2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım herşey senin elinde elifde çok şanslı bi bebek aslında sen hepimizden hassazsın depresyona girme nedeninde bu bebeğini belkide bizden daha fazla geleceği için olumsuz bi yaşam hakkında düşündüğün için böyle oldu... ama bu kadar ince düşünce ne sana nede elife bi yarar sağlıyor.... rabbim başka dert vermesin pukket ya gerisi düzelir inşallah.... düzelmen senin elinde canım böyle herşeyi kurcalarsan başka bi sonunu unutup bi diğer düşünecek birşey bulursan düzelmene hiçbir şey sağlamaz.. bunları düşünmemeye çalışacaksın... bu anı yaşa.... gündüz işlerine odaklan eve gidincede kızına... zaten onunla uğraşmaktan inan birşey düşünmeye vakit kalmıyor... mama yedir, su içir, oyun oyna derken vakit geçiyor birşey düşünmeye vakit kalmıyro.... bizlere çok ihtiyaçlarıvar canım... çalışan annelerinin bebeklerinin daha çok ihtiyacı var... selin çok ilgi bekliyor benden.... en ufak birşey yapsam kendi üstüne alınıp gülmeye kalkıyor önceki akşam selin mama sandalyesinde bened yerde birşey arıyorum bi ara öylesien kafamı kaldırdım selin ne yapıyor diye bakayım dedim birden kıkırdamaya kahka atmaya başladı o sandıki ona ceee yapıyorum saklanıp görünüyorum sandı bu kadar ilgiye muhtaçlar aslında.... hepimiz endişeleniyoruz gelecek kaygısı yaşıyoruz ama elden birşey gelmiyor bizler güçlü anne babalar olmayızki sağlık nesiller yetiştirelim hayata karşı güçlü olmayı öğnerebilsinler bizler karamsar olursak onların ruh halide bizden pek farklı olmayacak.....

gypsEsra yıkanır demıs ama ben sılınmesi gerektıgını hatırlıyorum, kayıslar yıkanır, orası ala.. toka gıbı zaten cart cıkar yerıne tak.. basıt bısı o ama kılıf aklımda sılınır dıe kalmıs..

Merhabalar,
Bir süredir insan neden bebek ister konusu üzerinde düşünüyorum.
Toplum baskısı mı, hamileliği yaşamak isteği mi, yalnız kalma korkusu mu, hangisi daha ağır basıyordu sizde?

Kayıtsız sartsız sevgımı vermek ıstedıgım bir varlıga sahıp olmak ıstedım. Ondan Kuzey e sahıp olmak ben de agır basıyordu.

Olmuşla ölmüşe çara yok dıye guzel bır soz vardır.. Senın hıssettıklerını hepımız yerı gelıyor hıssedıyoruz, yazdıgın tum şıklar bende de gecerlı, ne evin düzeni, ne sosyal hayatımız kaldı.. bazen korkunc bunalıyorum ama Kuzey ın yüzünü görünce hersey resetlenıyor sankı.. bu döngü devam edıp gıdıyor.

Sen de cok sanslısın.. Elıf te cok sanslı.. bu bır sureç.. hersey ınsana yakısıyor.

ESRAM kıyamam sana bu aralar üst üste sıkıntılı durumlar yaşadın... yaşadıkların az bu bi durum değil... hele o hastane ortamı daha çok üzüyor insanı.... herşey yoluna girecek inşallah....

ikinci çocuk düşünüyorum..... belki şu borç harç işi olmasaydı şuan bile yapabilirdim ama en az 2012 ye kadar yapamam ondan sonrada allah kerim selin bi 3 yaşına gelsin bakalım..... hayırlısı neyse o olsun... esracım sende şuan yaşadıkların yüzünden böyle söylüyorsun ama insan ilk evlatları büyüyünce bebeklere küçük çocuğa özenmeye başlıyor herşey unutuluyor.... daha birçoğumuz için erken böyle düşünmen çok normal 8 ay civarı oldu çünkü bakalım zaman ne gösterecek..

