2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

evrim son sorum :)
yardımların için tsk ler simdiden :)

kılıf ve kayıslar sokuluyor ya makinada yıkanıyormu hiç yikadınmı ??

bende koku takıntısı varda pis bir koku geldimi mahvoluyorum hersey yıkanacak guzel kokacak:)

burda hava gunesli ama buz gibi araba 14 derece gosteriyor nasıl bir 14 anlamadım daha soguk sanki
burdada serindi sabah ser bi ruzgar var ama gunes var ya o herseye bedel:))

NURDAN tebrik ederim 100 gr daha gitmiş ohh hadi gözün aydın.....

ESRA ya evet burdada hava soğuk sözde güneş var ama dışarı çıkınca üşüyor insan.. bi düzelemedi gitti havalar.....
sagol sibel resmen gidim gidim gidiyor eskiden 1 haftada yarim kilo giderdi bu 100gr 10 gunde gitti..

Merhabalar,
Bir süredir insan neden bebek ister konusu üzerinde düşünüyorum.
Toplum baskısı mı, hamileliği yaşamak isteği mi, yalnız kalma korkusu mu, hangisi daha ağır basıyordu sizde?

Merhabalar,
Toplum baskısı mı, hamileliği yaşamak isteği mi, yalnız kalma korkusu mu, hangisi daha ağır basıyordu sizde?

puketim canım benim çok fazla bu konu hakkında düşünüyorsun.... bak bu kadar sorgulama herşeyi kendi kendini yıpratıyorsun.. bak ne güzel sağlıklı bi evlatdın var geçen gün resmini eklemişsin ne kadar mutlu ne kadar kadar güzel bi bebek daha gerisini sorgulama rabbim evlatlarımızın yokluğuyla onların sağlıklarıyla sınamasın gerisi boş.. dünyaya gelen bir şekilde büyüyor.... hala onun ne amaçla geldiğini geleceğin sorgulamak boş..... eğer onun yiyecek ekmeği alacak nefesi varsa rabbim onu yoktan var ediyor korunupta hamile kalanlar var hiç böyle plan yapmadan istemeden rabbim ol diyorsa oluyor herşey sen kendini istediğin kadar hazır hisset olmayıncada olmuyor.... ben çok sıkıntılar yaşadım rabbim bir daha evlat sahibi olduğumda aynı sıkıntıları yaşatmasın ama iyikide olmuş kızım geçmişi geleceği boşverdim iyiki yanımda şuan onu öyle özledim ki gülen bi yüzüne bi kıkırdamasına canımı bile veririm.... ileride ikinci bi bebeği istiyorum hatta keşke şartlar el verse 3. cü bebeği bile isterim annelik çok özel ve güzel bi duygu hamilelik ayrı bi güzel doğum sonrası biraz sıkıntılı olsada şimdi insan verdiği onca emeğin karşılığını alıyor bi gülüşüyle bi sarılışıyla dünyam onun oluyor..... tarifi olmayan bi sevgi bu....

o yüzden düşünmeyi bırak artık canım kenini hayatın akışına bırak... düşünsende düşünmesende değişen birşey yok sen kendi kendini yıpratıyorsun sadece....

ESRA alta bi bak canım ya rekor kırıyoruz ... kayıtlı kullanıcı bi sen bi ben ama 6 tane MıSAFıRRR.....

Merhabalar,

puket ben evlat sevgisini bildigim için malum bu ikinci çocugum aynı sevgiyi birkat daha yasamak istedigim için ikinci bebek dusundum. daha sonraki istegim birkızım olma ihtimali idi . ilerdekendimi hayal ettim 4 kisilik bir aile olmak istedim. oglumuzun yuku iyice azaldı bize fiziken tabi dersler ve egitim soz konusu su anda tabi ama o buyudukce bizden uzaklastıkca bir tane daha doya doya sevebileceğimiz bir çocugumuz olsun istedik.

valla sibel ya :)
hos ben ogle tatilinde pazarg itmistim ekranı acık birakmısım yoktum ama simdi burdayım :)

