Omlet yapmak hiç aklıma gelmemişti, hay Allah razı olsun. Farklı ne yapabilirim diyordum, eve gidince yapayım bari. içine süt yerine devam maması koysak olmaz mı?
nevaya gecmis cok gecmis olsun..a.s.su mevsim gecislerinde hastaliklarda artiyor..bende yavas yavas atlatiyorum zaten..buarada esradan hic kimse haber almadi mi??? yaho nasil acaba??? gercekten cok endiselenmeye basladim..:1no2:
OMLET nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar yardımcı olurmusunuz...
bu labne peynirle yapılıyor sanırım ama ben daha hiç labne vermedim.. bir sürü çeşidi var hangisinden alıyoruz... light olanındanmı yoksa normal labne peynirdenmi....
herkese günaydın.neva rahatsızdı giremedim.dün ve bugün daha iyi.dün işe gelmedim o yüzden.fışkırır tarzada kusuyordu çok korkuttu bizi.
yaho da hastaymış esra'yı aradım aradım ulaşamadım.
Omlet yapmak hiç aklıma gelmemişti, hay Allah razı olsun. Farklı ne yapabilirim diyordum, eve gidince yapayım bari. içine süt yerine devam maması koysak olmaz mı?
Daha yapmadım ama eve gidince şöyle yapmayı planlıyorum. Bir yemek kaşığı un, bir yumurta sarısı, bir/iki ölçek mama, yarım çay kaşığı tereyağ, bir çay kaşığı labne peynir karıştırıp suyla kıvamını ayarlayıp teflonda pişiricem, yanında bir tane zeytin içi yedirebilirim. Kayısı kurusunu kaynatıp, pekmezle tatlandırıp sıvı olarak da onu içirebilirim. cokacimcoook afiyet olsun kuzucuklara.
DAMLA HOCAM sen şu sebahat paktunaydı sanırım onun bi kitabımı var yoksa netten falanmı takip ediyorsun.... görüşleri çok hoşuma gidiyor onun bilgilerinden nerden faydalanıyorsun....
sabiha paktuna keskin
internette sitesi var videoları falan da oradan izleyebilirsin
bende merak ediyorum canım... en son dün akşam EVRİM haber verdi bir dahada haber yok.... inşallah iyidir kuzu.... :gitme:
hımmm anladım canım.... sen bizim kendimize yaptığımz gibi uygulamayı düşünüyorsun..... afiyet olsun şimdiden kızına... böylede güzel olacağından eminim... sadece devam sütü kısmı düşündürdü....
omlete devam sütüde mi katiliyor..ilgincmis.CADIARZU.oluyorsa bende denerim..
Bugün evlilik yıldönümümüz..8.yılı bitirdik ..
VE işin can sıkıcı tarafı bugün tarihe bakıp bakıp bugün neydiki diye diye akşamı ettim..kendime inanamıyorum..şimdi eşim söyleyince şok oldum..züldüm bunca sorun sıkıntı neyi unutturdu bana.
DOKTORA GİTTTİİKK!!
Beslenme konusunda süpperr şeyler öğrendimm..
ilkeye özel bişiy yapmıyorum artık herşeyden yiyecek.. kendimize pişirdiğimiz herşeyden üstelik tuzlu.. yani tuzzsuz ayırmıycam aşırı tuuzlu yemiyoruz zaten bizde normal.. balık et makarna herşey herşeyy serbestt çok sevindim yaa..
İNEK SÜTÜ, ÇİLEK, DOMATES, PATLICAN,BAL dışında herşey serbest.. bide gaz yapan yiyecekler 10 aydan sonraymış mercimek lahana v.s.
kahvaltıdada reçel normal tuzlu peynir zeytin yumurtanın beyazı omlet, yağda yumurta falan hepsi serbest..
katı yiyecekler parçalanıp önüne konulacakmış kendi yemeğe adaptasyon sağlayacakmış.. yemeklerde hep birlikte yenecek o ayrı yemicekmiş..
ŞİMDİ GECE KESİNTİSİZ UYUMANIN FORMÜLÜ HASTALIĞIM Bİ GEÇSİN HEMEN BAŞLIYORUM BEN..
sabah 7 - 7.30 kahvaltı sonrasında anne sütü .. eğerr kahvaltı aypmazsa anne sütü yok.. aç kalacak.
