2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben de eşimde devlet okullarını bitirdik ikimizde üni. mezunuyuz ist daki iyi üniversitelerden evet çocuğun mayası çok önemli kolej derken adı sanı bilinmedik değil köklü kolejleri kastediyorum paraya bunlar için kıymaya değer bulursak o zaman o kadar parayı

süper Berat salıncağın altı üstü her yeri kullanılıyor

ay evet zor ama çağırmak lazım

Günaydın

Aynen bende birine gittiysem bir kez ile olsa çağırıyorum.Çok ta hoşuma gidiyor..
Misafirim geleceği gün heyecanlanıyorum resmen..
Hatta daha dün çğırdım binadakileri...:hulya:

hmm tamam zehra. burç fm burda çekmiyordur zaten çok büyük ihtimal. zaten o saatte de okulda oluyorum. anlaşılan dinleyemeyeceğim. fakat şu akıllı bebekler akademisi kitabını almayı düşünüyorum bakalım. sanırım burcu söylemişti onu da..

suyu başlarda içiyordu ya. sadece onbeş gündür filan nazlanıyor. içtiği oluyor ama çok nadir. bardaktan içmeye başlayalı çok oldu yiğit. hep bardağa heveslendi zaten en başından beri. hatta şu kocaman bardaklara yani.. pekmezi de pek seviyor. ben de biraz ihmal ettim doğrusu.

bu arada albümüme yorum yazan tüm arkadaşlara teşekkürlerimi ve sevgilerimi gönderiyorum..

canım biliyorum pek çok dr takıyormus ama benim gideceğim dr emzirme bitsin oyel gel dedi boyle oluncada gidemiyorum
yani bu konudada dr lar ikiye ayrılmıs durumda bende acele etmiyorum

e bende 35 e yakınım 32 yim :) iyi o zaman

bence ecoş babasına benziyor berkede esranın kopysiii

herkes bu yorumda bulunuyor berke bana kesin benziyor bencede ama ece tam kime benziyor hala kestiremedik :)))
çogu kisi yuzumuze yuzumuze bu çok tatlı ya ikinizede benzemiyor diyor ne demek istiyorlar simdi iyi birseymi :)))))))

hah bende bunu demek istemistim
kısa yazmısım ozele karsıyım gibi oldu
en iyi ozel okullara hiç lafım yok tamam ama okadarına imkanım yok
orta ayar bir ozel okula yollama imkanım var ama onda da kuskularım var okullar konusunda. haliyle iyi bir devlet okulu olsun dedik anadolu yakasının en iyi okullarından diye duymus oldugumuz okula zar zor kurra ile yedekten falan yaka paca girdik diye seviniyorduk ama son donem bizim okulun basarısı dustu. ve saatler çok uzun vs yine anadolu yakasında epey isim yapmıs devlet okullarından birine vermeyi planlıyoruz
yani bilfen vs ye verme imkanımyok kuçuk ozellerede guvenim yok iyismi devlet diyoruz

yaho 16:30 dan beri uyuyor gece bile böyle uyumaz kafamıza taş yağacakkk
birazdan dizim başlayacak ve uyanır kesin :sinifsinif:

ne izliyosun adas ? ask ve ceza mıı ??

men ikinizide görüyorum..

deryacım bahsettigin egitim kurumları BİLSEM yani bilim sanat merkezi
elif okuyorsa yanıtlar diycem ama geçmisi pek okuyamıyor bu ara

zeki degil altını çizerim ozel yetenegi oldugu dusunulen çocukları bırkaç eleme usulu alan bir kurum bu devletin acmıs oldugu yeni daha uç bes senelik bir olay
eskiden her isteyen on kayıt yaptırıp çocuugunu sınava sokarmıs son iki yildir sadece okullarda sınıf ogretmenleri ve rehber ogretmenin sectigi her sınıftan birkaç çocuk sınava girme hakkına sahip oluyor artık isteyen sınava da giremiyormus

geçen sene berkeyide secti ogretmeni ve rehberlik ilk yazılı sınavdan geçemedi. siniftan 5 çocuk katılmıs hiç biri geçemedi. farklı yetenekleri arayan bir sistem bu basarı yada zeka amaclı degil.

