2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

YUMURTA AKI....

Hiçbir zaman bunu kullanmak gerekmeyeceği düşünülür, ama gerektiğinde...

Yumurta akı kullanılarak yanıklar basit ve etkin biçimde tedavi edilebilir.

Bu yöntem itfaiyecilerin eğitimi sırasında ders olarak verilmiştir

Bir yanık meydana geldiğinde, kapsadığı alan ne olursa olsun ilk yardım, etkilenen alanı sıcaklık azalıncaya ve deri tabakalarını yakmayı bırakıncaya kadar soğuk suyun altına tutmak ve sonrasında bu bölgeye yumurta akı uygulamaktan oluşmaktadır.

Bir kimsenin elinin büyük bir kısmı kaynar su ile yandığında, duyduğu büyük acıya rağmen elini soğuk su musluğunun altına tutmuş ve sonrasında 2 yumurta kırmış, aklarını ayırmış ve çırpmış ve elini içine daldırmıştır.

Eli o denli yanmış durumdadır ki yumurta akı uygulanır uygulanmaz derisi kurumuş ve yumurta akı bir film tabakası oluşturmuştur.

Daha sonra bu kişi yumurta akının doğal bir kollajen (bir tür albüminoid) olduğunu öğrenmiş ve en az bir saat boyunca eline tabaka üzerine tabaka gelecek şekilde yumurta akı uygulamıştır. Öğleden sonra hiçbir acı duymaz olmuştur. Ertesi sabah yanık bölgesinde nerdeyse belirsiz bir kırmızımsı leke kalmıştır. Elinde sürekli ve feci görünüşlü bir yara izi kalacağını düşünürken 10 gün sonra geride hiçbir yanık izi kalmamış ve hatta deri eski normal rengine yeniden kavuşmuştur!

Yanan bölge yumurta akında mevcut ve aslında vitamin dolu bir plasenta (etene) olan kollajen sayesinde tamamen yenilenmiştir.

esracim cok guzel bilgi ayrica yumurta akini zeytinyagiyla karistirip pisik kremi olarakda kullaniyorlar, cok iyi geliyormus..

di mi yaa.. bir öğretmen olarak bu durumdaki velilere öyle üzülüyorum ki..bir yandan da aklımdan geçiriyorum dua ediyorum yarabbi ne olur bizi bu velilerin durumuna düşürme hiçbir zaman diye. veli o kadar bilinçli, efendi, hanımefendi.. oğlu veya kızı bir o kadar hayta ve tembel. oluyor işte.
bu arada saçlarını ben çok yakıştırdım belma. güle güle kullan.

ilahii gülistan. yazını okudukça okudukça ya sonu ne olacak diye meraktan çatladım. aman gözün aydın. kırmızına kavuşmuşsun :)

çok geçmiş olsun. aynı durum bizde de söz konusuydu. cuma günü doktora götürdük. burun akıntısı gece boğazını doldurduğu için sabahları öksürüyor dedi. temizlemek için yani. burun akıntısı ve hapşuruk ise dişten kaynaklanıyormuş. diş nezlesi dedi. peditus şuruptan içirebilirsin dedi.

hastasıyım şunların :)
maşallah çok şeker çıkmış...

günaydın kızlar
evden girmiyorum nete. annemle hasret gideriyorum bol bol. okuldan bağlanıp takip etmeye çalışıyorum.
çok kötü bir rüya gördüm. saçlarımı kesmişler. kısacık. öyle çirkinki..bir de böyle sarılara boyamışlar. kuaföre gidiyorum. kahve yap diyorum. o da kızıla boyuyor. önce böyle olması gerekiyor diyor. ayy ne kötü rüyaydı..

ya sayfa hata verdi bunu izleyemedim benn ((

bu da oynak teo, ya eller ayaklar hep bole surekli oryantel modunda...
http://yfrog.us/5bfile18827z

ay çok ama çokk tatlı bu teo yaa elleri ece ninde bir ara surekli bu dondurme hareketini yapıyordu simdilerde pek yapmıyor hele hızl ı hızlı nefes alısları yokmu o ses bile çıkmıs yavrum benim yaa
günaydın biz geldik dr den çok şükür korkulacak bişi yokmuş dr bi sıktı torbayı hepsi göründü arada olur dedi korkma dedi çok şükür bir şeyi yokmuş

ben tabi haftasoun ugiremedigimden topige sorunuda sonucunuda bir okudum
inmemis testis sıkca olan birsey ama her muaynede kontrol edilmeli dr bakmasa bile sen hatırlat nur. bazende belli nedenlere dayanarak geri yukarı çıktıkları olur onemli olan hep mi yukarda ona bakmak lazım

doruktan çok siz eglenmissiniz bakıyorum:)))))

hepiniz çok tatlısınız ya bebekler ve anneler
opuyorum

belmaaa inanmıyorum sana nasıl radikal bir karar bu ne kadar uzunmus eskiden sacların bu hali çok guzel gorunuyor fonlu falan umarım normal gunluk kullanımdada memnun kalırsın ama yuzune yakısmıs bence

