spiral taktıranlar
arkadaslar spirali kaymıs hamile kalmıs haberlerini yazanlarınız oldu
spiral kullanırken ozellikle dikkat edilmesi gereken noktalar var
daha oncede yazmıstım su ara malum herkes korunma konusuna egildi tekrar yazayım ded im
......yani ozellikle dogurganlıgın bozmak istemeyenler spiral basit bir olay degil kontrolleri yapılmalı enfeksiyonlara dikkat edilmeli çunku onun ipi sayesinde enfeksiyon yumurtalıklara kadar çıkabiliyormus bana yıllarsonra bir dr dedi ipini uzun tutmuslar enfeksiyona davetiye bu dedi kisalttım dedi kisalttı mesela. yani hassas konular var dikkat edin
fatmacım gozun korkmasın
gozunuzu korkutmak için yazmadım amataktırdım is bitti oh 10 yıl rahatım diye dusunmeyin ihmale gelmez demek istedim. takiplerini yaptırın bu konuda guvendiginiz bir dr a gidin gerisi artık kader kismet allaha kalmıs.
spirali çıkarıp hemen hamile kalanlar çok sayıda bulunuyor. ama ben mesela 15 ay ugrastım ustune ameliyat oldum ki oglum hemen istedigimi ilk ay gelmisti sonrasında spiral taktırmıstım. bazen olabiliyor demek istiyorum hep olacak diye birsey yok oyle olsa kimse taktırmaz
Beni spiralle hamile kalan arkdaşımında 1 yaşında kızı var kilosu da iyi maşallah yani hergün onu kaldırmak taşımak zorunda.. bide temizlik için kova falan taşımış..
Ondan kaymış zaten..
Fatmacım sen dikkat edersin zaten...
meltem bizde benzer bir gece geçirdik.
saat 1 e kadar evde is yaptım zaten yuruyuse gidiyorum is çikisi 8 gibi evde oluyorum ece 11 e geliyordu uyudu hemen atom karınca is basına geçti yemek etraf toplama vs saat oldu 1 yatıcam takır tukur sesler geliyor ece ayak ucuna kafayı koymus ters donmus ama kafası tam mobilya ile teget sekilde kimildasa kafasını vurcak iyice
ibo ellemeyelim uyanır dedi benim içim el vermedi oyle bırakmaya ve duzelttik hemen uyandı oturuverdi uyutmaya çalırısken saat 2 oldu actı gozunu guluyor falan tam uyku geçisimi neydi bu kaar çabuk ayıldı anlamadık. 2 gibi yine uyudu 5 de yine uyanmıs ibo memeye getirdi hatırlıyorum ama sabah 6 falansanmıstım 5 den sonra memede birlikte uyumusuz hatırlamıyorum detayları tam olarak :) uyandım meme emiyor eli karnımda sıcak sıcak :) canım kızım benim yaa mecbur kalkmak için memeyi çikardım agzından giyinirken ben uyandı
tamam esracım. en iyisi yaz tatiline gittiğimde kütahyada yiğiti doğum yaptıran ve takiplerini yapan doktoruma bi gideyim. söylediğin gibi taktırdım bitti oh dememek lazım. zaten dememiştim ama uyarıların da çok iyi oldu çok teşekkürler canım.
evrim gelmemiş belki mesaj kutumda sorun vardır. neyse kuzum yınede saol emeklerın iicin
Aynen bende birine gittiysem bir kez ile olsa çağırıyorum.Çok ta hoşuma gidiyor..
Misafirim geleceği gün heyecanlanıyorum resmen..
Hatta daha dün çğırdım binadakileri...:hulya:
hmm tamam zehra. burç fm burda çekmiyordur zaten çok büyük ihtimal. zaten o saatte de okulda oluyorum. anlaşılan dinleyemeyeceğim. fakat şu akıllı bebekler akademisi kitabını almayı düşünüyorum bakalım. sanırım burcu söylemişti onu da..
denize bir sürü yazlık kıyafet aldım. daha kalsaydım daha alacaktım. çıldırdım delirdim. yazlıklar ne kadar güzel oluyormuş geçen yaz farketmedik tabi. kendimi kaybettim. kendim çıplak gezeceğim bu arada. geçen bahar ve yaz aylarını hamile geçirince denizden daha çok kıyafet sorunu yaşayacağım kesin ama neyse. hafta sonu gardrobumu elden geçirip durum tespiti yapıp olayın vehametini idrak etmeye çalışcam.