bir arkadasımın oglu yazılıy sınavı geçti mulakatları geçti ve girdu bu sene basında. bekliyoruz sonuçlarını simdilik keyif alıyormus oglu. hafata içi okul çıkısı yada cumartesi pazarsecenekleri var ek bir okul gibi yani

netten bakmak istersen ankara bilsem diye arat çıkar istanbul bilsem in sitesi var ankaranında vardır

Canım internetten dinleyebilirsin burç fm i..

günaydın..
ESRAKO sağol bilgiledirdiğin için...zaten Tuba'nın resme yeteneği olduğu ortaya çıktı okulundada yarışma filan olunca öğretmeni Tuba'yı öneriyor kendi sınıfından ...bir arada psikoloğa gidiyorduk orda ortaya çıktı aslında ordan yönlendirmişti doktor ..bi araştırayım bakalım..

denize bir sürü yazlık kıyafet aldım. daha kalsaydım daha alacaktım. çıldırdım delirdim. yazlıklar ne kadar güzel oluyormuş geçen yaz farketmedik tabi. kendimi kaybettim. kendim çıplak gezeceğim bu arada. geçen bahar ve yaz aylarını hamile geçirince denizden daha çok kıyafet sorunu yaşayacağım kesin ama neyse. hafta sonu gardrobumu elden geçirip durum tespiti yapıp olayın vehametini idrak etmeye çalışcam.

ayrıca salıncak ve baston puset aldım. ankarada ziraat mahallesinde toptancı oyuncakçılar var . orada da insan kendini kaybediyor. kuzenim eşi ve onların 1,5 yaşındaki oğulları hep beraber gidince çocuklardan pek fırsat bulamadık ama birdahakine orayı ayrıntılı gezip talan edeceğim.

chicco caddy aldım baston pusetide. inanılmaz rahat. deniz kucağımdayken katlayıp 4 kat yukarı çıkıp aynı şekilde inip açabiliyorum. yaz için araba için düşünenlere öneririm.

ayakkabı konusunda kararsızım. chiccodan iki tane almıştım. ama sanki ilk adım için daha ciddi bişeyler almam gerek. daha önce konuşmuştuk. yine kafam karıştı bu konuda. deniz sürekli yürümek istiyor . sürekli iki büklüm konumdayız. böyle yani.

massallah berata cidden koca adam gibi duruyorlar resimlerde :)

iste egitimin içinde olan kisilerin yorumları bu denli oluyor. gercekleri bildiklerinden gercekci yanii.

yoksa bende bebekken ne hayallerdeydim ozel okul olsun soyle egitim vericem oglumu her aktiviteye yollamak isterim basketbol yuzme vs vs.
sonuç noldu çocuk çalısan anne ye sahip oldugu için tam gun okullardan yıllardır yuvalardan bıktı haftasonları hiç bir kurallı saatli sureli bir sosyallige katılmak istemiyor
baskete verdik gonulsuzdu
yuzmeye gs ye goturduk birkaç ay habire tuvaletim geldi deyip çıkıyodu havuzdan ki suya bayılır
ama orda atlayın eglenin demiyorlar egitim var cidi bir sekiled gs nin yuzme okulu sonuçta
derken en sevdigi yine gs nin futbolu hala istiyor gidelim goturun beni diye hamilelik ece vs den ona haftasonları imkan olmuyor ilk firsatta tekrar baslatmak istiyorum
diyceğim su ki hayaller planlar guzel ama çocuk belirliyor
zorla sosyal yapacagım diye baskete yuzmeye vs israrcı olmadık mutlu olsunnn en onemlisi bu dedik ve haftasonları bahcede arkadasları ile bisiklete binmek istedi biraktık bu sekilde çayır çimende topragı eseleyerek buyuyen cinsten oldu benim oglum yazları. pc basında geçirmiyor t ek tesellim bu

olculer erime oranın superrr
bende dun agdacıma ugradım geçerken
bir anda bacakların nasıl incelmis aaaa dedi kalakaldı kız
asıl haftaya agdaya gideceğim ozaman daha sasıracak) o benim her noktamın kilo almısmı vermismi sini hemen anlıyor yakınen gordugu için :) onun yorumları benim için onemli o yuzden .) ki biliyorum en geç bacaklarım kilo alır benim en oncede onlar gider malum yuruyorumda at gibi :))) varsın incelsinler yazın yine sortlarımı giyebileyim uzun giysilere tahammulum yok yaz aylarında

ayca peki bu kaskla dusunce falan hiç aglamıyormu hiçbir sakıncası yokmu yani ? pat pat vurmasında hiç bir sorun olmuyormu ??