Burcu cok ıstemıstı bunu vıdeoya cekip koymamı.. gordugunde bayıldı :))) bende ekleyeyım dedım

[/URL][/IMG]

ay allahım once agzını ac yut oyunu oynatıyorsun hani ogretiyorsun sandım su sıktıgını sonradan gordum :))) gozum iyi gormuyor valla) nuby biberon degilmi o
uc kere falan izledim çok hostu ya hatta linki iboyada attım izlesin o da diye.)

kimsecikler yok yawf pazar ya hirkes bi yerde bende mustinin uyanmasını bekliorum bugün kaş bıyık aldıracağım ordanda annemlere bugün istanbula gidiolar vıyyyyy iice tik kaldım ama inş kocem bu hafta gelecek

nur simdi noldu askerde muaf oldumu gokhan ? geliyor demisin izne mi geliyor yoksa askerlik yapmayacakmı ??

ayyy diyerek okudumm
ve sonrasında bende burcu gibi eminmisin ustune gorme diye dusundum ama yaptırmısın zaten.
ikinciyi istedigin için çok kotu bir sonuç olmazdı ama senin istedigin zamanda olması en ideali olur tabi

oyy bende ayak hastasıyım aynen nurdan gibi ilk resimde ayaklara gozum gitti isirasım geldi yanımda olsa yani akabinde sırf ayakların resmine bittimmm
çok tatli agustos veletleri yahuuu

fatma yazmıssın ya aileler ne efendine duzgun ama çocuk hayta diye iste bende anne olmadan once her terbiyesiz çocugu aile egitmedi sanırdım.

sende anne olmadan çocuklarla hasır nesir olan bir meslegin oldugundan bunu erken ogrenenlerdensin.

doğustan gelen genler ki insan karekterinin %30 unu olusturuyor bazen butunu etkiliyor
sen ne yaparsan yap nasıl egitmeye calısırsan calıs bazen adam edemiyorsun dogustan serseri ruhlu çocugu. oyle çok ornekleri varki berke nin arkadasları arasında aileye bak çocuga bak dersiniz yani. olabiliyor iste buyuk konusmamak gerek.
eskiden buyuk konusurdum benim çocugum bunu yapsa sunu yaparım vs vs yok ama olmuyor naparsan yap egitemiyorsun bazı çocukları .

gunaydınlarrr

iyi haftalar

ticker im bilmem dikkatiniz cektimi hizli kilo vermeye basladııgım için gaza geldim heves ettim ve bende ticker yaptım
ece nin ticker i bozmak istemiyordum ama nasılsa haftasını surekli takipteyim onu unutmak mumkun degil burda yazmasına gerek yok dedim sabah hemen hazırladım bir kilo tickeri
diyetisyene basladgıım kilomu yazdım insallah bu ticker la daha fazla motive olurum ama daha onumde çokkk yol var. yolu bir yarılasam yani gebelik oncesi kilom demek bu 1. adım gerceklesmis olacak
sonraki adım gebe kalmaya çalırsırken almıs oldugum kiloları vermek.

1 aydır diyetisyen gitmemistim bozuttum diyeti sut de azaldı derken cumartesi tekrar gittim 1650 kalorilik listeyi 1500 e cektik sutu baz almayın artık yok gibi oldugu kadar keyiflik emiyor artık dedim.
kıstı da kıstı oda meyvamı 2 ye indirdi en çok ona bozuldum karpuz çıkıyor tam hamileykende yiyememistim seker yuzunden neyse artık baska yaza ozgurce karpuz yeme keyfi.

yuruyus haftada 5 gun 1 e r saat yaparsam bu sekil eriyip gitcem anladım bunu yurumek çok etkiledi beni.