12 - 12.30 öğle yemeği ,yoğurt sonrasında anne sütü .. yine yemek yemezse anne sütü yok.. yine aç kalacak.. sabah yemediyse bile verilmiycekmiş acımak yok didi vedat.
16 - 16.30 çorba, meyve arkasından anne sütü .. yemek yemezse yine süt yok.. hiç biiy yemesede verilmeyecekmiş..
20 - 20.30 akşam yemeği ve 20.30 ve 22.30 a kadar anne sütü serbest istediği kadar istediği sıklıkta emebilir.. veee
22.30 - 07.00 ye kadar yemek yok.. ilk bi kaç gece ağlayacaktır dedi ama meme vermeyeceksin şarkı söyle yanına al yat ama besleme su dahi vermeyeceksin dedi.. ve bi kaç sıkıntılı gecenin sonunda tam uyumaya ve yemeklerini düzenli yemeye başlayacakmışş..
ben şu hastalığı bi atlatayım hiç halim yok gündüz zor ilgileniyorum gece mızıklanma çekemem hafta sonu başlarız hem serdarda uykusuz kalırsa gündüz uyur.. genel olarak böyle arkadaşlarr.. ,,
eda doktor bilgilerini paylaştıgın için saol.
kendi yediğimiz herşeyden verme konusna sanırım biz çok erken geçtik.
çümkü afik ne zaman biz yemek yesek hemen agzını acar bizim her kaşık hareketimizde. o yuzden çoguzaman ben ona beslicem diye kendi yemeğimi bile yiyemem.
domates konusunda ya ben yemekleri domates sosu ile yapıyorum eee hepsindende yiyor afik. acaba zararı ne olaki. biliyorum 1 yaş öncesi
verilmemesi lazım ama şimdi şüphede kaldım...
gece kesintisiz uyku ko nusunda off ya kesinlikle dogru biz nekadar meme veririsek okadar süre kalkacaklar ama kıyamıyorum
valla küçükken daha iyi uyuyrdu afik ya
gece yatardı 3.5 da bide 5.30 -6 gibi kalkardı ama şimdi saymıyorum bile kaçdefa kalktıgımı
Ben aradım cevap vermedi meşgul sanırım, dün mesaj atmıştım ona da cvp yok. Ben de çok merak ediyorum.
teşekkür ederim.ben de merak ettim çok.ardaım meşguldü bir kaç defa.sonra da açmadınevaya gecmis cok gecmis olsun..a.s.su mevsim gecislerinde hastaliklarda artiyor..bende yavas yavas atlatiyorum zaten..buarada esradan hic kimse haber almadi mi??? yaho nasil acaba??? gercekten cok endiselenmeye basladim..:1no2:
devam maması pişince bozulur bence.çünkü 40 derece sıcak suya katılıyor hazırlanırken.iyi bir fikir değil sanırım:)Omlet yapmak hiç aklıma gelmemişti, hay Allah razı olsun. Farklı ne yapabilirim diyordum, eve gidince yapayım bari. içine süt yerine devam maması koysak olmaz mı?
zeytin ben de veriyorum.tuzsuz doğal zeytin almıştım mersinden severek yiyor.Daha yapmadım ama eve gidince şöyle yapmayı planlıyorum. Bir yemek kaşığı un, bir yumurta sarısı, bir/iki ölçek mama, yarım çay kaşığı tereyağ, bir çay kaşığı labne peynir karıştırıp suyla kıvamını ayarlayıp teflonda pişiricem, yanında bir tane zeytin içi yedirebilirim. Kayısı kurusunu kaynatıp, pekmezle tatlandırıp sıvı olarak da onu içirebilirim. cokacimcoook afiyet olsun kuzucuklara.
teşekkür ederimay geçmiş olsun nevaya
bende hiç omlet vermedim kaşarı elimizle ezip ağzına veriyoruz ama
massallah çok tatlı ece.
