azalttığını, şişmanlara kilo verdirdiğini belirten uzmanlar, semizotu, yeşil salata olarak yenirse faydasının fazla olduğunu ifade ediyor.

Sayılan bütün bu etkileri için semizotu, diyete katılıp bolca yenilmelidir.

hmm dıyet içinde ıyıymıs bu semızotu.dadanmak lazım ozaman :)) bebişler hafta bırkez bırögğün alsalar yeterlı olur da ben her öğünüme eklesemmı netsem :))

Tşk miniş, ben de aldım dün pazardan, kahvltıda yemeyi de çok severim, az limon ve az z.yağı ile süper olur kendileri :)

Kızey yumurtayı haslanmıs yemıyor, o yuzden yumurta yedırmeye basldıgımdan berı ben omlet yaparak yedırıyorum. Yapa yapa yumusacık yapmayı ogrendım,tarıfını vereyım;

Once bol tereyagı ıle bır corba kasıgı normal labneyı erıtıyorum, ıcıne yumurtanın sarısının katıp ıyıce karıstıryorum bırbırı ıle.. yumusaık pamuk gıbı oluyor, onun da yemesı cok kolay oluyor, boylece yemesı gereken labne ve tereyagını da yedırmıs oluyorum.

Kasar ıle yaptım Kuzey e sert geldı, bunu daha kolay yıyor.

nevaya gecmis cok gecmis olsun..a.s.su mevsim gecislerinde hastaliklarda artiyor..bende yavas yavas atlatiyorum zaten..buarada esradan hic kimse haber almadi mi??? yaho nasil acaba??? gercekten cok endiselenmeye basladim..:1no2:

Valla bugun ben de ulasamadım ama besın zehırlenmesınden suphelenıyorlardı en son cunku ıshal de olmustu Yaho.

Omlet yapmak hiç aklıma gelmemişti, hay Allah razı olsun. Farklı ne yapabilirim diyordum, eve gidince yapayım bari. içine süt yerine devam maması koysak olmaz mı?

Bence karıstırma..

Gunaydin hanimlar bugun ilk trafik canavarligi denememi yaptim sanirim iyi kufur yedim:)))ama sagsaglim ise geldim cok sukur:))

:)) cok sevındım.. hayırlı ugurlu olsun.

ahanda buda ağustos annelerinin 2 sıpası

Amaannnn naptın sen Nur.. valla allak bullak oldumm.. :))) sayende cok renklı gececek bu topık.. cok sevındım, cok mutlu oldumm paylastıgına, sahsım adına.

saol canım kalp atışını da duyduk bu sefer dahada bir heycanladım

hadı gozun aydın..

Bıze de halası ogrettii gecen ay.. bırde llerını bırbırıne kenetlıyor oyle oturuyor falan, ne zaman kahve falan ısteyecek bızden merakla beklıyorus aılecek.

Ama su sınırlenme olayı artık çığırından cıktı, kendını sıkıp tüm siteyı çınlatacak kadar bagırması fena oluyor :bbo:

BUGUN KENDİM İÇİN NE YAPTIM :)

sirketin spor salonuna kayıt ettirdim kendimi.
onun haricinde mutlaka aksamları eve girmeden yuruyus yapacagım ece nasıl olsa her aksam 6 gibi uyuyor en erken 8 de kalkıyor yani istisna olursa zaten ibo evde ben o arada bir saat kesin yurumeliyim diyorum . arabaya spor ayakkabılarımı falan bıraktımbu aksam baslıoyrum

aksam isim olunca oglen sirketteki kosu bandında yuruyeceğim. insallah ..a rtık birseyler yapmam gerek geç bile kaldım
bugun karar verdim benim için onemli ve buyuk bir karardı
ondan sonra biraz daha kilo vereyim bizim orda birspor kompleksi var epey tuzlu biryer ama havuzlu siteler çogaldıgından fiyatlar epey dusmus diye duydum orayla konusacagım haftasonu hem yazın haftasonları havuza girmek için hemde fitness için. harekete geçtim yani artık yeter ) sans dileyin bana

Miniş hatırlamıyor musun yaf.. hamılleıkte manyaklar gıbı yemıstık hepımızzz omega 3 var dıye.. anam ne gunlerdı yaaa :))))