kesinlikle katılıyorum mutlu bir insan yetistirmek ilk temennim

de seni niye harcamıslar kuzum devlet okulu sna onlara ozel niye ?

aa bende merak ediyordum guzel diyorsun yani emiciligi nasıl acaba yakında ucuzlar nasıls olsa
genesis sandaletlre bakayım hemen netten kızlar için olan modelleride guzeldir insallah

Iste bende bunu soyliycektim sana da bi gorusemedik..ben persembe gunu birlik Istanbul'a gidiyorum, esraya iyi haber buydu, ama kotu haber gorusmeye vaktimiz olamicak sanirim onunla(senin baska hangi guunun bos, ben sali donuyorum..

askolsun nurdan yani ist a gelisin bir esra yı mi alakadar ediyor ben seninle tanısmayı çokk isterdimm hiç musait bir zamanda gelmeyiplanlamıyormusun ist a ?

sizden duyuncu istanbul bilsemi bir araştırayım dedim. iyi bir eğitim veriyorlar gibi.

yalnız anlamadığım bu bilsem hakkında ikinci bir okul gibi demişsiniz ya. yani çocuk normal eğitimini sürdürürken hem kendi okuluna hem buna mı gidiyor? biraz cahilim de bu konuda.. napim hayatımda hiç bilsem görmedim :)

spiral taktıranlar

arkadaslar spirali kaymıs hamile kalmıs haberlerini yazanlarınız oldu
spiral kullanırken ozellikle dikkat edilmesi gereken noktalar var
daha oncede yazmıstım su ara malum herkes korunma konusuna egildi tekrar yazayım ded im

spiralli iken asla 25 kilodan fazlasını kaldırmamanız gerek kaydırabiliyor spirali

birde bir ilac spiralin olusturdugu bariyer gorevini yok ediyordu aspirin di sanırım çok emin degilim dr larınazı adanısın sormadan bu konuy hatırlatmıyor maalese dr lar. kaç kisiye sordurttum aa evet demisler e niye bastan demiyorsunuz insanların basına is acıcaksınız yani.

ve spiralin her yıl duzenli kontrolunu yaptırmalısınız
eskiden bu spirallere5 yıllıktı sonra ben taktırdım yıllar geçti 5+5 dendi yani kontrol ve sıkı takip ile uzatıldı 10 yıla kadar
6. yılda gittigimed birsey yoktu olumsuz aradan 6 ay gecti gittim iltihap yapmıs agrı yaptı zaten ve çıkarttırdım. yani ihmale gelmez hele ikinci bebek dusunenler spiral yuzunden ben tek tupumu kaybettims ayılır tıkandı enfeksiyon yuzunden ve acılamadı laparoskopi ameliyati ile bile ece ye hamile kalmak için 16 ay ugrastım ameliyat oldum vs vs.

yani ozellikle dogurganlıgın bozmak istemeyenler spiral basit bir olay degil kontrolleri yapılmalı enfeksiyonlara dikkat edilmeli çunku onun ipi sayesinde enfeksiyon yumurtalıklara kadar çıkabiliyormus bana yıllarsonra bir dr dedi ipini uzun tutmuslar enfeksiyona davetiye bu dedi kisalttım dedi kisalttı mesela. yani hassas konular var dikkat edin

teşekkür ederiz esra güzel bilgiler vermişsin. gözüm korktu doğrusu. gittim taktırdım ama yazını da okuyunca kötü mü yaptım diye aklımdan geçti doğrusu. şimdi ben nerden biliyim mesela ipinin boyunu filan di mi? bir ay sonra kontrol var gerçi ama sorayım olmazsa hep bunları.. galiba beş yıldan fazla kullanmamak gerek bunu.

kesinlikle katılıyorum. kimse bu bahsettigink onularda kimsenin fikrini degil degistirmek yerinden bile oynatamaz . bende hiç girmem manasız .