ayrıca salıncak ve baston puset aldım. ankarada ziraat mahallesinde toptancı oyuncakçılar var . orada da insan kendini kaybediyor. kuzenim eşi ve onların 1,5 yaşındaki oğulları hep beraber gidince çocuklardan pek fırsat bulamadık ama birdahakine orayı ayrıntılı gezip talan edeceğim.
chicco caddy aldım baston pusetide. inanılmaz rahat. deniz kucağımdayken katlayıp 4 kat yukarı çıkıp aynı şekilde inip açabiliyorum. yaz için araba için düşünenlere öneririm.
ayakkabı konusunda kararsızım. chiccodan iki tane almıştım. ama sanki ilk adım için daha ciddi bişeyler almam gerek. daha önce konuşmuştuk. yine kafam karıştı bu konuda. deniz sürekli yürümek istiyor . sürekli iki büklüm konumdayız. böyle yani.
zehracım
pervininde yazdıgı gibi bu konularda kimse kimsenin fikrini degistiremez. pervinde burcuda sana sanmıyorumki olumsuz seyler dusunerek yazsınlar. ben onlar yerine fikir yazmıs gibi oldum ama yazılarından uzulmus olabileceginu dusundum burcu ya demissin zayıflama tiyolarından mahrumm olmam vs :) yok daha neler herkesin gorusu fikri hele ki bu tarz ciddi konulard farklı elbette olacaktır. benim en yakın arkadaslarımla bile siyasi gorus vs konularında buyuk ayrılıklar olabiliyor ama biz bir siyasi grubun uyeleri degiliz bizi bir araya getiren sey anne olusumuz o yuzden burdaki hiç bir arkadasın bundan oturu tavır alacagını vs sanmıyorum nacizane kendi fikirlerimi yazmak istedim kendileride geldiklerinde yazarlar zaten
derya nbr nasılsın senin çatlaklar için tarifini aldımda.bide sıkılaşmak için varmıydı???????:kedi:
Oturdugumuz odayı tamamen Kuzey e gore duzenledık.. actık acabıldııgmız kadar alanı.. o raat raat vın vın yapsın dıe.. evde halı da kalmadı, bı oturma odasının ortasındakı kaldı..
Bugun Kuzey ıcın naptımm dıorum... kendım ıcın bı fok yapmadıgımla kalakalıyorum..
Ne mutlu anneyim diyene :)))
günaydı bu karışım aynı zamanda inceltip sıkılaştırıyor ..yerimsenibenkaydirigubbakcemile3.
ah evrimim annelik bu zaten canım evladın için yaptıkların kendin için yapamadıklarınboshayallersmile
sen baya kazaya davetiye çıkartıyorsun canım hapı unutarak :) hayırlısı olsun. hap işi çok sakat yani unutma durumu çok olabiliyormuş..off ya ne zor bu korunma işleri..... ben zaten spiral taktıramıyorum istesemde mecbur tek yöndem hap kalıyor onuda düzenli kullanamıyorum korkuyorum bi kazaya kurban gitmekteneyvahedigeldismile
aynen biz de öyle yaptık. yerlerini değiştirdik alan çoğaldı. kuzuşum ferrarisiyle acayip vınlıyor tüm evde :) çok çılgın biniyor yalnız çok hoş...Oturdugumuz odayı tamamen Kuzey e gore duzenledık.. actık acabıldııgmız kadar alanı.. o raat raat vın vın yapsın dıe.. evde halı da kalmadı, bı oturma odasının ortasındakı kaldı..
Bugun Kuzey ıcın naptımm dıorum... kendım ıcın bı fok yapmadıgımla kalakalıyorum..
Ne mutlu anneyim diyene :)))
ne kadar dogru bı tespit; "bır tek annem olsun, bana bır sey olmaz"
ESRAKO ANNE,
Genesis ın oldukca guzel kızlar ıcın modelleri vardı.. varsa yakınlarında Kıpa, muhakkak bı bakın derım.. 1 ay ıcın alınabılecek en duzgun ayakkabı dıebılırım.. heryerlerı yumusacık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?