dilek ben bunalım deilim bilakis cok mutluyum asıgım içim kıpır kıpır..topikteki sohbetlere dalamıorum nedense
ne bilim ya kendimi garip hissediorum dışta kaldım sankim.cokta aynı seyleri yasamıoruz artık herkes ayrı telden calıo
canim keske öyle olsun...eger bu konular sana uzaksa sen yeni konular getir onlarida tartisiriz canim..aman bunalim olmasinda..kaydirigubbakcemile3 ben ara ara giriyorum bunalima sonra tekrar düzeliyorum cok sükür..kaydirigubbakcemile3dilek ben bunalım deilim bilakis cok mutluyum asıgım içim kıpır kıpır..topikteki sohbetlere dalamıorum nedense
herkes bir an evvel bunalımdan çıksa keşkezemuszemuscanim keske öyle olsun...eger bu konular sana uzaksa sen yeni konular getir onlarida tartisiriz canim..aman bunalim olmasinda..kaydirigubbakcemile3 ben ara ara giriyorum bunalima sonra tekrar düzeliyorum cok sükür..kaydirigubbakcemile3
inşallah hep böyle mutlu ve için kıpır kıpır olur.dilek ben bunalım deilim bilakis cok mutluyum asıgım içim kıpır kıpır..topikteki sohbetlere dalamıorum nedense
e normaldır.. hepımızde ayrı dert.. zaten bulasma da.. bulasıcı olur bole seyler.. bence de dısında kal.. su an senın ıcın en dogrusu bence bu. üzüntü,keder, sıkıntı bulasıcıdır.. bunu her zaman savunmusumdur.
güzelmiş.. son maddeye bayıldım :)bir arkadaşım mail göndermiş hoşuma gitti paylaşmak istedim
82 yaşındaki Betûl Mardin'den kadınlara öğütler...
1. Her sabah spor yapacaksın. Günaşırı filan değil evladım. Her sabah.
2. Hep çalışacaksın. Üreteceksin. Beynin meşgul olacak, hep koşturman gereken işler olacak.
3. Günceli takip edeceksin. Haber izle, dergi, kitap, gazete oku. Gündemi yakala. Her konuda kendini update et. Yeni çıkan kitapları da bil, yeni açılan lokantaları da, bu sene moda olan renkleri de.
4. Evlilik ise şart değil, kafanı takma. Gerekli de değil. Hatta şöyle söyleyeyim: One problem less! (Bir problem eksik!)
5. Çocuk meselesine gelince... Ha işte, burada akan sular duruyor. Yapabiliyorsan yap. Birini bu kadar çok sevmek, onun sorumluluğunu taşımak sadece onu değil, seni de mutlu eder. Doğurmayacaksan, evlat edin. O zaman da senin çocuğun değişen bir şey yok. Evlat edinmeyeceksen de, manevi çocuğun olsun, birini okut, geleceğini şekillendirmesine yardımcı ol.
6. Günde bir kere et ye. Mutlaka her öğün sebze ve meyve ye. Kusura bakma, ben tatlı severim. Tatlıdan uzak dur diyemeyeceğim!
7. Ölümden sonra yaşamak istiyorsan, günlük tut. O küçük notlar, hem kendi hayatının tanıklığı, hem de yarına kalan bir bilgi kaynağı. Mesele benim babam, hiç üşünmeden 60 sene boyunca her gün Ece Ajanda'sına o gün olanları yazmış. Hâlâ açıp okuyorum ve çok faydalanıyorum.
8. Olumlu olacaksın.
9. Bazı şeyleri kabul edeceksin. Bütün kadınların seni sevmesine imkân yok! Demek ki bazı kadınlara dikkat edeceksin.
10. Erkeklere gelince, aynı anda birkaçını sevmeyeceksin. Ama onların böyle bir yeteneği olduğunu bileceksin!!!
önemli birşey olmamasına sevindim evrim..[
Dr dan gelıorumm.. su alıntı yaptım uctu durumu var ya.. ılk kez benım de basıma geldı.. yaptıgım ve yazdıgım tum alıntılar gıtıı.. ıkınızın nezdınde cevaplayayım..
Gıttım dr uma.. eko, ekg.. sonuc yorulmusum, strese gırmısım.. kaslarımı gerım gerım germısımm :)) sukur kapakcıkta ıltıhap falan yok.. ondan falan cok korkmustum.. yetmezlık derecem degısmemıs, ona da sevındım.. ama dınlenmem, kendımı yormamam gerek :)) şaka gııb dı mı ..