Merhabalar,

Neslin devamı, genlerin aktarılması, benden bir parçanın daha var olduğunu bilmenin getirdiği mutluluk, aitlik duygusu... Yaşamım çocuktan önce hareketli ve dolu doluydu. Aktif bir iş ve sosyal yaşamım vardı. Şimdi daha durgun iş yoğunluğu, mümkün olduğunca kısıtlı sosyal yaşamım var (neredeyse yok), ama hamilelik öncesinden daha doluyum. Doluluktan kastım manevi doluluk. Çocukla beraber bir tamamlanma duygusu da geldi. Öncesinde puzzle ın bir parçası eksikti sanki.

buketcim ben planlamadigim halde hamile kaldim, hazirmiydim ??bu sorunun cevabi hamileyken hayirdi, simdi ise evet, bedenim hazir oldugumu hissetti ki bana tum korunmaya ragmen oglumu verdi, ki bunu hamile kalmadan oncede istiyordum, beynim hayir desede vucudum ve kalbim hamilelige hazirlaniyordu sanki..pismanmiyim, kesinlikle, ona her baktigimda ne kadar mukemmel bi mucize oldugunu goruyoruz babasiyla..ikinci cocugu kesinlikle istiyorum keske imkanim olsa calismama gibi, ve maddi imkanlar gibi 3.yu bile isterim..korkularim endiselerim elbette var, hatta esimle paylasiyorum bazen ama sonra hayat bi sekilde devam ediyor, sen ne kadar korursan koru ne kadar engellersen engelle birseyler senin iraden disinda oluyor..ben gucum yettikce onu herseyden koruyucam ve korunmayi ogreticem, gerisi benim iradem disinda, allahin takdiri...allah onun eksikligini gostermesin, yuzunden gulucugu eksik etmesin..simdi tam bir aile olduk, esimle paylasimlarimiz bakis acilarimiz bile degisti hayata birbirimize karsi, bi kademe daha olgunlastik..
cok yoruluyorum, bazen bedenim kaldirmiycak diyorum ama bir guc geliyor..
ayrica teoman bildiginiz gibi zayif bunyeli bir bebek surekli hastalaniyor simdide astim problemi cikti ama bunu panikle karsilamak yerine duzeltilebileceklere bakmayi tercih ediyorum bu benim irademin disinda gelisen bi durum cunku..insallah atlaticak bunu 3-4-5 yasina gelince, kalici olsa bile tedavisi cozumu var napalim, allah caresi olmayan bi hastalik vermesin..
ama tum bunlara ragmen iyiki var, iyiki yanimda, onun o gulusu, yuzumu oksayisi, kafasini gogsume koyusu utangac bi sekilde, dunyadaki herseye bedel...ne aile baskisi ne toplum v.s....bu tarifi imkansiz duyguyu yasamak bir omre bedel..

Son düzenleme:
Şimdi düşündükçe çocuk sahibi olma isteği bende bir görevin yerine geitirlmesi gibi birşeymiş gibi hissettiğimi anlıyorum. Ben kendi isteğimi düşünmeden, yakın çevremin isteklerini yerine getirmek için bir bebek istemişim de haberim yok.o nedenle özellikle depresyonun da etkisiyle evde ve okulda yapılması gereken işler beni çok zorluyor ve bebeğimi çok sevmeme rağmen bazen acab o olmasa nasıl bir hayatım olurdu diye sorgulamadan edemiyorum. Doktorumla konuştum. Aslında bebek yükünün ağırlığında birçok annenin benzer durumu yaşadığını, bebek büyüdükçe herşeyin yoluna gireceğini söyledi. Böyle düşündüğünüz için kendinizi suçlamayın, birçok kişi bunu yaşar ama ifade etmez dedi. Bilemiyorum, çok mükümmeliyetçi bir insandım bebekten önce. herşeyi saldım şimdi. Ev eskisi kadar düzenli ve temiz değil, okuldaki işleri daha gevşek yapıyorum. eskisi kadar sosyal hayatımız yok,alışmaya çalışıyorum yeni hayatıma ben de

buket bende bu konuyu düşünüyorum son günlerde
neden çocuk yaptım neden evlendim??
son günler çok yıprandım eşiminde vurdumduymazlığı eklenince arızaya bağladım..

nurdan, milkshakei esra ne güzel yazmışsınız. Çok şanslı bebekler, böyle hayata olumlu bakan anneleri varken onlara birşey olmaz. Ben de en kısa zamanda düzelirim inşallah.
Nurdan sen korunurken hamile kalmana rağmen bunları hissetmen ne güzel

buket bende bu konuyu düşünüyorum son günlerde
neden çocuk yaptım neden evlendim??
son günler çok yıprandım eşiminde vurdumduymazlığı eklenince arızaya bağladım..

