2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlar
nasılsınız? ben fena değilim. sadece vücudumda acayip bir yorgunluk hissediyorum. sanki tüm gün yük taşımış gibiyim. dün eşim bana sürpriz yapmak için yatak odasındaki mobilyaların yerini değiştirmeye kalkmış. ev taşıdığımızda ben gelmemiştim hamile olduğum için. onlar kendi kafalarına göre yerleştirmişlerdi annemlerle. ben de gelince yatak odası şöyle şöyle olsa daha iyi olurdu demiştim. hadi sen kalk kendi başına değiştirmeye. kan ter içinde kalmış. bir sürgülü dolap var ki bizim offf çok ağır. tabi bana da iş çıktı biraz. bazanın altı filan komple yeniden yerleştirdim.. heralde o mu yordu ne.. ya da bahar yorgunluğu bilemiyorum..

yiğit dün doğru düzgün bişi yemek istemedi. ne meyveli yoğurdunu, ne meyvesini.. gece muhallebisini de yemeden erkenden uyudu. galiba dişin etkisi diyorum. çıksa da kurtulsak artık..

inşallah eşinin durumu geçici bir durumdur burcu. dün de ben sabah evden çıkarken değiştirdim altını sabah 8 de düşün. öğlen gittiğimde çıkmadan değiştiririm demiştim. uyuyakaldı yiğit değiştiremedim. iş çıkışı saat 3 bizimkilere sordum değiştirmemişler altını. sen değiştirdin sandık dediler. off öyle kızdım ki.. naparsın arada oluyor böyle. yemek konusunda da onlar aynı senin söylediğin gibi. ben de anneme sabah tenbih edip çıkıyorum. bak şu saatte şunu, bu saatte bunu yedir diye. öyle demezsem bişi yedirmiyor. eşim diyor sen gelir gelmez hemen bişiler yedirme çabasına giriyorsun diye. e tabi giricem. yoksa çocuğa bişi veren yok ki..

kızlar bu arada siz kaç saatte bir bez değiştiriyorsunuz? yani hani büyüğünü yapmadığı sürece?
ben sabah 8
öğlen 1
akşam 6
bir de yatmadan 10-11 gibi işte
yeterli mi acaba?
daha sık değiştirdiğim zamanlar çıkardığım bezler neredeyse kuru oluyor.

günaydınn geçmişe bakamadım canım sıkkın bu sabah....

işe gelirken yolda bi tır devrilmiş yolda kaldık kötü bi kazaydı etkilendim hala atlatamadım....

SELıN e üzülüyorum... dün akşam eve gittiğimden beri selin 3 kere kaka yaptı ikisi normaldi ama son yaptığı ishal gibiydi çok endişelendim ishal salgınındanmı acaba diye çok tedirgin oldum sabaha kadar birşey yapmadı ama şuan hala aklım evde inşallah ishalin devamı gelmez bugün aklım evde.....yine ishal gibi olursa işten izin alıp doğru eve gidip selini alıp dr. a götürürüm.....

ben elimle yokluyorum bez sismis dolmus gibi ise degistiryorum
prima kullanıyorsanız ki tum bezler artık epey kuru tutuyor oyle aman 5-6 saat kaldı diye endise etmenize gerek yok hele pisik vs gdurumu yoksa . o kadar takılmayın arkadasar

iste benim oglumada annem bakmıstı bir donem 16-22 aylar arasında her aksam giderdim ya bezi tasmıs kakalar falan body e kadar çıkmıs yada onu sırsıklam olmus onluk degismemis annem eli agır aheste bir yapıdadır her aksamuzulurdum soylenirdim yada saat olmlus 4 ararım daha ogle yemeini vermemis derken kendimizi 22 aylıktı berke yuvada bulduk allatan tanıdık yuva vardıda gozumuz kapalı teslim edebildik orda çok daha iyibeslendi eminim. annelerle bu is her zaman kolay olmuyor çok titiz yapılı anneler va onlara lafım yok ama iste herkes aynı degil

ece den haftasonu goruntuleri

bu kıyafeti hamile iken almıstım zorlu yeni dogan gunlerinde dolaptan giysilere bakıp ozellikle buna uzerinde bir gorsem su kıyafeti o kadar buyumus olsa falan derdim ve iste cumartesi giydirdim o an bu andır dedim .))

