teşekkür ederim..
çok farklı şeyler söylemiş biz kahvaltıya 5. ayda başlamıştık.. yumurtayada tamamını bu ay başladık.. değişik oluyo demekki her doktor bunun bi kralı yok o zaman bebekler bu ay bunu yer şu ay şunu yer diye..
teomu bu genler rahat bırakmayacak oy oy kuzum benim kıyamambuarada teonun ayak tirnaklarindada mantar olmus, bir tanesinde bayadir vardi kalinlasma artinca suphelendim bugun sordum dedi cocklarda gormeyiz genelde, tirnagi yaisina kadar kesti temizledi bisturiyle..yoksa tedavisi cok uzun ve zordur dedi..dedim cocukta mantar ne alaka??kayinpederimin ayak tirnaklarinda cok vardir, genetik ordada bulmus cocugumu..
allah kavuştursun canım bu günler de geçecek inş.alıntılarımın hepsi gitti...
zaten yazacaklarımıda unuttum gökhan gitti rabbim kimseyi eşinden ayırmasın gerçekten elim kolum herşeymiş ev bomboş geldi sanki k.validemle annem var musti uyuyor evdeki herşey boş geldi biran dün gökhan söz verdirmişti ağlama dedi kendimi sıtım taki o bana sarılıp ağlıyana kadar sonrası hüsran şimdi onsuz uyumak gökhan olmadan tv seyretmek mustinin yeni yaptığı herşeye tek başıma sevinmek var bence ayrı bir mücadele başladı şuan için evimi ben yönetmek zorundayım vee ayakta durmam lazım ilk 1 saat çok kötüydüm ama şimdi iim şimdi gökhandan hayırlı haberler beklicem tabi sizlerlede paylaşacağım.................
ayyy esra seni çok merak ettik yahomaaa çoook geçmiş olsun inş. biran önce toparlanırsınızselamlar
öncelikle arayan merak eden yürekleri benimle olan anneler hepinizden Allah razı olsun iyiki sizler gibi harika insanlara sahibim..
dün akşam geldik eve hala dinlemedim diyebilirim yahya biraz daha iyi ishali son gaz devam ediyor pztsi gününden beri su ve beni emmekten başka ağzına bir lokma birşey girmedi
hala çok halsiz sürekli uyku ve ağlama halinde
korkunç günlerdi rabbim kimsenin başına vermesin hepinizin bebeklerine sağlık versin
msj atan ve arayan anneler dönemedim sizlere özür dilerim ama toparlanıp arayacağım sizleri çok ama çok teşekkürler
çok zor bir durum düşünmek bile adamı deli ediyorsibelim sağolasın bitanem
evrim söyledi herkes öldü meraktan diye bu nasıl bir yürek bağıdır anlamadım resmen sizin beni düşünmeniz merak etmeniz dahi bana destek oldu
evrimle deryayı telefonda esir ettim sürekli o kadar korktumki havaleden zehirlenmeden birde
aslında paylaşmak istmiyordum ama yazmadan edemeyecğim
yan odamızda bir çocuk öldü gece sabah kadar uyumadım feryat figan ölüsünü gördüm başında kuran okudular morga götürdüler sıyırdım resmen hastenede
aylardır ilk kez ölüm olmuş çocuk acilde psikolojim altüst oldu resmen
paylaşım için teşekkürlerAdenovirüsler doktorlar tarafından bile bakterilerin yaptığı enfeksiyonlarla çok kolaylıkla karıştırılır. Virüs tanısı konana kadar bakteri enfeksiyonu gibi kabul edilip antibiyotik tedavisi başlanmaktadır. Ancak bakterilere antibiyotikler etki ederken virüslere etkisi olmamaktadır. Nadiren hastaneye yatarak tedavi gerekebilir. Bu durumlardan biri de ishal ve kusma ile sıvı kaybıdır. Diğer solunum yolu enfeksiyonlarında, istirahat ve bol sıvı alımı ile ateş düşürücüler yeterlidir.