cuma gunu erken çıkınca cumartesi olan medikal ayak bakımı randevumu hemen one cektim gittim batık tırnagıma bant yapıstırma yaptırdım
yeni bir yontemmis takıldıgı anda rahatladıgın hissettim aylarca kalacakmıs her ay tırnak uzadikca gidip yerini oynattıracagım geriye alıncak falan filan çok pahalıy mal oldu bana ama ayaklarım rahat edecek bu sekilde

siz siz olun arkadaslar tırnakları yanlarına girerek kesmeyin kısa çozum oluyor o an rahatlatıyor ama uç bes gun sonra uzadıgında batmaya baslıyor benimkiler oyle idi en azından asla yanlar ıkesmek yok tam kut olarak uclar kesilecek birtek.

topige niye el fatihalar falan okunmus anlamadım topik yerli yerilde duruyor hatta izmirliler muhabeti koyulastırmıs sayfalar ilerlemis. boyle devam insallahhh

gözün aydın tatlım kırmızılar ürküttü ama:))))

kırşehire yerleşin siz boşverin yurt dışını:)))

şekerim 1 haftadır o yoğurttan yiyor deniz. önceleri tadını garipsedi. sonra alıştı.
dünde ntv de izledim iki hoca tartışıyordu bu konuyu. biri dediki uzun süre dayanması için içine eklenenler kansere neden olabilir. diğeride tam tersi teknoloji insanlık için çalışıyor dedi. ve hep beraber uzun süreli süte karşı çıkan hocaya yüklendiler, sektörü yok edeceksin diye!!! sonundada aynı hoca doğallıktan olabildiğince uzaklaşmayın dedi.
ama günlük süt için sağlıklı dedi. pastörize işleminde sorun yok uht de iş değişiyor, aynı şeyi yoğurt içinde söylüyor. haftalarca bozulmaması için elbette birşeyler eklenecekki dayanıklı olacak. eklendiğinde ise yoğurt yoğurt olmaktan sütte sütlükten çıkıyor dedi.

burada günlük süt yok. sadece uzun ömürlü süt var. bu nedenle ve köylerdeki süte ulaşabilmem kolay olduğu için taze sütü tercih edeceğim. hatta hafta da 6 lt almayı planlıyorum. çünkü yoğurdu gerçekten farklı yedikçe yiyesiniz geliyor.
bu arada brucella riskide aklımda ne yazıkki.

evet esra ya.. büyük konuşmamak gerek. inş büyük konuşmamışımdır. kimseyi ne ayıpladım ne de kınadım. rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize de. söylediğin gibi bazı şeylerin doğuştan geldiğine çok inanıyorum. o da artık şans...

ticker hayırlı olsun.. inş istediğin kiloya en kısa zamanda ulaşabilirsin..

günaydın..
hastayım dün arabada çok terledim ve boğazım ağrıyor öksürüyorum ama inşalah öğleden sonra normale dönerim..
GÜLİ bi an amanın dedim ama sonucunu öğrenmişsin..
PERVİN biraz önce endre saraç kilo almak için diyet verdi aaaaaaaaaa aynı ben tam kilo alma diyetiyle beslenmeye başlamışım sabah sabah yumruk yemiş gibi oldum..BEN KENDİ KENDİME DURRRRRRRR DEDİM..

kaçamak yapan arkadaslar :)

arada bir olur uzmeyin kendinizi onemli olan bunu surekli hale getirmemek
surekli hale gelirse iste geri sayıma geçmis olursunuz yaz arifesi hiç hos olmaz ruhen kotu olursunuz aman dikkat toplanın tekrar silkelenin:) havalar tam ısınmadı diye bosluyoruz biraz ama bir anda ısınır ince giysilerle ve kilolarla kalakalırız .

nası ama gaz verebildimmi ??? :))))

derya burcu pervin durun artık az yiyin yazan :biri:)
sempatiksalakcinniŞeniz
tazem aşayiş berkemal böbeem ücreti ödemiştik osebepden yaptırdık yani no problem no baby..zemuszemus
yerimseniben
geçmiş olsun...
geçmiş olsun rahatlamışsın kilo verdikçe bu sorununda biter..
kaydirigubbakcemile5tickerinde dikkatimi çekti çekmez olurmu..bundan sonra daha hızlı gider..
hayra olsun ..

a.s

dorukun parnaklarını ısırmak istiyorum mümkünmüdür??
evrimin yamuk halinide öpmek istiyorum
ancak dorukun bardak videosunda ne dikkatimi çekti??
tazem bu kadar kilo verdin ama gıdın duruyor sanki yanlışmı gördüm??
takıntım varda gıdılara nasıl gider bu gıdı bilmem sinir oluyorummm gıdımı görünce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…