burcu demin alıntını yapmıstım ama onur konusunu atlamısım

kizmakta haklısın ama erkeklerden bukadar seyi bir arada talep edince yeri geliyor gitmeyiver oz aman diyorlar yani iboda ben bunu ugoruyorum
uguzellikle duygusal yaparak soylemek gerek. bak iste pisikolur altı yazık mutlaka misal 4 saatte bir degismemiz gerek osoyleyemez rahatsız olur yazık falan filan
yapmamıssın etmemissin ama olmazkı vs dendimi ters tepiyor kaldıkı sizin ilk çocuk onur deneyimli degil bu kadarına bile sukur demeliyiz sende bende rahatca bırakıp saatlerce step spor vs yapıyoruz

günayddııın
sadece son sayfayı okudum

evrimcim çok geçmiş olsun..Allah şifa versin.yardımcın olsun inşallh..

melteeem ece çok tatlı maşallah ya..:) yüz ifadesine bayıldım oleyy başardım der gibi:)

tazem burcum o gunki tlf konuşmamız benm şarjım yuzunden facia oldu.
afikimi artık odasında uyutuyoruz gunduzde hep onunodasında takılıyoruz genelde oyun oynuyoruz ata biniyoryz gecede sorun çıkmadı çok şükür bebek telsizim olmammasına ragmen çok rahatlıkla duyuyoruz sesini.
zaten ilk miyaklamasından sonra ben odasına giderken GELıYORUM OGLUM diyorum sakinleşip beni bekliyor sonra emzirip uyutuyorum bakalım inşallah hep böyle gider.
tek problem afikin odasına kanepe yada koltuk gerekli emzirmem için.
gece kucagıma alıp oturma odasında emziriyorum.
yatak odası dahauzak çünki,

esra maşallah eceye..kırmızı elbisesi beklediğine değmiş.. yakışmış.
akifle rahat olmanıza sevindim gülistan. maşallah. inş hep böyle gider.

Günaydın kızlar.. Geçmişi okumadan doktor kontrolümüzü yazayım. Didarın göğsünde hırlama vardı. Sürekli değil ama zaman zaman oluyordu. Doktor dinledi ve ciğerleri temiz, arada balgan takılması, vs.. olabilir ıhlamur ver. İlaca gerek yok dedi. Amaaaa, kilomuzu fazla buldu. Benim şişko kızım 1,5 yaş kilosundaymış (10,800 gr). Bir ayda 300-400 gr alması gerekirken 1300 gr almış. Acilen öğünlerini azaltıp, kilo verdirelim, bu çok fazla dedi. Boy 72 cm. tam ayında gidiyor. Nasıl vericez kilomuzu bilmiyorum.

hay maşallah eceye.. ne güzel binmiş salıncağı maşallah. cicileri de pek güzelmiş, pek yakışmış.

sağol fatmacım

sen sık sık arayıp sorarsan daha iyi beslenir ve temizlenir

ben evdeyken genelde 4 saati geçirmemeye dikkat ediyorum bir tek gece uyurken takılan bez uzun süreli kalıyor

inşallah ishal olmaz muz falan yedirirsen işe yarar belki

2 yaş olmadan kreş bayağı erken olmuş ama yapılacak pek birşey yokmuş Ece ye daha çok annem bakıyor vallahi benden daha iyi besliyor annem daha sakin ve daha sabırlı kayınvalidemde iyi gerçekten bakım ve besleme açısından

o kırmızı bluze bayıldım

vallahi benim eşim sizinkilerin yanında sınıfta kalır yarım saat baksa bak görevimi yerime getirdim diyor dün akşam sinirlendim Ece ye bakmayı görev olarak algılama dedim babasın sen dedim Ece de iş değil dedim sen de istedin bebeğimiz olsun vs dedim işte
bakalım işe yarayacak mı

hemen alışmış odasına maşallah

Belma canım sen ne yedirdin Didara da bu kadar kilo aldı benimki 340 gram almış uçtum havalara resmen 8100 gram oldu

bu arada ben hergün hasta olsun olmasın ıhlamur veriyorum sadece çiçeğini kaynatıyorum severek içiyor

boy gayet güzel Didar ın

belmacım cidden yuksek mis kilosu hos bizim kizda 73 cm 9300 gr yazmıstım gerci bir ayda son ay yani 800 gr aldı ki ilk aylar için guzel bir kilo bu su an için çok fazla.
ama ben mama içmeye baslamasına bagladım anne sutu bitti gibi çunku.