evet canım bu normal egitim veren bir kurum degil ozel yetenekler uzerine egiliyorlar
muzik resim bilim vs gibi
ek bir kurum yani normal okul haricinde haftada birkaç saat gidiliyor buraya

zehracım

pervininde yazdıgı gibi bu konularda kimse kimsenin fikrini degistiremez. pervinde burcuda sana sanmıyorumki olumsuz seyler dusunerek yazsınlar. ben onlar yerine fikir yazmıs gibi oldum ama yazılarından uzulmus olabileceginu dusundum burcu ya demissin zayıflama tiyolarından mahrumm olmam vs :) yok daha neler herkesin gorusu fikri hele ki bu tarz ciddi konulard farklı elbette olacaktır. benim en yakın arkadaslarımla bile siyasi gorus vs konularında buyuk ayrılıklar olabiliyor ama biz bir siyasi grubun uyeleri degiliz bizi bir araya getiren sey anne olusumuz o yuzden burdaki hiç bir arkadasın bundan oturu tavır alacagını vs sanmıyorum nacizane kendi fikirlerimi yazmak istedim kendileride geldiklerinde yazarlar zaten

fatmacım gozun korkmasın
gozunuzu korkutmak için yazmadım amataktırdım is bitti oh 10 yıl rahatım diye dusunmeyin ihmale gelmez demek istedim. takiplerini yaptırın bu konuda guvendiginiz bir dr a gidin gerisi artık kader kismet allaha kalmıs.
spirali çıkarıp hemen hamile kalanlar çok sayıda bulunuyor. ama ben mesela 15 ay ugrastım ustune ameliyat oldum ki oglum hemen istedigimi ilk ay gelmisti sonrasında spiral taktırmıstım. bazen olabiliyor demek istiyorum hep olacak diye birsey yok oyle olsa kimse taktırmaz

misafirlerle ilgili :)

yine basladım baslık atıp yazmaya :)))

ben yakın arkadaslarımla bunu yıllardır konusuyorum. ve karar aldık birbirimeze giderken yiycek içecek vs ugrasmıyoruz
zaten samimiyet bunu gerektiriyor hepimiz çalısıyoruz evde otuan hiç arkadasım yok hemen hemen
ve kısıtlı zamanımız var hepmiz biryada iki çocukluyuz vs

yemege vs zaten gitmiyoruz birbirimze ha is çikisi davet ettiysek evdev ne varsa onu çıkarır yeris seklindeyiz evinde birsey olan tencereyi kapar getirir bir araya toplarız yiycekleri yeriz vs
oyle resmi misafir almayalı belki yillar oldu
doum sonrası gelen ekip haricinde
hiçde gucum yok oyle bol vaktimde yok hayatımdaki en guzel zamanlar tatiller evde geçirdigim aksamlar vs onlarıda borek çorek yapmakla harcamak istemiyorum
ben gideceğim diye birilerinide benim yuzumden bu sekil yorulmasını istemiyorum

yeemek sonrası çaya gidiyoruz mesela hazır kek kurabiye vs ki bim in kurabiyeleri ne bayılıyorum bu anlamda . cips çekirdek kuruyemis vs vs cay ın yanına okadar
ha tabi ayda yılda bir cagırmak drumunda oldugum agır misafirlerde var ama dedigim gib ayyda yilda bir obur turlu olsa kimseyle gorusemem valla yiycek hazırlama kulfetinden hayat bunlara zaman harcayamayacak kadar kısa bana gore.

sabah 4,5 da ece yi emzirmeye kalktım emdi sonra gözünü açtı tam 5,5 da tekrar daldı yatağına koydum ben de yattım 5 dk sonra mıkır mıkr sesler gece zaten 00:30 da yatmışım
hemen eşimi uyandırdım bende işe gidicem Ece ye sen bak dedim ama odasında bende uyuyayım gitti 5 dk sonra ikisi de yatağa geri geldi Ece tabii yine mızırdanıyor 06:15 di Ece babasının elini tutarak uyumuş fakat ben 06:30 da kalkmak zorundaydım
ve sonuç zombi gibiyim (

Haklısın canım. Aynı şekilde düşünüyorum zaten..
İnanın kötü bir düşüncem yoktu hani sanal bir ortam ya..
Yanlışlıkla kalp kırmaktan korkarım..
Diyet tüyolarınıda geyik olsun diye yazdım zaten.. :kedi:
ilgin için yorumun için teşekkür ederim.. boshayallersmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…