Ispanak çorbası yapmıştım kızıma denediniz mi bilmiyorum. Nasıl yaptığımı yazayım belki işinize yarar. Küçük bir patatesi rendeleyip az suda haşladım, bir avuç ıspanağı ve bir yemek kaşığı pirinci de katıp pirinçler pişinceye kadar kaynattım. Sonra hepsini rondodan geçirdim. İçine patates ve pirinç girdiğinden, eğer suyu çok koymazsanız, kıvamlı bir çorba oluyor. Yiyeceği öğüne buz kalıplarında dondurduğum bir kalıp eti de katıyorum. Severek yiyor. (Kuşbaşı eti haşlayıp rondodan geçirip kalıplarda donduruyorum).
Gunaydin hanimlar bugun ilk trafik canavarligi denememi yaptim sanirim iyi kufur yedim:)))ama sagsaglim ise geldim cok sukur:))
biberon almayan ece ye dun aksam120 cc mamayı kasıkla bes dakika surmeden içirdik. hala inanamıyorum neden daha once denememisim diye
yere yatırdım minikb ir yastık koydum basının altına kasıgı da once istemedi sonra hızlı hızlı yutup hemen agzını actı
tembelmi ne benim kiz emme hareketi ile ugrasmakmi istemiyor ne.
ama nasılhizli yuttu actı agzını anlatamam size
bir kaç damla oda benim elimi titretmemden dokuldu onlugu bile kupkuru kaldı çok basarılı idi
ne ugraıyormusum biberonu i çsin diye veririm boyle bes dk da kasıkla olur biter
ama biberon maması tutmadı 11 gibi yedigi 120 cc ustune gece 2 gibi uyandı salladık uyumadı tekrar yaptık 2 de yine kasıkla besledik allahtan red etmiyorda zorluk olmadı çok. yahu dedim emse adam gibi su halimize bak iki kisi uyanmısız basında kasıkla mama yediriyoruz:)
mutlaka içine kasık maması tozundan ekliycem boyle olmaz çunku tek bu doyurmuyor.
ben normal labne veriyorum.pınar marka.OMLET nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar yardımcı olurmusunuz...
bu labne peynirle yapılıyor sanırım ama ben daha hiç labne vermedim.. bir sürü çeşidi var hangisinden alıyoruz... light olanındanmı yoksa normal labne peynirdenmi....
çok geçmiş olsun. götürdün mü doktora ne dedi?herkese günaydın.neva rahatsızdı giremedim.dün ve bugün daha iyi.dün işe gelmedim o yüzden.fışkırır tarzada kusuyordu çok korkuttu bizi.
yaho da hastaymış esra'yı aradım aradım ulaşamadım.
ben kaşıkla da içiremiyorum malesef esra. içse uğraşmaya razıyım. devam sütlerinden nefret ediyor. tadını sevmiyor.biberon almayan ece ye dun aksam120 cc mamayı kasıkla bes dakika surmeden içirdik. hala inanamıyorum neden daha once denememisim diye
yere yatırdım minikb ir yastık koydum basının altına kasıgı da once istemedi sonra hızlı hızlı yutup hemen agzını actı
tembelmi ne benim kiz emme hareketi ile ugrasmakmi istemiyor ne.
ama nasılhizli yuttu actı agzını anlatamam size
bir kaç damla oda benim elimi titretmemden dokuldu onlugu bile kupkuru kaldı çok basarılı idi
ne ugraıyormusum biberonu i çsin diye veririm boyle bes dk da kasıkla olur biter
ama biberon maması tutmadı 11 gibi yedigi 120 cc ustune gece 2 gibi uyandı salladık uyumadı tekrar yaptık 2 de yine kasıkla besledik allahtan red etmiyorda zorluk olmadı çok. yahu dedim emse adam gibi su halimize bak iki kisi uyanmısız basında kasıkla mama yediriyoruz:)
mutlaka içine kasık maması tozundan ekliycem boyle olmaz çunku tek bu doyurmuyor.
hadi hayırlı olsun nurdan. böyle böyle başlar. beş ayda alışırsın iyice..Gunaydin hanimlar bugun ilk trafik canavarligi denememi yaptim sanirim iyi kufur yedim:)))ama sagsaglim ise geldim cok sukur:))
bizde gene götürmemeye karar verdik. antibiyotik gerekseydi o zaman da verirdi diye. şu ilaçlara bugün de devam bakalım. bilgiler için teşekkürler nurdancım.canim eger viral bir enfeksiyonsa antibiyotik yarardan cok zarar verir, bunyesine agir gelir bosu bosuna kendi savunma mekanizmasini bozar..ayrica biz 2 hafta arayla antibiyotik kullandik ama bronsiyolit icin degil ayniu anda ortakulak iltihabi oldugu icin verdi, 2. antibiyotik mahbvetti teoyu, ishal oldu, poposu pisik oldu, agzi az daha mantar oluyordu, immunsistemi mahvetti yani, 3. gun kestik 1 hafta kullanmak gerekirken..
.