Adam dı o kı ,napıosun sen yahu?? dedım Kuzey e annelik :)
Pert e cıkacamm yakında.. du bakalım ne zmaan?? :))
nurdanım geçmişi olsun teom biran önce tekrarlamamak üzere bitsin bu iillet bebekler hastalanmasın çok zor oluyorBen kafayi siyiricam artik ya, bu cocuk yine 39.7 ydi sabahin 6sinda, bi uynadi agliyarak yaniyor yine, surubunu verdim zarzor uyudun, dehset ter atmis ama teside atmis, bekledim mecbur dussun atesi 37.8e dustu krese verdim, ise de gec kaldim(
Yazip sizi de uzmiyim diyorum ama off cok bunaldim, yoruldum, uzuluyorum..
esrakom sana sonuna kadar katılıyorum belki çocuk büyütmedim ama 7 ila 12 yaş arası öğrencilerim.inanım belki duysanız kızarsınız ama ders anlatıyorsun iyilikle tahtaya bakın falan hikaye illa bağıracaksın tahtaya bak diye yoksa derse kalem gelmez defter gelmez kitap gelmez silgi gelmez cezanın gerekli olduğunu düşünüyorum ödül tabiki daha çok gerekli benceadasım simdi okuyarak teorikte bu dogru bana gore bu yanlıs diyebiliyorsun. ben kendi yasadgım deneyimlere bakarak konusoyurum yapamayacagım seylere yaparım demek istemiyorum
inanırmısın her haftasonu iboyla oturup karar alıyoruz bu dogru bu yanlıs sesimizi berkeye yukseltmeyelim o bagırarak konussa bile bizimle ki bu ara asiligi uzerinde mesela biz yine sakin konusalım oglum niye bagırıyorsun bak biz bagırıyormuyuz diyelim su sekil yaklasalım bunu yapalım birsuru kararlar alıyoruz ama gelip oyle bir damarına basıyor oyle bir sinirlendiriyorki seni yine bagırıyoruz yine agzımızdan kotu sozler çıkıyor.
dogruları çok iyi bilmekle birlikte uygulamak çok kolay olmuyor onu demek istioyrum. sabırr sabır biryere kadar çocuklar buyudugunde goreceksin her an sabırlı olamiyor insan. hele birazda heyecanlı bir yapın varsa çok sakin degilsen dahada zor.
ve sana bir ornek anlatayım
yine boyle berke naparsa yapsın biz sakin olacagız ilimli olacagız diey karar aldıgımız bir gun geldi okuldan oyle bir degisken ruh hali ile geliyorki bazen melek bazen agresif. yine agresif modda geldi ben surekli canım cicim oglum yapma hadi yemek yiyoruz gel falan ben yumusak oldukca resmen neler yaptı tepeme çıktı sonunda ehhh yeter artık kendine gel çabuk masaya otur yemek yiyoruz deme moduna geliyorsun
ondan evel hadi oglum hadi bitanem gel artık bak seni bekliyoruz vs vs
çocuklar bu yumusaklıgı kullanıyorlar bazende. sozunu ugeçiremedigin noktada nasıl davranacaksın yine tabiki kızgın birses tonu ile yada tehtitkar konusma ile geldin geldin gelmezsen tv yok bu aksam misalii baska bir yolu yok bana gore .
ve çocuklu birçok arkadasım var çogu kisi benimle aynı fikirde kitaplar tamam iyi hos hersey çok mantıklı guzel uygulamada sekmeler oluyor insanın zıvanadan çıktıgı oluyor. her zaman o sabrı o istikrarı korursan ne ala .
benim verdigim cezaların en basında bilgisayarda oynamama cezası var. bu bir duygusal ceza değil. odana git pek demem demedimde etkiside yok zaten benim oglumda gider yatar umursamaz.
mesela son gunlerde surekli bilgisayar cezası aldı sonra guzel birseyler yaptıkca cezasını kısalttım odul olarak vs . ama hiç bir yaptırım olmazsa yapmıyorrrr yemege bile oturtmakta zorluk yasıyoruz. aksam 7,30 gibi geliyor guzel guzel hadi oglum hadi gel seni bekliyoruz ile saat 8 oluyor zaten 21,30 da yatması gerek hangi arada yemek hangi arada meyva yiyecek. 8 de hala gelmiyorsa dolanıyorsa evde artık kızıp bagırmaya baslıyorsun .