Çok geçmiş olsun. ALLAH yardımcımın olsun.Aman dikkat ben psikoza kadar gidip geri döndüm hala da depresyon belirtilerim var.sen dikkat et kendine, yakın çevre desteği çok önemli

canım söylediklerinde haklısın... benimde evim eskisi kadar temiz ve düzenli değil, çok fazla sosyal yaşantımız yok hafta sonu dahi eve tıkılıp kalıyoruz, uykusuz olduğum geceler selinin uyutmadığı geceler ertesigün işe gittiğimde bende işimi layıkıyla yapamıyorum hatta bazen hiç bir işe elimi sürmüyorum yapsam hatalı yapacağım ertelenebilecek işleri erteliyorum... ama iyiki kızım var.. bende kızım olmasa ne yapardım değilde selinden önce ne yapıyormuşuz hayat ne kadar boşmuş diye düşünüyorum ne kadar çok boş vaktimiz varmış diye düşünüyorum..... selini asla ne komşum ne akrabam kimse için yapmadım.. eşimle ben istediğimiz için.. kendim anne sevgisini yaşayamadığım için benim bi parcama bu sevgiyi yaşatmak o yaşarken bende yaşamak hayatımın daha bi anlamlı olması, vs. birçok güzel neden....

hayatın güzel yönlerine odalan bence canım boşver temizliği vs... herşey yoluna girer zamanla geriye gelmeyen tek şey var oda sağlık gerisi boş.....

ıNSAN NEDEN ANNE OLMAK ıSTER?
Ruhunda, genlerinde olduğu için mi?
Yaşama yeni insanlar getirmek gibi bir misyonu yüklendiği için mi?
Doğurganlık yeteneğini gösterebilmek için mi?
Kendi egolarını tatmin etmek, bir insanı büyütebilmek, onun kendine aslında ne kadar da muhtaç olduğunu hissetmek için mi?

Bu seçenekler çoğaltılabilinir.

ınsan anne olmak istiyorsa eğer, bana göre ciddi bir hazırlık safhasından geçirmeli kendini.
En başta ruhunu, sonra bedenini hazırlamalı ve onarmalı.
Sonra hayallerini, umutlarını ve hobilerini ertelemeli bir süreliğine..
Sabrını, dayanaklılığını güçlendirmeli.
Uykusuzluğa, bana mısın dememeli.

Bu negatif gibi görünen seçenekleri de çoğaltabilirim.

Ama benim asıl demek istediğim, asıl değinmek istediğim bambaşka. Hani gözlerinizin içine utangaç ama bir o kadar da masumca bakarak "iyi ki benim annemsin" diyorlar ya, bunun için herşeye, her cefaya değeceğini düşünüyorum. Bazen kızıyorum kendime, ona bağırdığım, ceza verdiğim ya da sevdiği şeylerden anlık mahrum ettiğim için. Sizde hissetmiyormusunuz ara sıra, bu insanı kıstırıp köşeye, yakalayıp ansızın, sızlatan o berbat hissi. Değer miydi? diyorum. Bunu ayrıca tartışırız. Terbiye sisteminin için de gerekli gibi gözükse de, bu tip kısıtlamalar onu ne kadar hizaya sokuyor onu açıkcası bilemiyorum. Bu benim düşüncem elbet. Her çocuğa aynı terbiye yani klasik terbiye sisteminin geçerli olmadığını da söylemek durumundayım. ınsan çocuğunu büyütürken heyecanların ve tatlı heveslerin yerine endişelerle kaygılarla dolu gelecek planları yaptığı için bazı keyifleri göz ardı ediyoru farkına bile varmadan. Ama inanınki en keyifli, en heyecan verici, en kalp titreten anlar gerçekten 1 yaşına kadar ki geçen zaman. Sonrasında can sıkıcı gelişmeler, tipik problemler bekliyor bizi.

