2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

sibelim sağolasın bitanem
evrim söyledi herkes öldü meraktan diye bu nasıl bir yürek bağıdır anlamadım resmen sizin beni düşünmeniz merak etmeniz dahi bana destek oldu
evrimle deryayı telefonda esir ettim sürekli o kadar korktumki havaleden zehirlenmeden birde
aslında paylaşmak istmiyordum ama yazmadan edemeyecğim

yan odamızda bir çocuk öldü gece sabah kadar uyumadım feryat figan ölüsünü gördüm başında kuran okudular morga götürdüler sıyırdım resmen hastenede
aylardır ilk kez ölüm olmuş çocuk acilde psikolojim altüst oldu resmen

nur Allah kavuştursun canım
yeterki sağlık olsun gerisi boşmuş bunu anladım sayılı gün gelir geçer

ablam yatak yorgan yatıyormuş ishal ve kusmadan annem apartopar eve gitti
bendeki nasıl bir şanstır bir bilen varsa söylesin..neyseki yarın pazar mamide yardımcı olur şurup dahi içiremiyorum suyu zorla veriyorum

gıda zehirlenmesi dediler
daha sonra ishalinden tekrar test yapıldı rotavirüsüne baktılar çıkmadı ancak adenavirüs diye birşey çıktı buda şu dönemde tüm bebeklerde yaygın olan bir enfeksiyonmuş
bu kadar ağır atlatmanında sebebi hem zehirlenme hem enfeksiyon olmasıymış
tavuksuyu falan verme dedi doktor

ESRACIM kıyamam ya inan öyle bi bağ varki burda anlatamam artık 2sene oldu nerdeyse ben kendi akrabalarımla burdaki gibi hergün görüşmüyor<um burası apayrı bi dünya ve farklı bi bağ....

seni o kadar iyi anlıyorum ki o anki duygularını psikolojini anlayabiliyorum rabbim kimseyi evladından ayırmasın hepsi sağlıklı uzun ömürlü olsunlar inşallah... malesef bu dönem bi salgın mevcut büyük küçük demeden herkeste bi ishal ve kusma mevcut.... çok çok geçmiş olsun canım.... hele evrimle konuşmuşsun ve evrim senin sözlerini aktardı içim acıyor sarardı soldu vs. demişsin inan o anki yazıyı okurken okadar çok duygulandım ve üzüldüm ki gözlerdimden yaşlar akmaya başladı sanki birşey dügğümlendi boğazıma.... neyse geçti gitti atlattınız hayırlısıyla bundan sonra herşey güzel olacak inşallah.l....

ne sinir birşey şu albüme resim ekleme işi ya.. neyse tam olarak istediğmi resimleri yükleyemedim nasıl iş anlamadım.. .aynı makineyle çekildi bütün resimler bazısını kabul ediyor bazısını etmiyor yüklemek istediklerimi yükleyemedim ne yapalım artık bu kadar oldu....

ESRACIM tavukmu zehirlemiş yahoyu... direkmi vermiştin yada çorbalarına falanmı ilk defamı verdin nasıl zehirlemiş peki.....

esram çok geçmiş olsun. geceleri bile aklımdaydın inanırmısın. uyuyormusun , yaho uyuyormudur diye hep düşündüm. allaha şükür. bununla atlatmış olun. alır o kiloları yahyam canavarım benim. sen kendine dikkat et. ona senden daha iyi bakacak kimse yok....

iyiki askerliğini şimdi yapıyo birde çoçuk büyüynce gitseydi o zaman daha zor olurdu.sürekli sorucakdı:anne babam niye gelmiyo ne zaman gelicek diğe.sayılı gün çabuk geçermiş

allah kavustursun nurcum biran once, gelip gecicek, ilk zaman zor gelicek ama sonra alisisin, bak izinleride olucak..uzulme..

nur Allah kavuştursun canım
yeterki sağlık olsun gerisi boşmuş bunu anladım sayılı gün gelir geçer
hepinize ayrı ayrı tşk ederim çok saol canlarım
esracım öle diorum bende rabbim can sağlı versin tmm ayrılık zor ama önce sağlığımız yerinde olsun yeter
yahoma yazdım daha öncede ama tekrar geçmiş olsun canım bende arayıp yanında olmayı isterdim ama telin yoktu ama yinede yanındayız cnm

seçil rüzgardamı serum yedi????

evet canım yaa.pzt gece acildedik biz de..testler felan yapıldı bi teşhis koymadılar..serum verdiler 1 tüp..bikaç saat müşade altında tutuldu..düzeldi sonra..çok kustu..sapsarı safra kustu daha sonra da.şükür iyi şimdi

Dilimin iki kenarında 2 minik top oluşmuş, nasıl acıyor! Boğazım da bir tuhaf, çok dersim vardı, çok konuştum ondandır inşallah. Ama dilim çok acıyor yaa, nedir bu?
geçmiş olsun burcu. vitaminsizlikten olabilir mi? yada bişilere üzülüp kaygılanınca filan da çıkıyor bildiğim kadarıyla..
geçmiş olsun. aynı dertten muzdaribiz. faranjit..

genetik hastalıklar ne yazık ki elden bişi gelmiyor bu durumlara. talihsizlik.. sonrasında belki krem filan kullanır nurdan.

nurcum allah kavuştursun. seni öyle anlıyorum ki. çok zor.. ama sayılı gün. inş çabuk geçer canım.

dönmenize çok sevindim esra. inşallah hemen atlatır artık. canım benim yıpratma artık sende kendini. zor olanı geçti inş. bundan sonra hergün çok daha iyi olacak kuzuşun.. dua etmeye devam edicez.