çok geçmiş olsun evrim.. neden olmuş ki mideni üşütsen belinden aşağısı ağrımaz.. ??

ikinciyi kesin ve net düşünen annelerin önünde saygıyla eğiliyorum ve sizi gıpta ediyorum
benim ise ikinci çocuk düşüncesi dahi dikişlerimi sızlatmaya yetiyor

bende 2. şimdilik düşünmüyorum ama hamileliğim çok keyifli geçmişti hani ilkenin ilk aylardaki sıkıntılı dönemlerini unuttttuğumda belki düşünebilirim.. çok emin değilim şu anda..
ilkeyide planlayarak yaptık biz.. ilk evlendiğimizde karar verdik 3 yıl sonra yaparız diye.. ve 3. yılın sonunda korunmayı kestik tam 4. evlilik yıl dönümümüzde ilke dünyaya geldi..

hiç sorgulamadım neden yaptım diye.. hatta şimdi düşününce zaman nasıl geçmiş ilke yokken diye düşünüyorum.. ha keşke daha erken yapsaydım demedim hiç tam istediğimiz gibi oldu herşey.. sadece bazen canımız dışarı çıkıp iki kadeh bişiy içmek istediğinde braz çabuk büyüsün memeyi bıraksın bende ilkeyi teyzeye bırakıp kaçayım istiyorum.. ama olmasaydı demedim hiç.. farklı ve bence mutlaka hissedilmesi gereken bi duygu.. anne olmak ... harika...

Merhabalar,
Bir süredir insan neden bebek ister konusu üzerinde düşünüyorum.
Toplum baskısı mı, hamileliği yaşamak isteği mi, yalnız kalma korkusu mu, hangisi daha ağır basıyordu sizde?

benden ve eşimden dünyaya güzel bir iz bırakıyoruz
anne olmak da muhteşem bir duygu daha ne olsun

bu arada benim de evim eskisi gibi düzenli değil çok yorgun işe geliyorum uykusuzum sosyal hayatım sıfıra yakın vücudum bozuldu ama kızım için hepsine değer

buket bende bu konuyu düşünüyorum son günlerde
neden çocuk yaptım neden evlendim??
son günler çok yıprandım eşiminde vurdumduymazlığı eklenince arızaya bağladım..

yorucu günler geçirdin zamanla hepsini unutursun Esracım
sadece eşinin vurdumduymazlığına çözüm üretmek lazım snaırım

ikinciyi kesin ve net düşünen annelerin önünde saygıyla eğiliyorum ve sizi gıpta ediyorum
benim ise ikinci çocuk düşüncesi dahi dikişlerimi sızlatmaya yetiyor

ben de ikinci konusunda kararsızım çalışarak çok zor olur ve ist da eğitim çok pahalı mümkün olursa çocuğumu özel okulda okutmak istiyorum iki tane olursa bu imkansız olur

buket berke dogdugunda ben 22 yasındaydım. yaklasık 15 gunluk falandı annemle kayınvaldem anladılar ben delirmek uzreyim çok mutsuzum bırakın bize çıkın bir sahile inin falan dediler iboyla indik yuruyoruz ben birsey diycem ama kızma dedim çocuk dogurdugmua pismanım diye itiraf ettim inanamıdım ibo bende dedii... dusunmeden çabuk istemisiz keske yapmasaymısız falan dedik bir ann. o anı hiç unutamam o konusmayı yaptıgımız sokagı sozcuklerimizi
nasıl sarfetmisim nasılbu noktaya gelmisim bilmiyorum oluyor iste.

yine berke dogdugunda geceleri uyumadıgında ölse uzulmem heralde diye aklımdan geçirdgim olurdu akabinde onu salonda bırakıp mutfaga mama yapmaya giderdim hık diye bir ses duyardım mesela kustu bogulcak diye deli gibi kosup baktıgımı kaldırdıgımı hatırlarım
demekki gercek hislerim bu degilmis dogum sonrası bunalımıymıs tum bu korkunç dusuncelerim.