O günleri es geçemeyeceğimize, görmezden gelemeyeceğimize göre, bana göre en akıllıca yöntem, o döneme hazırlıklı yakalanmak. O dönemi gardımızı almış, silahlarımızı kuşanmış, stratejimizi oluşturmuş olarak karşılamak. Bütün bunlara rağmen, an gelecek ki, plan değişikliği yapmak zorunda kalacağız. Yenilgilerimiz olacak elbet, ama kazanılan zaferler unutturacak bu mağlubiyetleri.

Niye mi böyle düşünüyorum diyorsunuz. ışte ben 6 yaşında bir kız annesi olarak o çok hassas noktada duruyorum. Yanlış bir adımla mayınlardan biri patlayacak ve ben etrafa saçılacağım diye korkuyorum. Ama bu korku yüreğimi pır pır çarptırırken de, yerimde saymayı aklımdan bile geçirmiyorum. Mayınları atlamadan geçebilecek olanımız olabilecek mi acaba? Ben az hasarlarla atlatabilmeyi umut ediyorum. Çok yaralanmadan, çok hırpalanmadan, çok örselenmeden geçiversin arzusundayım.

Küçükken elinizin altında, kanatlarınızın gölgesinde, nefesinizin serinliğinde yaşarken ne kadar da huzurla gülümseyebildiğimizi hatırlıyorum özlemle. Bu endişeyi en çok duyumsayacak kişiler olarak yani ebeveynler olarak, ne yapalım diye düşünüyoruz gece gündüz. Gölgesi sizin gölgenizin serinliğinden çıkmaya, kendi güneşinin altında kalmaya başlayınca başlayacak asıl mücadele. Kızım yavaş yavaş kendi minik gölgesini oluşturmaya başladı. Ne kadar çabalasam da tamamen kendi gölgem altına sokamaz oldum onu. Zamanla, ki bu çok uzakta değil, bir an olacak ki artık kendi güneşinde yürümek isteyecek. Kendi gölgesi ile yol almak isteyecek hayatın bazen zor günlerinde bazen de hoş görüntülü yollarında.

Biz de böyle değilmiydik bir zamanlar. Bizde kendi ailemizi, şimdi bizim duyduğumuz endişelerin o huzursuz kalp çarpıntısında bırakmadık mı?

Ben bıraktım. ıtiraf ediyorum. Onları anlayabilmem içinde anne olmam gerekmiş. Şimdi de kızımın beni anlaması için anne olmasını beklemekten başka çarem yok. Ve bu zaman içinde ben de didinip duracağım.

Soruyorum yine. ınsan neden anne olmak ister. Arkanızdan ansızın sımsıkı sarılıp, yanağınızın tam orta yerine ıslak bir buse bırakması için mi?
"Rüyamda seni gördüm anne" diyen ve çapaklı gözleri ile gülümseyen ve henüz yorganın sıcaklığından kurtulmamış o minik bedene sarılabilmek için mi?

Evet insan bunlar için anne olmak ister. Aslında hep yalnız olan ruhumuzu dinlendirmek, eğlendirmek için anne olmalıyız biz kadınlar. Birini ölesiye sevmek için de anne olmalıyız. Hani şu bize fazla gelen, akıp taşan, coşan sevgimizi dizginlemek için de anne olmalıyız. "Bunu ben yarattım" diye hafifçe kenara çekilerek eserine bakan bir sanatçı huzuru ile bakabilmek için de anne olmalıyız biz. Hayata kuşku ile bakan ve kuşku ile yaşayan kadınlar olarak, sevgisinden ve samimiyetinde asla kuşku duymadığımız o kişinin varlığı içinde anne olmalıyız.

Yani sebep çook anne olmak için. Yeterki sebeplerimizin kıymetini bilelim. Yeterki sebepleri, hiç unutmayalım.

ınsan neden anne olmak ister?
Sevmek ve sevilmek için heralde.

Hiç unutamayacağınız mutlulukların yaşanacağı, binlerce kez anlatacağınız hoş anıların oluşacağı, inanmayacağınız başarıların sizinle birlikte yol alacağı yeni bir yıl dilerim.

alıntıdır

ikinciyi kesin ve net düşünen annelerin önünde saygıyla eğiliyorum ve sizi gıpta ediyorum
benim ise ikinci çocuk düşüncesi dahi dikişlerimi sızlatmaya yetiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…