hayırlı olsun bebişiniz.neysekı en varmıssın bebegınle bıle yardım etmıssın.

canım benım Allah sagsağlim kavustursun inşallah.bız hep burdayız nezaman konusmak ıstersen sıkılırsan anlat bol bol,ıcıne atıpta kendınıde Mustiyide mınnacık fasulyemızıde üzme :)) ilk zamanlar cok zor gecer mutlaka ama hem karnında hem karsında sana arkadas bebişllerin var.bunada şükür:1hug:

kıyamam Yaho ya,hastaneden cıkmıssın inşalah ev ortamında carcabuk iyi olur kuzum.arayıp rahatsız etmek istemedım ama ınan sizle yatıp sızle kalktım resmen,hep aklımdaydınız.Evrim söleyınce Esra cok perısan olmus Yahoda hem kusuyormus hem ishalmıs dıyınce.dualarımız hep senınleydı canım,şimdide eskı haylazlıgına hızla gerı döner inşalah ıyı olup.sende bol bol dınlen.tekrardan cok gecmıs olsun,yavrularımız hiç hasta olmasa keske

Allah rahmet eylesın ailesi nası perperişandır şimdi.Rabbim kazadan beladan hastalıktan korusun meleklerımızı :Saruboceq:

Senden bir haber varmı diye girmiştim foruma, mesajını görünce rahatladım. Çok geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın böyle korkular, hastalıklar. Pek çok arkadaş gibi benim de aklım sende kaldı.

Adenovirüs hakkında bir tarama yaptım, pek fazla bilgi yok ama elde ettiğim bilgi aşağıda. Türkiyedeki çokcuklarda 6 ay-2 yaş arasında çok yaygınmış ve kış aylarında görülme riski daha fazlaymış.

Adenovirüsler, çocukluk çağında solunum yolları, göz, sindirim sistemi ve idrar yollarının zarlarını ve mukozalarını etkileyen bir virüs grubudur. Çocuklarda görülen ishal, solunum yolu enfeksiyonları ve hatta sistitlerin bir kısmından sorumludur. Çocuklar ve bebeleri daha fazla etkileyen adenovirüsler daha çok kış ve bahar aylarında enfeksiyonlar yapmaya eğilimlidir. Ancak adenoviral faringokonjonktival ateş ve konjonktivitler ise yazın daha çok görülür.

Adenovirüslerin yaptığı hastalıklar:Ateşli üst solunum yolu enfeksiyonları:Ateşli nezle gibi başlayan, boğaz ağrısı, kuru öksürük, lenf bezlerinde şişme vs yapan bir tabloya neden olur. Her viral üst solunum yolu enfeksiyonunda olduğu gibi bazen adenovirüslerde de orta kulak iltihabı, bronşiolit, krup ve viral pnömoni şeklinde komplikasyonlar görülebilir.

İshaller: Ateş, karın ağrısı, bulantı ve kusma ile seyreder, klinik tablo rotavirüs ishallerine çok benzer ama gaita testleri ile ayırım yapılabilir.
İdrar yolu enfeksiyonları: Ateş, karın ağrısı, idrar yaparken yanma ve idrarda kan nedeni olur.
Göz enfeksiyonları: Gözde kızarıklık, sulantı, çapaklanma batma yapar.
Faringokonjonktival ateş: Yaz aylarında kreş ve okullarda mini salgınlara neden olur. Boğazda kızarıklık, şiddetli ağrı, ateş, burun akıntısı ve gözlerde kızarıklık ile seyreden bir enfeksiyondur.

Adenovirüs Tedavisi:

Adenovirüsler doktorlar tarafından bile bakterilerin yaptığı enfeksiyonlarla çok kolaylıkla karıştırılır. Virüs tanısı konana kadar bakteri enfeksiyonu gibi kabul edilip antibiyotik tedavisi başlanmaktadır. Ancak bakterilere antibiyotikler etki ederken virüslere etkisi olmamaktadır. Nadiren hastaneye yatarak tedavi gerekebilir. Bu durumlardan biri de ishal ve kusma ile sıvı kaybıdır. Diğer solunum yolu enfeksiyonlarında, istirahat ve bol sıvı alımı ile ateş düşürücüler yeterlidir.

Özet:
Adenovirüsler son derece bulaşıcı hastalıklar olup aşı ile korunma henüz mümkün değildir. Korunma için mutlak bir yöntem yoktur. Kreş çağı çocuklar hasta olduklarında okula gönderilmemesi, el hijyenine dikkat edilmesi alınabilecek en iyi önlemlerdir.

Son düzenleme:

Allah analı babalı büyütsün. Şanslı bir arkadaşmış. çocuğunla koşturmuşsun.

Çok geçmiş olsun nurdan. Küçücük bebekte ne mantarı yaa. İnşallah tüm rahatsızlıkları bir an önce iyileşir.

canım iiki varsınızz canlarım benimmm kocem biraz önce aradı içeri giricem diee kuzum yaa şuan tek başınaa şimdi bana çiçek göndermişş kuzumm moralim düzelsin diee nasıl mutlu oldummm

dünki planımızdan birini gerçekleştirdik hemen sizede gösteriyimmm

Ne kadar zor olduğunu anlıyorum. Sıkıldıkça yaz buraya canım. Sayılı gün gelip geçecek. 9 ay hamileliği nasıl geçirdik, şurada 4 ay sonra yaşlarını kutlamaya başlayacağız, insan inanamıyor. Bu günler de su gibi akıp geçecek ve kocana kavuşacaksın. Yeterki başka sıkıntınız olmanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…