2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Elif nacizane bazı paylaşımlarda bulunmak isterim, yeni psikoz atağı ve depresyon geçirmiş birisi olarak.
Doktorum bebek doğduktan ilk bir yıl içerisinde annelerin depresyona çok yatkın olduğunu söyledi. Özellikle mükemmeliyetçi ve beklentileri yüksek annelerin. Ben de senin gibi her yere yetişmeye ve her işi çok iyi yapmaya çalışırken ve yalnızken bu rahatsızlığa yakalandım. Sen de dikkat et nolur, ben çok geç yakaladım beyin sinyallerimi.
İpleri gevşetmek gerekir biraz, herşeyi kontrol etmeyi bırakınca rahatladım inan.
Yakın çevreden destek de şartmış. Ben kimseye iş bırakmıyordum. Ama yardım talep etmek gerekiyormuş.

bizdede butun kavgalar çocuklar yuzunden cıkıyor deryacım
hani derler ya kotu giden evliliklere çocuk yapın iyi gelir falan kulliyen yalan bence çocuk evlilg e zarar veren birsey ben boyle dusunuyorum. allah eksik etmesin iyiki dourmusum ikisinide ama karı koca hayatı iliskiler vs hersey zedeleniyor .

berke yazları annemlerde kalır okullar tatilken yarım saat mesafede idi annemlerde haftada birkaç aksam gidip goruruz kalan zaman evde yanlızız allahım balayı yasarız sanki hiç ses bile yukselmez kagvga edecek konu yok çunku yer içer gezer dolanırız :)
diyorum ya tekrar tekrar allah eksikliklerini gostermesin ama kavgalar hep çocuk yuzunden..

hay allah yaaa dikkatli olun sibel diycem neye dikkat edeceksin sizin daimi çocuk dr unuz yoktu yada aradamı gidiyordunuz acıp bi ne yapabilirim sorsan ? belki basında yakalarsan hastalıgı hafiletici ilacları falan varmıdır

elif ya aksamdan neva nın yiyecekleri hazırla paketle sabah onu giydir al gotur getir ç ok zor eve gelen bir bakıcıbulabilseydin keske hersey çok daha rahat olurdu

duvarı halletmiş bulunuyorum hehehekaydirigubbakcemile3
güle güle kullanın yeni duvarınızı nurcum..
Kıskançlık olayı konuşulmuş bizde bu konuda çok tartışırız ben kıskancım denizde benden çok çeker bu konuda kıskançlık bir hastalık ama huyumdan kurtulamıyorum :umursamaz:
Biz ikimiz de hafiften kıskancızdır ama asla birbirimizi bunaltacak derecede değil. tatlı kıskançlık yani :)
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
[/url][/IMG]
annesi ne hallere koymuşsun tatlı bebişini. her hali tatlı suratına pek yakışmış...
emeklerken üstüne bastı
o kadar dikkat ediyodum ama kafamı çevirmemle hızla üstüne emekledi dizi ile ezdi resmen
sonra bi ayağını kaldırıp inceliyor yerde yatan hayvancağızı :sinifsinif:
oouyy başınız saolsun.. geçen annem bizim balkonda minik bir kuş yakalamış. yiğit varmış yanında. ona da sevdirmiş. hiç korkmadı dokundu diyor. iyi ki sıktırıp atmamış bizimki de..
hahaha gökhanın ustabirliği ankaraya çıkmış şimdi telde arkadaşı süledi bende telden giriorum alıntı tapamadım binbir surat yahoyaa çok güldüm
hadi gözünüz aydın. ankara süper bence..hem yakın hem güvenli.
ben de gidemem şahsen yiğitimi bırakıp bi yere. düğüne de gitmeseniz olmaz diyorsun. bebişle de düğün zor olur doğrusu hele ki otobüs yoksa. ben olsam heralde düğüne gitmemeyi seçerdim burcu..
ben silmiyorum. ama su vermeye çalışıyorum.
inşallah geçmez. benim arkadaşımın bebeği altı aylık. çiçek geçiren biriyle yan yana gelmişler. çiçek oldu bebeği. yeni yeni geçiyor onun da. geçebilir yani.

günaydın arkadaşlar
yine alıntılarla başladım.
dün yiğit kuzuşuma tarhana çorbası yapmıştım. daha önce onun için haşlayıp buzlukta beklettiğim etler vardı. ama şu buz koyma hazneleri var ya onlardaydı. çorbalarına bi parça katıyordum ondan. dünki çorbanın tadı çok kötü geldi . döktüm hemen. sanırım etler bozulmuş bu şekilde kaç gün kalabilir et fikriniz var mı kızlar??

SIBELL insallah cabucak atlatir, sakin ol ama bulasma riski yuksek, gerci gecirip atlatmis olucak iyi bakim olursa komplikasyon olmaz..sadece ates takibi yapin...agri kesiciyle destek yapilir..kayinvaliden surekli baksin, hemen olmaz, kulucka donemi 2hafta falandir 2 hafta sonra veriri semptom..