ece de neler hissettim anlatsam inanamazsınız
o kadar kotu oluyorumki aklıma geldikce. bazen kendimi kaybedip bunu yapabilirdim alahım yardım etmis korumus diyorum
ama dr un dedigi gibibelik çogu insanın aklından bunlar geçiyor oruh haliyle ama anlatmaz kimse
bu gune kadar bende sizlere anlatmadım anlatamazdım zaten korkunç seyler dusundum. yapmayı dusundugum hareketin sonrasınada neler yasanacagını planladım dusundum kim ne tepki vericek kimler neler yapacak falan uzun emzirme seanslarında bunları dusunuyordum

dusundugum sey ece yi alıp balkondan asagıya atmaktı. o an tum dertler sıkıntılar endiseler vs bitecekti. boyle belki saliselerle dusundum bunu yani saniye bile diyemem sonra ben neler dusunuyorum diyip beynimden kovaladıgım olurdu bu korkunç anı. ama sonra kendi hayalimin etkisinde kalır oyel birsey yapsam kim napar ibo nasıl paralanır berke nasıl kendine gelir falan bunları dusunup çıldırcak gibi oluyordum ben ne korkunç bir anneyim aklımdan nasıl geçiririm diyordum
sonra yasayacagım vicdan azabını omur boyu benim pesimi birakmayacak korkunçduyguları dusunuyordum falan ve daha beter hislere kapılıyordum ben ne bicim insanım diye...

yanii hepsi geliyor geçiyor insan için hersey ama ben çabuk silkelendim yinede bunlar ilk bir ay kadar surdu
sonrasında ise baslamayı hayal ettim daha insani bir hayal sanırım :)))

simdi yi sorarsan evde kızımla oturuyor olmayı su an isterdim onu kucaklamayı oyunlar oynamayı ilk emekleme hareketlerini izlemeyi.....

bebek doğunca en çok anneler yoruluyor
"baba" tr de daha çok eve para getiren akşam yorgun eve gelen insan olarak görülüyor ve erkekler genelde babalarından gördükleri kadar baba oluyorlar
dolayısıyla erkeklere baba rolünü daha çok hatırlatmamız ve onlara da sorumluluk vermemiz gerekiyor

ESRA canım çok içten anlatmışsın.... loğusalıkla bu tür düşünceler oluyor.. bened selini sahiplenememiştim baştan... çünkü hazırlıksız bi doğumdu beklenenden önce hani bi doğum sürecine kendimi daha hazırlamamıştım pat diye doğum yaptım.... sanki hep selin benim bebeğim değil gibi geldi şaşırdım afalladım boşlukta hissettim kendimi... loğusalıkta insanın beyni kendi kendine garip ve korkuucu senaryolar hazırlıyor ama şükür çabuk geçti gitti.... ama şuan canımın ayrılmaz bi parçası ayrı kalamıyroum işteyim koca güne ama saat başı arıyorum sanki yanındaymışım gibi ne yaptığnı takip ediyorum...keyfi yerindemi, mamasını yedimi, uyudumu, meyvesini yedimi 40 kere arıyorum evi.... şuan onun saçının teline bi zarar gelse benim canım gidiyor resmen....

Sibel cok haklisin ya asiri ilgi istiyorlar, ben teomani kresten aldigim an kucagimdan indiremiyorum heran dizdize olucaz halbukki kreste bakici gelince hic onlara boyle yapmiyormus, kendi kendine oynuyormus, ama benim yanimda hep birlikte olucaz, her hareketime gulmek icin an kolluyor, parkina birakip babasiyla yemek yerken gozu surekli bizde hani baksalarda bende gulsem, donup baksam biel gulmeye basliyor oyun saniorvs..