porsiyonları kuçultun demistir dr haliyle ama 10800 de 1,5 yas kilosu degil o kadarda takma bence.
benim oglum 9 aylıkken 10 kilo idi su an dal gibihep dal gibiydi yurudu incecik oldu bebekken tombuldu okadar

[/URL][/IMG]
işte ECE
maşallah zeytin gözlüme
dilek ben bunalım deilim bilakis cok mutluyum asıgım içim kıpır kıpır..topikteki sohbetlere dalamıorum nedense
aman pervinim allah bozmasın keyfini:1hug:bazen banada oluyor öyle sohbetlere dalamıyorum öyle okuyup geçiyorumboshayallersmile
geçmiş olsun canım
bende sabah 8 öğlen 12 yada 1 akşam 5 yatarkende saat 9-10 gibi değiştiriyorum ama gün içinde arada elimle yokluyorum çok şiş ise değiştiriyorum
canım hemen kötüye yorma yediği bişeyden dolayı da o şekilde yapmış olabilir bugün takip edin hep öyle devam ederse götürürsün doktora
ayy esra benim annemde kayınvalidemde tam tersi beni bunaltıyorlar bazen altını değiştiriyorum aradan yarım saat geçiyor yok altını kontrol ettinmi çocuğun yemek yediriyorum aradan biraz geçiyor çocuk mıkırdanıyorsa acaba acıktımı doyursakmı ilacını verirsin verdinmi saati geçmesin vs. vs.çok evhamlılar bazen bu kadarı da bunaltıyor ama ben gözüm arkada kalmadan onlara bırakabiliyorum çünkü benden daha çok herşeyini kontrol ediyorlar
ece den haftasonu goruntuleri
amanda aman bunlar büyüdü de parklara gidiyorlar maşallahseni bizim eve götürsem gelirmisin (sosis reklamı gibi oldu)kaydirigubbakcemile3
elbiseside çok yakışmış gelinime
oh ne güzel gülistan afik odaya alıştı demek inş. hep böyle gider sorunsuz devam eder
geçmiş olsun bizde de burunda hırıltı var s.fizyolojik kullan diyor doktor başka ilaçta vermiyor
maşallah didara didar kıvancı sollamış kıvançta 9,900 gr 73cm bizede doktor yaşıtlarına göre biraz fazla dedi fakat diyet yapacak derecede değil diyor zaten benim oğlum 5 kg dodğu için şimdilik herşeyi düzenli diyor yaşıtlarından biraz fazla olması normal dedi

[/URL][/IMG]

işte ECE

Oyuncak bebek gıbı yumuk yumuk duruyor :))

Saol datlum benım.. ama benım oglum meleklıkten eşşşşşşşşşşeklıge terfı ettı tizesi.. hiç önermem, yazık olur sana :)

Amin Esra.. bi halt cıkacak dıye cok korktum.. kapakta iltihaplanma falan.. sukur kı temız cıktı. Sonu amelıyat kaçış yok bundan bılıyorum. 40 ında amelıyat yaparım demıstı doktorum.

çok geçmiş olsun
aman ihmal etme
maddi durmunuz müsaitse bakıcı tut bile derim senin gözetiminde hem ev işlerini yapar hem de kuzy bakarken yardımcı olur

bakıcı tutamam.. yanı babannenın harıcınde bır kımseye emanet edemıyorum Meltem.. sapkınlık denır bılıyorum ama.. edemem ama temızlık konusunda rutin biri gelecek artık.. kaçışı yok.

bu kıyafeti hamile iken almıstım zorlu yeni dogan gunlerinde dolaptan giysilere bakıp ozellikle buna uzerinde bir gorsem su kıyafeti o kadar buyumus olsa falan derdim ve iste cumartesi giydirdim o an bu andır dedim .))

Hayallerın dileklerin hep gerceklessın ınsallahh.. kız cocugu ıste.. ne gıyse bıcır bıcır.. :))

Bence degıl.. ayaklanmaya basladıgı an sen de nası gıttıgıne ınanamayacaksın.. bence cocugunun yedıgınden kesme.. gelısım cagında o.. ben olsam yapamazdım. Tabı kı doktorununda kendınce bır dogrusu vardır, ben ıcgudusel olarak konusuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…