2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ispanak çorbası yapmıştım kızıma denediniz mi bilmiyorum. Nasıl yaptığımı yazayım belki işinize yarar. Küçük bir patatesi rendeleyip az suda haşladım, bir avuç ıspanağı ve bir yemek kaşığı pirinci de katıp pirinçler pişinceye kadar kaynattım. Sonra hepsini rondodan geçirdim. İçine patates ve pirinç girdiğinden, eğer suyu çok koymazsanız, kıvamlı bir çorba oluyor. Yiyeceği öğüne buz kalıplarında dondurduğum bir kalıp eti de katıyorum. Severek yiyor. (Kuşbaşı eti haşlayıp rondodan geçirip kalıplarda donduruyorum).

ben sebze çorbasına katıyordum.böyle de denerim teşekkür ederim

Belma super tarif deniycem..ben bunu pure olarak yapiyorum patates ispanak kiyma havuc..pirinc koymadim sonradan belki biraz pirinc unu koyuyorum ama bebek icin olanlardan pismeyen..

Gunaydin hanimlar bugun ilk trafik canavarligi denememi yaptim sanirim iyi kufur yedim:)))ama sagsaglim ise geldim cok sukur:))

Allaha emanet ol. Rabbim korusun.

Eşini ben de takdir ediyorum. Bizimki geçen cumartesi 10 dk. kucağında taşıdı, iki gün belim ağrıyor diye dolaştı evde. "e ben napayım hep kucağımda" diyince verdiği cevap şu, "anlıyorum hakkaten zor".

.......

Sonunda kanaat getirdim ki bende iş yok bacım. İlk doğduğu zamanlar, aman adamcağız çalışıyor yoruluyor diye kıyamadım, gece onu kaldırmadım, şimdi o bana güzel güzel kıyıyor.

ben normal labne veriyorum.pınar marka.

çok geçmiş olsun. götürdün mü doktora ne dedi?

ben kaşıkla da içiremiyorum malesef esra. içse uğraşmaya razıyım. devam sütlerinden nefret ediyor. tadını sevmiyor.

Gunaydin hanimlar bugun ilk trafik canavarligi denememi yaptim sanirim iyi kufur yedim:)))ama sagsaglim ise geldim cok sukur:))
hadi hayırlı olsun nurdan. böyle böyle başlar. beş ayda alışırsın iyice..

bizde gene götürmemeye karar verdik. antibiyotik gerekseydi o zaman da verirdi diye. şu ilaçlara bugün de devam bakalım. bilgiler için teşekkürler nurdancım.

bende deneyeyim güzel tarif. özellikle et çözümün hoşuma gitti. buzluktaki şu su kalıpları var ya onlarda mı donduruyorsun eti? tam olarak nasıl yapıyorsun anlatır mısın canım?

Belma super tarif deniycem..ben bunu pure olarak yapiyorum patates ispanak kiyma havuc..pirinc koymadim sonradan belki biraz pirinc unu koyuyorum ama bebek icin olanlardan pismeyen..

Ha bir de arpacık soğan aldım, Didarın yemeklerine birer tane soğan da katıyorum artık. Gaz falan yapmıyor. Bir tencerede iki günlük öğün yapıyorum bir arpacık soğan boyut olarak da iyi geliyor.

ece tatlı görünüyor maşallah.. ama anneciği eccik büyütüpde yükleseydin daha net olardı..

ben hastayım ondandır..delikafadulden

ben Ece ye bunları yapsam 200 cc anne sütünü zor alır en güzel gece uykuda emiyor onu da emmezse kilo alamaz
dün gece 2 defa ağlayarak uyandı hiç ağlamazdı aslında

ama anne sütü arık kilo almasını sağlamıyomuş ki.. büyüdüler artık keyf için emiyolarmış..

domates konusunda arkadaşlar ÇİĞ DOMATES VERME dedi doktorumuz sanırım orayı atlamışım ben.. yani çorbalardakiler yemeklerdekiler sorun deil..