Son düzenleme:

yani sibel ne diyim komsunuza yaa ben olsam kovalardım evden vallahi billahi kayınvaledn birsey dememismi nebilim selini alıp baska odaya goturse bile en azından bir vurgulamadır ki mikrop havadan her an geçebilir yani
masusmu yapıyor bu insanlar gripkende getiriyor demissin valla isiligimi keserim direk tersler im art niyet ararım bu kadar dusuncesizlik olurmu yahuu

bu arada diş gıcırtatan bebekler kervanına biz de katılmış bulunmaktayız ne yazık ki iki gündür oğluşum arada bir dişlerini gıcırdatıyor gündüzleri uyanıkken.

bizim kiz sapıttı yaaa
4-5 aylıktan beri istisnalar haric tum gece kesintisiz uyuyan çocuk simdi birkaç kez uyanmaya basladı gozu kapalı aglıyor
dikkat ettim tekrar memeye baglanma donemi basladı aglamalar gece acaba meme içinmi uyanıyor anlamaya çalısıyorum
yada dislerinden huzursuz ondanmı uyanıyour bilmiyorum

ama çok yorucu oluyor aksamda geç yatıyor bu ara tam yatıyoruz birs aat geçiyor uykunun en taktlı yerined bir feryat offfff attan inip essege binme misali iyi olduktan sonra geceler boyle gerisin geri olunca insanın siniri dahada bozuluyorr

aksamki aptallıgımıız anlatayım karı kocaa varya kendimizi birbirimizi falan tokatlayacaktık sinirimizden .)))

ece ye aptamil in sutlu tahıl karısımı mamasını aldım ilk kez verdik hafif tatlımsı tadı var tatlı sevmiyor bizimik neyse yedi bir kase aman ne guzel falan sevdi diye sevinirken sonra yarım saat geçti ben karpuz yiyourm hadi bu da heyecanlandı kırmızı meyva falan dedik minicik verelim elimizde ezip ama minicik kıl kadar bir parca verdik bir iki ogurur gibi oldu topladı aman dedik kusturcaz falan hay allah yapmasak derken yuttu birdaha heyecanla atıldı hadi yine verdikk off nası yaptık bu hatayı bilmiyorum çocuk bir ourdu posta posta ogurup tum yediklerini çikardımı iboyla boyle nasıyaptık ya ne aptalız bilmemne kendimize soylene soylene ece yi soydukg iydirdik koltukları sildim bilmemne off insanın bazen beyin duruyor iste bile bile lades buna denir
sonra iki kasıkla tekrar kasık maması yaptım yarım olcu gibi neyseki yedi onuda ama tum gece uyanıp durdu nedense

sabah ece alnını masanın kare ayagına vurmus tam alnının ortası sismis ve morarmıs yaa ((
az once ibo aradı anlattı berke kahvaltı ediyormus tabi ece her daim onun pesinde berkeye tutunup kalkmaya çalısıyor bizimki leyla gibi zatens abah uyku sersemi çocuk kalkmıs berkenin bacagına tutuup sonra nasıl olduysa dusmus alnını vurarak ( goremedimde nasıl birazdan bakıcıyı arayıp soracagım durumunu

ozgul sizdede yasanıyormu bu tarz durumlar bilmiyorum ama bizim berke tv hastası normaldede tv izliyor yere oturmus ece ona tutunup kalkıyor berke kipirdanıyor tabi o ara ece nin farkında bile dgil hani ve kız yerde
oglum ustun tırmanırken tut bari diyoum tutuyo ama gozu tv de falan yarım yamalak off ya kızamıyorumda tut tut diye o da çocuk

güzel soru,ama hıc temızlemedım ben.erken dıe yanı.1 yasından sonra bebişlere özel fırcayla belkı.ama şimdilik yapmıyorum bişe

cıceler cok güzel güle güle gıysın mınık kuşun

ben de her yemekten sonra su veriyorum. ama yetmiyor demek ki.. bebek fırçalarından da hemen araştırıp alayım.. ama bu biberonla uyumama durumu fena ya! Ada hep mamasını içerken kucağımda uyuyor bitince yatağına yatırıyorum. bu durumu naapıcaz peki?? bu yüzden mi oldu acaba lekeler??:uhm:
Buket, ciciler çok güzelmiş, güle güle giysin Elif..

hepinize çok teşekkür ederim şuan ne haldeyim düşünün belirsizlikte beklemek çok zor bilirsiniz 2 hafta ömrümden ömür geçecek....

ESKARO canım dr. umuz var her ay gidiyoruz aradım sabahtan oda biraz bozuldu keşke olmasaydı dedi ilk 6 ay içinde zaten bulaşmaz dedi ama şimdi tehkileli dönemi kabaluktan çok komplikasyonlarınadn korkuyorum dedi dr. umuz birşey olursa hemen arayın gece gündüz çekinmeyin dedi....