Özet:
Adenovirüsler son derece bulaşıcı hastalıklar olup aşı ile korunma henüz mümkün değildir. Korunma için mutlak bir yöntem yoktur. Kreş çağı çocuklar hasta olduklarında okula gönderilmemesi, el hijyenine dikkat edilmesi alınabilecek en iyi önlemlerdir.
oy oy çok tatlı maşallahGirmişken kızımın fotosunu da ekleyeyim
ayy ne güzel suyu seviyor anlaşılan maşallahhttp://tinypic.com/player.php?v=531wfr&s=5
babası çok istiodu sonunda gerçekleştirdi...
belmacım kıvançta aynı şekilde yatıyor ben çeviriyorum o dönüyor boğulacak diye korkuyorumFotoğrafımıza gelen yorumlara çok teşekkürler teyzeleri. opuyorumnanaktan
Kızımı uyuttum geldim. Bugünlerde yeni adet çıkardı, yarı beline kadar yastığın üstüne çıkıp yüzüstü yatıp uyuyor. Ben yüzü yastığa kapanır nefes alamaz diye korktuğumdan iyice dalmasını bekleyip sırt üstü çeviriyorum. 10 dakka sonra uykusunun arasında gene dönüyor haspam.
h.geldin canımiyi aksamlar arkadaslar.bende agustos annesiyim.oglusum HAMZA EFE m 25.agustos 2009 ta dogdu.
geçmiş olsunnnmerhaba kizlar..esra tekra cok gecmis olsun canim..cok sükür tekrar evinizdesiniz..en kisa zamanda yahom toparlar kendini merak etme..burada da hava cok kötü..dün günlük güneslikken bugün sulu kar yagdi..kafamçokkarıştı zaten hayatta benim gibi nezle oldu..dün gece baya öksürdü..ama cok sükür atesi yok..
geçmiş olsun canım aynı sorun bizde de var bizede doktor ser.fizyolojik kullanın dedi ilaç vermedihayatta nezle olmuş geçmiş olsun..
ben de ilkeye bulaştırdım cuma akşamı hırıltı gelmeye başladı boğazından hapşırık falanda vardı . doktorunu aradım yatağıı yükselt serum fizyolojik damlat 4 damla dedi o gece çok geçti saat alamadık ilacı ızdırap oldu tabii. cumartesi hacettepeye götürdüm ordada röntgen çektiler ya zararlı olur dedim vırt dediler zırt dediler bişi olmaz dediler çektiler temiz çıktı.. ilaçda vermediler serum fizyolojikle bi kaç güne geçer dediler 2 saatden fazla hastanede geçti.. telefonda 2 dk da doktorumuzla konuştuğumuzdan farklı tek kelime konuşmadılar.. şimdi biraz daha iyi ama mızır mızır tüketti beni.. serdar bakıyo bi gözü galatasaray maçında bi gözü ilkede...
evine döndün demek hayırlısıylakızlar bakuye geldim ...
oy oyyyy maşşallah birkaç gün sonra öne doğru gitmeye başlar minişimkızım geri geri emeklerken :))
maşallah yakışıklıyabuda benim afacan oğlum mustafa
eceye maşallah güzel kilo almış sağlıklı olsunlarda gerisi boşcumartesi eceyi salıncagaı bindirdik çok hosuna gitti bizim daha çok gitti resimler videolar çekip durduk gormemisin çocgu olmus hesabı diycem gordukte bu ikinci:) buldumcuk aileyiz iste:)
çok keyifliydi çumartesi gunu havada guzeldi
her aksam yuruyusum ihmal etmiyorum bu arad insalah kilo isi hizlancak emzirmeyi de yok sayıyorum artık çunku yesemde olmyuor yemesemde denedim bizzat kaloriyi dusurdum kendimce diyetisyene gidemedim cumartesi gunu haftay insalah 79 um su an hizla inmeyi hedefliyorumyaza az kaldı
Esra bende fon makinasini sorucaktim, saclar uzamaya basladi, islak kalmasi icime sinmiyor havluyla kurulayip bebek fircaiylatariyorum ama yinede nemli, beklemek gerek demekki ok..
Fön makinası almak içinmi beklemek gerek canım. Neden? Ben doğduğundan beri fönle kurutuyorum. Yanlış mı yapıyorum acaba :1shok:
hangi mamadan veriyosun.süt bizdede aynı zar zor çıkıyo.ama malesef benimki hik bir mama yemiyo
Yahoma çok çok geçmiş olsun Esram umarım bir an önce iyileşir kuzum...