yani sana anlatacagım daha benzeri oyle çok ornek varkı
yada banyo yapmayalı 4 gun olmus misal hadi oglum bu aksam yıkayayım seni yok. canım istemiyor yapmıycam oglum kokarsın arkadasların senden kaçar iste yapma bak insanlar gun asırı falan yıkanmalıdır anlatıyorsun hep anlatım hep anlatım diyoruz ya. ama sonuç yoksa ne yapacaksın bu sefer ogretmeni diycek ne bicim aile yikamamıslar çocugu
yada bırak kimin ne dedigini kafasının derisi pul pul kuruyor sonra kasınıyor falan yani bir noktada hayıryapmıycam dedigi anda yapılması zorunlu olan isi kızarak tehtitle vs den baska yaptırma gucum fikrim aklım olmuyor..
dedim ya yasayın birkaç sene sonra insallah yine burda bunları yazısıyor olalım ve diyimki bravo esra super yontemlerle super çocuk yetistiriyorsun benim senden ogreneceklerim var. senden ozaman cidden deneyim ve fikirlerini alırım. ama su an sadece kitapları okuyarak konusmak bosa geliyor bana. her çock farklı her cocuk ayrı karekter kimi sert yaparsın etkilenir kimine ılımlı yumusak yaklasarak yaptırırsın yapması gereken seyleri kimine höt köt deyip korkutmadan hiç birsey yaptıramassın
dilek ben bunalım deilim bilakis cok mutluyum asıgım içim kıpır kıpır..topikteki sohbetlere dalamıorum nedense
[
Dr dan gelıorumm.. su alıntı yaptım uctu durumu var ya.. ılk kez benım de basıma geldı.. yaptıgım ve yazdıgım tum alıntılar gıtıı.. ıkınızın nezdınde cevaplayayım..
Gıttım dr uma.. eko, ekg.. sonuc yorulmusum, strese gırmısım.. kaslarımı gerım gerım germısımm :)) sukur kapakcıkta ıltıhap falan yok.. ondan falan cok korkmustum.. yetmezlık derecem degısmemıs, ona da sevındım.. ama dınlenmem, kendımı yormamam gerek :)) şaka gııb dı mı ..
[/URL][/IMG]
işte ECE
Bazen ben de aynı şeyi hissediyorum. Bİ ara ben de giremiyordum konuya hiç, okuyup okuyup çıkıyordum. 10 gün falan sürdü.
ESRAKO henüz yaşamadım ama yazdıklarını anlıyor gibiyim. Bİr yerde okumuştum ya da duymuştum. "Çocukta mantık yoktur, rica minnet her şeyi yaptıramazsınız, emir kipini kullanmanız gerekiyorsa kullanmalısınız" diye. Örneğin 4 yaşındaki çocuk dişlerini fırçalamanın gerekliliği anlatıldığı halde ihmal ediyorsa, "buraya gel ve dişlerini fırçala" demeliymişiz. Sanırım eğitim derslerinden biriydi.
Onur tuhaf bugün. Boş günü olduğu için o bakıyordu. Akşam üstü eve geldiğimde Doruk'un altının 5 saattir değiştirilmediğini öğrendim. Kaka yok ama yazık, günah. Hemen değiştirdim, çorbasını içirdim. 3 saat sonra stepten eve döndüğümde Doruk gene mızırdıyordu. Bİr şey yedirdin mi, diye sordum. Yarım saat oldu uyanalı, dedi. 3 saatte sen olsan acıkırsın, onun ne kadarcık midesi var, dedim. Yani sürekli eleştirip durmak istemiyorum ama çok kızdım. E ağlamadı, diyor. Söylemesini bekleseydin, diyecektim, demedim. Geçmişte "Doruk'un bakımıyla ilgili çok eleştiriyorsun, zamana ihtiyacım var" dönütünü aldığım için çok yüklenmiyorum ama kızdım. Söyledim de kızgınlığımı. Hay Allahım yaa! O bize muhtaç, dilinden anlamak zorundayız, var mı ötesi? Onur da normal değil ama, bir durgunluk, bir tuhaflık var üzerinde, anlamadım neden. Konuşmaya çalıştım, bir şey de demiyor. İnşallah bugünlük bir durumdurOna da üzüldüm.