Ispanak çorbası yapmıştım kızıma denediniz mi bilmiyorum. Nasıl yaptığımı yazayım belki işinize yarar. Küçük bir patatesi rendeleyip az suda haşladım, bir avuç ıspanağı ve bir yemek kaşığı pirinci de katıp pirinçler pişinceye kadar kaynattım. Sonra hepsini rondodan geçirdim. İçine patates ve pirinç girdiğinden, eğer suyu çok koymazsanız, kıvamlı bir çorba oluyor. Yiyeceği öğüne buz kalıplarında dondurduğum bir kalıp eti de katıyorum. Severek yiyor. (Kuşbaşı eti haşlayıp rondodan geçirip kalıplarda donduruyorum).
Belma super tarif deniycem..ben bunu pure olarak yapiyorum patates ispanak kiyma havuc..pirinc koymadim sonradan belki biraz pirinc unu koyuyorum ama bebek icin olanlardan pismeyen..
ben hastayım ondandır..delikafaduldenDOMATES bende 1 yaşından sonra diye biliyorum....
ARKADAŞLAR topiğin eski enerjisi yok... nerde bu millet..... önceden sabahları işe geldiğmide sayfalar okadar ilerlemiş olurduki geçmişi okuyamazdım.... ama birkaç gündür çok fazla ilerlemiyor.....
ben Ece ye bunları yapsam 200 cc anne sütünü zor alır en güzel gece uykuda emiyor onu da emmezse kilo alamaz
dün gece 2 defa ağlayarak uyandı hiç ağlamazdı aslında
eda doktor bilgilerini paylaştıgın için saol.
kendi yediğimiz herşeyden verme konusna sanırım biz çok erken geçtik.
çümkü afik ne zaman biz yemek yesek hemen agzını acar bizim her kaşık hareketimizde. o yuzden çoguzaman ben ona beslicem diye kendi yemeğimi bile yiyemem.
domates konusunda ya ben yemekleri domates sosu ile yapıyorum eee hepsindende yiyor afik. acaba zararı ne olaki. biliyorum 1 yaş öncesi
verilmemesi lazım ama şimdi şüphede kaldım...
gece kesintisiz uyku ko nusunda off ya kesinlikle dogru biz nekadar meme veririsek okadar süre kalkacaklar ama kıyamıyorum
valla küçükken daha iyi uyuyrdu afik ya
gece yatardı 3.5 da bide 5.30 -6 gibi kalkardı ama şimdi saymıyorum bile kaçdefa kalktıgımı
uyku düzeni konusunda benim doktorumda daha 4-5 aylıkken aynılarını söylemişti.gece yatarken pirinç unu yap yada nişastalı muhallebi ver kesinlikle acıkmaz demişti.ben prinç unu falan verdim ama yattıktan yarım saat sonra ve her saat başı kalkmaya devam etti.daynamayıp hep emzirdim.ama artık vakit geldi bende bu hafta sonu disipline sokmayı düşünüyorum.
ben bu domates olayina kesinlikle katilmiyorum..ben 6 ayliktan beri veriyorum..tabi 6 aylikta biraz midesini eksitti ama simdi hic etlilemiyor..tamam 8 aydan sonra deseler neysede 1 yas cok gec..sonucta ben hipp in kavanoz pürelerini kullaniyorum ve cogunda domates var..cok severekte yiyor..özelliklede spagetti bologneseyi cok seviyor..bal ve inek sütü disinda pek secmiyorum ben..
çiğ domatesmiş canım zaten henüz mevsimi de değil hormonlu hepsi..domates tarhananın içinde var mesela ben veriyorum. ama ayrıca domates vermiyorum. geçen biz yerken suya bandım ekmeğin içini verdim iki kez sadece.
efet bende böle düşünüyorumDOMATES direkt verilmediği sürece ben şuan için birşey olacağını sanmıyorum.... 1 yaş diyorlar ama besinlerin içinde olursa etkisinin azalacağını düşünüyorum bizim yaptığımız tarhanada domates vardı biz seline 4. ayda başladık tarhana vermeye birşeyde olmadı..... çorbaların içine katılabilir şuan için hepsi hormonlu olduğu için katmıyorum ama 1 ay sonra falan iyice yerlisi çıkınca katmayı düşünüyorum....
nice mutlu yillara insalah deryacım
insan unutuyorbende tanısma gununu falan unutuyorum ibo arayıp hatırlatıyor kutluyor:)
ya iyi hos ta tamam kim istemez duzene girsin yemeklerini yesin aksam uyusun
ama uygulama çokkolay olmazbu bir gercek
sabah kahvaltı yemedi diye sut verilmeyen çcuk oglene kadar ac ac nasıl oyalanır nasıl eglendirilir o aclıktan aglarken anne nasıl dayanır muamma
teorikte katılıyorum ama pratik imkansız ben yapamazdım
gece içinde aynı sey geçerli
bende deneyeyim güzel tarif. özellikle et çözümün hoşuma gitti. buzluktaki şu su kalıpları var ya onlarda mı donduruyorsun eti? tam olarak nasıl yapıyorsun anlatır mısın canım?