Teom yeniden mi kötüleşti geçmiş Nurdan zaman hızlı akıp geçsede gelseniz hemen...
Şevvali yeri ben geri geri gitmekte büyük beceri biz hiç bir türlüsünde yetenekli değiliz :))
Esrako Ecoşa kocaman bir maşallah tombik kuşum benim :) Bilgilendirdiğin için teşekkürler.. Ecoşu sadece bezle mi tartıyor??
Dinare oğlun çok tatlı maşallah ona :)
Kokoş Didar ne kadar tatlı olmuş öyle :)
Taze amma kıskançmış o kadında ya! Çatlasın patlasın çocuk yaptık diye neden tarzımızı değiştirmek zorunda olalım ki! Arkadaşlarımın eşleride var çocuk doğurdun artık mayo giy falan diyorlar yada bu tarz giyme artık çocuklu kadınsın.. Ben tarzımı değiştirmem ah bir zayıflasam var ya! :)
Bugün hava burada çok güzeldi gezdim tozdum ohhh :)
MİNİK senin e bebek ten aldığın mama sandalyesi iyiymiş aslında bi bakmak gerek genelde pahalı oluyo e bebek ama kampanya falan oluyo galiba bi araştırayım ben saol..
ben yatar iyi geceler..
Fön makinası almak içinmi beklemek gerek canım. Neden? Ben doğduğundan beri fönle kurutuyorum. Yanlış mı yapıyorum acaba :1shok:
çok zor bir gece geçirdim tam 3 saatten beri kıvancı uyutmaya çalışıyorum deli oldum ağlıyor zırlıyor nesi var anlamadım kendini ayakta sallatmıyor bi alışmadı gitti yatağında sallıyayım dedim yok onuda istemiyor yırttı ortalığı birkaç gecedir böyle yapıyor en sonunda bıraktım babası zar zor uyuttu ndn böyle anlamadım ,
ayakta sallamaya nsl alıştırıcam bu çocuğu ben biryere misafirliğe gidince zor durumda kalıyorum ya kendi yatağında sallanacak yada battaniyede sallanıp uyuyor off off çıldırdım bu gece
herkese ii geceler men geldim alıntı yaptım sayfa hata verdi videoya yorum yapan ve ii dilekler için herkese çokkk tşk ederimm...
bu arada gelinimede maşallah mustafaya geri geride olsa gelecek:)...
biz iiz ilkgün biraz zor geçti gittiğinde gökhan aradı yine ağladı ama ben inat ettim ağlamadım sürekli şaka yaptım yatakları çok pis kokuyormuş daha yemek yiyememiş bi çorba yapmışlar dio görünce içesin gelmio dio asker kıyafatinin pantolonu olmamışş:)) altımda kot üstümde asker kıyafti var dioo..bugün biraz daha alışmıştı gece yeni gelen biri ranzadan düşmüş çok komikti dio:):) bu arada gökhanı sevk etmişler 2 kişilermiş biri gökhan birir de 155 kiloymuş eğer sivasta bunalr kilolu eğtim yapamaz derlerse ki askeriyenin drsi % 90 olur demiş çarşamba akşam yanımızda yok vermezlerse biz hafta sonu gideceğiz 7 mayıztada yemin töreni varmış 10 günde izni varmış ama hayırlıysa umarım gelirr bu arada fazla giremiorum evi annem k.validem ayağı kaldırdık:)) içinden çıkamıoz ama yarın 2 rane kadın gelecek biran önce biterr bende aranıza dönerim..
Esra bende fon makinasini sorucaktim, saclar uzamaya basladi, islak kalmasi icime sinmiyor havluyla kurulayip bebek fircaiylatariyorum ama yinede nemli, beklemek gerek demekki ok..
