2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

önemli değil canım geçmiş olsun çok dikkat etmek gerekir böyle şeylere ben eline vermiyorum korkuyorum daha
tetenoz aşılarımın hepsini yaptırdım kalanlarıda yaptıracağım

aklıma geldi de bu ara jenny canan da yazmıyor
herkes bir bir soguyor sanırım topikten okuyup yazamama isteksizlik vs derken git gide azalacagız sanırım

canım ben bulaşık deterjanı koydum ama zararı olurmu bilmiyorum acaba onlara kullandığımız şampuandan mı koysak

Esra haklsın ...aslında ben yanlızken eline koparabilceği hiç bişi vermem eşim yanımda diye verdim..sıpanın dişide yok ..

pişik kremi kullanıyorum ilk sebamad kullandım hiç bi ürünü gayeye yaramadı şimdi nivea kullanıyorum oda pek korumuyo gibi siz hangi kremi kullanıyosunuz bide bezi hep dolu yani şiş acaba çok mu su veriyorum mı bu kadar çiş yapıyo

Gaye bende sana nivea önercektim,aynen sebamet kulnırken pişik oldu benim kızım,nivea ile hemen geçti...1 saatte çiş yapar ama öle dolu dolu olurmuki...peki gece?

tşk ederim. 3 ayda 10 kg sayılır. Diyetisyen ve haftada 5 gün sporla oldu.

Biberonu ben ilk bebekliğinden beri kullanıyorum. Rezene veriyordum gaz problemi için. Dr browns kullandım. Nuby ye alışması çok zaman aldı. Uzun süre diş kaşıyıcısı olarak kullandı Doruk da onu...

burcu seni takipteyim bebegim, sabah 64.3u gordum, 10 kiloya az kaldi:))

holley holley.. gel yaanımaaa gel, gel gel.. gel yaaanımaaaa gel :)

hayde hayırlısı

bide bende çok veriyorum eline havuç ekmek köşesi salatalık korktum valla şimdi aslında iyidir diolardı ama

Ben de veriyorum ama arkamı dönmüyorum hiç. Sürekli takipteyim.

Gaye bende sana nivea önercektim,aynen sebamet kulnırken pişik oldu benim kızım,nivea ile hemen geçti...1 saatte çiş yapar ama öle dolu dolu olurmuki...peki gece?

çok küçüken degiştiriyordum 5 aylık olduundan beri kontrol ediyorum yapmıyo zaten yaklaşık 1 aydırda sabaha kadar uyuyo rahatsız ettmemek için açmadım yatmadan önce kalın bir krem sürüyorum ama bizede sebamedin ne sabunu ne şampuanı nede kremi yaramadı şimdi nivea daha iyi ya bide şeyi sorimm kaka yaptı zaman altını yıkıyormusunuz yoksa popsile mi alıyosunuz

aslında bu havuç vermek falan diş kaşıyıcılardan daha dooru geliyo bana tabii takipte olmak şartıyla sonuç olarak diierleri plastik yani kimyasal hemde kendi kendine yemek yemenin ilk adımı olarak degerlendiriliyor mesela hiipin bebek bisküvisi var gayenin eline veriyorum onu yavaş yavaş yiyo ama ben devamlı yanında oluyorum

ben her kaka yaptığında yıkıyorum eğer dışarda bir yerdeysek mesela misafirlikte yada ne bileyim bir alışveriş merkezindeysek siliyorum ama evde devamlı yıkıyorum annemlere yada kayınvalideme gidincede yıkıyorum ancak yabancı bir yerdeysem siliyorum
çiş yapınca yıkamıyorum sadece akşamları yatıracağım zaman elini yüzünü poposunu falan çiş olsa bile yıkıyorum

Son düzenleme:
Gaye kalın yapma bence kremli olduğundan emin ol yeterlidir bence.fazlası zarar.ben pamukla siliyorum herdafasında..ılık su ile..yıkanmış gibi oluyo zaten...ıslak mendil kullanmıyorum...çişinide pamuk+su ile siliyorum..

evet aslında en iyisi pamuklu su yazın dogmasına rağmen pamuklu suyla yıkayıp zeeytinyağ sürünce poposu pamuk gibiydi

maşallah bence çok güzel. pek severim tombik bebekleri.. çok kilo almasın ama çok fazla da kesme öğünlerinden bence. yürüyünce verir o.

ben akşam 7-8 arası neredeyse hergün kaşık maması veriyorum. şu kaşık mamasından. bebelac tahıllı olanını.

haydi gözün aydın nur. inş herşey istediğiniz gibi olur canım.

fantomalt hiç duymadım. bence hemen kullanma. bizim doktorumuz bu aylarda fazla kilo almaz demişti bana. endişelenme dedi. diş çıkarırken huzursuz olması normal. yiğitte yapmıştı. üç gün kadar sürmüştü.