NURDANIM canım ya evet korkuyorum aşı olmuş olsaydı hiç kormayacaktım nasıl olsa çıkartacak birgün deyip geçerdim erken çıkarması belki daha iyi bile düşündüm ama aşı olmadan çıkartırsa işte ozaman işin rengi değişiyor nette araştırdım aman allahım korktum ya aşısız kabakulak en çok menenjit yapıyormuş çok çok korktum ağlak bi halde dolaşıyorum sabahtan beri işte... anneler gününü onca merak ederken herşeyim zehir oldu.......

Mübarek cUMA günü rabbime dua ediyorum o komşumada diyecek birşey bulamıyorum mübarek gün onu allaha havale ediyorum.... düşüncesiz şey... annem başta anlamamış kadın nerden anlasın çocuğu incelemeyior sonra kendi demiş eve geldik çocuğufn kulağı şişmiş demiş hatta kayınvalidesi bakıyor onun çocüğuna onu aramış anne düştümü bu bunun kulağı niye şiş diye oda düşmedi falan deyince anlamışlar kabakulak olduğunu bide öyle söylüyormuş yani .... annem ozaman tedirgin olmuş ama oda o arada kalkmış zaten kendi ağzıyla diyor birde ya saçını başını yolasım geldi.....

tünaydıınn önce merhaba diyelim sonra geçmişe bakalım neler olmuşş ..

dün akşam banyoya soktum kızımı küvette bir güzel çıp çıp çıp suyla oynadı yıkadım çıkmak istemedi suya öyle bi vuruyo sıçrayan sulardan nefes alamıyo ama hoşuna gidiyo sonrada gece 22.00 kadar uyudu bende aşkı memnu izledim uyanınca oynaştık 2 saat kadar tekrar uyuduk beraber

sabah gene lena erkenden uyandı kalktık gene savaş halinde kahvaltısını yaptırdım oynadık uyudu sonra ben rahat rahat kahvaltı yaptım tam pc yi açtım uyandı minik cadı

günaydin kizlar!! Esra Mehmet Kaan da eve gelince televizyon izliyor ve Hayat hemen onun odasina gider pesinden..ama bizim kiz daha tutunup kalkamadigi icin böyle bir düsme henüz yasanmadi..tabi benim oglan daha 6 yasinda oldugu icin ne olursa olsun güvenemiyorum pek..aslinda kardesine cok dikkat ediyor ama tek sikintimiz oyuncaklarla oynarken dikkatli olmamasi ve arada hayatin kafasina felan carpmasi..onun disinda kücük oyuncaklarini felan hemen toplar kaldirir..birde kavgalar bizde de hep cocuklar yüzünden cikar..bu konuda size katiliyorum..benim de esimi elestirdigim en büyük konu bu..en kizdigimda futbol ya da elektronik konularindaki ilgi ve alakasini cocuklarina göstermemesi..mesela ben en ufak bir sorunu ya da cocuklarin yaslarina ya da aylarina göre olan gelisimlerini hemen internetten veya sizlerden arastirip ögrenirken esim internete sadece spor haberleri ya da sacma sapan elektronik aletlere bakmak icin girer..tabi bende bunu görünce sinir olurum..cok ilgili bir baba..ama cocuklarin problemlerinde cözüm bulmakta cok yetersiz..yani ona bunuda sen hallet dedigimde ortaligi daha da karistirir ve yine ortami yumusatan ben olurum..buda bilmedigi seyi arastirip ögrenmemesinden umursamamasindan kaynaklaniyor..

canım inşallah bişey olmaz Selin'e.. iyi düşünmeye çalış, ama tahmin edebiliyorum şu an ne kaynar sular iniyor tependen.. yalnız senin yerine ben parçalamak istedim şu kadını!!!! döyle bir düşüncesizlik olabilir miii!!! hadi bilmese bi derece dicem ama bile bile ! yuhhhh!!! inşallah bişey olmaz yavruya..

Esra inanır mısın, 8 yıllık tazminatım var ama gözümde bile değil.. kendi işimi yapabilecekken niye bu sıkıntıyı çekiyorum diye düşünüyorum.. düşünüyorum.. ama bir türlü cesaret edemiyorum.. aa bak ne güzel çok yakınmış, belki bir öğlen buluşuruz senle :))

sibel benim yolasim geldi o kadini, inan ben asagi iner agzima geleni soylerdim..

simdi sen sakin ol, birde su var 5 yas alti cocuklarda bulasilik daha az..tamam asi olmamasi bi risk ama siki takip edilirse hic bisi olmaz..onemli olan bi anne olarak senin sogukkaknli ve sakin olman, ok?cko hafifde gecirebilir, zaten acil bisi olursa hastaneye gidilir..seni cok iyi anliyorum ama SEN SAKIN OLMALISIN...oncelikle selin icin sogukkanli olmalisin, panik bir anne bi ise yaramaz...bu iki-uc hafta gozlemleyin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…