ama su resimleri biraz daha buyuk eklesende rahat rahat gorsek
biberon almayan ece ye dun aksam120 cc mamayı kasıkla bes dakika surmeden içirdik. hala inanamıyorum neden daha once denememisim diye
yere yatırdım minikb ir yastık koydum basının altına kasıgı da once istemedi sonra hızlı hızlı yutup hemen agzını actı
tembelmi ne benim kiz emme hareketi ile ugrasmakmi istemiyor ne.
ama nasılhizli yuttu actı agzını anlatamam size
bir kaç damla oda benim elimi titretmemden dokuldu onlugu bile kupkuru kaldı çok basarılı idi
ne ugraıyormusum biberonu i çsin diye veririm boyle bes dk da kasıkla olur biter
ama biberon maması tutmadı 11 gibi yedigi 120 cc ustune gece 2 gibi uyandı salladık uyumadı tekrar yaptık 2 de yine kasıkla besledik allahtan red etmiyorda zorluk olmadı çok. yahu dedim emse adam gibi su halimize bak iki kisi uyanmısız basında kasıkla mama yediriyoruz:)
mutlaka içine kasık maması tozundan ekliycem boyle olmaz çunku tek bu doyurmuyor.
canim eger viral bir enfeksiyonsa antibiyotik yarardan cok zarar verir, bunyesine agir gelir bosu bosuna kendi savunma mekanizmasini bozar..ayrica biz 2 hafta arayla antibiyotik kullandik ama bronsiyolit icin degil ayniu anda ortakulak iltihabi oldugu icin verdi, 2. antibiyotik mahbvetti teoyu, ishal oldu, poposu pisik oldu, agzi az daha mantar oluyordu, immunsistemi mahvetti yani, 3. gun kestik 1 hafta kullanmak gerekirken..günaydın kızlar.. bende geldim.
dün babasının ısrarı ile yiğiti doktora götürmedik ama bu öksürük hala aynıgece pek öksürmedi ama sabah başladı yine. ya kızlar napacağımı bilemedim. götürsem mi sizce tekrar? verdiği o iki şurubu kullandım ama faydası olmadı pek. antibiyotik vermemişti. anbiyotik mi kullanması gerekiyor acaba??
6. aydan sonra gece beslemesine gerek yok diye biliyorum ben, eger yukleme yapmissam teo bazen uyanmiyor..yani mamasini pirinc unutyla muhallebi yapip vermissem ve iyi yemisse 9 gibi 6 ya kadar uyanmiyor, ama sade sut olarak icerse 3-4 gibi uyaniyor..bu gece mama vermeme konusunu ve her yemekten yeme konusunu bende söylemistim..benim doktorda en gec 23 te yemek yeme isini birakin sabaha kadar vermeyin demisti..gercekten hayat son 3 gündür gece biberon mamasi icmiyor..en fazla 25-50 ml..bende vermeyecegim artik herhalde..a.s
cok gecmis olsun yavruma...herkese günaydın.neva rahatsızdı giremedim.dün ve bugün daha iyi.dün işe gelmedim o yüzden.fışkırır tarzada kusuyordu çok korkuttu bizi.
yaho da hastaymış esra'yı aradım aradım ulaşamadım.
ya nasil yiyorlar omleti bizimki oguruyor..sibelcim ben içim fidella veriyorum bu ay labne yokdu herzamnki marketimizde bende fidella aldım .pek bi fark göremedim.
omletide ğeynirsiz yapıyorum
azcık tereyagı koyuyorum.mumkun oldugunca beyazlarını çok karıştırmıyorum malum beyaz vermiyoruzya
yani tavaya direk kırıyorum çatalla karştıryrm hafif.
ama pişmiş oluyor yani asla sarısını öylece bırakmıyorum hani kendimize kırıp bırakırız sadce bryazı pişer öyle değil yani..
bildiğin yagda yumurta işte..muck:)
kirmizisisempatiksalakcinni:ecrin_bebek:kaydirigubbakcemile3Şenizben kizima oglumun omletinden yada yumurtasindan yediriyorum..daha cok kirmizisini veriyorum ama araya beyazida karisabiliyor..cok severek yiyor..peynir olarak mozzarella ya da keci peyniri veriyorum..omlete devam sütüde mi katiliyor..ilgincmis.CADIARZU.oluyorsa bende denerim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?