bişi sorcam, hamileyken olduğumuz tetanoz aşıları bebeğe geçiyomu.ben doğumdan sonrada olmuştum 5 aşıyı tamamlıycam
ben ilk iki dozu yaptırdım. üçüncüyü unutmuşum. kaldı gitti..

iyi aksamlar arkadaslar....

kac gundur açıyorum bı ama ne okuyumaya fırsatım oluyor ne bı kaç satır yazmaya.gelen gıden derken bıde hava guzel dıe bızde cıktık bı kac gün.ama güneşe aldandık o ayrı tabı.dün bıraz öksürür gıbı oldu Şevval ama önemsızdı.fakat bugun baya baya öksürüyor.dünden berı tekrar ekınezya şurubuna başlattım.gunde bı sefer vemısıtm gecenkınde busefer 3 defa verıyorum.ainşalah ilerlemeden gecer.ateş falan yok inşallah da olmaz.gecmıse bakıcaktım ama kuzum uyandı ben kaçar.inşalalh herkez ıyıdır.Yaho dan haber varmı hala gecmedımı ishalı acaba.

Sebamed bize iyi geldi. Doğduğundan beri biraz kızarıklık olsa sürüyorum hemen geçiriyor. Hiç pişik olmadı şimdiye kadar, dilimi ısırayım. Yalnız geçen gün molfix aldım prima yerine o biraz fazla kızarma yaptı tabi hemen primaya geri dönüş...

Bebe şampuanı koydum ben.

Çok sevindim inşallah bir an önce evine gelir eşin.

Canım Didar zaten çok hareketli ona rağmen kilo alıyor. yerinde duran bir çocuk değil. Sürekli emeklemek, ayağa kalkmak istiyor. Ben öğün miktarını çok koyuyordum. Mesela sabah ben okuldayken iki kepçe etli çorba bırakıyordum, ki bizim yediğimiz bir tabak çorba gibi... Kaşık maması yapıyorum, paketin üstünde 3 çorba kaşığı koyun diyor, ee kocaman bir tabak mama oluyor. Bisküvi zaten vermiyorum. Haftada bir belki yiyor. 3 çorba kaşığı yoğurdu bir elmayla karıştırıp yediriyordum mesela. Doktora gitmeden önce kavanoz mamalardan verdim, bir kavanozu bitirdi (125 gr). Biraz abartmışım herhalde. :kedi: Hedefi kilo verdirmek değil ama şu anki kiloyu korumak olarak belirledim. Öğünlerde kullandığım miktarı da dengelemem gerek.

Şimdiye kadar yürüteç almadım ama yarın alacağım çünkü artık yerde durmuyor. Kalkmak istiyor.

evet ayakta duruyor kısa bir süreydi anneannesi arkasındaydı hemen sallanmıyordu yani
yazdıklarına içtenlikle katılıyorum
kendimizi harap etmememiz lazım
temizliğe bile yardımcı bulunsa iyi gelir

Ben yarım gün yardımcı alıyorum, haftada bir geliyor, yerler, tozlar, ütü, banyo hallediyor. 30 tl. Diğer şehirlerde piyasa ne durumdadır bilmiyorum ama her hafta olmasa bile 2 haftada bir de olsa yarım gün birinin yardım etmesi epey bir yük hafifletir. Okulda bayan arkadaşlar önceleri gereksiz görüyordu ama bir aydır onlar da 2 haftada bir yada haftada bir almaya başladılar. Kendime şimdiye kadar niye eziyet etmişim diyorlar. Ben en sonunda şunu dedim. hem iyi ev kadını, hem iyi bir aşçı, hem başarılı bir iş kadını, hem de mükemmel anne olamam. iş hayatını bir şekilde kotarırım, aşçılık da benim olsun, annelikten asla ödün vermem ama ev kadınlığı bana fazla gelir. Eşim de yardımcı olmuyorsa o zaman bir yardımcı bulmam lazım.

ne guzel yarim gunde bunlari halledebiliyorsa bravo, bizimki 5 saatte evi ancak temizliyormus, utu yapamazmis oyle didi bana(evde 2 oda 1 saln yani..hatta cok incik boncukum varmis toz almasi zormus, kullanmadiklarimi kaldirsaymisim, banyodaki malzemelerim icin bile dedi bunukafamçokkarıştı

keske benimde burada imkanim olsada temizlik icin birilerini bulabilsem..temizlik olmayinca cocuklar cok agir gelmez bana..hele yemek hic zor degil benim icin..cünkü yemek yapmayi cok severim..stresimi atiyorum bir nevi..sadece su temizlik isine helede ütüye gicik oluyorumm..sagolsun esim yardim ediyor artik..ütüye bile alistirdim onu..kaydirigubbakcemile3eger o da yardim etmese kafayi yerdim herhalde..kafamçokkarıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…