YAFF BİZİM DOKTOR PİRİNÇ UNU BEBE BİSKÜVİSİ KESİNLİKLE VERME DEDİ BEN DE DANIŞMADAAN 1 HAFTA FALAN VERDİM YATMADAN ÖNCE .. SÖYLEDİM BÖLE YAPTIM DİE DUYMAMIŞ OLİM DEDİ SAKIN BİDAHA YAPMA DEDİ BİSKÜVİ FALAN VERME DEDİ PİRİNÇ UNUDA BESLEYİCİ DEĞİL DEDDİ .

domates tarhananın içinde var mesela ben veriyorum. ama ayrıca domates vermiyorum. geçen biz yerken suya bandım ekmeğin içini verdim iki kez sadece.
çiğ domatesmiş canım zaten henüz mevsimi de değil hormonlu hepsi..

efet bende böle düşünüyorum

bilemiyorum bana pek imkansız görünmedi ilkenin sıkıntı çıkaracağını - gündüz için - düşünmüyorum. gece de 1-2 gün dedi doktorumuz bakalım ben iyleşip deneyim sonucunu yazarım..

günaydın desem geç tünaydın desem eh ortası ozaman merhaba..
Dün akşam Esra'yla konuştum yahom hala ateşliydi..kakasını tahlile götürmek için yapmasını bekliyorlardı..kusması durmuş çok şükür ama ishaldi yavru..en son akşam konuştuğumda en azından annesini emmeye başlamıştı ..inşalah şimdi daha iyilerdir...
DİDE Nevada hastaymış geçmiş olsun..sizde son durum ne..?
NURDAN hayırlı olsun böbem kazasız belasız kullan inşallah.
AİDA ne güzel tarif vermişsin opataes köftesini deneyeceğim..
Bende geçen Yusuf'a yumurta sarıs beynir omlet yaptım azıcık yedi ..
ESRAKO geçen FATMA'ya kaşıla yedir demiştim öyle dene çünkü Yusuf'da biberonla mama yemiyor kaşıla veriyorum gecede bazen öyle yaptım diye yazmıştım..iki dakikada yiyorlar gerçekten..

bende deneyeyim güzel tarif. özellikle et çözümün hoşuma gitti. buzluktaki şu su kalıpları var ya onlarda mı donduruyorsun eti? tam olarak nasıl yapıyorsun anlatır mısın canım?

250/300 gr dana kuşbaşı eti yıkayıp düdüklü tencerede biraz tereyağla suyunu salıp çekene kadar karıştırıyorum. Suyunu çekince (kavrulmasına izin vermeden) küçük bir patates, bir havuç, varsa kereviz koyup sıcak su ekliyorum. Suyunun miktarını kendine göre ayarla, ben 2 litreye yakın su koyuyorum. Düdüklüyü kapatıp pişiriyorum. Sonra suyu süzgeçle süzüp etleri bir kenara ayırıp rondodan geçiriyorum. Bildiğimiz buz kalıplarına iki tatlı kaşığı eti tek tek diziyorum. Etleri dizdikten sonra üstlerine etsuyu gezdiriyorum. Böylece etler suyu çekip kalıbın içini tam dolduruyor, çıkarması da kolay oluyor. Artan et suyunu yine bu kalıplara dizip yemeklerde kullanabilirsin.

hehe hadi atlattın buunu boyle boyle deneyim kazanacaksıno olacakk

1 adım daha yol almışsın hayırlı olsun
bu arada eşin de mi kalktı gece
tebrik ettim eşini aslında yapılması gereken budur onlar da baba sonuçta

tabiki kalktı meltem hep kalkıyor
hatta ece 1,30 gibi uyanmıs aglamıs ibo kalkmıs sallamıs yarım saat tam dalıyor sonra uyanıyor ac heralde diye beni kaldırdı. yani uyusa uyutuyormus.
ikimizde calısıyoruz benim ondan onun benden bir farkımız yok ben ondan evel evden çıkıp ise geliyorum aksam aynı saatte gidiyoruz esitlik var bizim evde aksini asla kabul edemem.