Buketcim birak evi temizlemeyi ben son 1 aydir yemek bile yapamiyorum izin vermiyor teo, yirtiyor kendini, hafta ici hazir corba tost yada salata yada kahvalti menumuz:)) temizlik 15de bir kadin geliyor o yaptikca temizleniyor ev..camasir pazardenn pazara utuyu nasil yapiyorum bilmiyorum, aksam 9.30-10 siziyorum, disari cikmayi ozledim, rahat rahat magaalara bakmayi ozledim..ama yinede diyorum iyiki var, bunlar bir sure daha ertelenir, ama onun bu zamanlari geri gelmez..

benim eşimde tam tersi... kendi babasından çok fazla ilgi ve sevgi görmemiş.....genellikle sinirli bi babası var...

ama eşim allah razı olsun babasından kendisi görmediği için seline çok düşkün.... babalık görevini fazlasıyla yerine getiriyor... selin geceleri uyansa benden önce o kalkar selini sallamaya ben 1 kere kalkıyorsam o 2 kere kalkıyor.... dün işte çok yoruldum bu gece sabaha karşı selin uyanmış babası mamasını yedirip yeniden uyutmuş onu hiç duymamışım bile.... bu çocuğu ikimiz istediğimiz için yaptık sorumluluklarının tek annede olması ortak paylaşım olmalı ben çalışıyorsam eşimde çalışıyor aynı saatte giriyoruz eve aynı saatte çıkıyoruz hatta ben yol gidip geliyorum hergün 90 km.... yapmasaydı bende onun başına dünyayı dar ederdim..... eşim bu kadar yardımcı olmasaydı inanın ben tek başıma seline bakamazdım... 2. bebeğide asla düşünmezdim..... ama sağolsun eşim ve kayınvalidem fazlasıyla yardımcı bana...... böylede olması gerekiyor.... sorumluluklar tek annede olamaz hang ibirine yetişeceğiz ozaman bizler....

nurdancım ya uzgunum aglattıgım için ama inan bende gozumden yaslar akarak yazdım bir on o gunlere geri gittim. allaha sukur simdi çok mutluyum iyiki dogurmusum diyorum her gun

Konuyu dagıtayım dedım.. ıyıce dagıldınız.. :)) neyse yazmak ta ıyı bunları.. en azından Buket okuyup yalnız olmaıdıgını anlar ve gozunde halını daha cok buyutmez..

Eda, anlamadım vallahi, etim ıkı gun boyunca agrıdı da agrıdı.. elımı yıkarken su batıyordu; o kadar dıyeyım sana, yerını halsızlıge bıraktı, buna da sukur.. tesekkur ederım kuzum.

ece de oyle nurdan surekli gozumunuz içine bakıyor birsey desek gulucuk atsa diye tüm gun çok ozluyorlar bizi aksam gidince kucagıma aldıgımda direk elinle yuzumuzu seviyor yavrum benim ya yine çok ozledim insallah bu aksam yine tum aksam uyuyarak geçirmez

evet canım çok güzel özetlemişsin... iyiki varlar... burnumda tütüyor valla akşam olsada gidip görsem kuzumu....opuyorumnanaktan

kızlar okuyorum ama biturlu dalamıyorum sohbete nedense...
bebek 2 hatta 3.yude istiorum 35ime geldigimde cocuk yapma konusunu kapamak istiorum suan 30 yasındayım (birkısım medya 31sin dio:) ) mukemmel bi duyguymus annelik tum zorluguna ragmen.. benim kocam cokmu ilgili cokmu yardımcı cocuk bakma konusunda hayır asla ben tamamen yanlızım hem anne hem es hem evhanımıyım hemde ruyalarımda karıyer kadını :)) tum bunlara ragmen mutluyum Allahıma nekadar sukretsem az beni evlat sahibi yaptıgı icin.
cok zor bi hamilelik yasamadım ama hamileyken hastanede bile yatmak zorunda kaldım, sezercik sonrası herkes 1 haftada kalkarken ben 1 ayda kalktım ayaga cok sıkıntılı gecti lohusalıgım catladım kıc bas meme dagıldı yara oldu ama evladıma her bakısımda icim titrio ...

bilmem ifade edebildimmi kendimi

çok güzel ifade ettin ana kraliçem benimolumunekankayizsmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…