2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bittim tükendim bugün ...
geceden uykusuzum ya nasılda yoruluyor insan . husy ile deniz dışarda arabada bekliyor, deniz uyuyor. dersimi bitirdim. çıkabilirsem eve gitmeyi planlıyoruz:))) bende deniz uyuduğu için ağırdan alıyorum.
çay istedim en açık siyahından ama..
arz ederim.

evrim nasılsın kalple ilgili sıkıntı demişsin sanırım. umarım ciddi değildir. gittinmi doktora?

güli bir ara girdi çıktı bugün. dünya kadar işin arasında masam dağ gibi bendende detay kaçmıyor ya!! pes kendime !

bir arkadaşım mail göndermiş hoşuma gitti paylaşmak istedim
82 yaşındaki Betûl Mardin'den kadınlara öğütler...

1. Her sabah spor yapacaksın. Günaşırı filan değil evladım. Her sabah.

2. Hep çalışacaksın. Üreteceksin. Beynin meşgul olacak, hep koşturman gereken işler olacak.

3. Günceli takip edeceksin. Haber izle, dergi, kitap, gazete oku. Gündemi yakala. Her konuda kendini update et. Yeni çıkan kitapları da bil, yeni açılan lokantaları da, bu sene moda olan renkleri de.

4. Evlilik ise şart değil, kafanı takma. Gerekli de değil. Hatta şöyle söyleyeyim: One problem less! (Bir problem eksik!)

5. Çocuk meselesine gelince... Ha işte, burada akan sular duruyor. Yapabiliyorsan yap. Birini bu kadar çok sevmek, onun sorumluluğunu taşımak sadece onu değil, seni de mutlu eder. Doğurmayacaksan, evlat edin. O zaman da senin çocuğun değişen bir şey yok. Evlat edinmeyeceksen de, manevi çocuğun olsun, birini okut, geleceğini şekillendirmesine yardımcı ol.

6. Günde bir kere et ye. Mutlaka her öğün sebze ve meyve ye. Kusura bakma, ben tatlı severim. Tatlıdan uzak dur diyemeyeceğim!

7. Ölümden sonra yaşamak istiyorsan, günlük tut. O küçük notlar, hem kendi hayatının tanıklığı, hem de yarına kalan bir bilgi kaynağı. Mesele benim babam, hiç üşünmeden 60 sene boyunca her gün Ece Ajanda'sına o gün olanları yazmış. Hâlâ açıp okuyorum ve çok faydalanıyorum.

8. Olumlu olacaksın.

9. Bazı şeyleri kabul edeceksin. Bütün kadınların seni sevmesine imkân yok! Demek ki bazı kadınlara dikkat edeceksin.

10. Erkeklere gelince, aynı anda birkaçını sevmeyeceksin. Ama onların böyle bir yeteneği olduğunu bileceksin!!!

sakin ihmal etme evrim, eforla artiyorsa ve dinleince geciyorsa kalpla ilgili olabilir..

[
evriiiimmm nsl oldun canımmm

evrim nasılsın kalple ilgili sıkıntı demişsin sanırım. umarım ciddi değildir. gittinmi doktora?

Dr dan gelıorumm.. su alıntı yaptım uctu durumu var ya.. ılk kez benım de basıma geldı.. yaptıgım ve yazdıgım tum alıntılar gıtıı.. ıkınızın nezdınde cevaplayayım..

Gıttım dr uma.. eko, ekg.. sonuc yorulmusum, strese gırmısım.. kaslarımı gerım gerım germısımm :)) sukur kapakcıkta ıltıhap falan yok.. ondan falan cok korkmustum.. yetmezlık derecem degısmemıs, ona da sevındım.. ama dınlenmem, kendımı yormamam gerek :)) şaka gııb dı mı ..

Adam dı o kı ,napıosun sen yahu?? dedım Kuzey e annelik :)

Pert e cıkacamm yakında.. du bakalım ne zmaan?? :))

geçmiş olsun evrim neyseki çok ciddi birşey yokmuş biran korkmuştum dün sen kalpten falan bahsedince tırstım ama sana bişey söylemedim ohh rahatladım şimdi kalp bu hiç şakaya gelmeyen organ dikkat et canım dinlenmeye çalış

evrim tekrar gecmis olsun canim..a.s..cok sükür kötü birsey yokmus..gercekten anne olupta yorulmamak ne mümkün..:))) ama kayinvaliden ya da ailenden yardim eden varsa bence en azindan ev isleriyle sen ugrasma ve yorma kendini...

seçilide sabahtan beri altta görüyorum ama yazmıyor sanırım geçmiş okuyor seçiiiil boşver geçmişi nbr nslsın rüzgar nsl

pervin senin neyin var canim..:teselli:burayi cok bosladin gercekten..yaz birseyler senin fikirlerinide alalim..ya da canin neye sikildiysa paylasalim beraber...olumunekankayizsmile

evrim tekrar gecmis olsun canim..a.s..cok sükür kötü birsey yokmus..gercekten anne olupta yorulmamak ne mümkün..:))) ama kayinvaliden ya da ailenden yardim eden varsa bence en azindan ev isleriyle sen ugrasma ve yorma kendini...

tesekkuur ederım cıgerlerım.. yakınımda kımse yoktur.. hayatım boyunca da kımseden yardım almadım, alamadım hıc bır konuda.. hanı su her yonden guclu buyumus moktan nesilden biriyim ıste.. sımdı de oramız buramız dökülüyor..

Fatoş calısıyor, ıstese de yardım edemez, dıger taraf uzakta.. ole zırt pırt gelemez.. karı koca kafa kafaya yasıyoruz ıste,neyse buna da sukur.. dun gece ilk kez ölümden korktugmu hıssettım.. Allahım benı evladıma bagısla dedım.. gerısı yalan.. gerı kalan her sey gereksız.. tek gercek Ozy ıle Kuzy :)

özgülcüğüm bu ara topikte herkes bunalımda ndn böyle oldu neler oluyor bize

bahar gecısı var... sonra herkes bı sekılde ya eskı bedenını ozluyor, havalar da ısındı ya,herseyımız daha cok meydanda :) , ya onceden calısıyorsa işini ozluyor, sorumluluk herkesın hayatında bırden arttı.. kımse banyo yaparken bıle keyfıne suyun altında 5 dk kalamıyor.. cogumuzun ıstedıgı hıc bır sey ıstedııg gıbı gıtmıyor,gıdemıyor, yerı gelıyor gucumuz yetmıyor..

bence normaldır bu gecıs donemı.. herkes bunalıma gırebılır de.. gırdıgı gıbı cıkacaktır da..

pervin senin neyin var canim..:teselli:burayi cok bosladin gercekten..yaz birseyler senin fikirlerinide alalim..ya da canin neye sikildiysa paylasalim beraber...olumunekankayizsmile

ne bilim ya kendimi garip hissediorum dışta kaldım sankim.cokta aynı seyleri yasamıoruz artık herkes ayrı telden calıo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…