fatma zaten bizimde ilk aksamdı bakalım soraki gunler ne gosterecek zaman bu aksam içine kasık mamasıda katacgım biraz az biraz koyu luk olsun tutsun diye merakla bekliyorum aksamı.)

madem kilo almıyor biz niye kendimizi paralıyoruz 500 ml için gerçi kalsiyum bağışıklık vs var ama
ben sırf 500 e yaklaşsın diye gece kalkıp emziriyorum ece uyurken emiyor

biz iki kere çekilmiş kıymayı minik minik buzdolabı poşetlerine sardık hergün bir tanesini alıp kullanıyoruz

Ha bir de arpacık soğan aldım, Didarın yemeklerine birer tane soğan da katıyorum artık. Gaz falan yapmıyor. Bir tencerede iki günlük öğün yapıyorum bir arpacık soğan boyut olarak da iyi geliyor.

çok hoş arpacık soğan

buarada 1 hafta -10 gundur teomana aksamlari devam mamasi ve pirinc unuyla muhallebi yapiyorum cok sevdi, bu sefer bizim muhallebide kullandigigimiz aldim bebek yerine ama orada varmi bilmiyorum basak diye bir marka 7 vitaminli ve demir katkili pirinc unu yapmis cocukmar icin..besin degeri olasun diye 200ml sut 3 tatli kasigi bu pirinc ununu pisirip, iliyinca 5-6 olcek devam mamasini katiyorum..ne seker ne pekmez bisi koymadan yiyor, tadida guzel...

bebekberin bakımını tamamen anneye bırakan babalara çok kızıyorum buyuk haksızlık kimse alıp evinden getirmedi . ama çogu erkegi bizler kadınla r bu sekil yapıyoruz
belma yazmıs iste kiyamadım kaldırmadım sonuç bu diye. katılıyorum bizler onlardan talepte bulunmadıkca onlar kılını kıpırdatmaz
benim esim pek çok is yapıyor evde goren ayne sanslısın ne guzel diyor
ama evlendigimzde boyle degildiki ben bu hale getirdim talep ede ede kah guzellikle kah tartısarak aglayarak duygu somurusu yaparak vs vs. ama yok asla tek basıma hiç birseyi yuklenmem. sonra yıllar sonra kadınlar çokuyor erkekler keyfinde oluyor.
o yuzden sanslı degilim esimide tebrik etmeye gerek gormuyorum:)
en çok kendimi tebrik ediyorum bu hale getirebildigim için :)

ben hala geceleri emzirdiğim için eşimi kaldırmıyorum ama sütüm kesilince mama vermek zorunda kalınca bir gün o bir gün ben şeklinde rutine koymayı düşünmüyorum

deryacım en son ece çok kuçukken kasıkla rezene çayı falan içiriyorduk biberonla istemiyor diye gazlı doneminde. çok zor olmustu aklımda o kalmıs etrafa doke saca kasıkla beslemek kabus falan sanıyordum
oysa bunlar buyduu birde yere altına bir yastıkla yatırınca direk agız havada kalıyor içeri kasgıı bosaltıveriyorsun :)ve çocukta hemen yutuyorsa hiç sorun yokmus ne bileyim ben azap diye denememistim bile.

meltem dr dogru soylemis pirinc ununun falanbesleyicilgi yok bana gorede
sadece tok tutmak yada sismanlatmak için

ama kasık mamaları oyle degil kasık mamalarından verebelirsin yatmadan once iyice tok tutması için

NUR ben subatt ortasinda ayirdim artik besigi kucuk kendi yatgi odasinda diye, cok rahat ettik..babyphonu aliyorum duymam diye, oksurse duyuyorum..
bende temizlik yapacağım söle güselce ağırlaşmadan ozmn ayırmayı düşünüyorum yani 1 haftaya kadar

:hooray:
sana alkış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…