Amaannnn naptın sen Nur.. valla allak bullak oldumm.. :))) sayende cok renklı gececek bu topık.. cok sevındım, cok mutlu oldumm paylastıgına, sahsım adına.
hadı gozun aydın..
canım ciğerim çok saolopuyorumnanaktan bilirsin sölediklerini dikkate alırım sen ulturasyon görüntülerini filan bizimle paylaş demiştim bende dedim ekleyim dedim tisesii

alıp atıcam galıba buzluga ıspanak,demır acısından cok zengın bı bıtkıymıs.kuşumun demırı düşük cıkmıstı bıraz.faydalansın bari

Ispanak ta demır yok denecek kadar azdır Tuba.. bence bosuna zahmete gırme. Gecen daha doktorum programında profesor dedı, yıllarca kandırıldık dıye :)))

bu araad benim sut bir aya kalmaz kesin bitecek
yani bu oranda azalmaya devam edermi yoksa keyif olarak arada emse tamamen kururmu bilmiyorum ama gun içinde sagmayı birakayacagım
3 kutu emzirme cayı almıstım humananın yarıladım 1,5 kutu kaldı o bitsin gun içinde sagımı birakıyorum aksam eve 90-100 cc ancak sut tasıyorum ki epey sagıyorum acayip zamanım gidiyor sirkette epey bir yerimden ayrılmıs oluyorum sut iyice geride belki bes dakika hiç gelmeden sagıyorum sonra geliyoraksamdan aksama devam eder yada etmez benden bu kadar. napsam diyeti bozsam vs caylar içsem hurma yesem yine olmuyor yine olmuyor .
insallah keyif emme olayı bitmez aksamlarıda olsa emmeye devam eder

canım ciğerim çok saolopuyorumnanaktan bilirsin sölediklerini dikkate alırım sen ulturasyon görüntülerini filan bizimle paylaş demiştim bende dedim ekleyim dedim tisesii

Unutmamıssın, tesekkkur ederım.. ben senın hamılelıgını ıcımızde gecırıp her ayrıntını bızımle paylasmanı sabırsızlıkla beklıyordfum acıkcası.

Bol şans cicimmm :))

Unutmamıssın, tesekkkur ederım.. ben senın hamılelıgını ıcımızde gecırıp her ayrıntını bızımle paylasmanı sabırsızlıkla beklıyordfum acıkcası.
oyyyyhh nasıl mutlu oldum valla çok saolun canım benim sizi sıkmadıkça paylaşırım hatta umutlanmak istemiorum ama bir güsel haber vermek istiorum kesinleşince söleyim dedim amaa duramadım
dün gökhan tokata gitti gitmeden bi görüyüm die tabi ordaki askeriyenin dr si ile filan görüşmüşler dr biz 30 kilo fazlası olanı tutmuoz demiş gökhanın ise 34 kilo fazlası var sanırım kocem gelecekmi ne geriii umutlanmak istemiom amaa öle demişler dün

• ay bir tane mini minnacik sipa gördüm..bence bu da erkek annesi bosuna heveslenme!!kaydirigubbakcemile3
hadi yaaakaydirigubbakcemile3 öle mi diom şimcikkkkaydirigubbakcemile3 neysem napalım sağlıklı olsunda erkek sıpayada kapımız açıkkaydirigubbakcemile3opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

esra aslinda benimde spor yapmam lazim ama arkadas yok yanima..yalniz gitmeyide canim hic istemiyor..eskiden evde plates felan yapiyordum simdi onuda istemiyorum..havalar güzel..bende biraz yürürüm birazda bisiklet sürerim artik..

hadi yaaakaydirigubbakcemile3 öle mi diom şimcikkkkaydirigubbakcemile3 neysem napalım sağlıklı olsunda erkek sıpayada kapımız açıkkaydirigubbakcemile3opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
diger kontrolünde baya bir bebek görünümünde olacak..bir anda kocaman olur..dört gözle bekliyorum resimlerini.hihoyyyt.allah saglikla kucagina almayi nasip etsin canim.:Saruboceq:.önemliside o..

diger kontrolünde baya bir bebek görünümünde olacak..bir anda kocaman olur..dört gözle bekliyorum resimlerini.hihoyyyt.allah saglikla kucagina almayi nasip etsin canim.:Saruboceq:.önemliside o..
mutlaka eklicem bide göbüş büyüsün size göbüş şov yaparım:)):):)

bu arada ben çıkıom kızlar msuti uyuyorken evi toplayım dün 12 kadar misafirim vardı onalr gidince hemen uyudum sabahta kahvaltıya kayınvalideme gittik yani ev dadini nasıl çıkıcam bilmiom gökhan bu akşam geç gelecek asker kutlaması yapacaklar çiftlik evince

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…