nurdanım geçmişi olsun teom biran önce tekrarlamamak üzere bitsin bu iillet bebekler hastalanmasın çok zor oluyor
esrakom sana sonuna kadar katılıyorum belki çocuk büyütmedim ama 7 ila 12 yaş arası öğrencilerim.inanım belki duysanız kızarsınız ama ders anlatıyorsun iyilikle tahtaya bakın falan hikaye illa bağıracaksın tahtaya bak diye yoksa derse kalem gelmez defter gelmez kitap gelmez silgi gelmez cezanın gerekli olduğunu düşünüyorum ödül tabiki daha çok gerekli bence
öyle zamanlar oluyor ki çileden çıkıyorum gözümün iç.ine bakabaka aptal yerine koymaya çalışıyorlar sayı sayarak sakinleşiyorum o derece yani ama evde kendi çocuğum olsa belki çarparım nbileohaoldumsmile
[
ece nin ayak tutuşuna yüzündeki ifadeye bayıldım 41 kere masallah
masallah eceye...özellikle ilk pozuna bayildim..öyle duru ve güzelki...opuyorumnanaktan
nurdanım geçmişi olsun teom biran önce tekrarlamamak üzere bitsin bu iillet bebekler hastalanmasın çok zor oluyor
esrakom sana sonuna kadar katılıyorum belki çocuk büyütmedim ama 7 ila 12 yaş arası öğrencilerim.inanım belki duysanız kızarsınız ama ders anlatıyorsun iyilikle tahtaya bakın falan hikaye illa bağıracaksın tahtaya bak diye yoksa derse kalem gelmez defter gelmez kitap gelmez silgi gelmez cezanın gerekli olduğunu düşünüyorum ödül tabiki daha çok gerekli bence
öyle zamanlar oluyor ki çileden çıkıyorum gözümün iç.ine bakabaka aptal yerine koymaya çalışıyorlar sayı sayarak sakinleşiyorum o derece yani ama evde kendi çocuğum olsa belki çarparım nbileohaoldumsmile
Bazen ben de aynı şeyi hissediyorum. Bİ ara ben de giremiyordum konuya hiç, okuyup okuyup çıkıyordum. 10 gün falan sürdü.
EVRİM, tekrar geçmiş olsun canım yaa.. Bırak dağınık kalsın! Yürüteci öneririm. Ben oldukça rahat ettim.
ESRAKO henüz yaşamadım ama yazdıklarını anlıyor gibiyim. Bİr yerde okumuştum ya da duymuştum. "Çocukta mantık yoktur, rica minnet her şeyi yaptıramazsınız, emir kipini kullanmanız gerekiyorsa kullanmalısınız" diye. Örneğin 4 yaşındaki çocuk dişlerini fırçalamanın gerekliliği anlatıldığı halde ihmal ediyorsa, "buraya gel ve dişlerini fırçala" demeliymişiz. Sanırım eğitim derslerinden biriydi.
GÜLİ nasıl geçiyor acaba Afik'i ayrı odada yatırma denemeleriniz, meraktayım.
Onur tuhaf bugün. Boş günü olduğu için o bakıyordu. Akşam üstü eve geldiğimde Doruk'un altının 5 saattir değiştirilmediğini öğrendim. Kaka yok ama yazık, günah. Hemen değiştirdim, çorbasını içirdim. 3 saat sonra stepten eve döndüğümde Doruk gene mızırdıyordu. Bİr şey yedirdin mi, diye sordum. Yarım saat oldu uyanalı, dedi. 3 saatte sen olsan acıkırsın, onun ne kadarcık midesi var, dedim. Yani sürekli eleştirip durmak istemiyorum ama çok kızdım. E ağlamadı, diyor. Söylemesini bekleseydin, diyecektim, demedim. Geçmişte "Doruk'un bakımıyla ilgili çok eleştiriyorsun, zamana ihtiyacım var" dönütünü aldığım için çok yüklenmiyorum ama kızdım. Söyledim de kızgınlığımı. Hay Allahım yaa! O bize muhtaç, dilinden anlamak zorundayız, var mı ötesi? Onur da normal değil ama, bir durgunluk, bir tuhaflık var üzerinde, anlamadım neden. Konuşmaya çalıştım, bir şey de demiyor. İnşallah bugünlük bir durumdurOna da üzüldüm.
en zor yaşlar benceEVROS ben 15 - 17 yaş grubuna hitap ediyorum. Onlardan zaten art niyet bekliyorsun. Ama bu sefer de koca koca adamlara "hani senin defterin, neden yazmıyorsun" diyorsun, o da tuhaf.
Anlatmadan geçmeyeyim. Birkaç tane sıpa var, "hocam yaa, siz zayıfladınız mı bayağı" ya da "hocam kaç doğumlusunuz, 25 falan gösteriyorsunuz" diyorlar (32 yim). "Çok teşekkür ederim çocuklar ama sınavda gene de en baştan sorumlusunuz" diyorum. Üzülerek "hadi yaaa" diyorlar, sonra da gülüyor itler :)
Sıpa, it.. nasıl öğretmensem artık :))
massallah ecos a pijamaları pek yakısmıs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?