Buarada bizde cuma doktordaydik bize yumurtaya daha 1 yasina kadar ihtiyaci yok dedi, domates, cilek ve tropikal meyveleri verme dedi..kahvalti falan daha bisey soylemedi, sadece yogurt konusunda ister evde ister hazir bebek yogurtlarindan verebilirsin meyveli olanlardan dedi, 1sebze et ogunu+1 meyve ogunu+gunluk en az 500ml biberona devam dedi, biberon mamasini muhallebi seklindede verebilirsin dedi..daha inek sutu yok dedi..
teşekkür ederim..
çok farklı şeyler söylemiş biz kahvaltıya 5. ayda başlamıştık.. yumurtayada tamamını bu ay başladık.. değişik oluyo demekki her doktor bunun bi kralı yok o zaman bebekler bu ay bunu yer şu ay şunu yer diye..
mama sandalyesi alıcam haftaya arkadaşlar bi ara konuştunuz siz bu konuyu ama ben düşünmediğim için pek ilgilenmemiştim açıkcası..
rica etsem acaba menun olanlar ve olmayanlar markalarıyla yazarlarmı benim için ??
aadasım çokkiloda iyi degil azıda tabi
beni obezite çokkorkutuyor ozellikle kız çocuklarında kilo çokkotu oluyor
ondan korkuyorum
dr dedi bakıcızorluyor çok mu yedriyor acaba dedi dedim bakcı zorlarmı bırakır yemesse yemesin der dogru dedi gulustuk flan mama sayesinde sanırım boyel anne sutu bitmek uzre mama takviyesiyle artkı kilo alımı bence
sibel fıstığın çok tatlı
maşallah
bizimkisi baby to go canım. memnunuz şimdilik.mama sandalyesi alıcam haftaya arkadaşlar bi ara konuştunuz siz bu konuyu ama ben düşünmediğim için pek ilgilenmemiştim açıkcası..
rica etsem acaba menun olanlar ve olmayanlar markalarıyla yazarlarmı benim için ??
sorma yiğit kuşum da aynı :) daha dün bizim yatağın üzerini didirdi. değiştirdim bütün nevresimleri..Allahim bu cocuk her altini acmada fiskirtmayi adet edindi ya(yine isedi, altlik vardi ama bu sefer ustume fiskirtti (banyo yaptirdik, bende fileyi cikarip kendi kuvetini doldurdum, salak suyu yakalamaya calisiyor,elinden kayior, bidaha yakalayip agzina sokmaya calisiyor, bi sasirdi:))
maşallah ne tatlı. üstündekiler ne elbisesi? bu arada keşke biraz daha büyük olsa..buda benim afacan oğlum mustafa
bilgiler için saol esra. maşallah eceye. benim tek eksiğim et ve kıyma verememem. bir de ceviz.. bunları ne zaman katsam yemeklerine öğürüyor. bakalım tekrar deneyeceğim..cumartesi dr kontrolu vardı
balık domates vs sordum
balık için erken dedi yasına dogru dedi
domates su an tam mevisimi degil yoksa verebelirsinzi dedi
tavuk u sordum esradan sebep çok gerkli degil ama hindi verin o zaman dedi çinko çok hindi de dedi naide ablanın içine sinmedi degisik seyler gne erek var kıyma ile devam edelim et yada dedik
onumuzdeki ay makarna falan ezip vercekmisiz
kan tahlili yaptı 11,5 çıktı kan sayımı 12 olsun isteriz kotu degil sinira yakın diye dedi demir ilacına devam dedi
kilo çok almıs 800 gr almıs son ay boyuna bakınca çok degil boyu a z uzasa diyet verbilirdim dedi inanamıdım nasılaldı onuda anlamadım,sanırım anne sutu azalınca mama ya yuklenildi mama sisiriyor haliyle ve ece nasılsa tum gun bakıcıdan mama içiyor bizden içmiyor sonuçta, 9300 ollmus kollarımın kopmasından beliydi zatn iri bir kiz olacak dedi vs vs
fon makinasını sordum yasından once kullanmayın çok gerekliyse hani dedi uzaktan tutun dedi
oohh ohh maşallah eceye. acaba bizimki de uyurmu ki aklıma takıldı şimdi. hiç sanmıyorum gerçi ama..yine de denemeye değer..ece cumadan beri 10 kez yatırdı isek 8 inde kendi uyudu klasik muzik esliginde inanamıyoruzzz saskınız nası yani seklindeyiz daha nasıl anlatayım bilmiyorum
oncesindede denesek uyurmuydu acaba ona taktım simdi
hiç imkanmı vermedik çocga kendi uyusun diye
2kezfalanda ik igundur iste agladı uyumak istemedi kendi salladık uyuttuk
hos ben hep sallayıp uyutmaya razıyımda sallayıncada aglıyor istemiyor dye bu yola girmistik
bakalım artık her gun birsey degisiyor her gun yeni huy ediniyor hiçbirseye sevinemedigim gibi uzulmemeyide ogreğndim
ben yumurta gün aşırı veriyordum ama. sadece sarısını tabi..Esra bende fon makinasini sorucaktim, saclar uzamaya basladi, islak kalmasi icime sinmiyor havluyla kurulayip bebek fircaiylatariyorum ama yinede nemli, beklemek gerek demekki ok..