Gunaydin hanimlar bugun ilk trafik canavarligi denememi yaptim sanirim iyi kufur yedim:)))ama sagsaglim ise geldim cok sukur:))
1 adım daha yol almışsın hayırlı olsun
bu arada eşin de mi kalktı gece
tebrik ettim eşini aslında yapılması gereken budur onlar da baba sonuçta
6. aydan sonra gece beslemesine gerek yok diye biliyorum ben, eger yukleme yapmissam teo bazen uyanmiyor..yani mamasini pirinc unutyla muhallebi yapip vermissem ve iyi yemisse 9 gibi 6 ya kadar uyanmiyor, ama sade sut olarak icerse 3-4 gibi uyaniyor..
bende deneyeyim güzel tarif. özellikle et çözümün hoşuma gitti. buzluktaki şu su kalıpları var ya onlarda mı donduruyorsun eti? tam olarak nasıl yapıyorsun anlatır mısın canım?
Ha bir de arpacık soğan aldım, Didarın yemeklerine birer tane soğan da katıyorum artık. Gaz falan yapmıyor. Bir tencerede iki günlük öğün yapıyorum bir arpacık soğan boyut olarak da iyi geliyor.
ece tatlı görünüyor maşallah.. ama anneciği eccik büyütüpde yükleseydin daha net olardı..
ama anne sütü arık kilo almasını sağlamıyomuş ki.. büyüdüler artık keyf için emiyolarmış..
YAFF BİZİM DOKTOR PİRİNÇ UNU BEBE BİSKÜVİSİ KESİNLİKLE VERME DEDİ BEN DE DANIŞMADAAN 1 HAFTA FALAN VERDİM YATMADAN ÖNCE .. SÖYLEDİM BÖLE YAPTIM DİE DUYMAMIŞ OLİM DEDİ SAKIN BİDAHA YAPMA DEDİ BİSKÜVİ FALAN VERME DEDİ PİRİNÇ UNUDA BESLEYİCİ DEĞİL DEDDİ .
QUOTE]
ne kullanıcaz o zaman
günaydın desem geç tünaydın desem eh ortası ozaman merhaba..
Dün akşam Esra'yla konuştum yahom hala ateşliydi..kakasını tahlile götürmek için yapmasını bekliyorlardı..kusması durmuş çok şükür ama ishaldi yavru..en son akşam konuştuğumda en azından annesini emmeye başlamıştı ..inşalah şimdi daha iyilerdir...
DİDE Nevada hastaymış geçmiş olsun..sizde son durum ne..?
NURDAN hayırlı olsun böbem kazasız belasız kullan inşallah.
AİDA ne güzel tarif vermişsin opataes köftesini deneyeceğim..
Bende geçen Yusuf'a yumurta sarıs beynir omlet yaptım azıcık yedi ..
ESRAKO geçen FATMA'ya kaşıla yedir demiştim öyle dene çünkü Yusuf'da biberonla mama yemiyor kaşıla veriyorum gecede bazen öyle yaptım diye yazmıştım..iki dakikada yiyorlar gerçekten..
yaho nun daha iyi olmasına sevindim
nurdan ilk sürüş denemelerin hayırlı olsun kazasız belasız hep inşallah
hehe hadi atlattın buunu boyle boyle deneyim kazanacaksıno olacakk
tabiki kalktı meltem hep kalkıyor
hatta ece 1,30 gibi uyanmıs aglamıs ibo kalkmıs sallamıs yarım saat tam dalıyor sonra uyanıyor ac heralde diye beni kaldırdı. yani uyusa uyutuyormus.
ikimizde calısıyoruz benim ondan onun benden bir farkımız yok ben ondan evel evden çıkıp ise geliyorum aksam aynı saatte gidiyoruz esitlik var bizim evde aksini asla kabul edemem.
bende temizlik yapacağım söle güselce ağırlaşmadan ozmn ayırmayı düşünüyorum yani 1 haftaya kadarNUR ben subatt ortasinda ayirdim artik besigi kucuk kendi yatgi odasinda diye, cok rahat ettik..babyphonu aliyorum duymam diye, oksurse duyuyorum..
:hooray:bebekberin bakımını tamamen anneye bırakan babalara çok kızıyorum buyuk haksızlık kimse alıp evinden getirmedi . ama çogu erkegi bizler kadınla r bu sekil yapıyoruz
belma yazmıs iste kiyamadım kaldırmadım sonuç bu diye. katılıyorum bizler onlardan talepte bulunmadıkca onlar kılını kıpırdatmaz
benim esim pek çok is yapıyor evde goren ayne sanslısın ne guzel diyor
ama evlendigimzde boyle degildiki ben bu hale getirdim talep ede ede kah guzellikle kah tartısarak aglayarak duygu somurusu yaparak vs vs. ama yok asla tek basıma hiç birseyi yuklenmem. sonra yıllar sonra kadınlar çokuyor erkekler keyfinde oluyor.
o yuzden sanslı degilim esimide tebrik etmeye gerek gormuyorum:)
en çok kendimi tebrik ediyorum bu hale getirebildigim için :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?