Buarada bizde cuma doktordaydik bize yumurtaya daha 1 yasina kadar ihtiyaci yok dedi, domates, cilek ve tropikal meyveleri verme dedi..kahvalti falan daha bisey soylemedi, sadece yogurt konusunda ister evde ister hazir bebek yogurtlarindan verebilirsin meyveli olanlardan dedi, 1sebze et ogunu+1 meyve ogunu+gunluk en az 500ml biberona devam dedi, biberon mamasini muhallebi seklindede verebilirsin dedi..daha inek sutu yok dedi..
sorma yiğitte öyle. ayakta sallanmayı asla istemiyor. alışsa çok rahat ediecez. sırf bu yüzden hiçbir yere gitmiyorum misafirliğe. o hatayı yaptım bi kere de apar topar eve geri dönmek zorunda kaldık. uykusu gelince yıktı ortalığı. ama sallanan beşiği de küçük gelmeye başladı artık. napıcaz biz böyle bu yumurcaklarla?çok zor bir gece geçirdim tam 3 saatten beri kıvancı uyutmaya çalışıyorum deli oldum ağlıyor zırlıyor nesi var anlamadım kendini ayakta sallatmıyor bi alışmadı gitti yatağında sallıyayım dedim yok onuda istemiyor yırttı ortalığı birkaç gecedir böyle yapıyor en sonunda bıraktım babası zar zor uyuttu ndn böyle anlamadım ,
ayakta sallamaya nsl alıştırıcam bu çocuğu ben biryere misafirliğe gidince zor durumda kalıyorum ya kendi yatağında sallanacak yada battaniyede sallanıp uyuyor off off çıldırdım bu gece
askerlik anıları başladı desene:) tabi zor zamanlar. benimki baya kilo vermişti. bişi yiyememiş. öyle pis insanlar var ki diyor. nefret etmiş yani. inşallah geri döner canım. hakkınızda hayırlısı olsun.herkese ii geceler men geldim alıntı yaptım sayfa hata verdi videoya yorum yapan ve ii dilekler için herkese çokkk tşk ederimm...
bu arada gelinimede maşallah mustafaya geri geride olsa gelecek:)...
biz iiz ilkgün biraz zor geçti gittiğinde gökhan aradı yine ağladı ama ben inat ettim ağlamadım sürekli şaka yaptım yatakları çok pis kokuyormuş daha yemek yiyememiş bi çorba yapmışlar dio görünce içesin gelmio dio asker kıyafatinin pantolonu olmamışş:)) altımda kot üstümde asker kıyafti var dioo..bugün biraz daha alışmıştı gece yeni gelen biri ranzadan düşmüş çok komikti dio:):) bu arada gökhanı sevk etmişler 2 kişilermiş biri gökhan birir de 155 kiloymuş eğer sivasta bunalr kilolu eğtim yapamaz derlerse ki askeriyenin drsi % 90 olur demiş çarşamba akşam yanımızda yok vermezlerse biz hafta sonu gideceğiz 7 mayıztada yemin töreni varmış 10 günde izni varmış ama hayırlıysa umarım gelirr bu arada fazla giremiorum evi annem k.validem ayağı kaldırdık:)) içinden çıkamıoz ama yarın 2 rane kadın gelecek biran önce biterr bende aranıza dönerim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?